Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="4"]ZAMÓWIENIE Z DOGO KWIACIARNI OD MIRA_C

[SIZE="5"]Dla Marudy666 za wsparcie i pomoc jaką od Niej otrzymałam dla mojej suńki.

[FONT="Arial Black"]Dziękuje![/FONT]

• Replies 780
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Javena']SPECJALNE ZAMÓWIENIE Z DOGO KWIACIARNI OD MIRA_C

Dla Alinki - Kapsla za to, że jest. Za Jej serce, za wszystko .

[FONT=Arial Black]DZIEKUJE![/FONT]

I dziś drugi raz się poryczałam :bigcry::bigcry::bigcry: Mireczko :loveu::loveu::loveu: dziekuję :Rose:

To Tobie taaaaaaaaaaaakie kwiaty się należą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Ja też dostałam...... U Montka............. Mircia dziękuję bardzo, tym bardziej że to duuuuuuuuuuuże miłe zaskoczenie
Tak jak ALinka napisała - Tobie się należą!!!:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

Nie zgadzam się z Wami - nie jestem fanką kwiatów (aż dziw, że te doniczkowe, które mam w domu cały czas żyją - chyba na złość światu). Chciałabym się trochę "wytłumaczyć" :)
Gdyby nie Alinka to nie wiem czy Laika mieszkałaby u nas. To Alinka skierowała mnie na stronę SOS gdy na innej zostałam potraktowana średnio miło. W pannie zakochałam się od razu, ale miałam mnóstwo wątpliwości czy dam radę; w końcu w domu trójka dzieci, jedno ledwo od ziemi odrosło, najstarsze ze specyficznymi potrzebami (nie jest tajemnicą, że Mati jest autystycznym dzieckiem z epi i mpd spastycznym). I to Alinka mnie przekonała; nie naciskała, ale WIERZYŁA we mnie, w moje możliwości. I - chyba - miała rację :) Radzimy sobie :) Raz lepiej, raz gorzej, ale radzimy :) Od mojego wejścia na stronę SOS wymieniłam z Alinką setki maili, godziny wiszenia na telefonie. Od pierwszego maila do telefonu do Germaine minął prawie miesiąc, a po prawie dwóch od zobaczenia Laiki suńka trafiła do nas.
Marta ze Szczecina - gdyby nie Jej upór, samozaparcie nie byłoby z nami Lakiego. Chłopak miał być uśpiony w schronie, bo "agresywny". Tylko upór Marty spowodował, że wyrwała Lakiego spod igły. I nalatała się z niemowlęciem w wózku, w zimne marcowe dni, by Lakuś żył,by znaleźć mu DT gdy Jej suńka nie umiała się dogadać...
Maruda666 - o Niej pisałam na wątku Lakiego. Wspaniała kobieta, która całkiem bezinteresownie sama znalazła mnie i zasponsorowała leki dla Laiki na kilka miesięcy + dodatkowe, ale też potrzebne. Koszt miesięczny leków pannicy to ok. 300 zł według recept od weta. Od Niej Laika dostała też kubraczek.
Marta od Montka - przechodziłam razem z Tobą adopcję Montka; nie tylko wirtualnie, również telefonicznie. Pomimo wszelkich wątpliwości, żalu który miałaś w sobie po odejściu Gerego nie pozwoliłaś, by Monti został w schronie, gdy Ola zrezygnowała (ponad rok mieszka u Niej Kaja/Alda). (Nie wiecie, ale rozmowa z Martą w środku nocy jest czymś normalnym :) )
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM !!!

Posted

[quote name='mira_c'] (Nie wiecie, ale rozmowa z Martą w środku nocy jest czymś normalnym :) )
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM !!!

A właśnie mnie wzięło, żeby do Ciebie zadzwonić i osobiście podziękować, w końcu nocna pora odpowiednia ;) ale widzę że nie jestes dostępna, nie masz zielonej kropki :D to nie będę nękać ;)
Na dniach Cię złapię :D

Posted

A ja wciaz uwazam, ze skromnosc Mirki jest do pozazdroszczenia. Jej wielkie serducho takze :loveu: To nie nam sie naleza podziekowania, my bylsmy tylko narzedziem w rekach opatrznosci ;)

Posted

Jaka skromność :D :D :D
Życie "dziękuje" w zadziwiający nieraz sposób. Mi już podziękowało :multi: Dzięki moim sierścuichom rozwój mojego syna ruszył z kopyta. Dużo zrozumiał, jeszcze więcej się nauczył. Np. tak trudnej dla wielu empatii, zrozumienia i wyrozumiałości dla innych - podobno dla autysty jest to "wyższa szkoła jazdy", nierealna do osiągnięcia. I lata zajęć / terapii nie przyniosły efektu, który osiągnęliśmy po krótkim mieszkaniu u nas czworonoga. Wreszcie mój syn widzi jak nasze postępowanie wpływa na innych; jak głaski i czułości dane psu wyzwalają pozytywne uczucia. Ech, mogłabym tak Was zanudzić.
Wy częściej słyszycie, że jesteście .... (tu wpisać wszelkie epitety, którymi jesteście określane) zamiast słowa "dziękuję". A to jako pierwsze powinno paść ! Bo to, że pomagacie bezbronnym, skrzywdzonym świadczy o Waszym człowieczeństwie. O tym, że jesteście dobrymi ludźmi.

A u nas pełna harmonia :multi: Aż żyć się chce :multi: Psiaki bezproblemowo dogadały się ze szczeniorem ;) Nawet pozwalają jej (bo już wiemy, że to ona) wyżerać sobie z misek :evil_lol: I cała trójka (młoda, Songo i Laki) zachowuje się jak szczeniory :evil_lol:
Laika bez ataków (wiem, nudna się robię) :multi: Chętna do zabawy.

• 1 month later...
Posted

Dawno tu nic nie pisałam. Brak nastroju :( Laika znów miała duże problemy zdrowotne :( Ta pogoda koszmarnie na nią wpływa. Wreszcie jest dobrze :)
Chłopak ok :) Zdrowy, grzeczny, kochany.
Pozdrowionka serdeczne.

Posted

A ja dopiero dziś zajrzałam po dłuższym czasie. I jestem zawstydzona:oops:i wzruszona ( aż mi coś oczy zwilgotniały:placz: ;))...i dziękuję:loveu:
Do Laiki trafiłam dzięki Soemie i to jej należą się podziękowania :lol: nie mnie.
Jesteście Wszyscy wspaniali :multi::multi: Życzę Wszystkim spokojnych, zdrowych Świąt i samych dobrych dni w nadchodzącym Nowym Roku i oby nasze zwierzaki były z nami jak najdłużej .

Posted

Danusiu (pozwolę sobie tak po imieniu) wiesz ilu ludzi jest, którzy dowiadują się od kogoś, że potrzebne / przydatne by było "coś" ( o co im łatwiej niż przeciętnemu śmiertelnikowi) i nie można liczyć na ich pozytywną reakcję? Ja wiem. Bo Laika jest z nami od dwóch lat, ale chorego syna mam od 13 lat. I przekonałam się, że łatwiej powiedzieć "o jak masz ciężko, współczuję ci (to dotyczy dziecka) / a może lepiej dla psa by było jakby go uśpić" niż faktyczne zdecydować się i pomóc. Ty pomogłaś nam finansowo - tzn. dzięki Tobie mieliśmy zabezpieczone leki dla Laiki na znaczną kwotę, które musiałabym wykupić (leki na kilka miesięcy !!! 20 dni to wydatek rzędu 230 zł - tylko lek p/padaczkowy; dodatkowo osłona na wątrobę...). I nie masz powodu czuć się zawstydzona ! Ja po prostu DZIĘKUJĘ za okazane mojej Laice serce, za pomoc nam. Bo - nie da się ukryć - Twoja pomoc to dla nas znaczne odciążenie domowego budżetu.
Soemie należy się kolejne podziękowanie, ale nie bardzo wiedziałam kto to K.G. na dogo (mam dane z maila i wiem jak Soema się nazywa, lecz nicku na dogo nie znałam). Ale nad tym też pomyślę :)
Spokojnego, przyjemnie spędzonego czasu w gronie bliskich, życzliwych osób życzę Wam wszystkim.
Mira z Markiem, dziećmi dwu- i czworonożnymi.

Posted

Wszystkim DOGOMANIAKOM naj...naj...naj... na cały 2012 rok :)
Zdrowia, bo to najważniejsze;
zrozumienia, bo bez tego ciężko,
samych dobrych dusz na swojej drodze
Mira z Markiem i dziećmi.

Posted

Niech w Nowym Roku świat będzie dla Was pełen ciepła, radości i przyjaciół,
a w Waszym domu niech nigdy nie zabraknie miłości i zrozumienia.
Do życzeń przyłącza się moja kocia banda :) :)

Mira :) oczywiście że po imieniu :p

Posted

Witam Was kochani.
U nas ostatni czas był ciężki. Pogoda do .... (wstawić co kto chce). Wiecznie leje wiatrzysko okropne, skaczące ciśnienie...
Dla Laiki to największe obciążenie :( Bo choć nie ma ataków epi to ból głowy potworny :( I biedulka z bólu gryzie co popadnie :( Ściana, podłoga, metalowa miska, legowisko... wszystko wpada pod zęby :( I uszkadza dziąsła :( Z konieczności suńka kaganiec (taki materiałwoy) musiała mieć założony. Co prawda ma lek na te konkretne bóle, ale można podać tylko określoną dawkę, która działa przez określony czas. A później kolejne 2 - 3 godziny trzeba odczekać do następnej dawki. Na szczęście od dwóch dni (dziś trzeci, ale nie wiadomo co jeszcze przyniesie, bo znów leje) spokój. Panna odpoczywa, my również. I cieszymy się chwilą.

Laki w pełni sprawny :) Zadowolony z życia i siebie :D Baliśmy się, że brak dużej dawki ruchu (do której jest przyzwyczajony) spowoduje, że sztywność będzie postępowała. Ale - na szczęscie - zabawa, którą ma w domu dostarcza wystarczającej dawki :)

Na fotki niestety musicie poczekać. Bo mój lapek zastrajkował i nie ma chyba szans na naprawę (nie wykrywa podłączanych urządzeń, pomimo sprawnych sterowników). I z konieczności korzystam ze służbowego lapka M. Postaram się jednak gdzieś zrzucić fotki i wrzucić na forum.

Pozdrowionka.

Posted

Jak czytam że był ciężki okres, to znaczy że juz jest lepiej i dale lżej mi sie czyta wieści od Was. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla Was Kochani. Bedzie dobrze, MUSI BYĆ!!!!

Posted

Kapsel napisał(a):
Jak czytam że był ciężki okres, to znaczy że juz jest lepiej i dale lżej mi sie czyta wieści od Was. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla Was Kochani. Bedzie dobrze, MUSI BYĆ!!!!

Na szczęście to co złe za nami :)
Wiem i tylko w to wierzę, że MUSI BYĆ DOBRZE.
A chwile gorsze to tylko chwile, które minął. I zwyczajnie trzeba uzbroić się w cierpliwość i przeczekać.
Najlepszego dla Ciebie Alinko.

Posted

Ja nie cierpię zimna i jakbym mogła to bym zimę zlikwidowała wogóle w kalendarzu, no ale musi być... Tylko niech już bedzie normalna, niech śnieg normalny spadnie, niech się skończą te deszcze i wiatry, skoki ciśnień i a`normalne temperatury o tej porze roku...
Pierwszy raz bym chciała naprawdę normalnej (bez przesady) zimy, z lekkim mrozikiem nie powodującym chlapy i przemakających butów ;):D

Trzymajcie się ciepło Mirciowa Rodzinko, pozdrawiam i buziaki!!! :):):)

Posted

[quote name='mira_c']
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ALINKO W DNIU URODZIN :loveu:
Aaaaaaa to Twoja Mireczko sprawka, że wydałaś mnie z urodzinami :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Baaaaaaaaaaaardzo dziękuję za TAAAAAAAAAK Piękny Bukiet :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Dzień doberek :)
Humorek oddaje to co u nas chyba wystarczająco :)
Spadł śnieg. Laki szaleje z Songiem i suńką,ale króciutko, bo zimno. Ostatnio trochę ospały się chłopak zrobił. Wiek i stan zdrowia mają swoje prawa, niestety. Nie znaczy to wcale, że jest źle. Bo ogólnie nie ma powodu do narzekania.
Laika pełna dostojeństwa i powagi nie ma ochoty na wspólne harce, ale ona ciepłolubna. Poza tym bez ataków :) I strasznie mocno kontaktowa :)
Wiecie, uwielbiam jak wracam do domu po całym dniu na zajęciach i panna mnie wita :) Wylewnie :) Bo przecież cały dzień bez moich głasków i przytulasów to dzień stracony. Wiadomo - pozostali domownicy nie potrafią głaskać tak jak ja.
Pozdrowionka serdeczne.