Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Nie wiem, jak sie wziac w garsc i opisac fakty a nie wlasne emocje. Enigma zostaje w schronisku..... Osoba, ktora miala jej od jutra dac dt powiedziala najpierw, ze o zadnym psie nic nie wie i dopoki ma Aresa (powiedziala ze ma obecnie 2 psy), nie wezmie psa. Reszte wydarzen pomine bo nie chcialabym pisac nic sugestywnego za czyimis plecami.Spotakalam sie dzisiaj z tak wieloma rozniacymi sie od siebie co do istoty sprawy wypowiedzi, ze po prostu nie wiem, komu mam wierzyc. Strasznie mi jest z tego powodu przykro. Enigmo, zabrzmi to zbyt patetycznie ale mysle o tobie, mam dla ciebie wyprawke i mam nadzieje, ze twoje nowe imie przyniesie ci szczescie, jak przynioslo mojej 15-letniej suni..... Chce mi sie plakac... nie chce, po prostu lzy same ciekna. Mam tez nadzieje, ze schron da jeszcze kilka dni/tygodni mojej dzielnej dziewczynce. BEDE WDZIECZNA ZA KAZDE INFORMACJE O DT DLA SUNI...... Quote
ms_arwi Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Czy ona jest bezposrednio zagrozona? Czy to ten schron w ktorym robia czystki? Ten od 10mies. suni? edit: Juz wiem, ze to ten schron :( Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Tytuł wątku zmienię, jak wrócę do domu.... w pracy nic nie mogę zrobic, wszystko mi sie blokuje. Nowy tytul : Enigma PRZEŁAGODNA od 7 m-cy w schronie.Ile jej zostało ? Czystka trwa Quote
agaga21 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 strasznie smutna wiadomość :( myślę, że enigma nie jest bezpośrednio zagrożona, przynajmniej nie w pierwszej kolejności. strasznie szkoda, że dt nie wypalił :( Quote
ms_arwi Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 No tak... tylko Mercy chyba tez nie powinna byla zostac uspiona... Quote
Greven Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Agnieszka, mówiłam Ci, dlaczego Kinga ma obiekcje. Rozmawiałam z nią i zgodziła się na Enigmę, a potem napisała mi, że dzwoniono do niej z TOZu z informacją, że Enigma jest bardzo agresywna w stosunku do psów. To było kilka minut temu. Kinga przepraszała, ale nie zdecyduje się na agresywnego psa, mając dwa inne w domu i tylko dwa pokoje, aby ewentualnie izolować. Z relacji osób wyprowadzających psy wynikało, że Enigma jest raczej pozytywnie nastawiona do psów. Nie wiem, kto z TOZu dzwonił do Kingi i nie wiem, skąd miał informace o agresji Enigmy. Ja do jutra mam rezerwację na Enigmę, dlatego jeśli ma być zabierana na TOZ, to nie zapomnijcie jej przerezerwować. Dzięki temu jest choć trochę bezpieczniejsza. Quote
agaga21 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 ms_arwi napisał(a):No tak... tylko Mercy chyba tez nie powinna byla zostac uspiona... tyle, że wetka zapowiadała, ze mercy jest nieadopcyjna i do uśpienia :( Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Mój opis sytuacji : - Jestem umówiona od wczoraj z Greven na odbiór Enigmy, rano Greven potwierdza spotkanie przed schronem ok 10.00 w dniu jutrzejszym, kupuje szybko smycz, obroze, zabawki, martwie sie, ze nie zdaze z karma... - Kieruję pytanie do Greven, czy nie będzie miała nic przeciwko, jeśli Enigmę wyciągnę na TOZ bo wtedy będzie zwolniona z opłaty (65 zł albo może i 150 zł). Transport bym miala.Greven odpisuje, że "czy w takim razie TOZ zapewni Enigmie INNY tymczas". Bardzo dziwi mnie to pytanie, bo... po 1 Kinga jest wolontariuszka TO, po 2 uwazam,ze kiedys pomoglam Greven (ale nie chodzi mi o rewanz tylko przysluge dla psa) Pytam się Greven, czy Kinga nie może być dt dla Enigmy tak jak ustalilysmy, gdybym wyciagnela ja przez TOZ. Greven odpisuje, ze mam sama rozmawiac z Kinga a oprocz tego, ze "nie rozumie tej calej sytuacji i sama ma dluga kolejke swoich psow do Kingi". Dzwonie do Kingi, ktora ajpierw mowi, ze ONA O ŻADNYM PSIE NIC NIE WIE. Nie wie, ze jutro ma przyjechac Enigma !!!! Tlumacze jej, ze Greven tak to ze mna ustalila, ona mowi, ze mam to sama ustalac z Greven bo ta do niej zadzwonila i odwolala dt. Pisze do Greven, ze mi przykro, bo kiedys pomoglam jej wykupujac dla niej za 100 zl zupelnie mi obcego psa - Behemota ze schronu. Greven mowi najpierw, ze Kinga nie chce psa PRZEZ TOZ (przyczyn nie wymienie) Rycze, trzese sie, nie wiem co robic ale chowam dume w kieszen,rozmawiam z Greven, ktora mowi, ze jesli chce to mam teraz poprosic Kinge bo ona juz do niej nie bedzie dzwonic. Dzwonie do Kingi i pytam, czy jesli pies zostanie tak jak na samym poczatku ustalane wyciagniety przez FUNDACJE GREVEN to czy przyjmie Enigme ??????????????????? Kinga mowi, ze jej wszystko jedno, czy pies bedzie wyciagany przez TOZ czy fundacje - ma Aresa (a nawet 2 psy) i nie jest w stanie dac dt Enigmie. Pisze do Greven, co powiedziala Kinga. Dostaje od Greven po jakims czasie sms-a, ze Kinga nie wezmie psa nie ze wzgledu na Aresa ale dlatego, ze "zadzwonil do niej ktos z TOZu i powiedzial,ze Enigma jest agresywna w stosunku do psow". ......................... trzese sie tak, ze nie jestem w stanie napisac nic wiecej............ sami wyciagajcie wnioski Quote
fioneczka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Enigma79 napisał(a): Dzwonie do Kingi, ktora mowi, ze ONA O ŻADNYM PSIE NIC NIE WIE. o co tu chodzi ??? ktoś stanął na wysokości zadania ... szkoda tylko że znowu tym najbardziej pokrzywdzonym jest PIES Quote
andzia69 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Agaga...a może u Danusi zwolniło się jakieś miejsce...:(;( fergilka napisał(a): Nie widziałam, że w takim świecie, wśród takich ludzi, wśród dogomaniaków są machlojki i przekręty.... :-( co do machlojek i innych "dziwnych" działań wśród dogomaniaków, Fergilka...to zdążyłam się przez mój okres pobytu na dogo przyzwyczaić niestety... Quote
agaga21 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 u danki jest niestety ponad komplet. czekamy na miejsce by wcisnąć tam lady po szczeniakach(też ze szczecina) wiecie co, jakoś niespecjalnie się zdziwiłam, tym, co napisała enigma79. strasznie mi szkoda enigmy. Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 dzięki agaga21... dziewczyny od bullowatych nachodzą codziennie schron i proszą o czas więc mam nadzieję, że nam się uda znaleźc jak największej liczbie psów rozsądne/odpowiedzialne dt.... także Enigmie... Quote
andzia69 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 na wątku Dropsa pisały dziewczyny z Głogowa - stowarzyszenie czy fundacja Amicus, że za karmę go mogli przejąć...może zapytać je czy nie dałoby rady wcisnąć tam Enigmy...i jeszcze Czerda zna fajne miejsce w hoteliku u weta w Obornikach (tylko nei wiem ktorych) - on ma hotelik i dla bezdomniaków ma inne stawki... Quote
agnieszka32 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Poczekajcie chwilę, moja koleżanka próbuje zdziałać cuda, może się uda... A na postępowanie niektórych pseudo-dogomaniaków, brak mi już słów :angryy::angryy::angryy: Chociaż szczerze mówiąc, zbytnio zaskoczona nie jestem :p Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Swój post nr 208 edytowałam chyba z 5 razy...to przez emocje, stale coś mi się przypominało. andzia69 : zaraz napiszę pw do Czerda i postaram się odszukać kogos z tej fundacji o ktorej piszesz. Bardzo ci dziekuje za info.... Quote
andzia69 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Enigma79 napisał(a):Swój post nr 208 edytowałam chyba z 5 razy...to przez emocje, stale coś mi się przypominało. andzia69 : zaraz napiszę pw do Czerda i postaram się odszukać kogos z tej fundacji o ktorej piszesz. Bardzo ci dziekuje za info.... Daga1505 z tej fundacji ma zapchaną skrzynkę, napisałam do drugiej osoby z tego stowarzyszenia...ty próbuj z Czerdą... Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 tak właśnie zrobiłam - dziękuję... wyłam ale jest już lepiej bo jest tutaj także wiele osób, które napradę chcą pomóc, to dodaje otuchy, wiem, że o dt trudno ale tak bardzo dziękuję za wsparcie osobom, które wiedza,że to o nie chodzi (Kubica ;) z Wielgowa, banda bullowatych ;)) dzieki nawet za slowo otuchy. Quote
Rybka_39 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 O matko, ja nie wiem dokładnie o co tu chodzi, nie chce się mieszać, finansowo i DT nie jestem w stanie pomóc o czym świadczy mój podpis, a robiłyście jej ogłoszenia? Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Rybka_39 : wiem, ogłoszenia to podstawa i się tym na pewno zajmę, chciałam móc napisać coś wiecej, tzn wiedziec jak sie sunka w domu zachowuje a poza tym u nas ostatnio byla taka panika w zwiazku z usypianiem, ze skupilysmy sie najpierw na wyciaganiu psow na gwalt ze schronu. To może w tym miejscu zadam pytanie : czy jest ktos, kto mialby czas / potrafilby suni zrobic ogloszenia, za ktore ja z gory zaplace (najpierw zrobie przelew lub dam $ osobiscie a pozniej beda ogloszenia) Quote
Rybka_39 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 No, ale nie wyciągniemy na raz wszystkich, więc trzeba też na cito ogłoszenia robić, ja bym mogła kilka zrobić jutro, tylko macie już jakiś tekst? Jak nie to coś sobie tam sklecę, ważne, żeby sunie wyrwać stamtąd :( Quote
fergilka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Greven napisał(a):Agnieszka, mówiłam Ci, dlaczego Kinga ma obiekcje. Rozmawiałam z nią i zgodziła się na Enigmę, a potem napisała mi, że dzwoniono do niej z TOZu z informacją, że Enigma jest bardzo agresywna w stosunku do psów. To było kilka minut temu. Kinga przepraszała, ale nie zdecyduje się na agresywnego psa, mając dwa inne w domu i tylko dwa pokoje, aby ewentualnie izolować. Z relacji osób wyprowadzających psy wynikało, że Enigma jest raczej pozytywnie nastawiona do psów. Nie wiem, kto z TOZu dzwonił do Kingi i nie wiem, skąd miał informace o agresji Enigmy. Ja do jutra mam rezerwację na Enigmę, dlatego jeśli ma być zabierana na TOZ, to nie zapomnijcie jej przerezerwować. Dzięki temu jest choć trochę bezpieczniejsza. Przestań się teraz kokosić na wątku. Przez Twoje machlojki Enigma straciła szanse na tymczas (lub w ogóle jej nie miała). Nie wiem czemu Aga (Enigma79) przebiera teraz w słowach, ja jednak nie zamierzam...Od początku mojego pobytu na dogo wiedziałam, że masz "coś za uszami" o czym świadczyła jatka między nami na wątku Edi'ego (czego nie mogę teraz znaleźć), wyciągnęłaś również kiedyś do mnie "pomocną" dłoń, kiedy w panice szukałam pomocy dla ślepego Mietka ze złamaną miednicą pisząc, że: "Mam wziąć Mietka do siebie, będzie miał dobrze w czym problem?" - czasem mam ochotę na Twoich wątkach zacytować Twoje słowa, kiedy Ty szukasz domu dla swoich podopiecznych.... Wracając do Enigmy (amstafki) dlaczego oburzyłaś się tak na pytanie Agi, o to, czy może wyciągnąć psa przez TOZ?? wtedy zwolniona byłaby z opłaty (65zł lub 150!!) Pytanie to tak Cie oburzyło, że odwołałaś DT (lub w ogóle go nie było-sama już się gubię w Twoich wypowiedziach)!! Przekabaciłaś również Kinge (potencjalny DT), która najpierw powiedziała, że nic o psie nie wie, potem, że Aga ma ustalać z Tobą bo odwołałaś tymczas!!! Po nakręceniu Kingi piszesz Enigmie łaskawie sms'a z nr do Kingi, żeby sobie sama załatwiała jak tak.. Nie wiem o co się tak zdenerwowałaś, bo co? jak psa wyciągnie TOZ to nie podtrzymujesz oferty tymczasu!! Co to qrwa szantaż? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. KASA KASA KASA...ode mnie i od Agi dostałaś już wystarczająco dużo kasy, i na tym koniec! Rzeczy z bazarku Agi ( ŚWIAT ORIENTU) z na razie uzbieranych 300 zł podzielono tak, że dla Agi 50 zł :crazyeye: a reszte na Twoje psy! wow Jak sobie pomyślę, jak bardzo Aga zaangażowała się w Enigmę, że musiała się naginać żeby finansowo wyrobić, a Ty tak nagle wszystko spimandoliłaś ruchem krótkim to...nie będę pisać bo dostane bana... Cieszę się, że tylko na chwilę zamydliłaś mi oczy swoją niby dobrą postawą...koncertowo manipulujesz ludźmi, tylko nie wiem do czego Ci w tym potrzebna fundacja... Mam nadzieję, że ktoś inny napisze również trzy po trzy coś na Twój temat i spadnie Ci ta aureola anioła z nad głowy...:angryy: Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Napisałam do czerda, szybciutko mi odpisala : " nie miałam od ciebie linka , podeślij mi tak , faktycznie ten hotelik prowadzi mój przyjaciel , wet, tam od stycznie zjeżdzają psy z różnych stron i wiele już znalazło domy za moją protekcją możnaby wynegocjować po 10 zl za dobę , musieli zatrudnić pracownika , bo narobiło sie juz 20 tych bid oczywiście opieka wet oprócz leków za darmo" Rybka_39 : tak na szybko, to trudno mi cos wymyslic.Łagodna sunia, ktorej wiek okreslany jest na 2,5 roku (ale mnie i dziewczynom wyglada na wiecej...) szuka domu, jest bardzo dzielna i jak na 7 m-cy w schronie nie poddala sie... Kurcze, nie robilam nigdy takich ogloszen...musze pomyslec. Quote
Rybka_39 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Enigma79 napisał(a):Rybka_39 : wiem, ogłoszenia to podstawa i się tym na pewno zajmę, chciałam móc napisać coś wiecej, tzn wiedziec jak sie sunka w domu zachowuje a poza tym u nas ostatnio byla taka panika w zwiazku z usypianiem, ze skupilysmy sie najpierw na wyciaganiu psow na gwalt ze schronu. To może w tym miejscu zadam pytanie : czy jest ktos, kto mialby czas / potrafilby suni zrobic ogloszenia, za ktore ja z gory zaplace (najpierw zrobie przelew lub dam $ osobiscie a pozniej beda ogloszenia) Ogłoszenia darmowe ja robie, tylko alegratke wyrożniam, ale to smsem to grosze kosztuje( Ty już się wykosztowałaś, najwyżej wyrożnię z tel. mamy), jutro się postaram po południu, jak wrócę ze schroniska. edit: jak mam podstawowe info to ok sobie cos ułoże, a na kogo dawać kontakt? Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Rybka_39 : bardzo dziekuje, jestem jeszcze w stresie ale tak juz na spokojnie tez bede myslala nad trescia itp Dalam kiedys na Infoludku ale podalam nr schroniska a to chyba potencjalnych zainteresowanych zniecheca. Quote
fergilka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Lepiej byłoby bardziej suńkę poznać i wtedy robić ogłoszenia,ale wiem czas... Quote
Recommended Posts