Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Greven napisał(a):
Jeśli Ares zostanie w ten weekend w nowym domu, to środowa akcja nie będzie dotyczyła już Enigmy.
Za co trzymam kciuki bardzo mocno.

Boję się w ogóle wchodzić w wątek szczecińskich bullowatych.

Byłoby wspaniale, gdyby Enigma trafiła do DT. Moja pomoc w transporcie nadal aktualna.;)

Nie dziwię Ci się - ja to przeżywałam dzisiaj w schronie "na żywo" - to jakiś koszmar :-(:-(:-(

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Greven napisał(a):
Jeśli Ares zostanie w ten weekend w nowym domu, to środowa akcja nie będzie dotyczyła już Enigmy.
Za co trzymam kciuki bardzo mocno.

Oby oby, bo dziewczyna superasna...:loveu:
Greven napisał(a):
Boję się w ogóle wchodzić w wątek szczecińskich bullowatych.

Chodz do nas. Po trzecim omdleniu juz bedzie dobrze :evil_lol:

Posted

:shake:Serce mi zamarło chyba już po raz trzeci w ciągu ostatnich 2-3 dni.... piszecie w zbiorczym wątku astów, że w środę ma nastąpić jakieś usypianie :-(:shake::-( Mam nadzieję, że to się nie potwierdzi.. Czy oni (schron) nie mogą dać szansy tym porzuconym stworzeniom ?????

Posted

Kinga napisała smsa, że jest poza miastem i nie ma zasięgu. Prosiłam, żeby napisała, co z Aresem, a co za tym idzie z Enigmą...

Gdyby jej coś groziło, to musimy zabierać ją GDZIEKOLWIEK i WYCZAROWAĆ pieniądze.

Posted

Greven napisał(a):
Kinga napisała smsa, że jest poza miastem i nie ma zasięgu. Prosiłam, żeby napisała, co z Aresem, a co za tym idzie z Enigmą...

Gdyby jej coś groziło, to musimy zabierać ją GDZIEKOLWIEK i WYCZAROWAĆ pieniądze.

Enigma nie jest na razie zagrożona eutanazją (takie przynajmniej uzyskałam zapewnienie w schronisku). Schronisko ciepło się o niej wypowiadało (o ile tak można powiedzieć ;)). Ale zabierać ją i tak trzeba...

Posted

chociaż tyle... dzięki za informacje, dziewczyny... depresja mnie dopada przez to wszystko - jeśli głupota ludzka się nie "ucywilizuje" taki stan będzie trwał i trwał... może na posiadanie psa powinno się robić PRAWO do ZWIERZĄT (tak jak się chce wsiaść do auta...)

Posted

Płatny DT, 10 zł/doba + nasze jedzenie. Cena przyzwoita, warunki typowo domowe (mieszkanie w bloku) i bardzo dużo spacerów, bo Kinga lubi chodzić z psami.

Właśnie dostałam smsa, że Ares jest nadal u niej, ale może wziąć Enigmę, gdy wróci z wyjazdu. Tylko mam obawy - ten pies jest cholernie irytujący, upierdliwy, bez przerwy szczeka... co będzie, jak podpadnie Enigmie?

Posted

Tak, dt płatny : 10 zł / doba + karma. DT na Bukowym... tylko że Ares jest kochanym ale nieco kłopotliwym psiakiem... no nic, trzeba czekać.

Sandra, byłaś szybsza z odpowiedzią :D Też wydaje mi się, że lepiej zaczekać aż Ares trafi do DS bo jeśli coś się stanie Kinga się zniechęci / 2 większe psiaki to nie taki piskuś a jeśli będzie trzeba tak jak w przypadku Miecia po 1-2 dniach zabrać Enigmę od Kingi, to będzie katastrofa.

Posted

Z zapsionym tymczasem zawsze jest ryzyko. Nie zapominajmy, że oprócz Aresa, Kinga ma swojego własnego psa. Którego nota bene Dafne pogryzła, a mimo to Kinga nie zrezygnowała z tymczasowania jej, aż do momentu znalezienia przez Dafi domu stałego.

A amstaffami w schronisku to jest czasem tak, że jak się za długo zwleka, to potem nie ma już co zabierać.
Dotyczy to zresztą każdego psa, który za długo zajmuje pojedyńczy boks.

Mamy na razie 50 zł deklaracji. Miesięczny koszt u Kingi to 300 zł, więc minus 250 zł.
Gdzie indziej będzie pewnie drożej, więc minus jeszcze większy.

Agnieszka, napisz w tytule, że mamy DT i brakuje 250 zł deklaracji, ok?

edit

Doczytałam w pierwszym poście, że od Ciebie 100 zł deklaracji ;)

Czyli brakuje tylko 150 zł deklaracji! Myślę, że warto zaznaczyć to w tytule.

Posted

Jeśli ktoś weźmie go po przeczytaniu tego opisu, gdzie Ares jest przedstawiony w samych superlatywach, to obawiam się, że zwrot z adopcji będzie bardzo szybki.

Może warto założyć Aresowi wątek na dogo?

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Enigma nie jest na razie zagrożona eutanazją (takie przynajmniej uzyskałam zapewnienie w schronisku). Schronisko ciepło się o niej wypowiadało (o ile tak można powiedzieć ;)). Ale zabierać ją i tak trzeba...

Oby tak było ale wcale im nie ufam...