agnieszka32 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Greven napisał(a):Jeśli Ares zostanie w ten weekend w nowym domu, to środowa akcja nie będzie dotyczyła już Enigmy. Za co trzymam kciuki bardzo mocno. Boję się w ogóle wchodzić w wątek szczecińskich bullowatych. Byłoby wspaniale, gdyby Enigma trafiła do DT. Moja pomoc w transporcie nadal aktualna.;) Nie dziwię Ci się - ja to przeżywałam dzisiaj w schronie "na żywo" - to jakiś koszmar :-(:-(:-( Quote
ageralion Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Greven napisał(a):Jeśli Ares zostanie w ten weekend w nowym domu, to środowa akcja nie będzie dotyczyła już Enigmy. Za co trzymam kciuki bardzo mocno. Oby oby, bo dziewczyna superasna...:loveu: Greven napisał(a):Boję się w ogóle wchodzić w wątek szczecińskich bullowatych. Chodz do nas. Po trzecim omdleniu juz bedzie dobrze :evil_lol: Quote
Greven Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Nie idę, nie ma szans. Psychiatra mi zabronił. agnieszka32 napisał(a): Moja pomoc w transporcie nadal aktualna Dziękować. Quote
ageralion Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Greven napisał(a):Nie idę, nie ma szans. Psychiatra mi zabronił. Zmien psychiatre albo popros o lepsze prochy. Cho! :evil_lol: Quote
Greven Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Psychiatra zabronił mi zmieniać psychiatrę. Nie idę! Dzwonię do Kingi, ale nie odbiera. Będę próbować znów za jakiś czas. Quote
Greven Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Kinga nie odbierała tel.przez cały dzień. Jestem zła i zawiedziona. Quote
Greven Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Może, może. Mam nadzieję, że dlatego. Ale nienawidzę takiej niepewności. Quote
Enigma79 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 :shake:Serce mi zamarło chyba już po raz trzeci w ciągu ostatnich 2-3 dni.... piszecie w zbiorczym wątku astów, że w środę ma nastąpić jakieś usypianie :-(:shake::-( Mam nadzieję, że to się nie potwierdzi.. Czy oni (schron) nie mogą dać szansy tym porzuconym stworzeniom ????? Quote
Greven Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Kinga napisała smsa, że jest poza miastem i nie ma zasięgu. Prosiłam, żeby napisała, co z Aresem, a co za tym idzie z Enigmą... Gdyby jej coś groziło, to musimy zabierać ją GDZIEKOLWIEK i WYCZAROWAĆ pieniądze. Quote
agnieszka32 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Greven napisał(a):Kinga napisała smsa, że jest poza miastem i nie ma zasięgu. Prosiłam, żeby napisała, co z Aresem, a co za tym idzie z Enigmą... Gdyby jej coś groziło, to musimy zabierać ją GDZIEKOLWIEK i WYCZAROWAĆ pieniądze. Enigma nie jest na razie zagrożona eutanazją (takie przynajmniej uzyskałam zapewnienie w schronisku). Schronisko ciepło się o niej wypowiadało (o ile tak można powiedzieć ;)). Ale zabierać ją i tak trzeba... Quote
Enigma79 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 chociaż tyle... dzięki za informacje, dziewczyny... depresja mnie dopada przez to wszystko - jeśli głupota ludzka się nie "ucywilizuje" taki stan będzie trwał i trwał... może na posiadanie psa powinno się robić PRAWO do ZWIERZĄT (tak jak się chce wsiaść do auta...) Quote
Rybka_39 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Dobrze, że chociaż ta sunia jest bezpieczna, a jak Ares pojdzie do nowego domu to ona pojdzie do DT? To jest płatny DT? Quote
Greven Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Płatny DT, 10 zł/doba + nasze jedzenie. Cena przyzwoita, warunki typowo domowe (mieszkanie w bloku) i bardzo dużo spacerów, bo Kinga lubi chodzić z psami. Właśnie dostałam smsa, że Ares jest nadal u niej, ale może wziąć Enigmę, gdy wróci z wyjazdu. Tylko mam obawy - ten pies jest cholernie irytujący, upierdliwy, bez przerwy szczeka... co będzie, jak podpadnie Enigmie? Quote
Enigma79 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Tak, dt płatny : 10 zł / doba + karma. DT na Bukowym... tylko że Ares jest kochanym ale nieco kłopotliwym psiakiem... no nic, trzeba czekać. Sandra, byłaś szybsza z odpowiedzią :D Też wydaje mi się, że lepiej zaczekać aż Ares trafi do DS bo jeśli coś się stanie Kinga się zniechęci / 2 większe psiaki to nie taki piskuś a jeśli będzie trzeba tak jak w przypadku Miecia po 1-2 dniach zabrać Enigmę od Kingi, to będzie katastrofa. Quote
Greven Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Z zapsionym tymczasem zawsze jest ryzyko. Nie zapominajmy, że oprócz Aresa, Kinga ma swojego własnego psa. Którego nota bene Dafne pogryzła, a mimo to Kinga nie zrezygnowała z tymczasowania jej, aż do momentu znalezienia przez Dafi domu stałego. A amstaffami w schronisku to jest czasem tak, że jak się za długo zwleka, to potem nie ma już co zabierać. Dotyczy to zresztą każdego psa, który za długo zajmuje pojedyńczy boks. Mamy na razie 50 zł deklaracji. Miesięczny koszt u Kingi to 300 zł, więc minus 250 zł. Gdzie indziej będzie pewnie drożej, więc minus jeszcze większy. Agnieszka, napisz w tytule, że mamy DT i brakuje 250 zł deklaracji, ok? edit Doczytałam w pierwszym poście, że od Ciebie 100 zł deklaracji ;) Czyli brakuje tylko 150 zł deklaracji! Myślę, że warto zaznaczyć to w tytule. Quote
Enigma79 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 nie wiem,czy Ares ma tutaj swój wątek ale ma całkiem fajną ofertę (świetne zdjęcia) na stronie Poczekalni w TOZ-ie : http://www.toz.szczecin.pl/?id=poczekalnia_new_psy&query=&page=3 (zaraz po Reksiu) Quote
Greven Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Jeśli ktoś weźmie go po przeczytaniu tego opisu, gdzie Ares jest przedstawiony w samych superlatywach, to obawiam się, że zwrot z adopcji będzie bardzo szybki. Może warto założyć Aresowi wątek na dogo? Quote
Enigma79 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 LUDZISKA : kupcie trochę ORIENTU w szlachetnym celu :hand: http://www.dogomania.pl/threads/1835...9#post14469749 (bazarek : maski, posągi, biżuteria) Shoukran ;) Quote
mysza 1 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 agnieszka32 napisał(a):Enigma nie jest na razie zagrożona eutanazją (takie przynajmniej uzyskałam zapewnienie w schronisku). Schronisko ciepło się o niej wypowiadało (o ile tak można powiedzieć ;)). Ale zabierać ją i tak trzeba... Oby tak było ale wcale im nie ufam... Quote
Recommended Posts