Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bicie smyczą i po nosie, przeterminowane parówki i czekolada, dziewczyna przyznała także, że jak np pada deszcz nie chce się im wychodzić z psem.
Na razie nic nie odpisała na moją prośbę przygotowania rzeczy Eni oraz 250 zł (160 reszty za dt + 90 zł na psią nianię).Kiedy z nią w dniu oddania Eni
rozmawiałam o karmie z TOZ-u powiedziała, że w TOZ-ie są pustki i ona sama coś kupi Eni za otrzymane pieniądze.Kiedy dostałam info bezpośrednio
z TOZ-u, że w środę 21.04 jest do odebrania dla Eni karma i poinforowałam o tym Dagmarę a także zaproponowałam, że gdyby nie miała czasu,ja mogę
pojechać po karmę i jej przywieźć na Wyszyńskiego w ogóle nie odpowiedziała...więc spodziewam się, że moge dostać nie 250 zł a mniej bo pewnie
powie, że kupiła karmę. Ale w piątek będę wiedziała na pewno, nie chcę na wyrost o coś oskarżać.
Jestem umówiona z Izą na piątek i jedziemy ok 16.30 po Eni...

Posted

Enigma79 napisał(a):
Bicie smyczą i po nosie, przeterminowane parówki i czekolada, dziewczyna przyznała także, że jak np pada deszcz nie chce się im wychodzić z psem.
Na razie nic nie odpisała na moją prośbę przygotowania rzeczy Eni oraz 250 zł (160 reszty za dt + 90 zł na psią nianię).Kiedy z nią w dniu oddania Eni
rozmawiałam o karmie z TOZ-u powiedziała, że w TOZ-ie są pustki i ona sama coś kupi Eni za otrzymane pieniądze.Kiedy dostałam info bezpośrednio
z TOZ-u, że w środę 21.04 jest do odebrania dla Eni karma i poinforowałam o tym Dagmarę a także zaproponowałam, że gdyby nie miała czasu,ja mogę
pojechać po karmę i jej przywieźć na Wyszyńskiego w ogóle nie odpowiedziała...więc spodziewam się, że moge dostać nie 250 zł a mniej bo pewnie
powie, że kupiła karmę. Ale w piątek będę wiedziała na pewno, nie chcę na wyrost o coś oskarżać.
Jestem umówiona z Izą na piątek i jedziemy ok 16.30 po Eni...

Laska nie ma wyjscia i 250zl ma oddac bez dyskusji... zreszta Iza pomoze w odebraniu pieniazkow, jestem o to spokojna :cool3: jesli potrzeba, to ja tez pomoc moge :diabloti:

Posted

ageralion napisał(a):
Laska nie ma wyjscia i 250zl ma oddac bez dyskusji... zreszta Iza pomoze w odebraniu pieniazkow, jestem o to spokojna :cool3: jesli potrzeba, to ja tez pomoc moge :diabloti:

Jestem mała ale zadziorna :evil_lol: a takie sytuacje, w której cwani ludzie/gówniara próbują wzbogacić się kosztem bezdomnego psa (bo przecież Aga tej kasy na ciuchy ani perfumy nie wyda) powodują, że mnie krew zalewa. Nie ma skrupułów dla takich ludzi. Jak nie odda to jestem w stanie zabrać jej telefon normalnie i...na bazarek :diabloti: Wiem, że to głupie, słabe, bezmyślne, nieodpowiedzialne, beszczelne ale wole to niż ma mnie krew zalać :evil_lol:

Posted

Oj Iza, z Tobą to na wojnę można iść :D marnujesz się w swojej pracy, powinnaś być np adwokatem (sprawy rozwodowe np i podział majątku ;))
Dobrze, że jesteście bo ja się już dawno bym załamała, dzisiaj cały dzień na Apapie
bo w nocy spać nie mogłam i głowa boli od samego rana.
Na razie nie mam potwierdzonego dt dla Eni (pani Basia ma pod opieką kociaki),dostałam maila od pani, która ma dom z ogrodem i 2-letniego synka,proponuje 10 zł / doba (Police), jeśli nic do jutra nie znajdę, być może warto u niej spróbować po 03.05.

Posted

fergilka napisał(a):
Jak nie odda to jestem w stanie zabrać jej telefon normalnie i...na bazarek :diabloti:

:diabloti:

Enigma79 napisał(a):
Oj Iza, z Tobą to na wojnę można iść :D marnujesz się w swojej pracy, powinnaś być np adwokatem (sprawy rozwodowe np i podział majątku ;))
Dobrze, że jesteście bo ja się już dawno bym załamała, dzisiaj cały dzień na Apapie
bo w nocy spać nie mogłam i głowa boli od samego rana.
Na razie nie mam potwierdzonego dt dla Eni (pani Basia ma pod opieką kociaki),dostałam maila od pani, która ma dom z ogrodem i 2-letniego synka,proponuje 10 zł / doba (Police), jeśli nic do jutra nie znajdę, być może warto u niej spróbować po 03.05.

Kiedy mozna by bylo ta pania odwiedzic? Brzmi calkiem sensownie...

Posted

Na razie czekam na odp od Agi, dzisiaj ma się wyjaśnić sprawa pewnego dt... jeśli dostaniemy odmowę, zadzwonię do pani Karoliny i wypytam o resztę,
byłabym wdzięczna za wsparcie podczas spotkania / dojazdu. W Policach nigdy nie byłam... Zapytałam panią o to, czy opiekowała się już kiedyś psem i uprzedziłam,że sunia nie jest agresywna ale ze względu na swoją wagę / siłę wskazana jest ostrożność w kontaktach z 2-letnim dzieckiem (pani zapytała, czy sunia jest agresywna bo jej synek lubi się przytulać do piesków)

Posted

Enigma79 napisał(a):
Na razie czekam na odp od Agi, dzisiaj ma się wyjaśnić sprawa pewnego dt... jeśli dostaniemy odmowę, zadzwonię do pani Karoliny i wypytam o resztę,
byłabym wdzięczna za wsparcie podczas spotkania / dojazdu. W Policach nigdy nie byłam...

Ok to czekamy na wiesci i jak cos, to transport sie zorganizuje :)

Posted

PILNE!
Bardzo proszę o przesłanie na moje pw KONTA DO WPŁAT DLA ENIGMY!!!
Freya73 przekazała pieniążki dla suni...jakaż ona straszliwie smutna...i doszłuy już do mnie...chciałabym jak najszybciej przekazać je na konto sunieczki!!!

Posted

o matko...a tu same złe wieści:( ten dom w Policach to dobrze by było sprawdzic przed ew. zawiezieniem tam Eni na dt...no ale może to będzie to...

zachowania tych dziewuch z dotychczasowego dt nie skomentuję nawet:angryy:

Posted

Wysyłam nr konta na PW, po jutrzejszym odbiorze Eni z Wyszynskiego w 1-2 poscie zrobie nowe rozliczenie.
Dziekuje wszystkim ! I prosze trzymajcie kciuki bo jak na razie mam PEWNĄ tylko p.Ewę (psia niania), ktora
moze sie zajac Enisia tylko do 14.05 (koszt po 03.05 to 20 zł / doba - pani proponuje po długim weekendzie 10 zł zniżki)
Police na razie sie nie odezwały, nie mam nr telefonu ale jest wczesnie, moze dzisiaj sie cos wyklaruje...tak, wizyta
obowiazkowa... tym razem pojedziemy w wiekszym gronie.

Posted

Dzięki Magda, każde wsparcie się przyda tylkoże... do tej wizyty "przedadopcyjnej" (dt) chyba dalej niż bliżej, pani z Polic nie odezwała się, mam nadzieję, że może z braku czasu... i jeszcze odpisze.
Póki co Eni jest od połowy maja bez DT... (bo na dłużej nie dam(y) rady finansować pobytu u psiej niani chyba, 600 zł / m-c to jednak sporo)

Fioneczka : dziękuję za PW, już wysłałam zapytanie do baetaczl o ewentualny dt.

Edycja postu :

oto odpowiedź od beataczl : " (..) mam psa średniej wielkości mieszanca - bardzo łagodny do suń. jeżeli sunia też jest łagodna - sprawdzona- - to poważnie się zastanowię. Nie pracuję . Dom z ogrodem, w pobliżu lasek i 2 jeziora, plaża. Osiedle z wetem. Ja niestety nie jestem zmotoryzowana. I poproszę o druk czystej umowy mój e-mail: beataczl@tlen.pl ,żebym zaznajomiła się z umową, obowiązki itd. Pozdr
Beata ( woj. Pomorskie- Człuchów)"

Kompletnie nie wiem, co robić :( :( :( Sunia nie jest agresywna ale jak byłam z nią na spotkaniu z psią nianią w Parku Kasprowicza bardzo molestował ją malamut i ona się przed tym broniła szczekając (aż biedna zachrypła), nie miała kagańca, nie gryzła go, w stosunku do innej spokojnej suni, która też była z psią nianią nie wykazywała żadnej agresji.
Beata ma PSA i nie wiem, jak on sie będzie zachowywał, gdy nowa sunia pojawi się w domu.
To jednak jest CZŁUCHÓW więc sprawdzić to trochę trudno.

Do tego zupełnie nie mam pojęcia o jakie umowy chodzi, kto je przygotowuje, podpisuje....
Jestem na Dogo od 3 m-cy, nigdy nie pomagałam przy zabieraniu psiaków ze schronu.
Proszę pomóżcie, napiszcie co mogę zrobić albo do kogo się zwrócić o pomoc - do TOZ-u ???

Załamuję się, bardzo chcę jej pomóc ale zaczyna mnie to przerastać :( :(

Posted

[FONT=Tahoma]PODARUJ DOM & ZYSKAJ PRZYJACIELA NA ZAWSZE[/FONT]

[FONT=Tahoma]Czy Twoje serce jest na tyle duże, by podarować dom łagodnej suczce[/FONT]
[FONT=Tahoma](mieszaniec amstaffa, ok. 3 lat), którą właściciel porzucił 8 m-cy temu ?[/FONT]
[FONT=Tahoma]Suczka lgnie do każdego, kto zapragnie się z nią przywitać, lubi dzieci.[/FONT]
[FONT=Tahoma]W domu zachowuje czystość, drapaniem łapą o drzwi sygnalizuje potrzebę wyjścia na dwór. Typ kanapowca [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma] nie wymaga bardzo dużo[/FONT]
[FONT=Tahoma]ruchu / długich spacerów.Ładnie jeździ – jako pasażer -samochodem oraz tramwajem. Po sterylizacji.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Więcej informacji oraz zdjęć na życzenie pod nr tel : 661 903 001 oraz[/FONT]
[FONT=Tahoma]akkines@interia.pl[/FONT]

[FONT=Tahoma]Suczka obecnie przebywa w domu tymczasowym. Jej oferta znajduje się[/FONT]
[FONT=Tahoma]także na stronie Poczekalni TOZ-u :[/FONT]

[FONT=Tahoma]http://www.toz.szczecin.pl/?id=poczekalnia_new_psy&query=&page=2[/FONT]

[FONT=Tahoma]tutaj będzie zdjęcie Enigmy.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Czy waszym zdaniem takie ogłoszenie jest ok ? Chcę je w weekend powiesić na wybiegu dla psów przy pętli 3.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Jakoś do końca nie mam przekonania co do sterylizacji u suni... jeśli dobrze pamiętam w schronie cos mówili,[/FONT]
[FONT=Tahoma]że tak stwierdzili na podstawie białej linii u suni... czy wet może to jakoś sprawdzić ?[/FONT]

Posted

Przelałam kwotę przekazaną przez Freya73...43,45pln!
Powodzenia dziewczyny!Mocno trzymam kciuki!

A ogłoszenie może być...dodaj może tylko informacje o stosunku do dzieci,psów,kotów...zwierzolubne domki mają często więcej zwierzaków,a bywa i dzieci...

sory...umknęło mi,że o dzieciach jest...teraz jeszcze tylko info o zwierzakach

Posted

Proszę zaglądajcie i poradźcie, co robić.
Pani Beata z Człuchowa odpowiedziała POZYTYWNIE (wielkie podziękowania dla Fioneczki bo to ona dała mi namiary do tej osoby!!)
Pozwolę sobie wkleić cytat z maila :

"(...)proponuję DT płatny 250 zł. m-nie + karma.
Jak pisałam wcześniej mam dom z ogrodem, ogrodzony, blisko lasek,
jezioro i wet na osiedlu.
Mam psa mieszańca - do suczek, szczeniorków , łagodnych samców, takich
nie atakujących - super.Tylko by się bawił. Mam co do tego pewność ,
ponieważ w domu były obce suki,szczeniaki, koty, pies bezdomny z ulicy.
Nawet z kotami by się bawił. Dziś byliśmy na plaży i pierwszy raz
spotkaliśmy roczną amstaffkę. Bawili się ładnie, choć tak żywego psa
jak ten szczenior amstaffa dawno nie widziałam. I Skate się zmachał, ze
miał dosyć.
Ale Enigma starsza , to lepiej, aż tak ,, fiksiować" panna nie będzie.
Chciałabym zapytać, czy Enigma ma książeczkę zdrowia, szczepienia,
sterylizację.Mój Skate ma.
Jestem osobą nie pracującą, do tego kompletną psiarą - od dziecka.
Mówili na mnie ,,psia mama". Jestem dyspozycyjna 24h/dobę, nie
wyjezdżam nigdzie, lubię dom i przebywanie na dworzu .
Oczywiście wiem , że należy relacjonowac pobyt na dogo oraz robić
zdjęcia ( nie mam aparatu, ale kolega ma dobry - robi zdjęcia do
Dziennika Bałtyckiego, nie odmówi pomocy)."

Warunki bdb tylko nie wiem, jak Eni będzie się zachowywała w stosunku
do tego psiaka, jeśli będzie ją molestował, to mogą być spięcia chociaż
w mojej obecności malamuta w parku raczej tylko głośno obszczekiwała
i....szukała u mnie schronienia, moja kochana. Myślała, że jest malutka
i wskakiwała, żeby ją na ręce wziąć.

Co sądzicie o propozycji z Człuchowa ?
TZ Ageralion zadeklarował pomoc w trasporcie (2 strony ok 500 km), jeśli
oczywiście nic im nie wypadnie i Marta wyrazi zgodę :)
Zaraz policzę, ile Eni powinna mieć na koncie $.

Dzisiaj Eni trafi do psiej niani i zostanie tam do wtorku albo dłużej w zależności
od tego czy znajdzie się nstp dt lub wyjazd do Człuchowa.

Jak sądzicie : sunia ma większe szanse na DS w Sz-nie czy tam ???? bo to
też jest chyba istotne. Zainteresowane osoby na pewno będą chciały ją najpierw
zobaczyć a nikt nie pojedzie tak daleko :(

Posted

Człuchów to rzut beretem od Szczecinka , ten DT może np sprawdzić ktoś , jeśli miałby odrobinkę czasu , od Danusi , to już byście miały pewność , jaki to tymczas . No co do zachowania 2go psiaka to zawsze może być różnie .
Enigmo pamiętaj bądź twarda przy odbiorze Eni od Dagmary i zabieraj wraz z nią kasiorę ... suni się kaska przyda , jak nie na ten tymczas to na Nianię ....

Posted

Enigma79 napisał(a):

zdjęcia ( nie mam aparatu, ale kolega ma dobry - robi zdjęcia do
Dziennika Bałtyckiego, nie odmówi pomocy)."

byłyby foty

Jak sądzicie : sunia ma większe szanse na DS w Sz-nie czy tam ???? bo to
też jest chyba istotne. Zainteresowane osoby na pewno będą chciały ją najpierw
zobaczyć a nikt nie pojedzie tak daleko :(

psiaki znajdują domy będąc w odległych Hotelach na odległych DT ....potrzebne dobre foty które masz zapewnione ....a zresztą jak ktoś bardzo chce to jedzie po psa ....a poza tym wielu się zakochuje na odległość i psy są potem szczęśliwe ...więc odległość nie ma znaczenia ...a może pona tam gdzieś domek znajdzie ;)
potrzebne tylko ogłoszenia

Posted

Część ogłoszeń zrobiłam sama i pomogła Chita a wczoraj wykupiłam jeszcze u Mantis (przepraszam, jeśli przeinaczyłam nick) "zestaw full wypas" (wyroznione alegro + inne) i w weekend chcę powiesić ogłoszenie na wybiegu dla psów.

Taka jestem zdenerwowana, ze od samego rana mi słabo i niedobrze.. czuję się za nią odpowiedzialna... dzisiaj dostanie ode mnie duży kolorowy kocyk na szczeście i miski (woda, jedzenie)

1) Alicja : a możesz polecić kogoś, kto mógłby się wybrać do p.Beaty ? ja spróbuję napisać do Inzez de Villaro

2) jaki będzie koszt paliwa za 500 km ?

3) czy reszta osób również uważa, że warto zaryzykować ? piszę o ryzyku bo jeśli dojdzie do spięcia między
psiakami sunię czeka kolejna trasa a mnie/nas wydatek na nstp 500 km plus szukanie nowego dt

Posted

Enigma o koszty paliwa to chyba najlepiej pytac kierowcy bo to tez zalezy od auta..moje np pali 10l/100km:roll:

Ja uwazam ze jesli nie ma innej opcji -a nie ma- to moza sprobowac Czluchow, czy u psiej niani beda jakies inne zwierzeta? mysle ze powinno byc ok a to ze Eni czasem szczeknie to nic takiego, sporo przeszla i na wszystko sobie pozwolic nie moze;) psiaki same musza ustalic na ile sobie pozwalaja
odleglosc nie powinna stanowic problemu, jak komus bedzie zalezalo to pojedzie a przeciez szukamy domku najlepszego z najlepszych;)

i nr konta poporsze:razz:

Posted

Nie, u psiej niani nie będzie innych zwierząt, o kompetencjach itp można poczytać tutaj : www.psianiania.szczecin.pl

Wysłałam PW do Inez de Villaro z zapytaniem, czy zna kogoś, kto mógłby pojechac do p.Beaty do Człuchowa.

Może przez weekend / do wtorku, środy coś się wyklaruje...

Czy weterynarz może np poprzez usg potwierdzić sterylizację u suni ?