Enigma79 Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Suńciu, trzymaj się, w niedzielę cię odwiedzę...nikt do ciebie nie zagląda :( Quote
ageralion Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Przydalo by sie zrobic jej jakies zdjecia na spacerze, bo na tych z boksu niewiele widac :shake: Quote
Greven Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Zaglądamy, zaglądamy, tylko na razie żadnych perspektyw, by pomóc :( Postaraj się koniecznie zrobić fotki na spacerze. Quote
Freya73 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Ja rowniez obserwuje watek, tylko nic mi do glowy nie przychodzi. Quote
Freya73 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Sunia zapewne jeszcze w schronie, jako "agresor", ze bez kija nie podchodz. Quote
Enigma79 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Może w niedzielny wieczór uda się coś o niej napisać... może z Fergilką na spaer nam się ją uda zabrać :( zastój, zastój... Quote
Enigma79 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Za chwile wkleję linki do kolejnych 3 zdjęc z dzisiejszej krótkiej wizyty, niestety podobne do poprzednich bo na spacerze nie byłyśmy...sunia przyjazna i bardzo samotna... :( Jeśli ktoś znajdzie chwilę, wstawcie zdjęcia "inaczej" , mi to nadal nie wychodzi... Quote
Enigma79 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 1) Znowu tylko kość na marne pocieszenie.... :( http://img59.imageshack.us/img59/2106/59318972.jpg 2) http://img718.imageshack.us/img718/5488/39367012.jpg 3) http://img690.imageshack.us/img690/7724/56794138.jpg Quote
Enigma79 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 dziękuję chita....oby oby bo nie wierzę, żeby ją ktoś ze schronu bezpośrednio wział.... Quote
Freya73 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Enigma, to ona nie jest psem adopcyjnym? Schronisko nie dopuszcza jej do adopcji? Nie rozumiem troche systemu jak to dziala, sorry za proste pytania. Quote
ageralion Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Enigma79 napisał(a):Za chwile wkleję linki do kolejnych 3 zdjęc z dzisiejszej krótkiej wizyty, niestety podobne do poprzednich bo na spacerze nie byłyśmy...sunia przyjazna i bardzo samotna... :( Jeśli ktoś znajdzie chwilę, wstawcie zdjęcia "inaczej" , mi to nadal nie wychodzi... Nie mozna jej wziac na spacer? Quote
Enigma79 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 @ Freya : owszem, sunię można adoptować TYLKO... po 1 na stronie schroniska nawet nie ma porządnego jej zdjęcia, ja jej nie mogłam odnaleźć bo sunia ma fotę bez głowy...no i ta cholerna kartka nad boksem "pies agresywny", dzisiaj nie zauważyłam z tego wszystkiego , czy nadal tam wisi, może już nie ale domyślasz się, że ludzie boją się takich ras a nawet inne psiaki tak trudno znajdują DS więc moja nadzieja na to,że przyjdzie ktoś, kto wybierze właśnie JĄ niestety...zgasła.W schronie nikt nic nie mówi o danym psie...wchodzisz, oglądasz... masakra. Quote
andzia69 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 najlepiej by było ją wyciagnąć...tylko gdzie? i za co:(:( Quote
Enigma79 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 właśnie... GDZIE ? bo myślę, że może dzięki wspólnej akcji udałoby się zebrać jakieś deklaracje... dziewczyny mówiły, że gdyby Dafne znalazła domek, to może by ją wzięły, powinna być gdzieś, gdzie ludzie mogliby się przekonać, że jest łagodna, móc się do niej poprzytulać a w schronie to utopia. Quote
andzia69 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 to trzeba się skupić na max ogłaszaniu Dafne;) - inaczej domku nie znajdzie... wtedy mała zajęłaby jej miejsce Quote
Freya73 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Jak wspomnialam, bylabym w Szczecinie, zabralabym sucz do mnie, a kurde, nie jestem. W schronie szans nie ma zadnych zwlaszcza z latka AGRESYWNA. Pomijam fakt, ze adopcje ida jak krew z nosa, sadzac po innych watkach. Quote
Enigma79 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Ja też już nie wiem, co jeszcze można zrobić...dawałam ogłoszenie na Infoludku ale może ktoś mógłby zrobić także inne ? (zapłacę) po świętach postaram się zrobić zdjęcia ze spaceru ... jest tam też inna suńka, strasznie słodka i też mnie lizała przez kraty po dłoniach : 1) ta http://szczecin.schronisko.net/adopcja-id-44477.html 335/10 płeć: suka wiek: 2 lata rasa: mieszaniec boks: K-6 numer: 335/10 miasto: Szczecin sterylizacja: tak szczepienia: nie odrobaczenie: nie opis: Sunia trafiła do naszego schroniska jako pies bezpański i nadal taka pozostaje. Jednak przez dwa tygodnie pobytu u nas jej zachowanie zmieniło się diametralnie. Nie jest już wystaszonym, przepełnionym agresją psem, stała się spokojnym, milusińskim psiakiem, który wręcz żąda kontaktu z człowiekiem. Została już wysterylizowana i czeka na odpowidzialnego opiekuna. 2) lub ta http://szczecin.schronisko.net/kwarantanna-id-45426.html obie bardzo do siebie podobna a nie zwróciłam uwagi na numer boksu... Quote
andzia69 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 wiecie co...tak sobie zamknęłam oczy...wyobraziłam sobie dom...nagle dostaję kopa...wypieprzają mnie albo jeszcze gorzej - zostaję pobita, cierpię...potem hycel...łapanka...zamknięcie w celi...to jest masakra, co taki pies musi przeżywać:(:(:( ja bym sobie w łeb strzeliła...a te biedne psy nic nie mogą:( skazani na ludzi...na ich widzimisię...okropne to:(:(:( Quote
Greven Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Trzeba wyekspediować Dafne do nowego domu. To szansa dla niuńki na tymczas. Ja przez nią budzę się nad ranem i myślę, nie mogę spać. Nie wiem, jak pomóc, przepraszam :( Quote
Freya73 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 W takim razie wykupie ogloszenia (zestaw 57 ogloszen) u Pauliny od Benkow. Zadecydujcie dla ktorej suczy, Dafne czy tej ze schronu, tzn. tej 'agresywnej'. Do ogłoszeń Paulina potrzebuje: [LIST] [*]dane kontaktowe [*]zdjęcie od 1 takiego reprezentacyjnego do 12 nawet. [*]info o psie do 300słów najlepiej, ponieważ większość stron ma takie ograniczenia [/LIST]Czekam na decyzje. Freya Quote
Greven Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Freya, wykup dla Dafne. O niej dużo wiemy, są zdjęcia. W razie czego nikogo nie wpuścimy "na minę". Bo niestety o schroniskowej asteczce wiadomo niewiele, tyle co z pobieżnych obserwacji, no bo co więcej można w schronisku :( A jak Dafi znajdzie dom, to będzie wolny tymczas. Quote
Freya73 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 To pedze na bazar, zlozyc zamowienie. Natomiast reszte, czyli szczegoly o psie, zdjecia etc. przekazalabys sama? Quote
Recommended Posts