Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Za chwile wkleję linki do kolejnych 3 zdjęc z dzisiejszej krótkiej wizyty, niestety podobne do poprzednich bo na spacerze nie byłyśmy...sunia przyjazna i bardzo samotna... :(

Jeśli ktoś znajdzie chwilę, wstawcie zdjęcia "inaczej" , mi to nadal nie wychodzi...

Posted

Enigma, to ona nie jest psem adopcyjnym? Schronisko nie dopuszcza jej do adopcji? Nie rozumiem troche systemu jak to dziala, sorry za proste pytania.

Posted

Enigma79 napisał(a):
Za chwile wkleję linki do kolejnych 3 zdjęc z dzisiejszej krótkiej wizyty, niestety podobne do poprzednich bo na spacerze nie byłyśmy...sunia przyjazna i bardzo samotna... :(

Jeśli ktoś znajdzie chwilę, wstawcie zdjęcia "inaczej" , mi to nadal nie wychodzi...

Nie mozna jej wziac na spacer?

Posted

@ Freya : owszem, sunię można adoptować TYLKO... po 1 na stronie schroniska nawet nie ma porządnego jej zdjęcia, ja jej nie mogłam odnaleźć bo sunia ma fotę bez głowy...no i ta cholerna kartka nad boksem "pies agresywny", dzisiaj nie zauważyłam z tego wszystkiego , czy nadal tam wisi, może już nie ale domyślasz się, że ludzie boją się takich ras a nawet inne psiaki tak trudno znajdują DS więc moja nadzieja na to,że przyjdzie ktoś, kto wybierze właśnie JĄ niestety...zgasła.W schronie nikt nic nie mówi o danym psie...wchodzisz, oglądasz... masakra.

Posted

właśnie... GDZIE ? bo myślę, że może dzięki wspólnej akcji udałoby się zebrać jakieś deklaracje... dziewczyny mówiły, że gdyby Dafne znalazła domek, to może by ją wzięły, powinna być gdzieś, gdzie ludzie mogliby się przekonać, że jest łagodna, móc się do niej poprzytulać a w schronie to utopia.

Posted

Jak wspomnialam, bylabym w Szczecinie, zabralabym sucz do mnie, a kurde, nie jestem.
W schronie szans nie ma zadnych zwlaszcza z latka AGRESYWNA. Pomijam fakt, ze adopcje ida jak krew z nosa, sadzac po innych watkach.

Posted

Ja też już nie wiem, co jeszcze można zrobić...dawałam ogłoszenie na Infoludku ale może ktoś mógłby zrobić także inne ? (zapłacę) po świętach postaram się zrobić zdjęcia ze spaceru ... jest tam też inna suńka, strasznie słodka i też mnie lizała przez kraty po dłoniach :

1) ta

http://szczecin.schronisko.net/adopcja-id-44477.html

335/10

rasa: mieszaniec
boks: K-6
numer: 335/10
miasto: Szczecin
sterylizacja: tak
szczepienia: nie
odrobaczenie: nie
opis:
Sunia trafiła do naszego schroniska jako pies bezpański i nadal taka pozostaje. Jednak przez dwa tygodnie pobytu u nas jej zachowanie zmieniło się diametralnie. Nie jest już wystaszonym, przepełnionym agresją psem, stała się spokojnym, milusińskim psiakiem, który wręcz żąda kontaktu z człowiekiem. Została już wysterylizowana i czeka na odpowidzialnego opiekuna.

2) lub ta http://szczecin.schronisko.net/kwarantanna-id-45426.html

obie bardzo do siebie podobna a nie zwróciłam uwagi na numer boksu...

Posted

wiecie co...tak sobie zamknęłam oczy...wyobraziłam sobie dom...nagle dostaję kopa...wypieprzają mnie albo jeszcze gorzej - zostaję pobita, cierpię...potem hycel...łapanka...zamknięcie w celi...to jest masakra, co taki pies musi przeżywać:(:(:( ja bym sobie w łeb strzeliła...a te biedne psy nic nie mogą:( skazani na ludzi...na ich widzimisię...okropne to:(:(:(

Posted

Trzeba wyekspediować Dafne do nowego domu. To szansa dla niuńki na tymczas.
Ja przez nią budzę się nad ranem i myślę, nie mogę spać. Nie wiem, jak pomóc, przepraszam :(

Posted

W takim razie wykupie ogloszenia (zestaw 57 ogloszen) u Pauliny od Benkow. Zadecydujcie dla ktorej suczy, Dafne czy tej ze schronu, tzn. tej 'agresywnej'.

Do ogłoszeń Paulina potrzebuje:

[LIST]
[*]dane kontaktowe
[*]zdjęcie od 1 takiego reprezentacyjnego do 12 nawet.
[*]info o psie do 300słów najlepiej, ponieważ większość stron ma takie ograniczenia
[/LIST]Czekam na decyzje. Freya

Posted

Freya, wykup dla Dafne. O niej dużo wiemy, są zdjęcia. W razie czego nikogo nie wpuścimy "na minę". Bo niestety o schroniskowej asteczce wiadomo niewiele, tyle co z pobieżnych obserwacji, no bo co więcej można w schronisku :(

A jak Dafi znajdzie dom, to będzie wolny tymczas.