chita Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 fergilka napisał(a):Przestań się teraz kokosić na wątku. Przez Twoje machlojki Enigma straciła szanse na tymczas (lub w ogóle jej nie miała). Nie wiem czemu Aga (Enigma79) przebiera teraz w słowach, ja jednak nie zamierzam...Od początku mojego pobytu na dogo wiedziałam, że masz "coś za uszami" o czym świadczyła jatka między nami na wątku Edi'ego (czego nie mogę teraz znaleźć), wyciągnęłaś również kiedyś do mnie "pomocną" dłoń, kiedy w panice szukałam pomocy dla ślepego Mietka ze złamaną miednicą pisząc, że: "Mam wziąć Mietka do siebie, będzie miał dobrze w czym problem?" - czasem mam ochotę na Twoich wątkach zacytować Twoje słowa, kiedy Ty szukasz domu dla swoich podopiecznych.... Wracając do Enigmy (amstafki) dlaczego oburzyłaś się tak na pytanie Agi, o to, czy może wyciągnąć psa przez TOZ?? wtedy zwolniona byłaby z opłaty (65zł lub 150!!) Pytanie to tak Cie oburzyło, że odwołałaś DT (lub w ogóle go nie było-sama już się gubię w Twoich wypowiedziach)!! Przekabaciłaś również Kinge (potencjalny DT), która najpierw powiedziała, że nic o psie nie wie, potem, że Aga ma ustalać z Tobą bo odwołałaś tymczas!!! Po nakręceniu Kingi piszesz Enigmie łaskawie sms'a z nr do Kingi, żeby sobie sama załatwiała jak tak.. Nie wiem o co się tak zdenerwowałaś, bo co? jak psa wyciągnie TOZ to nie podtrzymujesz oferty tymczasu!! Co to qrwa szantaż? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. KASA KASA KASA...ode mnie i od Agi dostałaś już wystarczająco dużo kasy, i na tym koniec! Rzeczy z bazarku Agi ( ŚWIAT ORIENTU) z na razie uzbieranych 300 zł podzielono tak, że dla Agi 50 zł :crazyeye: a reszte na Twoje psy! wow Jak sobie pomyślę, jak bardzo Aga zaangażowała się w Enigmę, że musiała się naginać żeby finansowo wyrobić, a Ty tak nagle wszystko spimandoliłaś ruchem krótkim to...nie będę pisać bo dostane bana... Cieszę się, że tylko na chwilę zamydliłaś mi oczy swoją niby dobrą postawą...koncertowo manipulujesz ludźmi, tylko nie wiem do czego Ci w tym potrzebna fundacja... Mam nadzieję, że ktoś inny napisze również trzy po trzy coś na Twój temat i spadnie Ci ta aureola anioła z nad głowy...:angryy: :angryy:czemu mnie to wszytsko nie dziwi:angryy:powiem wiecej Twoj post o wiele wiecej wyjasnia:angryy:od dalszych komentarzy narazie sie wstrzymam...natomiast jesli uda sie wyciagnac Enigme dorzuce sie do hotelu. Quote
ageralion Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 fergilka napisał(a):Przestań się teraz kokosić na wątku. Przez Twoje machlojki Enigma straciła szanse na tymczas (lub w ogóle jej nie miała). Nie wiem czemu Aga (Enigma79) przebiera teraz w słowach, ja jednak nie zamierzam...Od początku mojego pobytu na dogo wiedziałam, że masz "coś za uszami" o czym świadczyła jatka między nami na wątku Edi'ego (czego nie mogę teraz znaleźć), wyciągnęłaś również kiedyś do mnie "pomocną" dłoń, kiedy w panice szukałam pomocy dla ślepego Mietka ze złamaną miednicą pisząc, że: "Mam wziąć Mietka do siebie, będzie miał dobrze w czym problem?" - czasem mam ochotę na Twoich wątkach zacytować Twoje słowa, kiedy Ty szukasz domu dla swoich podopiecznych.... Wracając do Enigmy (amstafki) dlaczego oburzyłaś się tak na pytanie Agi, o to, czy może wyciągnąć psa przez TOZ?? wtedy zwolniona byłaby z opłaty (65zł lub 150!!) Pytanie to tak Cie oburzyło, że odwołałaś DT (lub w ogóle go nie było-sama już się gubię w Twoich wypowiedziach)!! Przekabaciłaś również Kinge (potencjalny DT), która najpierw powiedziała, że nic o psie nie wie, potem, że Aga ma ustalać z Tobą bo odwołałaś tymczas!!! Po nakręceniu Kingi piszesz Enigmie łaskawie sms'a z nr do Kingi, żeby sobie sama załatwiała jak tak.. Nie wiem o co się tak zdenerwowałaś, bo co? jak psa wyciągnie TOZ to nie podtrzymujesz oferty tymczasu!! Co to qrwa szantaż? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. KASA KASA KASA...ode mnie i od Agi dostałaś już wystarczająco dużo kasy, i na tym koniec! Rzeczy z bazarku Agi ( ŚWIAT ORIENTU) z na razie uzbieranych 300 zł podzielono tak, że dla Agi 50 zł :crazyeye: a reszte na Twoje psy! wow Jak sobie pomyślę, jak bardzo Aga zaangażowała się w Enigmę, że musiała się naginać żeby finansowo wyrobić, a Ty tak nagle wszystko spimandoliłaś ruchem krótkim to...nie będę pisać bo dostane bana... Cieszę się, że tylko na chwilę zamydliłaś mi oczy swoją niby dobrą postawą...koncertowo manipulujesz ludźmi, tylko nie wiem do czego Ci w tym potrzebna fundacja... Mam nadzieję, że ktoś inny napisze również trzy po trzy coś na Twój temat i spadnie Ci ta aureola anioła z nad głowy...:angryy: Po dzisiejszych wydarzeniach zgadzam sie z Toba w 100% Najpierw teksty, ze sunia ma malo czasu, ze trzeba ja zabrac w sobote obojetnie co by sie dzialo, a jak zaczyna sie rozmowa o pieniadzach, to Greven pokazuje prawdziwe oblicze i niech pies zdycha!!!!! Sandra tak mi podnioslas dzisiaj cisnienie, ze do tej pory mam wku.....wa na maxa!!! Zawiodlas mnie i to bardzo. A osoby, ktore dzwonily do Kingi z TOZu to bylysmy MY!!!! Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Rybka_39 : namiary mozna podawac na mnie (Agnieszka, 661 903 001),zawsze cos o suni moge powiedziec, jesli to osoba ze Sz-na pojsc z nia do schronu itp Sprobowac warto a jak bedziemy mogly zrobic inne (wiecej tresci, jak sunia trafi np do dt), to sie doda nowe. Spokojnie, jakis grosik na ogloszenia sie u mnie jeszcze znajdzie ;) Najwyzej sprzedam jeszcze telewizor hihi Uff,dziewczyny tak mnie wsparly :D (telefony), ze mam chrype, dobry humor i wiary jak stad do .... Honolulu. Quote
ageralion Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Enigma79 napisał(a):Rybka_39 : namiary mozna podawac na mnie (Agnieszka, 661 903 001),zawsze cos o suni moge powiedziec, jesli to osoba ze Sz-na pojsc z nia do schronu itp Sprobowac warto a jak bedziemy mogly zrobic inne (wiecej tresci, jak sunia trafi np do dt), to sie doda nowe. Spokojnie, jakis grosik na ogloszenia sie u mnie jeszcze znajdzie ;) Najwyzej sprzedam jeszcze telewizor hihi Uff,dziewczyny tak mnie wsparly :D (telefony), ze mam chrype, dobry humor i wiary jak stad do .... Honolulu. Nooo i tak trzymac!!!! W kupie sila ;) Nie damy im zrobic krzywdy!! Quote
fergilka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Znalazłam coś takiego, zamieszczę to niezobowiązująco, bo wiadomo jak to czasem bywa z takimi ogłoszeniami, ale może warto sprawdzić, zadzwonić, wypytać...nie wiem.. ogłoszenie dodane 3 kwietnia. http://ogloszenia.szczecin.pl/Przyjme_malego_Amstafa__37420 Quote
pinkmoon Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 mam nadzieję, że uda wam się pomóc Enigmie. szkoda że z tymczasem nie wypaliło... wszędzie jakieś machlojki, problemy, niedomówienia. mam nadzieję że sytuacja się wyjaśni. Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Fergilka napisała : Znalazłam coś takiego, zamieszczę to niezobowiązująco, bo wiadomo jak to czasem bywa z takimi ogłoszeniami, ale może warto sprawdzić, zadzwonić, wypytać...nie wiem.. ogłoszenie dodane 3 kwietnia. http://ogloszenia.szczecin.pl/Przyjm...Amstafa__37420 Hm... mały amstaff... pewnie 8-tygodniowy. Jutro zadzwonię . Zbieram mimo swoich 31 wiosen ;) opierdziel od całej rodziny (musze tutaj tez od czasu do czasu wpadac---->czyt.tutaj jest MÓJ pies hihi), że tylko siedzie przed kompem. Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Nie Ty jedna dostajesz..Tak na pociechę mówię.. A co to za 8 tyg.psiak? E/W Quote
agnieszka32 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Fergilka - Twoja wypowiedź na temat Sandry - z ust mi wszystko wyjęłaś.:angryy: Ja już dawno miałam wyrobione zdanie na jej temat i dziwiły mnie te wszystkie "ochy" i "achy" na jej temat. Ale rozumiem to, że nie wszyscy wiedzą to, co powinni... a szkoda. Dziewczyny - prawdopodobnie będzie tymczas dla Enigmy za 10 zł za dobę, karmę zapewnia TOZ - ale POTRZEBNA KLATKA KENELOWA. Czy ktoś może takową pożyczyć???? Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Fergilla umiescila link do ogloszenia, ktore ktos 03.04 zamiescil a jego tresc brzmi : PRZYJME MALEGO AMSTAFFA. Cytat ogłoszenia : Witam przyjme malodego amstafa prosze o kontak 721678011 Dlatego tak sobie mysle, ze maly to bedzie chyba taki 8-tygodniowy... Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 agnieszka32 : a co to takiego ? Enigma w niej nie "zdziczeje" i nie dostanie klaustrofobii ? Ile taka klatka (strasznie to brzmi) kosztuje ? Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Najlepiej jeszcze w kapsułce...Do torebeczki-do woreczka-do kieliszeczka. Wrr.. E/W Quote
ageralion Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Enigma79 napisał(a):Fergilla umiescila link do ogloszenia, ktore ktos 03.04 zamiescil a jego tresc brzmi : PRZYJME MALEGO AMSTAFFA. Dlatego tak sobie mysle, ze maly to bedzie chyba taki 8-tygodniowy... Lepiej... ogloszenie brzmi malodego amstaffa... wiec szuka szczeniaka pewnie...ale warto sprobowac... Quote
ageralion Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Enigma79 napisał(a):agnieszka32 : a co to takiego ? Enigma w niej nie "zdziczeje" i nie dostanie klaustrofobii ? Ile taka klatka (strasznie to brzmi) kosztuje ? Sadze, ze ta klatka to tak na wszelki wypadek jakby trzeba bylo psiaki od siebie odizolowac albo jakby sie okazalo, ze ma lek separacyjny... Quote
agnieszka32 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Dokładnie - klatka kenelowa to nic strasznego - sunia nie będzie w niej siedzieć cały czas. Służy np. do przyzwyczajania dwóch psów do siebie, oduczania ew. niszczycielskich zapędów psiaka. Psy generalnie lubią klatki kenelowe - mają tam wsadzane posłanko, zabawki, miski... Klatka stanowi często azyl dla psa, gdzie może się schować przed natrętnymi zwierzakami albo ludźmi... A tymczas jest oczywiście - domowy. Quote
Guest Elżbieta481 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Znalazłam taką stronę: www.klatki.home.pl E/W Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Katarzyna i Dariusz Garlińscy STRZEGOM / ŚWIEBODZICE adres email: klatki@home.pl telefon: 604895611 Tam nie ma cennika, zaraz wysle maila z zapytaniem o te najwieksza chyba... Quote
agnieszka32 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 ageralion napisał(a):TOZ nie ma takowej pozyczyc? Jutro będę wiedziała, bo prawdopodobnie jest jedna klatka w TOZie. Tymczas jest typowo domowy, w wynajmowanym mieszkaniu - stąd potrzebna klatka. Dagrama, do której sunia najprawdopodobniej trafi jutro przekazuje swojego tymczasowicza do domku i nasza Enigma mogłaby jutro albo w niedzielę do niej trafić. Dagmara nie ma żadnego doświadczenia z amstaffami, ale tymczasowała już duże psy i świetnie sobie z nimi radziła. Zaraz do niej zadzwonię i przekonam ją do Enigmy. Na szczęście to słodka kochana sunia, jestem pewna, że ujmie Dagmarę za serce. Postaram się zaprosić ją do schroniska, aby poznała wcześniej Enigmę... Trzymajcie kciuki! Quote
agnieszka32 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 ageralion napisał(a):Trzymamy Pani kierownik :evil_lol: Wariatka :evil_lol: Quote
Enigma79 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Trzymamy - Dagmare pozdrawiamy. Ja juz kombinuje, jak sie odwdzieczyc ;) Wlasnie... tak sobie mysle, ze moze TOZ pomoze ze wzgledu na... :oops:..teges...moj maly wklad od 2 m-cy... (marzec 135 zl, kwiecien 105 zl... lapia mnie za serce te psy, doceniam, ze robia im fajne oferty, zdjecia, szybko znajduja domy) Bede o nich pamietala ;) U nich tez mam nick Enigma79. Dobrze, ze mama nie umie wchodzic w net bo jakby sie dowiedziala co robie ze swoja pensja :D :D :D ale ja tam nie zaluje. Quote
agaga21 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 w razie czego mam dużą, solidna klatkę ale jej transport to problem. nie jest rozkładana, kurierem pewnie z 50-100zł przesyłka by wyszła. sama nie wiem. jest duza i cięzka. Quote
agnieszka32 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Enigma79 napisał(a):Trzymamy - Dagmare pozdrawiamy. Ja juz kombinuje, jak sie odwdzieczyc ;) Wlasnie... tak sobie mysle, ze moze TOZ pomoze ze wzgledu na... :oops:..teges...moj maly wklad od 2 m-cy... (marzec 135 zl, kwiecien 105 zl... lapia mnie za serce te psy, doceniam, ze robia im fajne oferty, zdjecia, szybko znajduja domy) Bede o nich pamietala ;) U nich tez mam nick Enigma79. Dobrze, ze mama nie umie wchodzic w net bo jakby sie dowiedziala co robie ze swoja pensja :D :D :D ale ja tam nie zaluje. To chyba każda/każdy z nas tak ma - pełna konspiracja przed resztą rodziny :evil_lol: (albo przynajmniej połowiczna :diabloti:) Quote
agnieszka32 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 agaga21 napisał(a):w razie czego mam dużą, solidna klatkę ale jej transport to problem. nie jest rozkładana, kurierem pewnie z 50-100zł przesyłka by wyszła. sama nie wiem. jest duza i cięzka. Dzięki, Agatka! Zapłacimy... Musimy jakoś sunię ratować, jeśli pewne osoby się na nią wypięły... Quote
Recommended Posts