ageralion Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Enigma79']Dziewczyny, nie kłoćmy się, proszę... wystarczy zamieszania z Kingą (1 dt, który nie doszedł do skutku), Dagmarą...i to wszystko w tak krótkim czasie. Ja przyznaję, że mnie siły opuszczają ale też nikogo za nic nie obwiniam,jasne, że nikt nie ma "różdżek do wyczarowywania domów" więc przestańcie pisać w ten sposób bo to nikomu nie pomoże. Czekam na potwierdzenie pewnej informacji tzn na zgodę, czy mogę to tutaj opisać. Eni zostanie najprawdopodobniej u Ewy i Łukasza ( jako DT!), którzy bardzo się przejmują jej losem - szukają wśród swoich znajomych dt na weekend (14-16.05) oraz zaproponowali kolejny rabat po tym terminie.[/QUOTE] To trzymam kciuki... Quote
Enigma79 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 doszła juz wpłata od A.R.S. - 265 zł z bazarku orientalnego - dziękuję ! (stan konta 439,00 zł) Quote
Enigma79 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Ewa z Łukaszem zaprotestowali przeciwko kojcowi... nie po raz pierwszy, wtedy nie miałam śmiałości przyjąć ich propozycji. Sunia po weekendzie (13/14-16/17.05) dalej będzie mogła u nich przebywać za 10 zł / dobę !!!! Koszt jak u Dagmary tylko w żaden sposób nie można porównać warunków, kompetencji, podejścia i zaangażowania w opiekę nad psem (oczywiście na ogromny + dla psiej niani). Bardzo dziękuję Ewie & Łukaszowi, którzy na codzień opiekują się inną "psią klientelą" z ds a zdecydowali pomóc Enigmie. Quote
bebcik Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Cieszę się bardzo że Enigma ma już gdzie się podziać ale smutek po śmierci Chudzinki jest taki głęboki... :( Quote
szczecinianka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 My oczywiście nadal będziemy wspierać karmą - tylko tyle możemy niestety. Dajcie znać jak się skończy byśmy mogli przetrzepać zapasy i ewentualnie coś zorganizować. ;) Quote
ageralion Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Jak ja sie ciesze :) Eni teraz juz musi byc dobrze, po to Aga wyrwala Cie z tego obozu smierci, zebys teraz znalazla domek najlepszy z najlepszych ;) Quote
fioneczka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Enigma79 napisał(a):Ewa z Łukaszem zaprotestowali przeciwko kojcowi... nie po raz pierwszy, wtedy nie miałam śmiałości przyjąć ich propozycji. Sunia po weekendzie (13/14-16/17.05) dalej będzie mogła u nich przebywać za 10 zł / dobę !!!! Koszt jak u Dagmary tylko w żaden sposób nie można porównać warunków, kompetencji, podejścia i zaangażowania w opiekę nad psem (oczywiście na ogromny + dla psiej niani). Bardzo dziękuję Ewie & Łukaszowi, którzy na codzień opiekują się inną "psią klientelą" z ds a zdecydowali pomóc Enigmie. czyli śmiało mogę powiedzieć że Eni trafiła w swoim życiu na Anioły ... nawet kilka ;) Agnieszko dzięki Tobie Eni ma szansę na nowe dobre życie a dzięki Ewie i Łukaszowi pozna jego smak dziś piątek więc lalunia wraca ... ciekawe kiedy kasę odda Quote
agnieszka32 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Aga - bardzo się cieszę, nawet nie wiesz, jak bardzo... To Twój wielki sukces :) A Ewa i Łukasz, no cóż... podziękowania za ogromne serce. Przy takiej opiece Eni ma ogromną szansę na najlepszy dom!!! Quote
szczecinianka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Uwaga na kobietę dzwoniącą z numeru 600-795-528!!!!!!!! Ma na imię Bożena, mieszka w Warnicach. Często udaje jej się zrobić naprawdę dobre pierwsze wrażenie. Obdzwoniła wszystkie psy z poczekalni www.toz.szczecin.pl i umówiła się praktycznie ze wszystkimi na adopcję psów! Wygadywała bzdury typu "mam już sukę, ale ona rodzi szczeniaki za szczeniakami, chyba zabiję ją i wezmę innego psa". Z przyczyn oczywistych wzbudziła nasz niepokój, więc pojechaliśmy do niej i odebraliśmy jej ciężarną, wychudzoną sukę. Wiemy, że nadal wydzwania do ludzi, wszyscy, którzy zamieścili oferty na stronie TOZ zostali poinformowani o kobiecie. Babsko ma na posesji jeszcze jednego psa w dobrym stanie, według naszych informacji wcześniej miała więcej, nie wiadomo co się z nimi stało. Sprawą zobowiązał się zająć stargardzki oddział TOZu. Quote
fergilka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Aga a co z przyszłym weekendem? Mamy jakiś plan? Quote
Enigma79 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Ewa ma w ten weekend popytać znajomych, czy ktoś mógłby się zająć Eni w przyszłym tygodniu. Zobaczymy w poniedziałek, czy coś się uda znaleźć, będe o wszystkim pisała na bieżąco. Idę spać, dobrej nocy ! Quote
Enigma79 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Owszem , jest nadal na stonie schronu (od początku twierdziłam, że tam nikt nie ma pojęcia o prowadzeniu placówki, stron internetowych i akcjach "promocyjnych") ale to bez znaczenia bo i tak nikt jej tam nie wypatrzy - pies bez głowy...zdjęcie po prostu pierwsza klasa, już widzę te tłumy dzwoniące w jej sprawie... :( Quote
beataczl Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 macie dużo zdjęć Eni, dajcie do TOZu , niech wymienią.... Quote
ageralion Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 beataczl napisał(a):macie dużo zdjęć Eni, dajcie do TOZu , niech wymienią.... Eni juz powinna byc w dziale w nowym domu, wiec nie ma sensu dawac nic do wymiany. Sensem natomiast jest wydrukowac plakaty i powiesic w TOZ, schronisku i na wybiegu, bo dzisiaj bylam i nie widzialam zadnego... Quote
Enigma79 Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Tak się stale zastanawiam, czy dobrze Was rozumiem a Wy mnie... Ja na podziękowania nie zasłużyłam i nic dla Eni nie zrobiłam.To Łukasz i Ewa zaproponowali, że zajmą się jeszcze przez jakiś czas Eni (DT) za 10 zł, to tylko i wyłącznie ich zasługa, że sunia nie będzie od 13.05 w Gromie / schronisku. Ale z pewnością Eni nie może u nich zostać na stałe (bo niektóre osoby tak chyba to zinterpretowały). "Eni juz powinna byc w dziale w nowym domu (...) " ?????? przecież Eni nie ma nowego domu i powinna wciąż w TOZ-ie być na stronie Poczekalni więc czemu nie wymienić kilku zdjęć ? Plakaty również się przydadzą, zgadza się. W ten weekend zostawiłam u weterynarza na Łukasińskiego ogłoszenia ale nikt żadnego nie zabrał. Bardzo dużo świetnych zdjęć jest w galerii psiej niani : http://www.psianiania.szczecin.pl/index.php?p=1_8_Galeria, wieczorem może wybiorę ze 2 i prześlę Monice do TOZ-u (więcej się nie zmieści) Quote
fioneczka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 magdola napisał(a):taniec?? zabojcza fotka:D na irlandzki wygląda ;) Quote
agnieszka32 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Enigma79']Tak się stale zastanawiam, czy dobrze Was rozumiem a Wy mnie... Ja na podziękowania nie zasłużyłam i nic dla Eni nie zrobiłam.To Łukasz i Ewa zaproponowali, że zajmą się jeszcze przez jakiś czas Eni (DT) za 10 zł, to tylko i wyłącznie ich zasługa, że sunia nie będzie od 13.05 w Gromie / schronisku. Ale z pewnością Eni nie może u nich zostać na stałe (bo niektóre osoby tak chyba to zinterpretowały). "Eni juz powinna byc w dziale w nowym domu (...) " ?????? przecież Eni nie ma nowego domu i powinna wciąż w TOZ-ie być na stronie Poczekalni więc czemu nie wymienić kilku zdjęć ? Plakaty również się przydadzą, zgadza się. W ten weekend zostawiłam u weterynarza na Łukasińskiego ogłoszenia ale nikt żadnego nie zabrał. Bardzo dużo świetnych zdjęć jest w galerii psiej niani : http://www.psianiania.szczecin.pl/index.php?p=1_8_Galeria, wieczorem może wybiorę ze 2 i prześlę Monice do TOZ-u (więcej się nie zmieści) Aga - chodzi o stronę internetową schroniska - tam Eni powinna być już w dziale psów adoptowanych, gdyż została zabrana przez TOZ. Natomiast, jak najbardziej, zdjęcia w TOZie można wymienić (a nawet trzeba), ale trzeba do nich przesłać zdjęcia w większym rozmiarze, niż te na dogo (tutaj są zmniejszone). Może to zrobić osoba, która ma zdjęcia w oryginalnym rozmiarze. Quote
magdola Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 o tutaj jest: http://www.szczecin.schronisko.net/adopcja-id-36925.html Quote
agnieszka32 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Strona szczecińskiego schroniska jest bardzo słabo aktualizowana - najlepiej im idzie wstawianie zdjęć nowo przybyłych psiaków, później robią już co im się podoba... Quote
ageralion Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Enigma79 napisał(a):"Eni juz powinna byc w dziale w nowym domu (...) " ?????? przecież Eni nie ma nowego domu i powinna wciąż w TOZ-ie być na stronie Poczekalni więc czemu nie wymienić kilku zdjęć ? Agnieszka ja pisalam o stronie schroniska, a nie TOZu... na sytronie schroniska jest wciaz w dziale do adopcji, a powinna byc juz dawno przeniesiona do dzialu w nowym domu, bo nie jest psem schroniskowym, tylko TOZowym... Quote
ageralion Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Co tam slychac u naszago sloneczka? :) Aga podaj mi prosze na PW dane do przelewu, to wysle kaske za bazarek (41zl) :) PS czy lalunia oddala kase? Quote
Enigma79 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Wolę napisać, jak już będę miała pewność... dzisiaj Ewa idzie z Enisią na spotkanie z osobą, która też ma sunię (sporą, wodołaz) i jeśli suczki się polubią, to właścicielka suni zaopiekuje się Eni w weekend. Na spotkanie ma przyjść też kolega Ewy (Ewa podniosła alarm w ZUT :) i zwołała miłośników różnych zwierząt, w tym również kosów ;)) ale nie wiem, czy jest to para (kolega i sunia wodołaz ;)) czy dwie różne osoby / potencjalni opiekunowie na weekend. Będę pewnie wieczorem miała informacje, sunia z Ewą chodzi na długie spacery i dzisiaj tez pewnie wrócą po 20.00. W czwartek jadę je odwiedzić, ups, przepraszam bardzo - je i Łukasza oczywiście bo to obecnie "pan" Enigmy. Marta, przesłałam Ci dane w sms-ie. Taaaak, Monika (TOZ) napisała, że Dagmara oddała pieniądze i mogę je w każdej chwili odebrać. Może jutro się po nie wybiorę bo na razie ciągle coś... Quote
ageralion Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Superasne nowiny, Trzymamy kciukasy cala rodzinka!!!! PS kasiorke przelalam :) Quote
Recommended Posts