yvonne_s Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Hej!! Wszyscy piszecie o posiadaniu zaświadczenia o poziomie przeciwciał przy wyjezdzie do krajow unijnych (a my tez już jesteśmy w unii) ale na tej stronce http://www.wetgiw.gov.pl/ sprawdzalam sobie przewóz zwierzęcia towarzyszącego i tam o zaświadczeniu nic nie ma. Więc jak to jest??? Quote
puli Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Jest wykaz krajów unijnych i wszystkie wymogi jakie musi spełniać zwierzę przy wwozie do każdego z nich.Jeżeli potrzebne sa bad.na obecność przeciwciał to jest to napisane,razem z terminami szczepień,badań itd. Quote
finigan Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Witam czy ktos z Was lub Waszych znajomych wybiera sie w najblizszym czasie do Kanady i mialby mozliwosc i chec wziecia ze soba szczeniaczka ( szczeniaczek ze wzgledu na wielkosc i tak musi podrozowac w luku bgazowym)? Jesli tak, to prosze o kontakt na pw lub ma mail. Transport pieska potrzebny jest do Vancouver, ale jesli ktokolwiek wybiera sie na inne lotnisko w Kanadzie, to tez bedzie OK. Pozdrawiam i dziekuje, Blanka Quote
Aga_j Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Moja kolezanka wziela swoja stara pudelke z saba do Kanady i nie miala zadnych trudnosci. Wszystko zalatwil jej wet z Polski. Powodzenia. PS Czy pies jest rasowy z rodowodem, planujesz go rejestrowac w Kanadzie? Wiem ze zaszly niejakie komplikacje miedzy FCI i CKC (Kanadyjski Kennel Club) wiec moga byc trudnosci. Radze sie dowiedziec. Quote
Ajrisz Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Angole sa okropnie rygorystyczni jesli o to chodzi, choc moim zdaniem latwiej jest jednak psa identyfikowac, no i jak sie gdzies zgubi to wiadomo kto jest wlascicielem A przepraszam Kanada to gdzie jest? W Europie? ;-) Bez przesady. Ani chip, ani paszport, ani nawet tatuaz nie sa potrzebne. Zaswiadczenie do weterynarza, takie jak jest w przypadku US. Quote
finigan Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Aga_j napisał(a): PS Czy pies jest rasowy z rodowodem, planujesz go rejestrowac w Kanadzie? Wiem ze zaszly niejakie komplikacje miedzy FCI i CKC (Kanadyjski Kennel Club) wiec moga byc trudnosci. Radze sie dowiedziec. Tak, dziękuję . Już się o wszystko dowiedziałam :) Pozdrawiam, Blanka Quote
Dog Niemiecki Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Ponizej przytaczam list od przedstawiciela Lotu: Szanowny Panie Oplata na trasie Warszawa-Toronto za przewoz psa w klatce wynosi 1020.00 zl plus oplata za wystawienie dokumentu 65.00 zl. Do Kanady oplaty za przewoz zwierzat sa wyzsze niz do USA. Z powazaniem, Polskie Linie Lotnicze 17 Stycznia 39 00-906 Warszawa +48 (22)577 99 52 0 801703703 Quote
Devis&Marta Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Ajrisz napisał(a):A przepraszam Kanada to gdzie jest? W Europie? ;-) obawiam sie , ze nie rozumiem:cool3: Bez przesady. Ani chip, ani paszport, ani nawet tatuaz nie sa potrzebne. Zaswiadczenie do weterynarza, takie jak jest w przypadku US. nie chodzi o to czy wymagaja czy nie , ja uwazam,ze zawsze jest potem mniej problemow jak sie ma to zalatwione - to tak poza tematem Quote
Elitesse Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 czy ktos ostatnio wysylal szczeniaka do kanady ? jakie sa ceny ? jakie potrzebne dokumenty ? Quote
Recommended Posts