Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Tahoma]Bohaterką tego wątku będzie Kiri. Jedyną bohaterką, a nie, jak zazwyczaj w schronisku, jedną z wielu.[/FONT]

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Kiri jest młoda (ma 8-10 miesięcy) i bardzo żywiołowa. Uwielbia się bawić. Gonienie za piłeczką- to jest coś. Przypadkowo znalezionym patykiem też nie pogardzi. Wobec innych psów jest łagodna.[/FONT]

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Czym Kiri może urzekać? [/FONT]

• [FONT=Tahoma]zachowaniem szczeniaka (radosnym hasaniem i zachwytem zabawką)[/FONT]
  • [FONT=Tahoma]charakterem (jest przyjacielska wobec innych psów)[/FONT]
  • [FONT=Tahoma]wyglądem (patrz zdjęcie )[/FONT]
  • [FONT=Tahoma]energią[/FONT]
  • [FONT=Tahoma]uroczym plątaniem się we własną smycz (związane z radosnym hasaniem) i jej próbami odplątania się[/FONT]

[FONT=Tahoma]A oto ona:[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

• 3 weeks later...
Posted

Ja też jestem. Kiri jest piękna, trochę więcej zdjęć mordki by się przydało:)
Mogę dodać, że Kiri, zanim trafiła do schroniska, błąkała się po jednym z osiedli - blokowisk, miała lekko podniszczoną obróżkę. Był mróz, jakoś przetrwała noc (czy jedną? ne wiadomo) - bo nikt nie przypuszczał chyba, że jest sama. Następnego dnia błąkała się w tym samym miejscu, podchodziła do ludzi - zwłaszcza tych z psami. Była wtedy nieco mniejsza. Bardzo zmarznięta i głodna. Nie miała dokąd pójść, więc dostala jeść i trafiła do schroniska.

• 3 weeks later...
Posted

A co tu tak pusto? Czy Kiri ma firmóweczkę? Jak nie, to postarałabym się zrobić - zdjęcia w sobotę i potem tekst.. Ona jest taka młoda i ładna, że chyba trzeba ją tylko pokazywać i ktoś się znajdzie:)

Posted

Pozwolę sobie wkleić zdjęcia Kiri, które zrobiłam pewnej wiosennej soboty ;)

jak widać Kiri nie nadaje się do zadbanego ogródka :roll:rozkopie wszystko

Posted

No, właśnie dlatego zaproponowałam firmówkę. Mogę też zrobić ogłoszenie w gratce, szerloku - bo tam umiem:) Ale mam za mało informacji, a przede wszystkim nie mam u siebie zdjęć - nie wiem, czy te z wątku da się jakoś skopiować? Bom za głupia... Ale zrobię sobie w sobotę.

Poza tym.... Akasha! Gdzieś Ty? Może dasz radę coś w tym kierunku podziałać? Rybka się oferowała z "przyuczeniem":)

• 1 month later...
Posted

Ja postaram się do soboty zrobić firmówkę. Zdjęcia bierzcie do ogłoszeń - kto tylko mógłby zrobić. Może jutro wieczorem wrzucę tu jakiś tekst do wykorzystania.

Ona jest młoda, cudna - aż wstyd, że jeszcze nie wyszła ze schroniska!

Posted

:loveu:Ojej, świetnie. A ja kilka godzin temu zrobiłam firmówkę;)

A wiadomo coś o domku? Jakby co, piszę się na wizytę (chyba, że Akasha się wybierze) i soboz zmuszę, żeby się zgodziła pojechać ze mną, bo inaczej nie można:evil_lol:

Posted

super ze Kiri w nowym domu :D oby to był ten jedyny...co do firmówki to ja dziś też Myszce powiesiłam w sklepie zoologicznym i u weta nową, bo myślałam że zainteresowana pani straciła zapał do adopcji, ale na szczęscie okazało się że nie i zadzwoniła jak tylko wróciłam ze sklepu :D...więc jak nic złego się nie stanie Mycha 19 czerwca pojedzie do domu;)

• 2 months later...
Posted

W końcu mam wieści o nowym domu Kiri:)

Wprawdzie tylko rozmawiałam przez telefon, ale po tej rozmowie zostało mi bardzo miłe, pozytywne wrażenie.
Młody pan, który ją zabrał ze schroniska (a przyjechał specjalnie po nią z Bytomia, po zobaczeniu zdjęć), bardzo chętnie udzielił mi informacji, widać, że lubi mówić o Kiri i że lubi ją samą.

Imię ma pozostawione to, które było. Jest - nikogo to nie zdziwi:) - bardzo żywiołowa i energiczna. Pan dziękował za jej szkolenie - wykonuje bardzo chętnie komendy i wraca na komendę, jak już się wyszaleje i wybiega w parku. Nie poczyniła w domu wielkich zniszczeń, poza - jak to pan określił - wyprofilowaniem swojego legowiska i pogryzieniem paru drobiazgów:diabloti:. Ale raczej nikt nie był o to zły - młody pies ma swoje prawa, usłyszałam:) Generalnie pan cieszy się, że Kiri ma tyle życia w sobie, bo takiego psa chciał. To jego drugi pies w życiu - poprzedni też był znaleziony. Bardzo sympatyczna rozmowa i człowiek. Więc sądzę, że Kiri się udało:loveu:

Mam nadzieję, że dostanę jakieś zdjęcie MMSem, to wtedy wkleję.