Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro idę na wizytę ok. 10.00. Mam nadzieje ,że sobie poradze, moje wykształcenie jest kierunkowane na przesłuchiwanie podejrzanych i oskarzonych ;)
Kora78, czy moge Cie prosic o poogłaszanie suni,ktora jest pod moją 'opieką', w DT u Malagos:
http://www.dogomania.pl/threads/181288 -DASZA-dA-ugowA-osa-mini-FLAT-COATED-ma-DT-PROSIMY-O-OGA-OSZENIA?p=14247058#post14247058
Tekst w pierwszym poscie.

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak to ugryzł kilka razy? :-o W jakich okolicznościach?

kora78 napisał(a):
Ja potrzebuję szybciej.
Mam małę dziecko, któe już kilka razy ugryzł.
Trzeba tę panią szybko zweryfikować, bo jak nie, to będę dalej ogłoszenia robić

dziewczyny, dla mnie czas jest ważny też

Pani dziś może spotka się z mshume. załatwiam

Posted

mshume wszelkie szczegóły zaraz na pm wysyłąm.
a ogólnie:
kilka dni temu ugryzł dziecko, gdy leżał, a dziecko przed nim upadło, może trochę na niego rękami, podpierając się, na czworaki spadł, dokłądnie nie widziałąm tego. Ugeyzł na tyle mocno,że dziecko długo płąkało, ale śladu nigdzie nie było.
Kilka razy ogólnie ostrzegawczo stuknął zębami, gdy dziecko ciągnęło go za włosy,albo wciskało mu coś do pyska.
Ja go i tak bardzo pilnuję, dużo czasu pies siedzi w ogrodzie. Nie mogę patrzeć non stop,bo też mam życie, gotowanie, sprzątanie, itp. Dlatego pisałąm, że to pies nie do dzieci lub do tresury fachowej, do osoby zdecydowanej.

Posted

|No i wizyta się nie odbyła, bo babka chwilę przed umówioną godziną powiedziała, że nie może, nie ma czasu teraz. a mshume już byłą naszykowana, a łatwo jej nie było.
teraz babka tel nie odbiera

czekam

Posted

Jak pisałam Korze: na mnie już z wizytą przedadopcyjną już nie liczcie: Pani nie odbierała mojego telefonu, na kwadrans przed umówionym spotkaniem przysłała sms, że dziś nie przyjedzie bo musi auto wstawić do warsztatu. Ja oczywiście zamówiłam opiekę dla dziecka i czekałam wyszykowana. Według mnie nie jest to odpowiedzialna osoba.

Posted

ja nie wiem,co robić. czekam na wyjaśnienia od pani
jak wiem, miała jakąś awarię w aucie do naprawienia przed podróżą daleką, bo wczoraj auto na przegląd dawałą specjalnie
więc je pewnie dziś do tej naprawy przed podróżą dała
auto jeździ,ale tylko na podróż coś tam trzeba podreperować.

nie pomyślałam, że to może być powodem odwołąnia dziś wizyty, tak nagle i nieprzewidzianie. Wychodzi,że szybk oauto oddałą, bo szybko chciałą przyjechać. Ale teraz tel nie odbiera. wysłałam sms i bez odp

nie wiem już nic. czekam

Posted

Sluchaj, jak jest taka sytuacja, to się dzwoni odpowiednio wczesniej i przeprasza.A nie wysyla sms na kwadrans przed.Wszyscy jesteśmy tylko ludżmi,ale obowiązują pewne zasady. Nie wiem, czemu jej bronisz.

Posted

nie bronię
może sama sobie jakoś to próbuję wytłumaczyć
można gdybać do czasu, kiedy ona sama się wytłumaczy

fakt, że zrobiłą bardzo, bardzo niełądnie, gorszego słowa użyć nie mogę. no kiczowato

tak myślę i myślę. na tym przeglądzie jakaś usterka wyszła,ale wcale nie musiałą chyba robić tego tak od razu, mogła dać znać wczoraj. mogłą sama się nie oferować z przyjazdem, to po pierwsze

zobaczę, co odpowie, jaka będzie jej reakcja,ale samo nieodbieranie tel też źle wróży
nie wiem,co myśleć, czy słać tam psa, czy szukac dalej na wizytę

Posted

Chcesz go oddać bez wizyty? Za dużo znaków zapytania. Pies niekastrowany. Odradzam. Porozmawiaj z kims doświadczonym w adopcjach, np. z Leni, Maddaleną. Poza tym jest zasada,że nie wydzwaniamy do potencjalnych domów.To oni powinni się wykazać zainteresowaniem.
A zrobisz jak zechcesz.

Posted

nie mówię,że bez wizyty. Zle napisałąm powyżej. Powinny być kropki, a nie przecinki.
Czy w ogóle dawac tam psa. Czy teraz szukać nadal na wizytę, czy czekać na tel od babki
kosu mogła w wekend

Posted

Ja mogę wiele rzeczy zrozumieć, ale wysyłanie smsa to mówiąc delikatnie lekkie przegięcie, co to za traktowanie drugiej osoby :shake: Niepoważna jest. Ja bym się bała do takiego domu dać psa, w szczególności bez kastracji

Posted

mshume napisał(a):
Jak pisałam Korze: na mnie już z wizytą przedadopcyjną już nie liczcie: Pani nie odbierała mojego telefonu, na kwadrans przed umówionym spotkaniem przysłała sms, że dziś nie przyjedzie bo musi auto wstawić do warsztatu. Ja oczywiście zamówiłam opiekę dla dziecka i czekałam wyszykowana. Według mnie nie jest to odpowiedzialna osoba.

no tak takie wypadki sie zdarzają ale potraktowała Cie conajmiej niepoważnie!
Kora musisz sie z ta osobą rozmówić i powiedzieć ze Cis ie to nei podoba.

Posted

prosze o ogłoszenia dla Arona, bo do tamtego domu on raczej nie pójdzie
napiszę więcej jutro

proszę o ogłoszenia

edit
nie przesadzajcie, że wysłąnie sms chwilę przed czasem wizyty przesądza, czy osoba da dobry dom psu. To za duże uproszczenie, o wiele

Posted

Psa się nie tylko kocha, jest się za niego odpowiedzialnym. Szczególnie,za psa który potrzebuje pewnej ręki w prowadzeniu, szkolenia. Ta Pani wykazała się brakiem odpowiedzialności.Do tego przez resztę dnia nie odbierała telefonów.Jak pisałam, decyzja należy do DT.

Posted

Ja mówię ze swojej perspektywy i nie widzę tu żadnej przesady, jej już zginął jeden pies - to po pierwsze, po drugie - nie odbieranie telefonów, wysyłanie smsa to raczej dziecinne zagranie, a jeśli drugiemu psu coś się stanie bo nie można udawać ze taka opcja nie istnieje, to też będzie można sobie ze skrzynką porozmawiać, bo bardzo często takie sytuacje się przekładają - jak się ktoś zachowuje w jednej sytuacji to duże prawdopodobieństwo że zachowa się podobnie w innej. Ja nie zaufałabym takiej osobie. Ale to moja indywidualna percepcja. Zawsze są różne zdania na ten sam temat, życie

Posted

sms od pani
tel nigdy nie odbierala
probowalam tylko rana i potem dalam sobie spokoj

sms:
bardzo pania przepraszam za zamieszanie,ale rezygnuje z wziecia pieska. dla mnie to troche za duzo roznych zabiegow zwiazanych z tzw adocja. moje auto wymaga malej naprawy przed ewentualna dluga podrioza, jest teraz w warsztacie, a pani kolezanka poinformowala mnnie oschle,ze mam sie kontaktowac z wlascicielka psa. ok,ale tak napreawde czy ja mam obowiazek jechac po obca osobe i spowiadac sie? wiem,ze nie. mialam sunie 11 lat z palucha i nie bylo takich formalnosco. jesli ktos chce cos sprawdzic, niech sam to zrobi. nbie sadzilam,ze jesli chce wziasc do siebie bezdomnego, nieszczesliwego psa bede musiala poddac sie takim wymyslom takich pieskow jest tysiace,a pani stawia wrunki niemal jak do adopcji dziecka... w tej sytuacji bardzo dziekuje. jeszcze ta odleglosc... to jest dorosly pies, trudno bedzie znalezc mu dom. ja po prostu przygarne szczeniaka i wtedy jest gwarancja,ze bedzie czlonkiem rodziny

Posted

Wpisz w tytule że pilnie potrzeba ogłoszeń. Mogę mu dorobić i wykupić na bazarku ogłoszenia, tam gdzie Mshume dla Fizi kupiła. Znajdzie się dobry dom, tylko teraz te święta to kiepsko, trzeba przeczekać. Może izoluj go od dziecka na razie, w tej altance niech biega