erka Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 To jeszcze nie jest pewne na 100%. Dzisiaj rozmawiałam z ANETTĄ i podała mi tel do ludzi z Buska-Zdr, zaintersowanych adopcją beni. Jutro będę tam dzwonić, zobaczymy, może by była szansa na ds. Quote
ewab Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='andzia69']Benia z Morawicy była u weta - EwaB pewnie napisze więcej...entropium ponoć na 2 zabiegi - to tak w telegraficznym skrócie...[/QUOTE] Dobrze Andzia, że napisałaś co suni dolega, bo znowu gotowa byłam się pomylić:evil_lol:. A tak dokładnie, tak jak pisała Andzia - Benia ma podwinięte powieki (obie), które podrażniają gałkę oczną. Konieczna jest korekta chirurgiczna - prawdopodobnie 2 zabiegi. Pierwszy z nich mógłby być połączony ze sterylką, ale.... suka ma ciążę urojoną. Tak więc jakiekolwiek działanie możliwe byłoby za miesiąc. Pod warunkiem, że poprawi swoją wagę - aktualnie 37 kg zamiast no powiedzmy... 60-65:( Biorąc pod uwagę doświadczenia, które miałyśmy w tym roku, nie chcemy wyadoptowywać suki bez sterylizacji, nie chcemy też aby musiała długo przebywać na obecnym tymczasie, mamy obawy czy aktualny DT podołałby opiece w warunkach pooperacyjnych. W tej sytuacji planowana jest po świętach zmiana tymczasu. Na dziś zostały wstępnie omówione warunki z nowym DT. Jutro mają zostać ostatecznie potwierdzone. Quote
ulvhedinn Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Erka, EwaB, ale mówicie o tej beni, co ma DT, tak? ;) Od razu mówię, że "moja" jak przyjedzie to zostanie wysterylizowana jak najszybciej pozwoli na to jej stan zdrowia i kondycja, więc wolałabym ją zabrać PRZED cieczką. Weta bardzo dobrego i niedrogiego (a to sie przy rozmiarze XL liczy ;) ) mam pod ręką, sterylizował już moje "problemowe" suki. Quote
ANETTTA Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 CAŁĄ noc śnił mi sie ten transport i benie ..itd itd a tearz padam na pysk w pracy taka jestem umordowana ..a psy dalej nie przewiezione ...... Quote
erka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Ulvhedinn, ja piszę o tej beni z Pietraszek/Łata/,matce szczeniaków, ona jest w 100% zdrowa, waży ok 70 kg i to ona ma jechac ewentualnie do Ciebie. Ale tak jak pisałam zadzwonie jeszcze do Buska, bo to blisko nas, więc gdyby znalazł się ds na miejscu, nie trzeba by wieźc taki kawał. Ewab pisze o beni pod opieką ŚTOZ, tej z chorym oczkiem i ciążą urojoną. Quote
wojtuś Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='ANETTTA']CAŁĄ noc śnił mi sie ten transport i benie ..itd itd a tearz padam na pysk w pracy taka jestem umordowana ..a psy dalej nie przewiezione ......[/QUOTE] Też ANETTA myślę o tym transporcie Suni z Pietraszek do Wrocka do Ulvhedinn. Erko gdy zadzwonisz do tego ewentualnego DS w Busku- daj nam proszę znać - czasu coraz mniej - dobrze by było wiedzieć dziś lub jutro na czym stoimy i czy w Święta prosić Was o spręż w transporcie do Wrocka. Quote
erka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Dzwoniłam do Buska-Zd./ /to jest wieś 15 km za Buskiem/ i dalej nie wiem, co . Pani stwierdziła, że ona czeka n ta druga benię /od ewab/, ale tamta już jedzie do Dąbrowy G. Mam więc wysłać zdjęcia tej z Pietraszek. Kobieta, z którą rozmawiałam mieszka tam tylko kika mies. w roku, a tam mieszkają jej rodzice i w zasadzie sunia ma byc dla nich. Ale problem jest ze sterylką , my nie mamy gdzie po niej przechować suni . Myslałam ,żeby może oni zabrali ja po zabiegu. Ale to jest za duże ryzyko, bo to nie tak blisko i to nie w Busku, tylko na wsi, a niech się cos stanie. Oni zresztą sie boją, bo mówi,że nie mają doświadczenia . A bez sterylki przeciez suni nie wydamy. W takim razie chyba jednak zdecydujemy sie na transport suni do Wrocławia. Quote
andzia69 Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Ewa...czy miejscowosć gdzie mieszkają rodzice to nei Kostki Duze? Quote
wojtuś Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='erka']Mam troche więcej wiadomości o beni. Ma na imię Łata, jest podobno bardzo inteligentna i pojętna, szybko sie uczy, jest posłuszna. Dobrze dogaduje sie z innymi psami, kota goni, ale jak dogoni, to nic nie zrobi. Do dzieci tez ok, przyejżdża tam mała dziewczynka, która sunia bardzo lubi. Tego pana, który ją karmi tez uwielbia, mówi,ze wraca stamtąd tez cały wylizany. Chodzi na smyczy, oni ja nauczyli, a z tym panem chodzi przy nodze i jest bardzo posłuszna. Oni maja zamiar zabezpieczyc ja na razie przed cieczką hormonalnie. Powiedziałam o możliwości dt we Wrocławiu, ale wtedy konieczności zaszczepienia.[/QUOTE] A to jeszcze przekleiłem info Erki o Suni z Pietraszek:-) Erko prośba - czy masz kontakt z Państwem, ktorzy dokarmiaja sunię, mogliby być obecni przy jej zabieraniu, równie ważne czy możemy już określić dzień- czy pierwszy czy drugi dzień Świąt. Quote
ANETTTA Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Erka mogłas powiedzieć państwu ze ta sunia co jedzie do Dabrowy ma ciąże urojoną i jedzie do domu tymczasowego aby sie tam leczyc i dosc do siebie itd ze nie wiadomo jak długo to potrwa .... wysyłaj foty łaty a nóz widelec ja pokochają ... a o co chodzi z tą ..Kostki Duze? Quote
slay Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [FONT=Times New Roman]To może ja się wypowiem [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] Pieska mam transportować samochodem vw Borą myślę ze się zmieści, Miałem doświadczenie z Kaukazem tylko ze ten był przemiły i nie było z nim większych kłopotów . Staram się załatwić sobie szelki dla większego psiaka i przypnę Ją dla jej bezpieczeństwa [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] Będę jechał na pewno z Kimś . Mogę zawieść ją nawet do Wrocławia Tylko ze wtedy będzie inna suma którą byście musieli dołożyć, bo nie jestem w stanie pokryć całej kwoty benzyny . Jeżeli macie do mnie jakieś pytanie proszę pisać śmiało na maila slay66@tlen.pl pozdrawiam Andrzej [/FONT] Quote
andzia69 Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Slay - bardzo dziękujemy!:):) ps. za cegiełkę dla Albinki także!:loveu::loveu::loveu: Quote
slay Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [FONT=Tahoma]akurat zostało mi 6 zł na koniec miesiąca z wypłaty[/FONT]:diabloti: Quote
andzia69 Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 [quote name='slay'][FONT=Tahoma]akurat zostało mi 6 zł na koniec miesiąca z wypłaty[/FONT]:diabloti:[/QUOTE] o matko:crazyeye: a dzisiaj dopiero pierwszy:crazyeye: Quote
andzia69 Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 [quote name='slay']No i prawidłowo nowa wypłata juz jest:)[/QUOTE] ufff...bom już myślała, że trzeba będzie robić cegiełkowe allegro dla ciebie na chleb:):) Quote
erka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Jednak zdecydowalismy się z państwem opiekującymi sie sunia na Wrocław, bo oni też nie maja gdzie jej przechowac po zabiegu. Ale teraz nie wiem, czy to sie uda przed świetami. Tym ludziom odpowiada tylko jutrzejszy dzień , bo potem nie mogą. A oni musza być, bo ktos tam musi jechać i przetrzymac sunie do czasu przyjazdu slaya do Kielc, bo nie może byc tak,że on by przyjechał, a suni by nie było.No i ktos ja musi zapakowac do samochodu. Rozmawiałam z ulv, ale sunia miałaby pojechac najpierw do GoskiGoski i tam zostac kilka dni po szczepieniu . Kontaktowałam sie z GoskaGoska, ale ona jeszcze jest w drodze do Polski i nie wie na razie , czy sunia mogłaby dotrzec do niej jutro po południu. Ma mi odpowiedzieć , jak dotrze do domu. Ale to za późno, bo ja musze wiedziec juz ,żeby zorganizowac transport na jutro rano. Chyba więc cała akcje trzeba będzie przenieśc po świetach. Quote
wojtuś Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Erko dzięki, trzymam okropnie kciuki żeby się udało:loveu: Quote
erka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 GoskaGoska potwierdziła,że nie pasuje jej jutrzejszy dzień, czyli przesuwamy. Quote
ewab Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='erka']GoskaGoska potwierdziła,że nie pasuje jej jutrzejszy dzień, czyli przesuwamy.[/QUOTE] Szkoda, że nie da rady przed świętami. Za to Państwo, którzy zdecydowali się zaopiekować Benią (tą z Morawicy) podjęli decyzję, że zabierają ją jeszcze przed świętami:). Przyjadą po nią w sobotę:) Quote
andzia69 Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 szkoda, że nie uda sie ten przedświateczny transport dla pietraszkowej bidy:( no ale co zrobic;) uda sie następną razą:) dobrze, ze jedna bedzie na święta u fajnych ludzi:) Quote
wojtuś Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Ewab - to dla nas wspaniała wiadomość o suni z Morawicy:loveu::multi: Andzia, Erko - musi się udać po Świetach, jestem dobrej myśli i o suni z Pietraszek będę myślał przez Święta aż nie będzie we Wrocku:-) Quote
slay Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [FONT=MS Shell Dlg 2]z [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]transportem po [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]ś[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]więtach to obecnie nie wiem jak będzie, Muszę wiedzieć [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]troch[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]ę wcześniej gdyż pracuje od 11 do 15 i od 21 do 24 każdego dnia. Chyba ze wchodzi w grę następny weekend[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2] w Każdym razie prosiłbym o wcześniejszy kontakt telefoniczny, choćby [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]sms:oops:[/FONT] Quote
ulvhedinn Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Szkoda wielka :( ale wolę nie ryzykowac zachorowania suczynki. W kazdym razie o tyle dobrze się składa, że jeszcze nie pracuję, więc jak benia dotrze to bede miec czas na jej "oswajanie" z nową rzeczywistością. Gdyby była potrzebna pomoc w transporcie w postaci drugiej osoby w aucie, to mogę się dotaszczyć do Kielc pociągiem.... Quote
Recommended Posts