Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ogłoszenia można robić...ale poza tym, co napisane w 1 poscie to więcej nic nie wiemy....

jeśli by się udało znaleźć transport do Ulv to pewnie benia by pojechała....trza pytać:)

no a z tymi szczepieniami to trzeba pomyśleć...gdyby był transport a u nas normalny hotel to wsadziłoby się ją do hotelu na parę dni, zaszczepiło i czekało na transport...

bo najgorzej by było gdyby załatwić transport...a jej by nie było:( tak mieliśmy ostatnio z wyżełką, która miała jechać do hotelu...był transport to wyżełka wybrała się na wycieczkę...jak się pojawiła to oczywiście nie miał kto jej zawieźć...ech...

Benia z Morawicy jest już gdzieś wpisana...
Obie sunie nie są wysterylizowane...nie ma możliwosci ich przechowania:(

• Replies 634
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ANETTTA, jak najbardziej są potrzebne ogłoszenia. Jeszcze nie wiadomo, czy uda się ją wyekspediować do Ulv, a wiadomo,ze najlepiej by było, gdyby mogła od razu trafić do ds.

Posted

wojtuś napisał(a):
Andzia a moze któraś z Dziewczyn z Kielc by zrobiła zastrzyk, a jak nie to może ściągnąć weta do suni.
Zastrzyki podskórne (na karku psiaka) są łatwiejsze do zrobienia niż domięśniowe.
Czy możnaby ściągnąć weta?
To super szansa dla suni zeby pojechała do Ulv

to już musiałaby ustalić Erka z tymi ludźmi, którzy tam ją dokarmiają - bo dobrze by było, żeby oni byli, bo sunia ich zna...

Posted

Anetko - tu troszkę nowszy wzór metryczki :

1. Imię -
2. Płeć -
3. Wiek -
4. Sierść - (długa/półdługa/krótka)
5. Sterylizacja - (tak/ nie )
6. Wielkość - (od S do XL - w skali :

XS: poniżej 50 cm
S: 51-60
M: 61-70
L: 71-80
XL: powyżej 80 cm )

7. Miejscowość -
8. Województwo -
9. Miejsce Pobytu - (schron/hotelik/DT)
10. Zachowanie -
11. Zachowanie względem Dzieci -
12. Zachowanie względem Zwierząt -
13. Dla Kogo -
14. Historia - (jak do was trafił i przeszłość o której wiadomo)
15. Kontakt - (nr tel i do kogo)
16. Krótki Opis -( naprawdę jedno króciutkie zdanie opisujące psa najlepiej i zachęcające do odwiedzenia jego "profilu" na stronie, bądź przeczytania całego wątku )
+ 4 fotki ( pamiętajcie aby nie były one zbyt duże! - max 550 px - jeśli będą większe będą zamieniane na linki)

Benia ma metryczkę już i jest na stronie ... teraz została tylko ta mamusia ..

Posted

a moze macie jakas znajoma pielegniarke....Zawsze to jakies obycoe z zastrzykami by miala.... Tak se gdybam....

Ale mam pomysl...Jakbyscie zmowily jakiegos weta to ja moge zawiezc i przywiezc takiego osobnika...To jest niedaleko kielc wiec po procy moglabym sluzyc jako kierowca...Przy okazji mozna by zdjec dziewczynie probic...Jakos tak jak suka a do tego rasowiec to boje sie ze jakis wsior w koncu ja wyhaczy....:mad: Co wy na to? Tylko z dzien wczesniej dobrze by bylo gdybym wiedziala...

Posted

najgorsze jest to, ze ona moze byc jednego dnia a drugiego nie.
A jak tam w waszym transportem do Katowic? I ten Tomek brat Ingrid44 - on regularnie jeżdzi Katowice - Wroclaw - juz się powtarzałam , ale warto o tym pamiętać.

Posted

Do Katowic moga byc ewentualnie płatne transporty. A w zasadzie, to chyba tylko SzczepoN by wchodził w gre, bo on ma duży samochód. Ale ściągać SzczepoNa ze Śląska do suni, której może tego dnia nie być, to ryzykowne.
No i czy pan Tomek chciał by zabrac benię to inna sprawa.
Najlepiej by jednak było, gdyby gdzies bliżej znalazł sie ds.

Posted

rozglądajcie się za transportem...ale trzeba byłoby ją jak pisałam zamknać gdzieś na parę dni przed planowanym transportem, bo inaczej może być tak jak z wyżełką - że transport był, a ona sobie poszła...
i wtedy można byloby ją zaszczepić...

Posted

dziewczyny tak czy inaczej potrzebne by były bazarki na nią i jakie ewentualne deklaracje - żeby uzbierac kasę chociaz za zwrot benzyny, czy tez szczepienia i sterylkę.
Nikt w was nie dałby rady zawieść jej do Katowic, Częstochowy idealnie by było (ciut za Częstochowa- ) Lubinca , bo to połowa drogi

Posted

A widzialam taki bazarek benzynowy...
http://www.dogomania.pl/threads/180396-benzynowy-dla-Dylanki-juA-czas-ruszyAE-w-drogAE-do-28-II-2010-godz-24-00

Moze pozyczyc pomysl...Zawsze cos by bylo a i okazja transportowa....Hmmm. Tylko nie wiem czy dam rade poprowadzic. Choc w sumie nie ma wysylek, wiec mysle ze spoko. Tylko musialabym prosic Was o reklame bazarku, bo strasznie dlugo schodzi z tymi zaproszeniami. Chyba ze jakas ciemna jestem i nie wiem jak masowo wysylac...Zdecydujcie co i jak. A jak ewentualnie poprowadze....

Posted

no to się postaram - "metryczka Benity - z Pietraszek:

1. Imię - Benita
2. Płeć - sunia
3. Wiek - ok. 2 -3 lat
4. Sierść - (długa/półdługa/krótka) chyba długa - normalna beniowata
5. Sterylizacja - nie
6. Wielkość -

M: 61-70

chyba...

7. Miejscowość - ok. Kielc
8. Województwo - swiętokrzyskie
9. Miejsce Pobytu - pola
10. Zachowanie - łagodna do ludzi, choć początkowo nieufna
11. Zachowanie względem Dzieci - nie znamy
12. Zachowanie względem Zwierząt - oty - nie wiemy, psy - zgadza się
13. Dla Kogo - ? dom z ogrodem, raczej nie umie na smyczy
14. Historia - ...błąkała się z maluchami po wsi, gdzie kiedyś mieszkali jej właściciele, którzy wyjechali a sukę zostawili
15. Kontakt - 609 890 204 - podałam tel. Erki
16. Krótki Opis -( naprawdę jedno króciutkie zdanie opisujące psa najlepiej i zachęcające do odwiedzenia jego "profilu" na stronie, bądź przeczytania całego wątku )
+ 4 fotki ( pamiętajcie aby nie były one zbyt duże! - max 550 px - jeśli będą większe będą zamieniane na linki)

co do 16 - nie wiem co napisać, a fotki - tylko te, które wstawiłam...

Posted

Andzia a ty nie masz auta lub diva i nie mogł byście jej podwieść?
Okropnie mi to nie na rękę - bowiem moj TZ będzie w PL tylko tydzień a mamy masę rzeczy do zrobienia, ale coż się nie robi dla psów - i ewentualnie do Katowic podjechałabym z TZ po nią ,gdzieś w połowie drogi .własnie jak pisałam wcześniej do Katowice, Częstochowy lub jak komu wygodniej.