Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Benia nigdy nie była chyba psem domowym, w każdym razie nigdy nie chodziła na smyczy. Zupełnie nie wiem, jak by się zachowywała. Ona jest przywyczajona do biegania i wolności.

• Replies 634
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, że Ulv dałaby sobie radę - wiem, ze z niejednym psem sobie dawała radę - nawet trudnym;) Myślałam, ze ma więcej zwierzaków na tymczasie oprócz Kry i Piku...nie wiemy jak sunia z kotami....

Posted

W zasdzie nigdy, albo prawie nigdy nie wiesz, jaką przeszłośc ma wilkopies "z odzysku". Najczęściej- nie mieszkaniową. Z moich doswiadczeń wynika, że nie jest to zbytni problem i jak najbardziej da się go "przeskoczyć". Dżekiego zabrałam z koszmarnych warunków z łańcucha. Czesio spędził 10 lat przy budzie. Mila nie umiała chodzić po schodach....

Ale żeby nie było, nie rzucam się z pazurami na psa, Wy zdecydujecie co jest dla niej najlepsze ;)

Posted

Ulv, na razie nie ma alternatywy, jest tylko Twoja propozycja, jeżeli ją oczywiście podtrzymujesz. No i oczywiście może zostać tam , gdzie jest, ci ludzie pewnie dalej będa ją dokarmiać, ale cały czas będzie zagrożona,że w końcu wyląduje u jakiegoś rozmnażacza, albo smalcownika, no i oczywiście pewnie wkrótce byłyby następne szczeniaki.
Obawiam się tylko tego ,że jest nie szczepiona, a u Ciebie chyba były ostatnio chore szczeniaki. No i odwieczny problem z transportem, wielki pies i jeszcze na taka odległość .
Juz nie mówię o kasie, na transport i dt, mamy w tej chwili za dużo psów na dt, ktróym ciężko znaleźc dom, aby podejmowac się nowych zobowiązan.

Posted

Nie, nie płatny. U mnie płatne tymczasy są sporadycznie i tylko w szczególnych sytuacjach.

Erka, tak, były chore szczeniaki, dlatego pisałam wczesniej o szczepieniach.
Pojechać po nią nie mam czym. Na utrzymanie można chyba spróbować robić zbiórkę na wątku, wydatki byłyby w przypadku sterylki i ew. leczenia (suka zadbana nie jest, licho wie, czy jest zdrowa).

Posted

to moze zróbmy tak - porozglądajmy sie za transportem...co w przypadku takiego "malusiego" pieseczka moze stanowic problem - będzie transport, bedziemy kombinowac co dalej;)

Posted

a w międzyczasie może spróbować ogłaszać naszą benię ?:razz:
nie zaszkodzi..a może i chałpka jakaś się nam wyklaruje..tak se myśle :roll:
tylko foty lepsiejsze by się przydały ...

Posted

Tylko,że nie wiem, czy ci ludzie by ją chcieli zabrac do weta na szczepienie. Już wczesniej pytałam, to powiedzieli ,że do ich osobówki sie nie zmieści, musieli by kogos prosić.

Posted

ino u nas chyba nie ma takich...z doswiadczeniem:oops: przynajmniej ja do takich nie należę...raz w życiu szczepiłam moją mańkę sama...i przerosło to mnie niestety:oops:

trza cos pokombinować...

Posted

andzia69 napisał(a):
ino u nas chyba nie ma takich...z doswiadczeniem:oops: przynajmniej ja do takich nie należę...raz w życiu szczepiłam moją mańkę sama...i przerosło to mnie niestety:oops:

trza cos pokombinować...

Kurcze szkoda... jakoś juz mam tak zakodowane, że sama potrafię wiekszość zabiegów, to i inni też....

Posted

andzia69 napisał(a):

trza cos pokombinować...

Andzia a moze któraś z Dziewczyn z Kielc by zrobiła zastrzyk, a jak nie to może ściągnąć weta do suni.
Zastrzyki podskórne (na karku psiaka) są łatwiejsze do zrobienia niż domięśniowe.
Czy możnaby ściągnąć weta?
To super szansa dla suni zeby pojechała do Ulv

Posted

Igiełka napisał(a):
andzia69 żebym mogła to bardzo chętnie ale niestety do końca marca muszę być na miejscu. Czy ja muszę mieć do Was tak daleko?

przecież żartowalam;) ale fakt...osoby, które nam pomagają i chcą pomagać...najczęsciej są daleeeko od nas:(

Posted

zapraszam was tu

http://www.bernardyn.com.pl/

i inf o suniach według metryczki

1. Imię -
2. Płeć -
3. Wiek:
4. Sierść -
5. Sterylizacja
6. Wielkość -
7. Miejscowość -
8. Miejsce Pobytu -
9. Zachowanie -
10. Zachowanie względem Dzieci -
11. Zachowanie względem Zwierząt -
12. Dla Kogo -
13. Historia -
14. Kontakt -
15. Krótki Opis - \

wrzucimy je na strone benków i łatwiej bedzie do ogłoszeń ..