Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

erka napisał(a):
W kieleckim schronie , umieralni widziałam dzisiaj benia, strasznie mi go szkoda:(.

Cioteczkoo .... a coś więcej ? jest wątek kieleckiego schroniska ?

• Replies 634
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czyli c ... Benek Stracony ? kolejny ? :( czemu one trafiają do takich schronisk skąd nie możemy się nic o nich dowiedzieć :placz: czemu w ogole takie schroniska istnieją ? :placz:

Posted

erka napisał(a):
Dziewczyny, czy jak Berta była u Was, to rzucała się na spacerach w kierunku innych psów?
Rozmawiałam z panią i mówi,że ma trudności z utrzymaniem jej , jak zobaczy jakiegoś psa.
Nie słyszałam , zeby sie tak wcześniej zachowywała.

Stosunki z ratlerką w miarę sie unormowały, kłopoty żołądkowe również. Sunia się aklimatyzuje, ale po ostatnich częstych zmianach miejsc, pewnie trochę czasu musi upłynąć,żeby poczułą sie pewnie.

W kieleckim schronie , umieralni widziałam dzisiaj benia, strasznie mi go szkoda:(.

Raz, pierwszego dnia, zaszczekał na nią seter to rykneła- ja ryknęłam głośniej i posadziłam głupka, a potem kazałam jej robić komendy, nie było zmiłuj. Potem raz się napięła na widok innego psa, ale na "eeej!!!!" odpowiednim głosem od razu odpuściła. A poza tym było poprawnie, a nawet były próby zabawy. I bardzo szybko skojarzyła, ze mnie sie na smyczy NIE ciągnie.
Cały czas mówiłam wszystkim, a pani szczególnie, ze Mysia- Bertosia jest twarda i musi wiedzieć, że człowiek jest jeszcze twardszy. Jak wie że nie wolno, i że zostanie to wyegzekwowane, to nie ma problemu....

Posted

tak, tylko , ze ona do tych psów to nie do gryzienia tylko chce iść powąchać no chyba, że będzie suka- ja gdzieś pisałam, ze jak psa widzi to potrafi pociągnąć, tylko to nie jest jako agresja - i lepiej ją wtedy trzymać krotko, łatwiej utrzymać. Kurde a co ona taka chorowita się biedaczka zrobiła :(
A są szansę na zdjęcia?
Niunia jest łakom na coś dobrego, więc na spacerze chyba najlepiej z jakimś smakiem, zeby odwrócić uwagę

Posted

GoskaGoska napisał(a):
tak, tylko , ze ona do tych psów to nie do gryzienia tylko chce iść powąchać no chyba, że będzie suka- ja gdzieś pisałam, ze jak psa widzi to potrafi pociągnąć, tylko to nie jest jako agresja - i lepiej ją wtedy trzymać krotko, łatwiej utrzymać. Kurde a co ona taka chorowita się biedaczka zrobiła :(
A są szansę na zdjęcia?
Niunia jest łakom na coś dobrego, więc na spacerze chyba najlepiej z jakimś smakiem, zeby odwrócić uwagę

Nawet z sukami umie się dogadac, byleby ta druga zebami nie strzelała. Mi chodziło raczej o to, że jak jej się stanowczo pokaże, to WIE że do psa wolno wtedy, kiedy CZŁOWIEK jej pozwoli. Ona jest niegłupia ;)

Gosiu, a na poprzedniej stronie wstawiłam trzy fotki przecież...

Posted

erka napisał(a):
Dziewczyny, czy jak Berta była u Was, to rzucała się na spacerach w kierunku innych psów?
Rozmawiałam z panią i mówi,że ma trudności z utrzymaniem jej , jak zobaczy jakiegoś psa.
Nie słyszałam , zeby sie tak wcześniej zachowywała.

Stosunki z ratlerką w miarę sie unormowały, kłopoty żołądkowe również. Sunia się aklimatyzuje, ale po ostatnich częstych zmianach miejsc, pewnie trochę czasu musi upłynąć,żeby poczułą sie pewnie.

a masz jakies fotki inf o nim plissssssss. na pv

Posted

Z fotkami bedzie trudno, bo oni nie pozwalaja ich robic. Ja go widziałam z daleka przez szparę w betonowym płocie, pójśc tam nie moge , bo jestem wrogiem nr 1 i gdybym sie nim zainteroswała, to juz by było po psie.
Ale staram sie uzyskac jakies info o nim/ niej.

Posted

Korenia napisał(a):
Chyba sobie na ścianie :P Nie ma fotek! Nie widać! :P

no ja też nie widzę, żadnych zdjęć :(
Mimo wszystko ma skłonności do walk z sukami , ja generalnie mameją nie jestem i umiem być stanowcza- a jednak się nie dogadały z moją, bo jak nie jedna to druga z tymi zębami, ale może małą suką łatwiej zaakceptuje. W kazdy razie macie wieści od tej Pani i na czym stanęło

Posted

Jest bardzo niedobrze, Berta zaatakowała małą tym razem skończyło sie niestety poważnie- wklejam maila od Pani:

"Mam ogromny problem z psem.Nijak nie może się ułożyć z małą sunią.Wczoraj kolejny raz ją zaatakowała i skończyło się operacją i usunięciem oka u Sary.Działo się to pod opieką mojej mamy ,która w porę zareagowała,boje się co by się działo gdyby były same.Podczas spacerów jest bardzo agresywna w stosunku do innych psów o kotach nie wspomnę .poważnie zastanawiam się nad rozwiązaniem adopcji.Może ma Pani kogoś chętnego do opieki nad nią.Będę wdzieczna za szybką odpowiedź.Marta"

Choleraaaa........

Posted

o kurczę ... no to źle ..... ulv - gdzie dokładnie jest mała teraz ? o miejscowość chodzi ... będziemy proponować w razie co gdy jakiś domek z okolicy się zgłosi...

Posted

sunia jest chyba w Tomaszowie....i jak dla mnie to chyba raczej powinna szybko z tego domu zniknać, bo faktycznie skonczy to się źle...:-( i najlepiej by było, gdyby to nie było miejsce z innymi psami:-(:-( szlag by to:shake:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
W Tomaszowie Mazowieckim.

W ostateczności wróci do mnie, ale to by oznaczało pięć psów w domu, a jeden z nowych to sparaliżowany Kubuś......

Magda...ale jak ty sobie dasz radę jak ona pokazuje kto rządzi? przecież u ciebie małe stadko psów:(

Posted

nie nie .... tak być nie może ... zaraz .. na benkowym forum chyba był domek jeden z okolic Tomaszowa ... ale nie ... on chciał benię z Morawicy - ją i tylko ją ...

trzeba rzucić allegro i ogłoszenia ponownie ... i chyba tym razem z zaznaczeniem ze dom bez innych zwierząt albo baaaardzo mocno doświadczony i z twardą ręką...

ktoś chętny na sponsoring wyróżnienia /pogrubienia ?

Posted

[quote name='andzia69']sunia jest chyba w Tomaszowie....i jak dla mnie to chyba raczej powinna szybko z tego domu zniknać, bo faktycznie skonczy to się źle...:-( i najlepiej by było, gdyby to nie było miejsce z innymi psami:-(:-( szlag by to:shake:

Jeśli wróci do mnie to psy nie są problemem jeśli chodzi o relacje- u mnie zachowywała się poprawnie- tylko boję się, jak JA dam radę z taką ilością zajęcia... ....

Andzia, u mnie RZĄDZĘ JA. I ona świetnie o tym wiedziała.

Posted

dziewczyny - na benkowym forum jest dziewczyna - oferowała DT z możliwością DS - ma dwa psiaki u siebie - spytłam jak wygląda sytuacja i czyczasem w międzyczasie czegoś nie przygarnęła