divia_gg Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Zapraszam na watek, bo sie dziewczynie konczy tymczas i szukamy (wiem, wiem niezbyt oryginalnie) DS, lub chociaz kojcowego DT...Moze macie jakis pomysl?? http://www.dogomania.pl/threads/184081-Lara-ko%C5%84czy-jej-sie-tymczas..NIE-WIEM-CO-Z-NI%C4%84-ZROBIC..POMOCY!-M%C5%82oda-wysterylizowana. Quote
GoskaGoska Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='andzia69']zrobiłam allegro- jak wreszcie ktos mi poda inne namiary to zmienie - na razie dałam moje http://www.allegro.pl/show_item.php?item=998862134 tu jej allegro na wzór do ogloszen a zdjecia jakie uznasz :) Quote
divia_gg Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 GoskaGoska napisał(a):tu jej allegro na wzór do ogloszen a zdjecia jakie uznasz :) Oki powrzucam dziewczyna na gumtree i moruska...Wiecej nie dam rady. A i na cafe animal jak chcecie;) Quote
divia_gg Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Na morusek: http://www.morusek.pl/ogloszenie/19483/podglad/ i cafe: http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Berta,39337 I gumtree odmawia posluszenstwa...Nie moge zamiescic bo mi pisze ze w zlym dziele. Jutro sprobuje jeszcze raz, moze przyjmie... Quote
ewab Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Malwi napisał(a):dziewczyny a co z tą benią z Morawicy ? zostaje w końcu w tym DT ? bo ona cały czas na stronie wisi ... nie wiem czy ją zdejmować czy nie ... Umowa na DS zostanie podpisana po sterylizacji. Teraz suka nabiera ciała, została zaszczepiona. Sterylka planowana jest w połowie maja. Kurcze szkoda, że do Wrocka tak daleko. Gdzie jeszcze za te pieniądze można wysterylizować benkę? Quote
ulvhedinn Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Żebyś wiedziała, że szkoda, tym bardziej, że dr Kamil jest wetem, któremu ufam jak mało któremu, a i rękę do chirurgii ma świetną. Quote
GoskaGoska Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 dziewczny napiszcie moze w tytule ze potrzeba 200zl na sterylizacje Quote
GoskaGoska Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 mialam telefon - ale w ogole jak ci ludzie mnie dobijają - napisane , ze nie do malutkich dzieci- a tam oczywiście małe dziecko, uświadomiłam Pana ze pies ma 50kg - to Pan byl w szoku, a jak powiedziałam ze ta rasa to 70kg może ważyć to jeszcze bardziej był zdziwiony Quote
ulvhedinn Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 GoskaGoska napisał(a):mialam telefon - ale w ogole jak ci ludzie mnie dobijają - napisane , ze nie do malutkich dzieci- a tam oczywiście małe dziecko, uświadomiłam Pana ze pies ma 50kg - to Pan byl w szoku, a jak powiedziałam ze ta rasa to 70kg może ważyć to jeszcze bardziej był zdziwiony Goska osobiscie byłam w schronie swiadkiem, jak ludzie przyszli oddac benka, "bo urósł za duży" - a wcale wielki bardzo nie był. Normalny. (70 kg to ważyła Milena, samce potrafią 90 przekroczyć..... ;) ) Eeeech.... Aaa- muszę pochwalić, że moja piękna nie tylko zaakceptowała psy (Krę obrzuca tylko czasem ponurym wzrokiem, Piki olewa, a Lutek jej się spodobał), ale i koty przestałą prawie gonić. Olewa resztę zwierzyńca. Wczoraj była piekna scena, bo KrA i beniulka obwąchiwałay sobie dzioby, a nagle między nie wlazła miziająca się Wytrzeszcz. I wykorzystując fakt, że są blisko zaczęła się ocierać o obie naraz. Takiej głupiej miny u bernardyna to rzadko można sie dopatrzyć..... Quote
GoskaGoska Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 wiesz u mnie tez byly momenty, ze one sobie nosy wáchaly i nawet ogonem zamerdaly,moze jakby moja jej ustápila to by byl względny spokoj:cool1: a tak to potem wzajemnie juz się nakręciły, ale co było to był - teraz dobry domek potrzebny Quote
Malwi Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 jest na zbiorczym benkowym , ale indywidualnego to raczej nie ma... Quote
GoskaGoska Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 oj dziewczyny ma allegro zaledwie parę postów nizej jest link do niego , andzia jej robila Quote
Malwi Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='GoskaGoska']oj dziewczyny ma allegro zaledwie parę postów nizej jest link do niego , andzia jej robila fakt ... jest : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=998862134 :oops: moze dlatego że Berta jest w opise a nie Łata ... ale i tak za 3 dni koniec... Quote
GoskaGoska Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 na końcówce zawsze najwięcej osób dzwoni , oby się coś znalazło Quote
zuzlikowa Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Wpisuję się bo okazało się,że mi dziewczynki umknęły...niestety jakoś ciężkawy okres był...niech już BYŁ! Rozmawiałam z Ulv i jest zachwycona dziewczynką...grzeczna mieszkaniowa nawet sunieczka...a z fotek...istne cudeńko...obie ,to istne cudeńka! Quote
Malwla Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Mam potencjalny dom w rodzinie dla jakiegoś ładnego młodego psa lub suni rasy beranrdyn - im młodsze stworzenie tym lepiej. Jeśli starsze to musi być wiadomo, że lubi dzieci, bo wkrótce w rodzinie pojawi się dziecko. Ale raczej nie starsze jak 2 lata, bo trochę się boją brać starszego psa. Niedawano odszedł za TM ich ukochany pies:-( Za dużo tu wątków i bardzo długich a nie bardzo mam czas wszystkiego czytać, więc proszę o jakieś propozycje na priv. Musi to być też czysty bernardyn/ka - mieszańce niestety odpadają. Quote
Malwi Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 jeśli chcą szczeniaka czystego bernardyna to do hodowli - oczywiście po benka z papierami ... młodego z papierami ( bo tylko z papierami jest "czysta rasa") tu nie znajdą... Quote
ANETTTA Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 eeeeeeeeeejjjjjjj tu mogą byc tylko w typie rasy ...bardziej lub mnie pod rase ale czystej rasy to tylko z papierami .... a my do hodowli nie mamy!!!!! a jak nawet mamy to i tak nei wydamy !!!! Quote
erka Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ulv, ma problemy z kompem, ale dzwoniła, że niestety nasza "mała" złapała jakąś infekcję , ma tempertaurę, trochę osłabiona. Jutro beda wszystkie wyniki badania krwi. No i niestety w związku z tym dalsze wydatki. Bardzo prosimy o wsparcie finansowe dla beni. Quote
laikinia Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Mozna dla pewnosci przetestowac zamiary domku i powiedziec, ze chyba sa takie pieski jak szukaja:- takie mlode, slodkie, piekne... i wykastrowane ;-) Jak ich slowo kastracja nie przerazi, to moze naprawde chca tylko "po swojemu" wychowac pieska :) Dla mnie osobiscie czysty bernardyn, to by znaczylo, ze wyglada na czystego bernardyna... tzn. ze nie widac ewidentnie, ze tam jeszcze np. onek buszowal z mama pieska ;-) Quote
Malwi Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 laikinio - jak by nie było "czystego" benka nie ma ... szczególnie młodego ... najbardziej w typie rasy jest staruszek bethoven z obornik ... Quote
GoskaGoska Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 jedna Pani pisała w jej sprawie - ale by chciała zeby jeździła pociągiem :lol: w kazdy razie napisała Pani o tym pociągu - że jak nie będzie chciała to 50kg nie weznie pod pachę - wiec zobaczymy czy jeszcze Pani się odezwie Quote
Recommended Posts