Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 634
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GoskaGoska napisał(a):
tu jej allegro na wzór do ogloszen a zdjecia jakie uznasz :)

Oki powrzucam dziewczyna na gumtree i moruska...Wiecej nie dam rady. A i na cafe animal jak chcecie;)

Posted

Malwi napisał(a):
dziewczyny a co z tą benią z Morawicy ? zostaje w końcu w tym DT ? bo ona cały czas na stronie wisi ... nie wiem czy ją zdejmować czy nie ...

Umowa na DS zostanie podpisana po sterylizacji. Teraz suka nabiera ciała, została zaszczepiona. Sterylka planowana jest w połowie maja.
Kurcze szkoda, że do Wrocka tak daleko. Gdzie jeszcze za te pieniądze można wysterylizować benkę?

Posted

mialam telefon - ale w ogole jak ci ludzie mnie dobijają - napisane , ze nie do malutkich dzieci- a tam oczywiście małe dziecko, uświadomiłam Pana ze pies ma 50kg - to Pan byl w szoku, a jak powiedziałam ze ta rasa to 70kg może ważyć to jeszcze bardziej był zdziwiony

Posted

GoskaGoska napisał(a):
mialam telefon - ale w ogole jak ci ludzie mnie dobijają - napisane , ze nie do malutkich dzieci- a tam oczywiście małe dziecko, uświadomiłam Pana ze pies ma 50kg - to Pan byl w szoku, a jak powiedziałam ze ta rasa to 70kg może ważyć to jeszcze bardziej był zdziwiony

Goska osobiscie byłam w schronie swiadkiem, jak ludzie przyszli oddac benka, "bo urósł za duży" - a wcale wielki bardzo nie był. Normalny. (70 kg to ważyła Milena, samce potrafią 90 przekroczyć..... ;) )
Eeeech....

Aaa- muszę pochwalić, że moja piękna nie tylko zaakceptowała psy (Krę obrzuca tylko czasem ponurym wzrokiem, Piki olewa, a Lutek jej się spodobał), ale i koty przestałą prawie gonić. Olewa resztę zwierzyńca.
Wczoraj była piekna scena, bo KrA i beniulka obwąchiwałay sobie dzioby, a nagle między nie wlazła miziająca się Wytrzeszcz. I wykorzystując fakt, że są blisko zaczęła się ocierać o obie naraz. Takiej głupiej miny u bernardyna to rzadko można sie dopatrzyć.....

Posted

wiesz u mnie tez byly momenty, ze one sobie nosy wáchaly i nawet ogonem zamerdaly,moze jakby moja jej ustápila to by byl względny spokoj:cool1: a tak to potem wzajemnie juz się nakręciły, ale co było to był - teraz dobry domek potrzebny

Posted

Wpisuję się bo okazało się,że mi dziewczynki umknęły...niestety jakoś ciężkawy okres był...niech już BYŁ!

Rozmawiałam z Ulv i jest zachwycona dziewczynką...grzeczna mieszkaniowa nawet sunieczka...a z fotek...istne cudeńko...obie ,to istne cudeńka!

Posted

Mam potencjalny dom w rodzinie dla jakiegoś ładnego młodego psa lub suni rasy beranrdyn - im młodsze stworzenie tym lepiej. Jeśli starsze to musi być wiadomo, że lubi dzieci, bo wkrótce w rodzinie pojawi się dziecko. Ale raczej nie starsze jak 2 lata, bo trochę się boją brać starszego psa. Niedawano odszedł za TM ich ukochany pies:-( Za dużo tu wątków i bardzo długich a nie bardzo mam czas wszystkiego czytać, więc proszę o jakieś propozycje na priv. Musi to być też czysty bernardyn/ka - mieszańce niestety odpadają.

Posted

jeśli chcą szczeniaka czystego bernardyna to do hodowli - oczywiście po benka z papierami ... młodego z papierami ( bo tylko z papierami jest "czysta rasa") tu nie znajdą...

Posted

eeeeeeeeeejjjjjjj tu mogą byc tylko w typie rasy ...bardziej lub mnie pod rase ale czystej rasy to tylko z papierami ....

a my do hodowli nie mamy!!!!!

a jak nawet mamy to i tak nei wydamy !!!!

Posted

Ulv, ma problemy z kompem, ale dzwoniła, że niestety nasza "mała" złapała jakąś infekcję , ma tempertaurę, trochę osłabiona. Jutro beda wszystkie wyniki badania krwi.

No i niestety w związku z tym dalsze wydatki. Bardzo prosimy o wsparcie finansowe dla beni.

Posted

Mozna dla pewnosci przetestowac zamiary domku i powiedziec, ze chyba sa takie pieski jak szukaja:- takie mlode, slodkie, piekne... i wykastrowane ;-) Jak ich slowo kastracja nie przerazi, to moze naprawde chca tylko "po swojemu" wychowac pieska :) Dla mnie osobiscie czysty bernardyn, to by znaczylo, ze wyglada na czystego bernardyna... tzn. ze nie widac ewidentnie, ze tam jeszcze np. onek buszowal z mama pieska ;-)

Posted

jedna Pani pisała w jej sprawie - ale by chciała zeby jeździła pociągiem :lol: w kazdy razie napisała Pani o tym pociągu - że jak nie będzie chciała to 50kg nie weznie pod pachę - wiec zobaczymy czy jeszcze Pani się odezwie