holly101 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Dla niektórych każdy pretekst jest dobry - jak można tak okrutnie robić Suni nadzieję???? Quote
ANETTTA Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 ocelot napisał(a):Oddać ją chcą, bo długo sama siedzi i mus czekać az ktoś wróci do domu. Siostra za mała, babcia za stara, żeby z nią wyjść. taki podał powód. Mam aktualny numer i mam nadzieję, że podał dobry do matki. wczesniej o tym nie wiedzieli Quote
ANETTTA Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 emocje na bok ULV wiem wiem co czuła swiem co myslisz ale jesli Fundacja by ja przygarneła daj jej szanse !!bo trzeba należy Quote
ulvhedinn Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='ANETTTA']emocje na bok ULV wiem wiem co czuła swiem co myslisz ale jesli Fundacja by ja przygarneła daj jej szanse !!bo trzeba należy To właśnie jest brak emocji, nie sadze żeby dla dobra psa było trafianie "pod skrzydła" niektórych osób. Suce nie grozi natychmiastowe wywalenie, zobaczymy co i jak ustalę z panią. Quote
zuzlikowa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Ulv...znalazłam...zadzwoniłam...masz i pw i smsa (numerek też tam jest). Trzymam kciuki! Quote
andzia69 Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 wojtuś napisał(a):I co dalej z Bertą.. też bym chciała wiedzieć... Quote
erka Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Rozmawiałam z panią, z tego co mówi, powodem chęci oddania Berty jest konieczność wyprowadzenia sie z tego mieszkania, na skutek jakichś problemów rodzinnych, nie wnikałam. W kazdym bądź razie nie jest to sprawa na cito, wymagająca szukania innego dt, Berta może zostac do czasu znalezienia domu. Oni by bardzo chcieli,żeby znalazł sie dom w miarę blisko,żeby mogli sunie odwiedzać, choc nie wydaje mi sie to realne. W każdym razie prosiłam panią o przysłanie aktualnych zdjęc , najlepiej domowych, bo jakies plenerowe chyba sa i info o zachowaniach do ogłoszeń. Jak dostanę, wstawię na wątek z prośbą o ogłoszenia. A moze juz ja zacząć ogłąszac z tymi zdjęciami , jakie są. Chyba jednak najlepiej by było szukac jej domu bez innych psów, tak na wszelki wypadek, choc w tym domu stroną zaczepną jest ratlerka. Wiadomo,ze goni koty i wiewiórki, do innych psów na spacerach ciagnie i szczeka, ale chyba to jest takie zachecanie do zabawy raczej , do ludzi przyjazna. Quote
ulvhedinn Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 No ona może byż z innymi zwierzakami, pod jednym warunkiem- przewodnik musi byc doświadczony w prowadzeniu twardego psa i umiec powiedzieć suce czego nie wolno. U mnie po pierwszej próbie pogonienia kota więcej tarć nie było, z psami tez się zgadzała. Od wtorku mam wolne, jak bedą fotki, wezme się za ogłaszanie suczyska :) Quote
GoskaGoska Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 dziewczyny ona u mnie przeciez miala mase ładnych fotek więc chyba nie warto czekać na zdjęcia tej pani nie sądzę , zeby tak się zmieniła od tego czasu coz ja siebie za mameje do psow nie uważam i jednak do suczek by jej nie dawała i tyle, ona zmieniła już tyle razy dom, ze lepiej kolejny raz naprawdę nie ryzykowac Quote
GoskaGoska Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 zdjęc jej ma masę więcej jeszcze jak ktoś ma życzenie mogę dosłac Quote
wojtuś Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Ulv - porób prosze ogłoszenia Bercie, a Gosia ma rzeczywiście dużo zdjęć jeszcze z DT :loveu: Quote
erka Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Dobrze GoskaGoska, ze wsatwiłaś te fotki, bo te co dostałam od pani do niczego sie nie nadaja, dostałam je kilka dni temu razem z lakonicznym opisem. Prosiłam o lepsze, ale do tej pory nic. "2.5 letnia sunia bernardynka do adopcji z powodu zmiany miejsca zamieszkania. Sunia jest dobrze wychowana, posłuszna i lubi dzieci. Nauczona czystości w domu, sygnailuzje potrzebę wyjścia. Wspaniały przyjaciel domaga się głaskania. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona i zaczipowana. pilnie potrzebuję dobrego i stałego domu." Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
ulvhedinn Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Erka, zastanawiam sie czyj podać numer.... chyba swój? Quote
GoskaGoska Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 erka ale to foty to juz na wątku były, bo wcześniej dawałam :) jak ktos poszpera to jest jeszcze więcej na wątku. Nr ulv ty nie zawsze może odbierać - więc daj moze tez do erki. Warto moze robić ogłoszenia na Wrocław tu łatwo by było o wizytę- sama polecę i mozna sprawdzać co u psa. I tu ma czipa , bo pewnie kobieta nie przepisała :) Quote
ulvhedinn Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Przez najbliższe 3 tygodnie powinnam być łapalna prawie non-stop ;) Zacznę od Wrocławia, byłoby fajnie miec suczydełko blisko .... Quote
GoskaGoska Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 ale mimo wszystko ja jestem zwoleniczką podawania 2 nr telefonów (znaczy do 2 osob), bo nie zawsze można rozmawiać .( moze podac tez moje mail, bo mi się poczta sprawdza co 10min magoko@interia.pl) - Quote
ulvhedinn Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 [quote name='GoskaGoska']ale mimo wszystko ja jestem zwoleniczką podawania 2 nr telefonów (znaczy do 2 osob), bo nie zawsze można rozmawiać .( moze podac tez moje mail, bo mi się poczta sprawdza co 10min magoko@interia.pl) - Ok, dzieki :) pewnie że sie przyda więcej "namiarów kontaktowych" Quote
zuzlikowa Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Mocno trzymając z ten jedyny dom dla suni...NAJLEPSZY...pokazuję Lincolna i w razie potrzeb zapraszam do zwrotnego pokazywania Waszych psiaków... Lincoln...jego modlitwę o życie... ...czy usłyszymy ją? Człowieku,byłeś dla mnie źródłem strachu... Źródłem zagrożenia... Człowieku,nauczyłeś mnie walczyć z Tobą... Broniłem się i bronię przed Tobą dzielnie... Jestem zwarty i gotowy...napięty... Człowieku...naucz mnie kochać! Daj mi szansę się... poddać! ...ODPOCZĄĆ! ...POKOCHAĆ! http://www.dogomania.pl/threads/190895-CZ%C5%81OWIEKU-nauczy%C5%82e%C5%9B-mnieAGRESJIi-teraz-za-to-mi-%C5%BBYCIE-ODBIERASZ!-Bez-SZANSY_RATUNKU!!?p=15189491#post15189491 Quote
ulvhedinn Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Nie ma - na razie. Wysłałam ją dziś do Wyborczej, może się pokaże w piatkowej gazecie..... Quote
erka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Nie wiem, czy Berta była na mnie ogłaszana, czy o jakąś inną benię chodziło, w każdym razie miałam tel. Facet z Płocka, pytam o warunki, kojec, ale zadaszony i podobno super, mówię,ze raczej nie , bo sunia z mieszkania i do gorszych warunków nie wydamy. Ale pytam, czy nie może byc pies, bo mamy takiego benioazjatę, co by sie nadawał, ale on na to,ze tylko sunia wchodzi w grę , bo ma psa, wtedy pytam,czy wie,ze sunia po sterylce,... no nie, czy to cos zmienia, ja na to, on...trochę tak. No i tu mu sie dostało, bo ostatnio troche nerwowa jestem:diabloti:. Quote
Recommended Posts