Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ocelot, my codziennie mamy zgłoszenia o psiakach potrzebujących pomocy. Wiemy o bardzo wielu w pilnej potrzebie. Ale co z tego. Nie jestesmy w stanie , choćbyśmy sie zarąbały uratować wszystkich bezdomnych psów w okolicy. To co się dzieje to jakis obłęd, a adopcji zero!!!
Od miesięcy nasze psy czekają w hotelach , płatnych dt, a kasy juz nie mamy zupełnie, nie wiem co będzie dalej.
Dzisiaj w drodze wyjątku ulokowałysmy gdzies psiaka skatowanego przez właściciela.

• Replies 634
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Erko ja wiem, ale napisać musiałam. Nie dałoby mi to spać, że pominęłam milczeniem. myślę, e teraz może nie będzie miał tak źle, bo tam takie rekreacyjne tereny.

Posted

erka napisał(a):
W schronie - kieleckiej umieralni są 2 benie , pies i suka!!! Podobno ok. 2 letnie, łagodne.

:placz: kurcze ciotki ... nie ma jak ich wyciągnąć... Ciotki benkowe zadłużone jeszcze po poprzednich benkach ...

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Państwo jeszcze spróbują powalczyć o zachowanie Berty.
Jak sie okazało, to nie był sciśle atak, tylko Berta próbowała się bawić, mała w końcu sie odkłapneła, Berta machnęła łapskiem...

Suczysko cudownie słucha Pana, Panią trochę mniej, ale jednak współpracuje.

Państwo zastanawiają sie nad skorzystaniem z pomocy szkoleniowca- Ocelotku, znasz kogoś w okolicy?

tego wpisu nie zauważyłam wcześniej.
Jest Pan Zieliński, szkoli owczarki. Natomiast nie wiem czy to dobry szkoleniowiec i jakie metody stosuje, ale spróbuję się dowiedzieć.

Posted

andzia69 napisał(a):
i co słychować u suczydeł??? mam zmienić juz tytuł????

Też chciałam zapytać o tytuł...może już nie jest aktualny?

Ulv...a jak sprawy przyziemne...udało się wyrównać braki finansowe? Tak często ta najbardziej prozaiczna sprawa decyduje o życiu i zdrowiu!
Jak to wygląda teraz u Ciebie?

Posted

Na razie nie mam wieści o suni, wysłałam maila z pytaniem, mam nadzieje że jest ok...

Braki finansowe- jak przy każdym tymczasie, na razie tylko Kubuś jest w tym roku na plus. Po beni zostało "minusa", po szczeniętach też, po Poleczce też, o kotach nawet nie mówię- w tej chwili mam "tylko" 11, bo trzy ostatnio posłzy do adopcji.
Najgorsze w tej chwili jest to, że malutka Dixi została napadnięta przez Brutusa mojej cioci i realnie grozi jej ślepota :( możliwe, że nie da się nic zrobić, jestem załamana.......... cholera wyjechałam tylko na jeden dzień z Krą i nie chciałam, żeby suczydła siedziały same. A tak się cieszyłam z zawodów......

Posted

Ocelot, jeżeli możesz , to bardzo prosimy umów się:). Na razie pani sie nie odzywa, więc mam nadzieję,ze jest dobrze, bo w przeciwnym wypadku by dala znać. Ale dobrze by było to sprawdzic.

Posted

erka napisał(a):
Ocelot, jeżeli możesz , to bardzo prosimy umów się:). Na razie pani sie nie odzywa, więc mam nadzieję,ze jest dobrze, bo w przeciwnym wypadku by dala znać. Ale dobrze by było to sprawdzic.

Dobrze, zadzwonię do niej.

Posted

erka napisał(a):
I jak ocelot, umówiłaś się juz w odwiedziny u naszej Bertuni?

Wstępnie na środę. I wstępnie ze względu na mnie, bo wiadomo dzieciaki. Pai nawet gotowa w weeked była, ale nie da rady.
Oj chyba troszkę przeżyła z naszą panną, ale się nie poddaje.
o zobaczymy dokładnie jak się spotkamy.

Posted

erka napisał(a):
No właśnie , może ocelot jeszcze nie była tam w środę, bo chyba by coś napisała.

Nie byłam przyzaję się. zadzwonię jutro i spróbuję wejść jutro zaraz po 14 jak skończę pracę, a jak nie to poniedziałek.

• 1 month later...
Posted

Od dwóch tygodni na przemian z Anią, która zamiast mnie ma zrobić wizytę poadopcyjną próbujemy się dodzwonić do Pani.
Nie ma takiego numeru. Macie jakiś kontakt z nią?

Posted

oj właśnie ostatnio o niej myślałam, w takim razie trzeba by było iść i zobaczyć co u suni bez zapowiedzi. Martwię się co u niej skoro żadnych wieści nie ma :( i gdzie ona w ogóle jest