Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ulvhedinn']Szkoda wielka :( ale wolę nie ryzykowac zachorowania suczynki. W kazdym razie o tyle dobrze się składa, że jeszcze nie pracuję, więc jak benia dotrze to bede miec czas na jej "oswajanie" z nową rzeczywistością.
Gdyby była potrzebna pomoc w transporcie w postaci drugiej osoby w aucie, to mogę się dotaszczyć do Kielc pociągiem....[/QUOTE]
Mogę tylko odpowiedzieć w jedyny sposób: :-)
Ile km między Kielcami a Wrocławiem tyle buziaków przesyłam:loveu::loveu::loveu:.....:loveu:

• Replies 634
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pozniej przeczytam co i jak , bo wpadlam na chwile, wczoraj jak pisalam erce smsy zajechalismy dosc pozno , a do tego cała noc i dzien w drodze, jak się trochę ogranę poczytam jak z tym transportem i dam znać.

Posted

Nie wiem, jak stoicie z transportem, ale byłam na wątku transportowym popatrzeć czy mogłabym któreś z mojego rodzeństwa w coś wrobić, bo jadą na święta:)
Brat jedzie Kielce - Wrocław, już zapytałam czy weźmie pasażerkę. Jedzie sam, więc dziewczynka musiałaby być grzeczna albo przypięta albo ktoś jeszcze musiałby się kopsnąć. Wyjazd w poniedziałek.

Posted

Mój brat wyjeżdża tak 13-16.
Bardzo bym się cieszyła, gdyby udało się pomóc. Pytałam o kasę za benzynkę to mnie ofuknął:)
No tylko problem z tym, że to kawał drogi, a on osobówką jedzie sam i żeby mu panna nie brykała...

Posted

rozumiem, ze transport byłby do Wrocławia...no tylko Ulv chce, zeby sunia była chyba kilka dni przechowana u GoskiGoski i zaszczepiona...a to z kolei Śląsk...

Mmd - mozesz podać w razie co jakis telefon do ciebie, gdyby była Erka a ciebie nie byłoby na dogo?

Posted

[quote name='andzia69']rozumiem, ze transport byłby do Wrocławia...no tylko Ulv chce, zeby sunia była chyba kilka dni przechowana u GoskiGoski i zaszczepiona...a to z kolei Śląsk...

Mmd - mozesz podać w razie co jakis telefon do ciebie, gdyby była Erka a ciebie nie byłoby na dogo?[/QUOTE]
Tak, jasne: 605 298 058, można dzwonić do późnej nocy, przed 10 rano śpię i mam wyciszony.
A ten Śląsk to mi umknął jakoś... widziałam tylko Kielce-Wrocław...

Posted

kurcze...taka okazja moze się nie powtórzyc...teraz pytanie tylko czy ew. Ulv da radę a jeśli nie to gdzie ja przetrzymać parę dni we Wrocku zeby ja zaszczepic przed zabraniem jej przez Ulv...

a mnie się chyba pomerdało...GoskaGoska jest z Wrocławia:oops: sorki...ona miała tylko podjechać po sunię do Katowic gdyby sie nie znalazł transport do Wrocławia:p

Mmd - podałam telefon Erce - będzie dzwonić:) dzieki!

może faktycznie Ulv by sie dotelepała pociagiem do Kielc i pojechała z bratem? - jak myślisz - byłaby taka potrzeba?

Posted

[quote name='andzia69']kurcze...taka okazja moze się nie powtórzyc...[/QUOTE]
No tak jakoś wyszło, że rodzice w Kielcach, a braciszek we Wrocku... czujna byłam:)
Jeszcze można o moją siostrę zadbać: Koszalin-Warszawa, ale nie wiem, kiedy wraca:)

Posted

Z Wrocławia do Kielc są 2 ranne pociągi z 1 przesiadką(pierwszy pociąg przez Kraków i tu przesiadka, 2 - przez Cz-wę i przesiadka)

Wrocław Główny
Kielce

05.04.10

odj
przyj 05:08
11:37
6:29
1

Wrocław Główny
Kielce

05.04.10

odj
przyj 05:40
12:06
6:26
1

Posted

a kiedy by sunia była we Wrocławiu jeśli by jechała z twoim bratem?

w ogólne ma niespodziewanego tymczasa to trzeba mieć szczęście :evil_lol: jesteśmy w PL 24h , a moj TZ rano wyszedł z 1 psem a wrócił z 2 :evil_lol:
na szczęście ktoś szukał go w schronisku - znaczy myślę, że jego, bo miejsce z 4 km od nas się zgadza i wygląd z opisu - mam nadzieję, ze po 20.30 pojedzie po niego jego właścicielka - normalnie pies się musiał błąkać 10 dni i czekać , az my z UK przyjedziemy ;)

Posted

[quote name='GoskaGoska']jak w pon to ok - mam nadzieję, że się nie pozagryzają z moją[/QUOTE]

i chyba znowu d...a:angryy: Erka dzwoniął do tych ludzi, którzy ją dokarmiają i nie ma ich w Kielcach w okresie swiatecznym:-(:-(:-(

czy zawsze wszystko musi isć pod górkę?:shake:

jeszcze tak myślę, czy ten kielecki hotel by ja nie przetrzymał...ale nie wiem czy juz działa...

Posted

a od was nie moze ktoś tam podjechać?
dla mnie najlepej jak bylam w pon - bo ma tz do 11.04 samej mi cięzko będzie z dwiema duzymi sukami , tym bardziej, ze moja potrzbuje na klimatyzacje 2 psa z dwa dni, wiec wolalabym, zeby moj tz jeszcze byl

Posted

Skoro slay nie może w tygodniu, to ja zapytam tych ludzi opiekujących sie sunią, czy by nie mogli jej dowieźć do Katowic.
Taka opcja wtedy, gdy GoskaGoska mogłabys przyjechać po nia do Katowic, byłoby to mozliwe?

Posted

[FONT=Times New Roman]Nie lubię podejmować się czegoś I rezygnować potem, nawet jak przyczyny są ode mnie nie zależne jak praca[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] . Rano musze być w pracy bo mam sporo do zrobienia ale na nockę zamienię się z kimś choćbym miał szefa wkręcić w to żeby za mnie przyszedł. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Hmmm według wujka google powinienem tam być w przedziale 2.5 godziny do 3 maksymalnie. Wyjechać mogę o 15 więc powinienem być tam do 18 i powrotem koło 21 no 21:30 wiadomo jakieś postoje z psiakiem trzeba liczyć .[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Tylko ze musielibyście mi powiedzieć dzień wcześniej do godziny 10:00 ze mam jechać żebym mógł wykręcić się z pracy. Tyle mogę zaproponować. Mogę jeszcze zawieść ją nawet do Wrocławia ale nie jestem w stanie pokryć kosztów benzyny wtedy dalej bym dołożył swoje ale resztę trzeba było by jakoś wykombinować.[/FONT]

Posted

Slay, tylko w takim wypadku trzeba by zapytać GoskaGoska, czy o takiej godz., czyli 21.30 chciałaby przyjechać do Katowic, bo pewnie wtedy w domu byłaby po 24.

A gdybys Ty mógł do samego Wrocławia/ za zwrotem kasy za paliwo/ , to wtedy tez tak późno byłbys na miejscu?

Posted

[FONT=Times New Roman]A więc nie zaczyna się zdania od a więc :eviltong: z Piekar Śląskich (moje miejsce zamieszkania ) do Kielc (Pietraszki) jest 155km czyli około 2godziny 33 minuty, powinienem być na miejscu o godzinie 18:00 . Około godzinę zostawiam sobie na zapoznanie się z psiakiem i wyjazd o 19:00 wtedy jestem w Wrocławiu koło 24:00 z Pietraszek do Wrocławia (ul Powstańców Śląskich) jest 323km no i potem wracam do Piekar i do domu mam 189 km. Moje auto spala 7.5 litra benzyny na 100km. Czyli razem mamy 667km .Spalanie na 1km wynosi około 0.075 litra . czyli 667km to 50.025 litrów benzyny. Tankując u mnie benzynę za średnią cenę 4.75 groszy suma wynosi 237.61 groszy za wszystko. Część dokładam sam wole napisać na pw ile Tylko nie wiem komu. :oops:To Tyle co mogę zaproponować, przykro mi ale nie mogę wyjechać wcześniej . ;)[/FONT]

Posted

GoskaGoska, już wcześniej pisałyśmy,że poniedziałek nie wchodzi w gre , bo opiekunowie suni wyjechali. Nie wiem tez o jaki dzień by chodziło, bo chyba dopiero w poniedziałek wieczorem bedę sie mogła z nimi skontaktować, a bez nich nic sie nie da zrobić.
Slay, ale wtedy byś musiał wracać nocą i to po tak długiej jeździe, to by było bardzo męczące
Ja zapytam tych ludzi, czy oni by nie mogli dowieźc suni do Piekar Śl.na godz.15, a Ty bys ja dalej do Wrocławia.