andzia69 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 1. Bernardynka - sunia przybłąkała się na podwórko pod Kielcami. Niestety ludzie tam mieszkający wyprowadzili się, a sunię ze szczeniakami zostawili w czasie największych mrozów na pastwę losu. Ktoś ją na szczęście dokarmiał i jakoś przeżyła. Nie wiemy co stało sie z pozostałymi szczeniorami...zostały 2. SZUKA PILNIE CZEGOKOLWIEK- MUSI BYĆ ZABRANA Z DS!!!! [FONT=Tahoma]2. Benia błąkała się w jednej ze wsi w ok. Morawicy. Jest bardzo przyjaznym młodym zwierzęciem. Od razu pokazuje podwozie. Bez problemu pozwala zajrzeć w zęby. Uwielbia dzieci. Niestety musi być zdiagnozowana przez weta, bo 1)jest bardzo wychudzona pomimo, że została dwukrotnie odrobaczona (lamblie?, trzustka?) 2) coś dzieje z oczami, 3) jeden z suciorów jest duży, twardawy, znacznie różni się od pozostałych. Sunia ma tymczasowy kojec i budę.[/FONT] JEST W DT W Dąbrowie Górniczej obie sunie są łagodnymi do ludzi i psów stworzeniami:( mają ok. 2-3 lat...maluszki maja ok. 3-4 mies... Prosimy o pomoc...o ogłaszanie, o znalezienie czegokolwiek dla tej drugiej beni:-( my nie dajemy już rady ani finansowo ani miejscowo:placz: W okolicy, gdzie błąka się ta druga benia mieszkaja ludzie, którzy mogą ją nawet na smalec złapać:( Quote
erka Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Sunia ze szczeniorką zniknęłą w poniedziałek, nie było jej kilka dni. Juz podejrzewalismy,że ukradł ją jakis rozmnażacz, albo co gorsza, trafiła do jakiegos smalcownika, na szcęście dzisiaj obie sie pojawiły. Nie wiadomo , gdzie były, może ktos je gdzieś przymknął i udało im sie uciec. Benia lada dzień będzie miał cieczkę, trzeba koniecznie ja stamtąd zabrać. Sunie są na tej wsi zupełnie same, dokarmiają je co drugi dzien ludzie z Kielc, którzy maja tam domek letniskowy. Quote
andzia69 Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 maluchy...nie mogę wkleić w poprzedni post...normalnie mnie zaraz coś trafi Quote
andzia69 Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 kika22 napisał(a):Zaznaczam, ale pomysłow brak ;-( jak nam wszystkim:(:(:( Quote
ewab Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 andzia69 napisał(a):jak nam wszystkim:(:(:( No to witam w klubie:( Quote
andzia69 Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 ewab napisał(a):No to witam w klubie:( Ewa - jakbys wygrzebała zdjecia beni to wrzuc. i opisz cos o niej, bo tyz nic więcej nie znalazłam.. mnie szlag trafi za chwilę z dogo...szukam i szukam po wątku ale moja cierpliwość się skończyła:angryy: Quote
ulvhedinn Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Czy jesteście w stanie cos więcej powiedzieć o tej beni? Jak reaguje na inne zwierzęta, ludzi, smycz? Quote
ewatr Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Przesliczne maluszki i mama tez cudna ... powiadomiłam dziewczyny od bernardynów o tym watku ... wystawie je na allegro tylko Andziu prosze o kontakt do ogłoszen na kogo dac ? Quote
ania10512 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 zaznaczę i zastanowię się może wymyśle dt dla szczeniaka Quote
andzia69 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 [quote name='ulvhedinn']Czy jesteście w stanie cos więcej powiedzieć o tej beni? Jak reaguje na inne zwierzęta, ludzi, smycz? o której????? napisałam wcześniej, ze obie są łagodne do ludzi i zwierząt - na tyle na ile można zaobserwowac psa przez chwilę, w krótkim okresie czasu... [quote name='ewatr']Przesliczne maluszki i mama tez cudna ... powiadomiłam dziewczyny od bernardynów o tym watku ... wystawie je na allegro tylko Andziu prosze o kontakt do ogłoszen na kogo dac ? Sunia w polu z maluchem i jej maluszek na dt - kontakt do Erki : Kontakt: 0609-890-204, [FONT=Verdana]jur.ewa@wp.pl[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana]Druga sunia, która ma jako taki tymczas - kontakt do EwyB: [/FONT][FONT=Verdana]epebe@o2.pl, tel. 600 047392 [/FONT] Dzięki Ewatr:loveu::loveu::loveu: [FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] Quote
andzia69 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 wtatara napisał(a):ja tez może coś pomogę. pomagajcie jak umiecie - ogłoszenia, cokolwiek...przydałby sie bardzo tymczas dla tej błąkającej się suni i jej malucha..."maluch":evil_lol: Sunai biała w łatki jest podobno z adhd:diabloti: wszędzie jej pełno:) jest bardzo wesoła i towarzyska:) O rudej malutkiej niewiele jesteśmy w stanie powiedzieć jak na razie... Erka jeszcze potem wstawi zdjęcia ich matki, bo mnie się coś nie udało... Quote
ewelinka_m Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 się dopiszę... Andzia jak masz zdjęcia tej matki no to poślij do mnie ...wstawię :) Quote
andzia69 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 no własnie Erka mi wysłała 4 zdjęcia...2 zdjęcia maluchów mi się otworzyły - jak na nie najechałam to się..."aktywowały" a na 2 inne nic...tak jakby tam nic nie było... Quote
ewelinka_m Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Andzia podrzuć mi: ewelinkamataninka@tlen.pl może się u mnie otworzą. Quote
Paulina_mickey Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Jestem dziewczyny! Zaraz wrzucę na bernardyny. Quote
ania10512 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 a gdzie są te psinki i jak długi ma być tymczas 2 czy 3 msc ? Quote
erka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Jedną szczeniorkę , tą białą zabrali ludzie , którzy mają tam domek letniskowy do Kielc, do bloku. A benia z drugą córeczką jest sama na tej wsi, ci ludzie tylko tam jeżdża chyba co drugi dzień je karmić. Ania, a myślisz o tymczasie dla obu suniek, czy tylko jednej? Quote
Recommended Posts