Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Długowłosa cudna sunia Mia szuka domku

Mia to około 2 letnia sunia zabrana ze schroniska do hoteliku.

Natura nie poskąpiła jej urody - ma długą, jedwabistą sierść i zabawną grzywkę. Jest niewielkich rozmiarów, ma 39 cm w kłębie. Mia to bardzo delikatna i subtelna sunia, bardzo łagodna do ludzi, toleruje inne pieski. Kocha być głaskana i przytulana. Potrafi chodzić na smyczy, dobrze znosi jazdę samochodem. Z pewnością była psiakiem domowym.

Królewna czeka na nowy domek, w którym znów będzie kochana i rozpieszczana. Jest bardzo słodką i wdzięczną istotką, za okazaną miłość odwdzięczy się stukrotnie.

Mia jest wysterylizowana.

Długowłosa sierść będzie wymagała odpowiedniej pielęgnacji.

Kontakt w sprawie adopcji Mii:

tel. 791 949 077
adopcje@psydoadopcji.pl

Zdjęcia do ogłoszeń w drugim i trzecim poście

Ogłoszenia:

http://www.psydoadopcji.pl/2010/03/dlugowlosa-cudna-sunia-mia-szuka-domku/

http://allegro.pl/item969663072_dlugowlosa_cudna_sunia_mia_szuka_domku.html

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4425797_mala_i_drobna_kudlata_w_typie_yorka_mia.html

gumtree.katowice

Rozliczenia:

wpływy:
200 zł - Skarpeta kudłaczy
130 zł - bazarki Mantis i Leni
50 zł - zostało po Lupim (Lupi w DS)
200 zł - Skarpeta kudłaczy
50 zł - Greta
38 zł - bazarek Mantis i leni356 (połowa dla Mii, druga połowa dla Tibbiego)
62 zł - leni356 na transport
-------
730 zł

wydatki:
200 zł - opłacenie hoteliku 17.03-06.04
130 zł - opłacenie hoteliku 07.04-20.04
200 zł - opłacenie hoteliku 21.04-11.05
200 zł - Tarzanka za transport
-------
730 zł

zostało:
0 zł

Banerki od Mantis :loveu:

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

spanielek już w domu, leni a masz jej czipa i lp w razie potzreby? bo ja porządki u nas porobię chyba jutro i przeniosę do pierwszych postów psy, których tam jescze nie ma.

Posted

magda z. napisał(a):
spanielek już w domu, leni a masz jej czipa i lp w razie potzreby? bo ja porządki u nas porobię chyba jutro i przeniosę do pierwszych postów psy, których tam jescze nie ma.

Tak, mam, mogę wysłać

Posted

elinka napisał(a):
No mogę powiedzieć, że troszeczkę to Mia jest podobna do Mai. Nawet imiona sunie mają prawie takie same.

Zapisuję wątek.;)

Zbieżność imion zamierzona bo mi trochę Maję przypomina :)

Posted

mshume napisał(a):
Mia jest mała czy średnia?

Taka pomiędzy małą a średnią, jet wielkości szczeniaczka spanielka bo są równe - czyli nie mikro, ale niewielka

Posted

dziewczyny chcecie mnie wykończyć? znowu nie wytrzymałam. właśnie przeniosłam jeden wątek do szczęsliwych zakończeń a dzisiaj to już 3 nowy i chyba z 7 w ciągu dwóch dni.
można jakieś info więcej o suni to poczytamy i skołujemy malutki kwadracik do podpisu

Posted

Sunia niedługo jedzie do ZuziM, także wtedy się dowiemy czegoś więcej o niuni, na razie wiadomo tyle że chyba ją inne psy męczyły, bo ją wrzucili do szczeniaków, ona raczej uległa, ciapowata

Banerek zamówiłam już na bazarku banerkowym dla kudłaczy. Potrzebujemy pomocy w ogłaszaniu Mii, jak będą zdjęcia poza schronem

Dzięki wszystkim za pojawienie się na wątku małej :)

Posted

Andzike napisał(a):
Piękna sunia... a to zdjęcie psiaków za kratami mnie całkowicie rozwalilo :(

Nas też :( dlatego wyciągamy po kolei, oczywiście największym problemem są fundusze, a raczej ich brak :( Oprócz spanielka który pojechał do domku, reszta bidek czeka, a to tylko jeden boks :(

Posted

mshume napisał(a):
A gdzie można znaleźć opisy pozostałych suń, np. tej terierkowatej?Tam z tyłu majaczy jakas łaciata malizna?

Magda jak się pojawi na wątku to coś napisze o maliznach

Posted

Ja w schronie ostatni raz była w styczniu - każda z nas ma sporą odległość, aby dojechać. Z wiekiem Mii to bym się wstrzymała - już wiecie, że wet lubi dodawać psom. Skoro siedzi z młodzieżą to też raczej nią jest. O innych psiakach nic nie wiem - ostatnio do schronu jeżdżą w miarę stale 2-3 osoby, nie ogarniamy wszystkich psów, których jest około 200.

Posted

a kiedy niunia pojedzie do Gosi? Bo jesli na dniach to najwięcej info może właśnie Gosia dostarczyć o tej psicy. Ja mam zaskoki wsteczne i nie reaguję już prawidłowo;/ Gosiu jakbyś była na dniach to zajrzyj też proszę do Ramzesa. W ogóle to powinnam zacząć od podziękowania za to co robicie dla naszych kudłatych potworków - dzięki ogromne:)