Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prawie wszystkie (jeśli nie wszystkie) fotki z wątku Lolusia są na wydarzeniu. W sumie ponad 80. Kto podjałby się zrobienia wyróżnionego allegro? Jak pisałem, mogę zasponsorować: i Lolciowi, i Rupercikowi...;)

Posted

[quote name='Romka']To jest mój tekst z pierwszego postu:
[FONT=Arial]To już pięć lat odkąd Loluś trafił do schroniska i jest w nim nadal. Bez perspektyw na domek. Bo kto chciałby 10 letniego psiaka, który za swój dom uznaje boks w schronisku i tak bardzo boi się wyjść z niego na zewnątrz, że zamiera przy wyjściu i chce natychmiast wracać. Ludzie potrzebują psa do pilnowania podwórka a Lolusiowi trzeba najpierw pokazać, że człowiek i świat nie jest taki zły. I Loluś powoli zaczyna lubić spacerki, nieśmiało wygląda z boksu i czeka co się zdarzy. Loluś jest łagodny, boi się obcych i boi się zmian. Ale kilka kolejnych spacerków po dziedzińcu schroniska pokazuje, że Lolusia interesuje wszystko i zaczyna czekać na kontakt z ludźmi. Kto da dom starszemu już psiakowi, który potrzebuje tylko odrobiny miłości i zainteresowania, żeby znów poczuć się bezpiecznie. Ten dom dostanie wspaniałego towarzysza, który odwdzięczy się miłością i przyjaźnią. SZUKAMY DOMKU DLA LOLKA![/FONT]
[FONT=Arial]-dogaduje się z innymi psami,ostatnio,kiedy stał się starszym psem dwukrotnie został pogryziony.Raz bardzo grożnie przez amstafkę Zulę oraz Uziego ,wieloletniego towarzysza schroniskowej niedoli[/FONT]
[FONT=Arial]-do dzieci stosunek nieznany,[/FONT]
[FONT=Arial]-na kota schroniskowego nie reaguje,[/FONT]
[FONT=Arial]-Loluś całkiem dobrze chodzi na smyczy,ale nie lubi opuszczać schroniska.Jeśli spaceruje to na najbliżej położonej schroniska łące.Odmawia dalszych spacerów.Uwielbia za to bieganie po dziedzińcu schroniska.[/FONT]
[FONT=Arial]-do obcych nieufny,[/FONT]
[FONT=Arial]-ponadto łagodny,delikatny i czasami bardzo radosny psiak[/FONT]
[FONT=Arial]-marzę dla Lolusia o domku z kanapą ale jak będzie dom i ogród i ciepła buda oraz możliwość wejścia do domu to tez może być,[/FONT]
[FONT=Arial]-Loluś jest zdrowy .Jest też regularnie odrobaczany,szczepiony .Jest po zabiegu kastracji,[/FONT]
[FONT=Arial]-pozwala na dotyk,więc pewnie przy zabiegach pielęgnacyjnych nie byłoby większych problemów.W uszy pozwolił sobie zajrzeć i nie protestował.[/FONT]
[FONT=Arial]Loluś ma 11 lat ,w schronisku przebywa około 7 lat.[/FONT]

Podniosę Lolusia...

Posted

[quote name='Romka']Napiszę do Selengi...a Tobie bardzo dziękuję,mam nadzieję,ze odczytałeś już moje PW?
Selenga zgodziła się zrobić wyróżnione allegro dla Lolusia i dla Ruperta...niedługo zjawi się na wątku...DZIĘKUJEMY BARDZO!:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Romka']Selenga zgodziła się zrobić wyróżnione allegro dla Lolusia i dla Ruperta...niedługo zjawi się na wątku...DZIĘKUJEMY BARDZO!:lol::lol::lol:

Wspaniale, że Selenga zgodziła się!:multi: Gdy tylko się pojawi, poproszę o numer jej konta.;)

Posted

A można byłoby wykorzystać jako tytuł wątku Lolusia - tytuł wydarzenia na FB?

[FONT=Arial Black]Łagodny LOLUŚ - siedem latek już bez domu, nie ma się poskarżyć komu.((([/FONT]

Posted

[quote name='UBOCZE']A można byłoby wykorzystać jako tytuł wątku Lolusia - tytuł wydarzenia na FB?

[FONT=Arial Black]Łagodny LOLUŚ - siedem latek już bez domu, nie ma się poskarżyć komu.((([/FONT][/QUOTE]
Już prosiłam o zmianę tytułu autorkę wątku i...nic.:shake:

Posted

[quote name='Selenga']Allegro Lolka - full wypas

[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1986484924[/URL][/QUOTE]

Ja też sie przyłączam do podziękowań zaróno Selendze jak i Ubocze. Piękne allegro a przede wszystkim jego główna postać tak długo i cierpliwie oczekująca tego swojego wymarzonego dobrego człowieka.

Loluś oczywiście dzisiaj też był na biegasach po dziedzińcu; razem z koleżankami Helką i Lineczką. Pozaglądał we wszystkie kąty pomieszczeń schroniskowych, podjadły trochę psiaki smakołyków i posłusznie wróciły do .......boksu. Trochę z tym się ociagała Lineczka ale była już jedenasta i kończyły się nasze odźwiedziny.

Loluś świetnie się czuje w obejściach i mógłby być doskonałym administratorem jakiegoś fajnego podwórka.

Posted

Przepraszam- trochę mnie nie było- różne zawirowania życiowe i wyjazd.

Tu jest tekst ogłoszenia, które powrzucam, po Waszej aprobacie, na różne strony adopcyjne:

Wybierz Lolka! Lolek potrzebuje…
Ten średniej wielkości psiak spędził niezauważony siedem lat w schronisku, do którego trafił porzucony przez poprzedniego właściciela. Szukamy mu domu- najlepiej żeby przebywał w mieszkaniu bądź w domu z ogrodem, nawet w porządnej budzie, ale z możliwością wejścia do domu i bycia przy człowieku.
Pies, mimo że dorosły(ok. 11 lat), nie wygląda na swoje lata, nadal ma w sobie dużo energii, życia a przede wszystkim uczucia, którym obdarzy swojego człowieka na wiele lat wspólnego życia. Lolek bardzo potrzebuje ludzi i choć najmniejszego zainteresowania. Jest bardzo przyjazny, łagodny i wdzięczny ale nieufny w stosunku do obcych. Potrafi chodzić na smyczy przy czym lata w schronisku powodują u niego niepokój przy dalszych wędrówkach.
Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Pozwala na dotyk(np. oglądanie uszu) co pozwala przypuszczać, ze nie będzie z jego strony protestów przy zabiegach pielęgnacyjnych.
Pies wobec innych jest uległy i przyjazny, choć schroniskowe przeżycia powodują, ze może przebywać jedynie z innym zrównoważonym i przyjaznym zwierzęciem bądź być jedynym psem w domu. Na koty nie reaguje.

Kontakt w sprawie adopcji:
mail. mgorzynska@wp.pl
tel. 604 101 165 lub 602 175 684

Jakieś propozycje zmian? Dobre dane kontaktowe?

Posted

aśka-od-dagona napisał(a):
Przepraszam- trochę mnie nie było- różne zawirowania życiowe i wyjazd.

Tu jest tekst ogłoszenia, które powrzucam, po Waszej aprobacie, na różne strony adopcyjne:

Wybierz Lolka! Lolek potrzebuje…
Ten średniej wielkości psiak spędził niezauważony siedem lat w schronisku, do którego trafił porzucony przez poprzedniego właściciela. Szukamy mu domu- najlepiej żeby przebywał w mieszkaniu bądź w domu z ogrodem, nawet w porządnej budzie, ale z możliwością wejścia do domu i bycia przy człowieku.
Pies, mimo że dorosły(ok. 11 lat), nie wygląda na swoje lata, nadal ma w sobie dużo energii, życia a przede wszystkim uczucia, którym obdarzy swojego człowieka na wiele lat wspólnego życia. Lolek bardzo potrzebuje ludzi i choć najmniejszego zainteresowania. Jest bardzo przyjazny, łagodny i wdzięczny ale nieufny w stosunku do obcych. Potrafi chodzić na smyczy przy czym lata w schronisku powodują u niego niepokój przy dalszych wędrówkach.
Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Pozwala na dotyk(np. oglądanie uszu) co pozwala przypuszczać, ze nie będzie z jego strony protestów przy zabiegach pielęgnacyjnych.
Pies wobec innych jest uległy i przyjazny, choć schroniskowe przeżycia powodują, ze może przebywać jedynie z innym zrównoważonym i przyjaznym zwierzęciem bądź być jedynym psem w domu. Na koty nie reaguje.

Kontakt w sprawie adopcji:
mail. mgorzynska@wp.pl
tel. 604 101 165 lub 602 175 684

Jakieś propozycje zmian? Dobre dane kontaktowe?

Bardzo dziękuję za piękny tekst do ogłoszeń,wykorzystamy go na pewno przy kolejnych ogłoszeniach.Wszystko jest ok!:lol: A dziś w schronisku mieliśmy wizytę wujka Ubocze,który zrobił Lolusiowi dużo zdjęć,na pewno wkrótce je zobaczymy na wątku Lolusia.Ubocze przekazał mi także 20zł dla Selengi,ponieważ jak pamiętacie to Ubocze zafundował Lolusiowi allegro.BARDZO DZIĘKUJEMY!:lol:Donato,przekażę jutro 20zł i można je przesyłać na konto Selengi.:lol:

Posted

aśka-od-dagona napisał(a):
Cieszę się:) starałam się żeby był ogłoszeniowy- w miarę krótki i treściwy.
Wrzucę go jutro, umieszczę tu linki.
Ok?

Tak,tak dużo ogłoszeń nigdy nie zaszkodzi,BARDZO DZIĘKUJĘ!:lol::lol::lol:Jak patrzyłam dziś na niego na spacerku...chciał jak najszybciej wracać do schroniska,to marzę,żeby także ,jak najszybciej znalazł dom...on nie zna od dawna innego życia.Oglądał się wciąż na mnie i patrzył gdzie jestem,bo wszystko go przeraża dalej niż kilkanaście metrów od schroniska...:-(