edzia.71 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 ak sobie mysle, może przesadzic Lolusia do Pauli zamiast Fridy. Przeciez z Iryskiem by sie dogadał. Mozna tez ewentualnie posadzic go zupełnie gdzies oddzielnie np z Kasią. Quote
sylwiaso Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Lolusiu cioteczki coś wymyślą,aby Ci było lepiej! Quote
Romka Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 [quote name='edzia.71']ak sobie mysle, może przesadzic Lolusia do Pauli zamiast Fridy. Przeciez z Iryskiem by sie dogadał. Mozna tez ewentualnie posadzic go zupełnie gdzies oddzielnie np z Kasią.[/QUOTE] Zapytam co w schronisku postanowiono... Quote
sylwiaso Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Lolusiu wskakuj na pierwszą może Cię ktoś zobaczy i da domek! Quote
Romka Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Loluś nadal siedzi z Figusiem i Uzim...w boksie spokój.:lol:Dobra wiadomość jest także taka,ze Loluś po raz pierwszy od prawie 7 lat kąpał się w stawie...oczywiście bał się wyjść ze schroniska i trzeba było wyjść boczną furtką...ale jak zaczął wąchać miejsca,które wcześniej wychodzące psiaki zaznaczyły...wyczytał z nich pewnie,że spacer jest ok i...ochoczo poszedł na spacer...nad stawem bał się wejść do wody...ale od czego jest ciotka Romka...pokazała,że nie ma się czego bać...i Loluś wykąpał się w stawie...mam zdjęcia...nie mam czasu...;):lol: Quote
sylwiaso Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Boże Kochany jakie super wieści Loluś i staw,spacer Super! Quote
Romka Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 sylwiaso napisał(a):Boże Kochany jakie super wieści Loluś i staw,spacer Super! Żeby tylko Uzi chciał jeszcze wyjść...ale może sobie pogadają...;) Quote
sylwiaso Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Loluś wszystko w Twoich łapkach prosimy pogadaj z Uzim!!!!! Quote
Romka Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Lolek i Uzi siedzą sami w boksie,Figuś jest razem z Aresem,Frankiem i Słodzikiem...Lolek ma nareszcie spokój.Biegał dziś po dziedzińcu,wygląda już lepiej. Quote
sylwiaso Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Lolusiu bidulo wskakuj na pierwszą może ktoś Cię zobaczy!!!! Quote
sylwiaso Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 A nasz Loluś na czwartej?!wskakuj Loluniu na pierwszą! Quote
Romka Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Marzę o cichym boksie z dużym wybiegiem dla schroniskowych weteranów:Lolusia i Rebusa...Uzi po socjalizacji powinien znależc dom...tak mi się marzy... Quote
sylwiaso Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 A marzenia sie spełniają!!!Lolusiu może ktoś Cie wypatrzy tak jak Fionkę?! Quote
Romka Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Tak, po 7 latach nareszcie wychodzi poza schronisko...choć nie bez oporów,wszedł do wody ale cały czas wypatrywał psiaków schroniskowych,przy nich czuje się bezpiecznie.Był w lesie kąpał się w stawie i był bardzo zadowolony.Po powrocie do boksu Uzi obwąchał go,Lolek był cały napięty widać,ze boi się Uziego.Po ostatnim pogryzieniu przez Zulę i Uziego Lolek jest trochę przygarbiony i jakby niżej ma biodra.Lubi głaskanie,ale chętnie wraca do boksu po spacerze... Quote
sylwiaso Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Lolusiu jaki Ty fajny psiaczek jesteś!dlaczego nikt Cię do tej pory nie zauważył? Quote
Donata Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Czytając wątki naszych schroniskowych weteranów żal mi jest ogromnie tych psiaków, że sie tak marnują , że się pozaszywały w budach z leku przed innymi psami a przez to traca szanse na adopcje. To są takie zrównoważone, mądre psiaki, wierne, oddane człowiekowi, ich osobowość jest już znana potencjalnemu opiekunowi i powinny w pierwszym rzędzie być adoptowane przez ludzi. Jest akurat odwrotnie; są tak zakorzenione głeboko w ludziach nieuzasadnione stereotypy że biorą szczeniaki bo rzekomo mozna ich wychować po swojemu. Tylko żeby wychować szczeniaka, trzeba to umiec robić a niestety tylko nikły procent ludzi ma czas, cierpliwość i wiedzę na temat właściwego ułożenia psa, w wiekszości po pierwszym pogryzieniu np buta przez szczeniaka pseudowychowawcy poddaja sie twierdzac że maja do czynienia z głupim psem i się go pozbywają. Stąd jest tak dużo porzuconych młodych psiakow dla których ich właściciele nie mieli na tyle mądrej toleracji aby przetrwać ten trudny okres zwierzęcia. A Loluś to naprawdę uroczy i ładnie prezentujący sie psiak , on nie wyglada na te swoje lata i mógłby jeszcze dać człowiekowi tyle dobrego płynącego z jego towarzystwa . Quote
sylwiaso Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Donatko wchodzę na wątek Lolusia i ja też ubolewam nad jego losem!taka wspaniała psina ostatnio w schronisku mnie obszczekał,ale mu to wybaczam siedzi w schronie już 7rok!super psiak! Quote
Donata Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 No własnie chciał zwrócic w końcu na siebie też uwagę. A na kogo mógł zwrócic jak nie na zyczliwą mu osobę? Widać że to mądry psiak.. Lolek to zupełnie inny pies poza schroniskiem u boku swego Pana. Quote
Romka Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Nie wyszedł dziś na spacerek...ale jutro wyjdzie...:lol:nadal mam urlop...;) Quote
Romka Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 No i był na spacerku poza schroniskiem...ale Loluś zdecydowanie woli bieganie po schronisku,tu czuje się bezpiecznie i zawsze jest coś pysznego w budynku z karmą albo koło niego: Quote
Recommended Posts