Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ak sobie mysle, może przesadzic Lolusia do Pauli zamiast Fridy. Przeciez z Iryskiem by sie dogadał. Mozna tez ewentualnie posadzic go zupełnie gdzies oddzielnie np z Kasią.

Posted

[quote name='edzia.71']ak sobie mysle, może przesadzic Lolusia do Pauli zamiast Fridy. Przeciez z Iryskiem by sie dogadał. Mozna tez ewentualnie posadzic go zupełnie gdzies oddzielnie np z Kasią.[/QUOTE]
Zapytam co w schronisku postanowiono...

Posted

Loluś nadal siedzi z Figusiem i Uzim...w boksie spokój.:lol:Dobra wiadomość jest także taka,ze Loluś po raz pierwszy od prawie 7 lat kąpał się w stawie...oczywiście bał się wyjść ze schroniska i trzeba było wyjść boczną furtką...ale jak zaczął wąchać miejsca,które wcześniej wychodzące psiaki zaznaczyły...wyczytał z nich pewnie,że spacer jest ok i...ochoczo poszedł na spacer...nad stawem bał się wejść do wody...ale od czego jest ciotka Romka...pokazała,że nie ma się czego bać...i Loluś wykąpał się w stawie...mam zdjęcia...nie mam czasu...;):lol:

Posted

sylwiaso napisał(a):
Boże Kochany jakie super wieści Loluś i staw,spacer Super!

Żeby tylko Uzi chciał jeszcze wyjść...ale może sobie pogadają...;)

Posted

Lolek i Uzi siedzą sami w boksie,Figuś jest razem z Aresem,Frankiem i Słodzikiem...Lolek ma nareszcie spokój.Biegał dziś po dziedzińcu,wygląda już lepiej.

Posted

Marzę o cichym boksie z dużym wybiegiem dla schroniskowych weteranów:Lolusia i Rebusa...Uzi po socjalizacji powinien znależc dom...tak mi się marzy...

Posted

Tak, po 7 latach nareszcie wychodzi poza schronisko...choć nie bez oporów,wszedł do wody ale cały czas wypatrywał psiaków schroniskowych,przy nich czuje się bezpiecznie.Był w lesie kąpał się w stawie i był bardzo zadowolony.Po powrocie do boksu Uzi obwąchał go,Lolek był cały napięty widać,ze boi się Uziego.Po ostatnim pogryzieniu przez Zulę i Uziego Lolek jest trochę przygarbiony i jakby niżej ma biodra.Lubi głaskanie,ale chętnie wraca do boksu po spacerze...

Posted

Czytając wątki naszych schroniskowych weteranów żal mi jest ogromnie tych psiaków, że sie tak marnują , że się pozaszywały w budach z leku przed innymi psami a przez to traca szanse na adopcje. To są takie zrównoważone, mądre psiaki, wierne, oddane człowiekowi, ich osobowość jest już znana potencjalnemu opiekunowi i powinny w pierwszym rzędzie być adoptowane przez ludzi. Jest akurat odwrotnie; są tak zakorzenione głeboko w ludziach nieuzasadnione stereotypy że biorą szczeniaki bo rzekomo mozna ich wychować po swojemu. Tylko żeby wychować szczeniaka, trzeba to umiec robić a niestety
tylko nikły procent ludzi ma czas, cierpliwość i wiedzę na temat właściwego ułożenia psa, w wiekszości po pierwszym pogryzieniu np buta przez szczeniaka pseudowychowawcy poddaja sie twierdzac że maja do czynienia z głupim psem i się go pozbywają. Stąd jest tak dużo porzuconych młodych psiakow dla których ich właściciele nie mieli na tyle mądrej toleracji aby przetrwać ten trudny okres zwierzęcia.

A Loluś to naprawdę uroczy i ładnie prezentujący sie psiak , on nie wyglada na te swoje lata i mógłby jeszcze dać człowiekowi tyle dobrego płynącego z jego towarzystwa .

Posted

Donatko wchodzę na wątek Lolusia i ja też ubolewam nad jego losem!taka wspaniała psina ostatnio w schronisku mnie obszczekał,ale mu to wybaczam siedzi w schronie już 7rok!super psiak!

• 2 weeks later...
Posted

No własnie chciał zwrócic w końcu na siebie też uwagę. A na kogo mógł zwrócic jak nie na zyczliwą mu osobę?
Widać że to mądry psiak..

Lolek to zupełnie inny pies poza schroniskiem u boku swego Pana.

Posted

No i był na spacerku poza schroniskiem...ale Loluś zdecydowanie woli bieganie po schronisku,tu czuje się bezpiecznie i zawsze jest coś pysznego w budynku z karmą albo koło niego: