eloise Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Dziękujemy Moniko! uwielbiamy fotki "naszych" szczęśliwców, i wieści z domków :loveu: Quote
agada Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Śliczny dzidziuś, taaa..... to była już pora na dziewczynkę :cool3:, gratulacje :lol: Quote
Tola Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Wczoraj byłam z zadrą w schronie; nie znalazłyśmy Zulci:roll: Quote
monikapf Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Nowe wieści od Julki vel Nutki u Julci wszystko ok. Ale od początku. niedługo po przyjedzie Julci do nas zauważaliśmy że sunia mocno się drabie, gryzie. początkowo sądziliśmy że może to efekt zmiany jedzenia. Jednak stan się pogarszał Julka drapała się coraz mocniej, bardzo mocna wypadała jej sierść i miejscami, a konkretnie pod szyją zrobił się taki wyleniały plac. Poszłysmy więc do naszego dotychczasowego weta. wet stwierdził że to nużeniec i podawał jej antybiotyki. Na początek trzy dni z rzędu potem co 10 dni miałyśmy przychodzić. Po pierwszej seri zastrzyków Julka przestała się drapać i lenić, jednak po kilku dniach znowu było to samo. tak samo było po tym 10 dniach - początkowo wszystko ok a po dwóch dniach Julka znów się gryzła i drapała. Zmieniliśmy więc weta i okazało się że poprzedni lekarz co prawda diagnozował nużeńca ale w ogóle suni nie leczył pod tym kątem. Nowy wet zrobił jej ponadto nowe badanie które nie wykazało obecności pasożyta. Jako że wszystko inne było z sunią w porządku ( tj. apetyt, zachowanie, wypróżnianie się) zasugerował że to może być jakaś alergia. Zmieniliśmy więc Julce troszkę dietę dostaje więcej ryżu i kurczaka, kupiłam jej też tą karmę z royal canin derma coś tam dla alergików i przyjmuje tabletki od weta na ograniczenie alergii i zaczęło działać. Ten placek po szyją pomału zarasta sierścią, mniej też sierści gubi w ogóle, i ta sierść jej zrobiła się taka lśniąca. Powinniśmy w tą sobotę jechać z nią na kontrolę do tego weta ale zrobimy to dopiero po 25 lipca bo jedziemy na wakacje nad morze. Oczywiście psiaki tez jadą razem z nami. jak wrócimy to wrzucę na wątek troszkę zdjęć Julki z nad morza. Quote
Jo37 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Dziękujemy za informacje. Wiedza pierwszego weta powalające. Udanego urlopu i czekamy na wieści po powrocie. Quote
Tola Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Powtórzę to, co pisałam monikapf na PV - ze takie wiadomosci o psiakach z nowych, wspaniałych domów dodaja skrzydeł... wspaniałych wakacji i czekamy na zdjecia Julci/Nutki znad morza:lol:. Quote
zadra Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 monikapf napisał(a):Nowe wieści od Julki vel Nutki u Julci wszystko ok. Ale od początku. niedługo po przyjedzie Julci do nas zauważaliśmy że sunia mocno się drabie, gryzie. początkowo sądziliśmy że może to efekt zmiany jedzenia. Jednak stan się pogarszał Julka drapała się coraz mocniej, bardzo mocna wypadała jej sierść i miejscami, a konkretnie pod szyją zrobił się taki wyleniały plac. Poszłysmy więc do naszego dotychczasowego weta. wet stwierdził że to nużeniec i podawał jej antybiotyki. Na początek trzy dni z rzędu potem co 10 dni miałyśmy przychodzić. Po pierwszej seri zastrzyków Julka przestała się drapać i lenić, jednak po kilku dniach znowu było to samo. tak samo było po tym 10 dniach - początkowo wszystko ok a po dwóch dniach Julka znów się gryzła i drapała. Zmieniliśmy więc weta i okazało się że poprzedni lekarz co prawda diagnozował nużeńca ale w ogóle suni nie leczył pod tym kątem. Nowy wet zrobił jej ponadto nowe badanie które nie wykazało obecności pasożyta. Jako że wszystko inne było z sunią w porządku ( tj. apetyt, zachowanie, wypróżnianie się) zasugerował że to może być jakaś alergia. Zmieniliśmy więc Julce troszkę dietę dostaje więcej ryżu i kurczaka, kupiłam jej też tą karmę z royal canin derma coś tam dla alergików i przyjmuje tabletki od weta na ograniczenie alergii i zaczęło działać. Ten placek po szyją pomału zarasta sierścią, mniej też sierści gubi w ogóle, i ta sierść jej zrobiła się taka lśniąca. Powinniśmy w tą sobotę jechać z nią na kontrolę do tego weta ale zrobimy to dopiero po 25 lipca bo jedziemy na wakacje nad morze. Oczywiście psiaki tez jadą razem z nami. jak wrócimy to wrzucę na wątek troszkę zdjęć Julki z nad morza. Cudowne wiadomości.Jak miło czytac o "milości":lol::lol::lol: Quote
zozolina Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='Tola']Ale w schronisku pozostała kolezanka Nutki z budy - malenka Zulka; bardzio podobna do Nutki. Moze jak ktos bedzie dzwonil to mówic o Zulce Myslalam, ze zdołam zabrac do hoteliku i Zulkę, ale teraz mamy znowu bezdomna cięzarna sunieczkę:shake: To malenka Zulka co z zulką?gdzie jest teraz ? Quote
Tola Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 zozolina napisał(a):co z zulką?gdzie jest teraz ? Zulki nie ma juz w schronisku; mam nadzieję, ze zostala adoptowana. Quote
monikapf Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 No właśnie. czy da się to jakoś sprawdzić. Czy raczej pracownicy nie są nastawieni pozytywnie i nie chcą mówić? Quote
Tola Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 monikapf napisał(a):No właśnie. czy da się to jakoś sprawdzić. Czy raczej pracownicy nie są nastawieni pozytywnie i nie chcą mówić? Nie mozna tego sprawdzic, u nas nie ma ewidencji; jak nie ma psa w boksie to słyszymy od pracowników, ze na pewno "poszedł". Ale gdzie to nikt nie powie. Zresztą jak wytłumaczyc, o ktorego psa mi chodzi, jak nie ma ewidencji... Quote
zadra Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Tola napisał(a):Nie mozna tego sprawdzic, u nas nie ma ewidencji; jak nie ma psa w boksie to słyszymy od pracowników, ze na pewno "poszedł". Ale gdzie to nikt nie powie. Zresztą jak wytłumaczyc, o ktorego psa mi chodzi, jak nie ma ewidencji... Oni nie zapamiętują psów.Nawet jeśli są tam długo. Quote
monikapf Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Zgodnie z obietnicą przesyłam zdjęcia Julci z urlopu :) Jesteśmy na wczasach .... Julcia i Kubuś byli w Niechorzu. Na początku morze im się nie podobało ale potem zmieniły zdanie. plażowiczka :) Morze ? I o co tyle hałasu, duża kałuża i tyle .... a tak wracaliśmy do domu :) Quote
eloise Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 super fotki :) i jaka ona podobna do mojego Ofika! tylko dużo szczuplejsza ;) Quote
Tola Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Łezka zakreciła mi się w oku... Kochany krasnalek nad morzem:loveu: Mam bardzo podobne zdjęcie swojej Zulci z jej pierwszego pobytu nad morzem po zabraniu ze schronu; tez tak stała i patrzyła w dal:cool3: Pewnie myślała podobnie:evil_lol: Pozdrawiamy całą Rodzinkę:lol: Quote
zadra Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Wspaniały widok szczęśliwych stworzeń.Też mi się łza w oku zakręciła. Quote
monikapf Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Pamiętacie jeszcze Julkę vel Nutkę :) Kilka zdjęć z grudnia 2010 r. No i pierwsza wigilia Julci Julci smakowały prezenty :) Quote
Tola Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Krasnalek kochany:loveu: Uwielbiam takie zdjęcia; mam przed oczami te wszystkie psie oczy zza siatki w schronie - smutne, zrezygnowane. A potem taka metamorfoza:loveu: Szczęśliwe pysie, zadbane, kochane, na kolanach i z prezenatmi przy choince. Wzruszyłam się. Dziękuję monikapf:loveu: Quote
agada Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Cudne zdjęcia i taaakie wakacje, super!!!!! Quote
monikapf Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Dziękuje Tolu, że pamiętasz wciąż o Julci :) Quote
monikapf Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 eloise cieszy mnie to niezmiernie :) pozdrawiam Quote
Tola Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Dla Rodzinki Nutki - życzenia radosnych Świąt! Quote
Recommended Posts