Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kika napisał(a):
Jaka ta Polska mała :lol: Musimy poza granice pojechac żeby poznac dogomaniaków :)

Ale fakt faktem,ze jakoś szybciej spotykamy sie na zagranicznych niż w kraju- zawsze są jakieś trudności .....

Oj to prawda!
My też poznałyśmy się we Lwowie, a bliżej na kolacji......w Brnie!
Mam nadzieję, że kawkę w Warszawie wypijemy? Bo nawet jeśli staffiki są innego dnia, co kropki, to moja Pati wystawia beagla, to napewno będę jej kibicować, i wszystkim znajomym także!

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pewnie, że zagraniczna może być! Bo np. ja z Kiką poznałam się właśnie poza granicami RP!

A co do Kosic - mówię prawdę. Jeżeli ktoś pamięta wystawy krakowskie odbywające się w starym parku Jordana, to na pewno potwierdzi moje zdanie.
Pzdr.

Właśnie, chciałabym pojechać do Kosic, ale ciągle nie wiem, który sędzia???
Wysłałam e-maila w piątek, ale dzisiaj jak na złość nie mogę odebrać poczty,serwer uszkodzony, czy cos takiego, a może już odpisali......

Posted

Sadzę ze Ci odpiszą jak większosci z nas.

Kawę lubimy:) i damy sie zaprosic na wspólne biesiadowanie w Warszawie. Ania powinna ze mną pojechac.

Posted

Kika napisał(a):
Sadzę ze Ci odpiszą jak większosci z nas.

Kawę lubimy:) i damy sie zaprosic na wspólne biesiadowanie w Warszawie. Ania powinna ze mną pojechac.

Fajnie jakby Ania przyjechała, bo jak była w W-wie, to jakoś się nie ułożyło żeby się spotkać, bo tak naprawdę to mieszkamy pod W-wą, a Ona też do późna był zajęta.
Pozdrów ją od nas!

Posted

bongobongo napisał(a):
Fajnie jakby Ania przyjechała, bo jak była w W-wie, to jakoś się nie ułożyło żeby się spotkać, bo tak naprawdę to mieszkamy pod W-wą, a Ona też do późna był zajęta.
Pozdrów ją od nas!

Dziękuję w imieniu Ani, która Was też pozdrawia :)

• 4 weeks later...
Posted

:)

Szkoda tylko, ze tam wystawy zaczynaja sie o 9:00 rano, trzeba bedzie zerwac sie o swicie :roll:
Kika, jak daleko masz od siebie do Koszyc? My bedziemy jechac z Sanoka, to jakies 180 km.

Posted

Niektórzy to mają dobrze!
My z W-wy mamy 500 km i będziemy jechać przez przejście graniczne w Barwinku.
Cieszę się, że znowu zobacze Kikę i wreszcie poznanm Zeliikę.:lol:
Pzdr.

Posted

Zabieram 5 basków:
FELMERIa - Felka
FARIQUE - Farik
ADUNBI - Gusio-pręgusio
JELLY JOSHREEN - Żelka
JAZZY BOY - Dżezik

Trochę się nabiegam po ringu, ale... ja to lubię!
Pzdr.

Posted

[LEFT]Ja mam jakieś 240 km - też stosunkowo dobry dystans:) I oczywiście jedziemy przez Barwinek.

Na trasie z Presova do Koszyc jest krótki odcinek autostrady - 30 km? czy cos kolo tego. Ja zawsze kupuję na granicy winietę za 150 koron i jadę autostradą mimo tak krótkiej odległości, bo przejazd równoległą droga przez kilka miejscowości jest koszmarnie męczący.
[/LEFT]

Posted

Asiaczek napisał(a):
Zabieram 5 basków:
FELMERIa - Felka
FARIQUE - Farik
ADUNBI - Gusio-pręgusio
JELLY JOSHREEN - Żelka
JAZZY BOY - Dżezik

Trochę się nabiegam po ringu, ale... ja to lubię!
Pzdr.

O to fajnie! Bedzie co ogladac :) Pewnie zglaszasz sie tez z gromadka do konkurencji dodatkowych?

Posted

[quote name='Kika']

Ja mam jakieś 240 km - też stosunkowo dobry dystans:) I oczywiście jedziemy przez Barwinek.

Na trasie z Presova do Koszyc jest krótki odcinek autostrady - 30 km? czy cos kolo tego. Ja zawsze kupuję na granicy winietę za 150 koron i jadę autostradą mimo tak krótkiej odległości, bo przejazd równoległą droga przez kilka miejscowości jest koszmarnie męczący.

Dzieki za wskazowke! Tez tak zrobimy, zwlaszcza rano w drodze na wystawe kazda minuta jest cenna...
Kika a Wy wyjezdzacie w dniu wystawy rano? Jesli tak to o ktorej godzinie? Zastanawiam sie, ile czasu przeznaczyc na dojazd. Oplacac bede na miejscu.

Posted

Zeliika napisał(a):
O to fajnie! Bedzie co ogladac :) Pewnie zglaszasz sie tez z gromadka do konkurencji dodatkowych?

Tak. Tradycyjnie do Pary hodowlanej i Grupy. Ale mój udzial w grupie stoi pod znakiem zapytania, bo sama nie dam rady z 4 baskami pobiec. Jezeli nie masz oporów, to może pomożesz? A może Kika? Byłoby super! Wtedy brakowałoby mi już tylko 1 pary rąk...
Pzdr.

Posted

[quote name='Zeliika']Dzieki za wskazowke! Tez tak zrobimy, zwlaszcza rano w drodze na wystawe kazda minuta jest cenna...
Kika a Wy wyjezdzacie w dniu wystawy rano? Jesli tak to o ktorej godzinie? Zastanawiam sie, ile czasu przeznaczyc na dojazd. Oplacac bede na miejscu.
A my wyjedziemy nad ranem, raniusieńko. 500 kilosów to nie w kij dmuchał... 7-8 godzin trzeba liczyć. Czyli wliczając w to tankowanie + ewentualne pobłądzenie w Kosicach, to pewnie wyjedziemy ok. 10-11.00 wieczorem w sobotę. Wszystko zalezy od decyzji mojego kolegi-kierowcy. Uwazajcie na Niego, bo robi wspaniałe zdjęcia. Tak więc lepiej zameldować sie "w Asiaczkowie", coby Tomek miał Was na oku!;) (Oku fotograficznym, oczywiście!).
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Tak. Tradycyjnie do Pary hodowlanej i Grupy. Ale mój udzial w grupie stoi pod znakiem zapytania, bo sama nie dam rady z 4 baskami pobiec. Jezeli nie masz oporów, to może pomożesz? A może Kika? Byłoby super! Wtedy brakowałoby mi już tylko 1 pary rąk...
Pzdr.

Z przyjemnoscia!
:lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Uwazajcie na Niego, bo robi wspaniałe zdjęcia. Tak więc lepiej zameldować sie "w Asiaczkowie", coby Tomek miał Was na oku!;) (Oku fotograficznym, oczywiście!).
Pzdr.

Bedziemy uwazac
;) :lol:

Posted

Jak to jest z Grand Championem Slowacji?

Wystarcza 3 CACe zdobyte w klasie championow+ BOB, tak?

Moja suka jest ChSK ale nie mam jeszcze dyplomu, wiec jesli do 20. przyjdzie to chcialabym jechac :razz:

Posted

Noelani napisał(a):
Jak to jest z Grand Championem Slowacji?

Wystarcza 3 CACe zdobyte w klasie championow+ BOB, tak?

Moja suka jest ChSK ale nie mam jeszcze dyplomu, wiec jesli do 20. przyjdzie to chcialabym jechac :razz:

O, następna chętna! Noelani - byłoby superowo!

Co do Granda Słowackiego - nie mam pojęcia. Moje baski jeszcze nie ukonczyły "zwykłego" Championatu Słowacji. Brak im jest 2 wniosków.
Pzdr.

Posted

Tytuł GRAND CHAMPION SŁOWACJI :
1. Pes/suka musí byť držiteľom titulu Slovenský šampión krásy.

2. Po potvrdení titulu Slovenský šampión krásy musí pes/suka 3x získať v triede šampiónov titul CAC na šampionátových výstavách organizovaných pod záštitou SKJ.

3. CAC boli udelené aspoň dvoma rôznymi rozhodcami.

4.1 CAC z troch potrebných bol získaný na medzinárodnej výstave s udeľovaním CACIB, ďalšie na medzinárodnej, národnej alebo špeciálnej výstave usporiadaných pod záštitou Slovenskej kynologickej jednoty.

BOB nie jest Wam potrzebny