Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
"Ockovaci preukaz psa" - mnie się wydaje, że to chodzi o rodowód psa. Oczywiście pewna nie jestem.;)

Brac rodowod na wystawe?? Chyba po wpis "zwyciezca Slowacji" :cool3: ;)

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zbigi napisał(a):
Czy ktoś kto ma doswiadczenie w przekraczaniu słowackiej granicy może mi jeszcze powiedzieć, czy jest potrzebny wpis w paszporcie odnośnie badania klinicznego? czy tylko wscieklizna jest wazna?

W dniu wystawy pewnie co drugi samochod na granicy bedzie z psem i w ogole nie beda nic sprawdzac.

Posted

Zeliika napisał(a):
Brac rodowod na wystawe?? Chyba po wpis "zwyciezca Slowacji" :cool3: ;)

Jest przepis, który mówi, że na wystawie masz mieć oryginał rodowodu. Bo Słowacy czasami lubią na ringu wpisywać rezultaty. Ja zawsze wożę oryginały ze sobą.
Pzdr.

Posted

Kika napisał(a):
W Barwinku lubią sprawdza dokumenty - taką mają pasję- czasem to z 15 min. trwa :)

Ja jakoś tego nie zauważyłam; kontrola - jak kontrola. Ale żeby tak specjalnie nas sprawdzac - to nie.
Więcej optymizmu!:lol:
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Jest przepis, który mówi, że na wystawie masz mieć oryginał rodowodu. Bo Słowacy czasami lubią na ringu wpisywać rezultaty. Ja zawsze wożę oryginały ze sobą.
Pzdr.

O rany, a ja nigdy. Wydaje mi sie, ze to tak wazny dokument, ze boje sie go zniszczyc albo zgubic. Ale moze dlatego, ze ja mam tylko jeden, a Ty Asiaczku kilka ;) Ale moze tym razem przelamie sie i wezme.

Posted

[quote name='Kika']

"ockovaci preukaz psa"- a język miał być podobny do naszego:)

Wydaje mi sie że o szczepienia chodzi, ale mogę być w błędzie :(

Chodzi o świadectwo szczepienia p/wściekliźnie.
Język podobny:- oczkowanie to szczepienie-co prawda u nas w kontekście ogrodniczym-ale jednak;)
Preukaz to dowód,legitymacja

Posted

rodowód trzeba miec i to nie po to zeby wpisali zwyciezca slowacji bo mozna sobie tego nie zyczyc, ale po to ze jak ktos powie ze ten pies jest podstawiony to wtedy sprawdzaja tatuaz i trzeba dac rodowod, proste :)

Posted

BarbeSale napisał(a):
rodowód trzeba miec i to nie po to zeby wpisali zwyciezca slowacji bo mozna sobie tego nie zyczyc, ale po to ze jak ktos powie ze ten pies jest podstawiony to wtedy sprawdzaja tatuaz i trzeba dac rodowod, proste :)

W ciagu ostanich 2 lat bylam na prawie 50 wystawach w kraju i za granica i jeszcze mnie nikt o rodowod nie pytal.

Posted

[quote name='puli']Chodzi o świadectwo szczepienia p/wściekliźnie.
Język podobny:- oczkowanie to szczepienie-co prawda u nas w kontekście ogrodniczym-ale jednak;)
Dzieki! Sama na to nie wpadlam :)

Posted

[quote name='puli']Chodzi o świadectwo szczepienia p/wściekliźnie.
Aaaa, to jesteśmy mądrzejsi! Dzieki.
Pzdr.

Posted

Renatko, cały czas zastanawiam się :roll: pod jakim nikiem występujesz na forum i nie mam pojecia..............:shake: bardzo sie cieszę, że zagadnęłaś mnie - pomimo, że byłam bardzo zamyślona - szukałam ringu i po cichu marzyłam o spaniu ;)
mam nadzieję, że następnym razem będziemy miały możliwość zamienienia wiecej słów :)
pozdrawiam

ps. przywiozłam malutki złoty krążek :multi:

Posted

O ile się dobrze doczytałam z tego katalogu :) to były zgłoszone:

Młodzież, psy:
Big Bull Puella Fera
Pośrednia, psy:
Chupachups D.Whymper D.G. Jorasses
Młodzież, suki:
Bonny Puella Fera
Posrednia, suki:
Fiti Blue Ellegance

Posted

[LEFT]Witam,
Przywiozłam z moją Bafisią kolejny słowacki CAC i tytul Zwycięzca Słowacji.Bardzo się cieszymy :)

Teren wystawy wspaniały - stary park- jak pisała Asiaczek - bardzo sprzyjał wystawcom, a przede wszystkim psom :) , a także spotkaniom towarzyskim.:)
[/LEFT]

Posted

Atik napisał(a):
Ja poproszę o stawkę bokserów. :oops:

A Ty to się do Koszyc nie mogłaś sama wybrac:):) Tak blisko z Rzeszowa :)

pregowany:
GULIETA FENDER EDDA-młodzież-suka

ZÓŁTE: psy
mlodzież
EUS REGAT FENDER EDDA
HEROS MIR-FIS
IRON Z LUTILY
pośrednia
CARLINO FENDER EDDA
otwarta
JOSS KARMAPA
champon
FRODO KARMAPA

Posted

:) gratuluje asiaczkowi :) (ponownie :D) a na grupie jak?? ;]

my przywiezlismy CAJC`a, ml ch slowacji ;] ml zwyciestwo slowacji i BOB :D

ps: jutro do zwiazku wezmiemy katalog :)

Posted

[quote name='Kika']

Witam,

Przywiozłam z moją Bafisią kolejny słowacki CAC i tytul Zwycięzca Słowacji.Bardzo się cieszymy :)

Teren wystawy wspaniały - stary park- jak pisała Asiaczek - bardzo sprzyjał wystawcom, a przede wszystkim psom :) , a także spotkaniom towarzyskim.:)

GRATULUJEMY SERDECZNIE!!!!!:multi: :multi:

Uśmiechnęłabym się o stawkę staffiorków (mogą byc same pieski). Z góry dzięki i pozdrawiam!:loveu: :lol: