Rybka_39 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 dineh napisał(a):oj wiem wiem :( wszędzie brakuje wolontariuszy ... Dziwne...u nas bardzo dużo chętnych... słuchajcie nie widzę tej suni na stronie schroniska...przekierowuje mnie na główną. Nie znam wieku, ani jej historii, watek jest nieczytelny, a chciałam zrobić alegratke. No i ze zdjęć to za dużo ona z asta nie ma.:roll: Quote
agnieszka32 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 [quote name='Rybka_39']Dziwne...u nas bardzo dużo chętnych... słuchajcie nie widzę tej suni na stronie schroniska...przekierowuje mnie na główną. Nie znam wieku, ani jej historii, watek jest nieczytelny, a chciałam zrobić alegratke. No i ze zdjęć to za dużo ona z asta nie ma.:roll: Za chwilę postaram się ją odnaleźć [FONT=Verdana]Nr w schronisku 335/10, boks K-6, wiek 2 lata Mam link http://www.szczecin.schronisko.net/adopcja-id-44477.html [/FONT] Quote
agnieszka32 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Większość z tych psów za dużo z astów nie mają (poza kilkoma mocno w typie rasy), ale schronisko je tak zakwalifikowało... Ta sunia akurat to taki typowy mix amstaffa. Quote
Rybka_39 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Może poproście założyciela o zmianę 1 postu, albo moda o zmiane autora i przydałyby się lepsze fotki szkielecika :(( Quote
Enigma79 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 ja już pisałam PW do goosya z prośbą o zmianę tytułu ale na razie cisza... Quote
ageralion Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Wetka dzisiaj bardzo dobrze wypowiadala sie o suczce. Mowila, ze na poczatku byla bardzo agresywna, chodzila w kagancu i wogole. Po jakims czasie na szczescie dziewczyna sie uspokoila i dostala szanse. Ja stawiam na ogromny stres zwiazany z trafeniem do schronu... Quote
bebcik Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Ta sama wetka co chciała Fluka zlikwidować? Hmm, dla niej chyba wszystkie bullowate to agresory i dopiero jak widzi że pies nie jest sam to zmienia zdanie... czy ona lubi chociaż trochę psy? Quote
agnieszka32 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 bebcik napisał(a):Ta sama wetka co chciała Fluka zlikwidować? Hmm, dla niej chyba wszystkie bullowate to agresory i dopiero jak widzi że pies nie jest sam to zmienia zdanie... czy ona lubi chociaż trochę psy? Nie, to inna wetka - ta poprzednia nie chce dać suni żadnej szansy, mówi że to agresor i nadaje się tylko do uśpienia. Ta, z którą rozmawiałyśmy wczoraj ma zupełnie inne podejście do psów - uśpienie to dla niej ostateczność. Quote
ageralion Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 I ta bardziej "ludzka" wetka idzie nie dlugo na macierzynski... az sie boje kto ja zastapi... Quote
Rybka_39 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 POproście moda o zmianę założyciela watku, lepiej może, żeby któraś z Was go prowadziła, bo macie wieści na bieżąco. Quote
Enigma79 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 A mnie aż trzęsie jak sobie przypomnę tę "brunetę"...ona nawet na dzień dobry nie odpowiada !!! Ta w ciąży była miła, pamiętam, jak którejś niedzieli karmiłam szczeniaki i ona przyszła z "lepszą" puszką bo to niedziela:) wydawała się ok.Szkoda, że odchodzi, wiem, że szukają na jej miejsce nowego weta.Może któraś z was dziewczęta ? :D Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Chudzina juz nie taka chudzina i powinna mieszkac w domu ze zwierzetami Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Ogolnie sunia zaczela kulec na prawa przedna lapke i ma jakies otarcie na pychu... Quote
agnieszka32 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Sunia jest wspaniała, nie ma w niej ani krzty agresji - wspaniale reagowała na kota - cieszyła się na jego widok, podchodziła z zaciekawieniem. Więc idealny będzie dla niej dom ze zwierzętami. Poza chorą łapką, ma łupież. Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 agnieszka32 napisał(a):Sunia jest wspaniała, nie ma w niej ani krzty agresji Ale podchodzi nieufnie do nieznajomych. Jak probowalam jej zapiac smyczke, musialam robic to powolutku i spokojnie, bo mala byla przerazona i spieta. Jak zapielam i odsunelam rece od szyji, to wesolo wyleciala na spacerek. Przy powrocie do boksu juz spokojnie moglam odpiac smycz, bo mala byla zrelaksowana. Quote
magdola Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 ageralion napisał(a):Ale podchodzi nieufnie do nieznajomych. Jak probowalam jej zapiac smyczke, musialam robic to powolutku i spokojnie, bo mala byla przerazona i spieta. Jak zapielam i odsunelam rece od szyji, to wesolo wyleciala na spacerek. Przy powrocie do boksu juz spokojnie moglam odpiac smycz, bo mala byla zrelaksowana. dziwisz sie? ja mysle ze to przejsciowe... ja tez bym sie bala......tyle czau w "tym miejscu"..... Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 magdola napisał(a):dziwisz sie? ja mysle ze to przejsciowe... ja tez bym sie bala......tyle czau w "tym miejscu"..... Ja sadze, ze ona ogolnie boi sie reki. Ni ewiem czy pare razy nie dostala od czlowieka, a i w schronie sie z nia nie obchodzili delikatnie. Wiadomo jaka mogla byc reakcja ugryzionego czlowieka... PS ja sie balam, ze ona ma agresje miskowa ale na szczescie nic takiego nie zauwazylam :p Quote
magdola Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 agnieszka32 napisał(a): Poza chorą łapką, ma łupież. mi sie wydawalo, ze to okruchy od ...rogala.... :D Quote
magdola Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 bebcik napisał(a):A na nią tez się czają z Morbitalem? niestety jako jedna z pierwszych :( Quote
ageralion Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Obawiam sie, ze tak. Slyszalysmy juz kilka razy, ze ona ma ostatnia szanse i ze jest niepewna, bo dziabnela pracownika przy misce i w tylek. Jedno je male potkniecie i skonczy marnie, a jest taka przyjacielska do ludzi i zwierzat... Quote
magdola Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 ageralion napisał(a):Obawiam sie, ze tak. Slyszalysmy juz kilka razy, ze ona ma ostatnia szanse i ze jest niepewna, bo dziabnela pracownika przy misce i w tylek. Jedno je male potkniecie i skonczy marnie, a jest taka przyjacielska do ludzi i zwierzat... cudo, nie pies...."mini astka" kochajaca wszystko...... Quote
ageralion Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Zapraszam na bazarek dla Enigmy http://www.dogomania.pl/threads/183741-Odbiornik-telewizji-cyfrowej-podlaczany-do-kompa-przez-USB-%E2%80%93-Mega-Sky-580-(do-30.04)?p=14492824#post14492824 Quote
Enigma79 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Fergilka napisała, że jest dt pod Policami za 15 / 17 zł / doba.Państwo mieli kiedyś asta !!!!!!!!! DZIEWCZYNY, DZIAŁAJCIE. Quote
agaga21 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Enigma79 napisał(a):Fergilka napisała, że jest dt pod Policami za 15 / 17 zł / doba.Państwo mieli kiedyś asta !!!!!!!!! DZIEWCZYNY, DZIAŁAJCIE.dosyć drogo...ale może uda się uzbierać jakoś. Quote
Recommended Posts