Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To jest w tej chwili radosny, ciekawski, wszędobylski pies. Ma takie delikatne, krótkie momenty jakby cofnięcia, dystansu, ale to są mgnienia przy zbyt gwałtownym geście człowieka. Głaski, skupienie uwagi - bardzo to lubi i domaga się tego, lgnie :). Główka pełna pomysłów i emocji.
Moniko, Topik jest wspaniały!

Posted

salibinka napisał(a):
To jest w tej chwili radosny, ciekawski, wszędobylski pies. Ma takie delikatne, krótkie momenty jakby cofnięcia, dystansu, ale to są mgnienia przy zbyt gwałtownym geście człowieka. Głaski, skupienie uwagi - bardzo to lubi i domaga się tego, lgnie :). Główka pełna pomysłów i emocji.
Moniko, Topik jest wspaniały!

Niesamowite, jak pieski potrafia sie odradzać, gdy maja swojego ludzia...chocby do spółki z innymi kolegami..ale swojego...dla mnie to jest fenomenalne zjawisko...:)

Posted

[quote name='salibinka']Ode mnie mała niespodzianka na dobranoc ;)

Filmiki super - widać na nich, jak Topik się zmienił, jak radośnie merda ogonkiem :)
A te zdjęcia - nie no pychol uśmiechnięty, w oczach już nie ma strachu...piękna metamorfoza i fizyczna i psychiczna :)

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Salibinko kochana! Wspaniała niespodzianka! Byłaś u Topika?

Moniko :), byłam wczoraj wieczorem przy okazji innego psiaka. Było dla mnie ogromną radością poznać Topika i wygłaskać. Wiesz, myślę też, że on się dużo uczy od tych dwóch młodziaków, z którymi mieszka :) - one są szalenie wesołe i otwarte. Kiedy zaczęły się witać wylewnie, Topiczek po chwili wahania zrobił to samo :). Nową współlokatorkę Sarę, też przywitał przyjaźnie. Jest bardzo zabawny :) - lgnął do nas, zaglądał w oczy, wskakiwał i zeskakiwał z łóżka, zaglądał, co ciekawego w torbie, zabrał się za rozpakowywanie przywiezionego dla Sary kocyka, a jak zabrakło pomysłów - nasiusiał na torbę z suszącym się przy kominku chlebkiem :evil_lol:. A jaki był z siebie dumny:lol:.
Poza tymi delikatnymi zawahaniami przy gwałtowniejszym geście, nie widać już po nim traumy. Nieznacznie utyka.

Posted

[quote name='salibinka'][quote name='Monika z Katowic']Salibinko kochana! Wspaniała niespodzianka! Byłaś u Topika?

Moniko :), byłam wczoraj wieczorem przy okazji innego psiaka. Było dla mnie ogromną radością poznać Topika i wygłaskać. Wiesz, myślę też, że on się dużo uczy od tych dwóch młodziaków, z którymi mieszka :) - one są szalenie wesołe i otwarte. Kiedy zaczęły się witać wylewnie, Topiczek po chwili wahania zrobił to samo :). Nową współlokatorkę Sarę, też przywitał przyjaźnie. Jest bardzo zabawny :) - lgnął do nas, zaglądał w oczy, wskakiwał i zeskakiwał z łóżka, zaglądał, co ciekawego w torbie, zabrał się za rozpakowywanie przywiezionego dla Sary kocyka, a jak zabrakło pomysłów - nasiusiał na torbę z suszącym się przy kominku chlebkiem :evil_lol:. A jaki był z siebie dumny:lol:.
Poza tymi delikatnymi zawahaniami przy gwałtowniejszym geście, nie widać już po nim traumy. Nieznacznie utyka.

taka zmiana... cudownie się czyta takie wieści :)
a tak się o niego wszystkie martwiłyśmy, że się tak szybko nie otworzy ponownie na człowieka... a tu taka niespodzianka :)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]I jeszcze dzisiejszy mail z Przebieczan: [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]"U Topiczka wszystko w należytym porządku. Gasparka przyjął jak prawdziwy gospodarz - długo tłumaczył mu jakie u nas panują zasady.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Beata zrobiła Topiczkowi sesję zdjęciową, więc będzie co oglądać.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Amino biotin kosztował 13,50 zł ( to 100 tabletek, czyli na długo starczy!).[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Oleju jeszcze nie kupiłam, bo w lecznicy taki "spacjalistyczny" kosztuje około 36 zł za litr. Kupić go???[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pozdrawiam serdecznie a Topiczek merda wesołol do wszystkich "cioteczek" ogonkiem!!![/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Panie kupią olej. Już o to poprosiłam.[/FONT]

Posted

[FONT=Book Antiqua]0 godzinie 16.30 – dzwoniłam do hoteliku w Przebieczanach.[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Zaznaczę (Pani tak mówiła), że przez cały czas rozmowy telefonicznej Topik nastawiał uszu i uważnie słuchał czy to, aby na pewno, mówi się o Nim. :)[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Wszystko dobrze u Niego. Ładnie je i stara się być grzeczny. Panie odpowiednio rehabilitują łapkę, wzmacniają sierść. [/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Topik miał trzecią wizytę weta, który zalecił „Amino biotyn” (zakupiono, koszt: 13zł 50 gr) oraz olej specjalistyczny do jedzonka (zakupiono, koszt: 36zł 50 gr). Za wizyty było już zapłacone wcześniej, teraz nic nie było trzeba (przypomnę tylko, że razem: 50 zł) – macie to w rozliczeniu w poście drugim. Weterynarz przyjeżdża do hoteliku co pewien czas i w razie potrzeby.[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Ja tu tak o kosztach – ale musicie mieć jasność co do wydatków, kochani sponsorzy i fani Topika.[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Ale jeszcze o mojej internetowej miłości - psinka robi się zadziorna, ale słucha Pań. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Pokazuje tylko swoją psią osobowość, swoje „ja”. :):)[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Czasami oszczekuje innych towarzyszy zza ogrodzenia, ale po słowach: „Nie wolno” – ustaje w swoim zapale. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Topik teraz biega po ogrodzie w pełnym słońcu... :)[/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Book Antiqua]Odżył nasz Topik! Tak się cieszę![/FONT] :)[/FONT]

Posted

Coś pięknego!!
Taki uśmiechnięty całą mordeczką, oczka radosne i szczęśliwe, cała postawa przeszczęśliwa i taka pewna siebie:-)
A jaki był na początku...początku nowego życia....Serce się rwało...
Trzymaj się i powodzenia dalej kochany Topiczku!!!