Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nikus']potwierdzam otrzymanie 300 zł za transport Topisia:) i bardzo się cieszę z jego "postępów" w domku...będzie mu tam super-to pewne:)

[FONT=Comic Sans MS]A ja jeszcze raz naj-najserdeczniej dziękuję Ci, Nikusiu Wspaniały za zawiezienie Topika do nowego życia[/FONT]!:Rose::Rose::Rose:

Posted

[quote name='Monika z Katowic'][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Wieści!!! Dzisiejsze wieści od Pani Renatki, córki nowych, wspaniałych właścicieli TOPIKA:
[/FONT][FONT=Book Antiqua]„Topik dostał lekkiej biegunki, pewnie przez zmianę wody, ale za to sika od wczoraj i jest coraz odważniejszy.:)
[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Wszystko na najlepszej drodze.”[/FONT]
Kilka dni i wszystko wróci do normy :)
Najważniejsze, że już siusia, a kupka się unormuje :)

Posted

Kochany Topiku, ciekawe jak ci mijają dni w nowym domku.
mam nadzieję, że już wiesz i czujesz że zostaniesz tam na zawsze :)

Przy okazji zapraszam na nasze aukcje allegro, z których ewentualny dochód będzie przeznaczony na nasze nowotomyskie bezdomniaki
Rękawice bramkarskie Wojciecha Kowalewskiego
http://allegro.pl/rekawice-bramkarskie-wojciecha-kowalewskiego-i1624104834.html
Książka Woody Allen o sobie samym - z autografem oczywiście :)
http://allegro.pl/z-autografem-woody-allen-o-sobie-samym-i1624106209.html

Posted

Ojej! Jaka wielka szkoda, że książka Allena z autografem nie jest na bazarku - taka gratka!

Choć bardzo, bardzo chcę nowych wieści o Topiczku do Dusznik Zdroju zadzwonię tak, jak było umówione - w poniedziałek około 19.30.
Nie chcę gnębić Państwa zbyt częstymi telefonami, bo pragnę kontakt z domem Topisia utrzymać długoooo, długoooo.
Czekam więc i tak sobie wspominam...

Taki biedny był w marcu 2010... :(

... a taki radosny w maju 2011 :):):)

I jeszcze zdjęcie z mojego spotkania z Topikiem (nowe, niepublikowane): :loveu::loveu:

Posted

Ogromnie sie ciesze, ze Topik juz ma domek:):)
Mam ogromna prosbe: bialy kudlacz wyciagniety ze schronu, bo dogomanka, ktora poszla go odwiedzic w schronisku, zobaczyla zagryzionego psa, ktory wygladal dokladnie jak Pixel, psy przeciagaly zagryzione kudlate cialko z miejsca w miejsce. Przerazona poleciala po pomoc i sie okazalo, ze to nie Pixel, tylko jakas inna bida, ktorej sie nie poszczescilo :(:( i wtedy Elinka nie wiele myslac, zabrala Pixela do siebie:):)
Nie ma deklaracji ani zlotowki, malo nas na watku: blagam o pomoc:

http://www.dogomania.pl/threads/179676-Pi%C4%99kny-bia%C5%82y-kud%C5%82acz-Pixel-pilnie-potrzebny-DT-kasa-lub-deklaracje-na-hotelik.

Posted

[FONT=Book Antiqua]Wielka sprawa!!! :cool2: Wielka niespodzianka! :cool2:
Przed chwilą dostałam info i zdjęcia Topiczka z nowego domku!!!!
[/FONT] [FONT=Book Antiqua]
[/FONT][FONT=Book Antiqua]To dzięki Pani Renatce, córce nowych, wspaniałych właścicieli Topisia. :Rose:
[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Pięknie dziękuję kochanej Pani Renatce, która mieszka poza Polską, a dostarcza nam tyle ważnych informacji::Rose::Rose:
[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Fragment maila:
[/FONT] [FONT=Book Antiqua]„...:) wszystko Topikowi przeszło (biegunka i nie-sikanie- to mój dopisek).
Jeszcze jest chyba troszkę niepewny, ale robi się coraz bardziej towarzyski -tam gdzie rodzice, tam i on.
[/FONT][FONT=Book Antiqua]:) Nawet z najmłodszym członkiem rodziny całkiem nieźle się dogaduje. Ładnie je i poznaje nowych "kumpli" na podwórku. To na razie tyle, a na zdjęciu w swoim, jak dotąd, najulubieńszym miejscu... :)”[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Fotki ślicznie ozdobione przez Panią Renatkę:[/FONT]:loveu::loveu:

Posted

matko kochana, jaką radość sprawiła nam p. Renata tymi zdjęciami i wiadomościami :)
jestem szczęśliwa, że Topik trafił do tak cudownego domku :)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Newsy! Newsy prosto z topikowego domku![/FONT] :cool2:
[FONT=Comic Sans MS]Państwo z Dusznik serdecznie pozdrawiają wszystkich uczestników wątku i dotychczasowych opiekunów Topiczka. :iloveyou::iloveyou:
Topik w swoim nowym domku jest spokojny i grzeczny. Nie wyje i nie szczeka.
Z brzuszkiem psiny wszystko się uspokoiło (chodzi o nie-sikanie i luźne koo).
Wszędzie chodzi za Panią Jadwigą. W czasie naszej rozmowy (jedyne 35 minut) Topik leżał sobie w kuchni i obserwował. A wcześniej dostał polędwiczkę.:multi:
Na początku tygodnia siedział tylko na łóżku, ale już zaczął przechadzać się po mieszkaniu. Lubi być tam, gdzie Państwo. Czasami rezyduje na środku kuchni albo w przedpokoju, gdzie leży z głową na łapkach i patrzy.
Z dzieckiem się dogadują (ale stale pod nadzorem dorosłych – bardzo o to prosiłam). Kiedy zjawili się w domu goście Topiczek cieszył się, ale był bardzo ostrożny.
Oprócz tego, łobuziak jeden, raz nasikał na drzwi od pokoju. :evil_lol:
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]I boi się parasola! Ogólnie jeszcze trochę się boi, ale wszystko jest na dobrej. :loveu::loveu:
Dzięki Ci, dobry Boże, za ten ciepły, czuły i troskliwy topikowy domek.:modla::modla:
[/FONT]

Posted

Topiku widzisz chłopaczku , czekanie na domek się opłaca:) na tak wspaniały domek warto poczekać...takie adopcje podnoszą na duchu zwłaszcza te cioteczki(łącznie ze mną) które mają pod opieką psiaki, po które telefon się nie urywa od dzwoniących potencjalnych adoptujących...