Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie chciałam to napisać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TOPICZEK MA DOM WŁASNY I KOCHANY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Boże! W końcu mogę wypuścić powietrze... Cały dzień chodziłam na wdechu... a kciuki mam sine! :lol:

CUDNIE! Ale się cieszę :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::loveu:

Posted

Właśnie wróciłam szczęśliwa!:multi::multi:
Nowy domek Topiczka w Dusznikach Zdroju jest przewspaniały.:loveu::loveu:
Państwo to prawdziwi miłośnicy zwierząt i cudowni, gościnni, serdeczni, najmilsi Ludzie!

Topik będzie miał jak u Mamy!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu:

Pojedzie do Dusznik Zdroju dokładnie 3 maja 2011 r. (oszczędności na podróż są, transport u wzorowego dogomaniaka- Nikusa załatwiony).
Tutaj będzie mieszkał nasz kochany pupilek (na pierwszym piętrze):

Jutro wszystko dokładnie opiszę, bo dzisiaj ledwo stoję. Jednak to spory kawałek drogi. :)

Posted

wow, jak bardzo się cieszę :)
kochany Topiczek nasz :)
jaka jestem szczęśliwa, że w końcu los postawił na Topikowej drodze tak wspaniały domek i wspaniałych ludzi :)
suuuuper :)
bardzo się cieszę :)

i dziękujemy Moniko z całego serca za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej :)

Posted

[FONT=Book Antiqua]Udana wizyta przedadopcyjna! :multi:[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Nasza podróż trwała pięć i pół godziny, a wizyta przedadopcyjna aż dwie godziny (to chyba dogomaniacki rekord!). [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Ale po kolei...[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Pani Jadwiga czekała na nas na przystanku PKS-u w Dusznikach. Państwo przyjęli nas bardzo życzliwie i bardzo gościnnie! Był dwudaniowy obiad, potem kawa i deser (jestem fanką słodyczy, a Pan Jerzy jest dyplomowanym cukiernikiem). [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Poznałam historię i oglądałam zdjęcia dwóch suczek - poprzedniczek Topika. To jest Nora, która odeszła w listopadzie zeszłego roku, mając 18 lat (zdjęcie, jakiś czas temu, dostałam od Pani Renaty – córki):[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Dużo rozmawialiśmy o Topiku. Państwo interesowali się Jego historią, tym, jaki jest, co lubi robić i co jeść. Zacytowałam smsa z hoteliku: „Topik je wszystko, ale sucha karma wymieszana z surowym mięsem albo gotowane cieszą się największą zjadliwością”.[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Pani Jadwiga będzie Mu gotowała (tak jak poprzednim pieskom). [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Topik nie będzie zostawał w domu sam, bo oboje Państwo są na emeryturze.[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Będzie spał w miejscu, które sobie wybierze (na przykład Norcia spała na własnym fotelu). Państwo posiadają działkę - więc jest też miejsce na psią rekreację. Domek znajduje się w urokliwym, spokojnym miejscu, gdzie już zagościła wiosna. Oto fotka z przydomowego ogródeczka:[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Za domem jest duża łąka, ale to na później, bo na początku Topik będzie cały czas spacerował na smyczy. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]A jest gdzie spacerować wokoło zieleń, lasy...[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Duszniki to prawdziwy kurort z tradycjami, posiadający gustowny ryneczek:[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]... i równie gustowny pręgierz (chciałam tam przytwierdzić mojego Męża, ale się nie dał :diabloti:):[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Oczywiście podpisaliśmy zobowiązanie adopcyjne. :loveu:[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Topik pojedzie 3 maja 2011 r. ze wspaniałym Nikusem.[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Mam nadzieję, że los Topika już na zawsze odmienił się na dobre!!![/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Pani Jadwiga też sądzi, że limit nieszczęść w Jego psim życiu jest wyczerpany...[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Podsumowując - uważam, że to TEN DOM! :loveu:[/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Book Antiqua]To dom pełen ciepła, bezpieczeństwa, dobroci i miłości[/FONT]: :loveu:[/FONT]

[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Book Antiqua]*serduszka na gliterze oznaczją topikowe okienko[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Na wizytę poadopcyjną jesteśmy wstępnie umówieni na sierpień 2011 r. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Mój Mąż znowu pojedzie, bo mówi, że u Pani Jadwigi poczuł się jak u Mamy![/FONT]
[FONT=Book Antiqua]I ja chętnie pojadę, bo już tęsknię za spokojnym, delikatnym rytmem życia wśród miłych i wartościowych ludzi... :loveu::loveu:[/FONT]

Posted

Monika..to wiadomość lepsza aniżeli moglibyśmy sobie wymarzyć!:loveu::loveu::loveu::loveu:

Dla takich chwil warto żyć, warto zażarcie, mimo przeciwności - propagować, niekiedy uczyć wrażliwość ludzi wobec naszych cudownych braci mniejszych:lol:

Dziękuję
Wam za wszystko co dla Topika zrobiliście!

Posted

Bardzo się cieszę!!
Monika a Pani wie jak Topika zabezpieczyć?
Ciasna obroża, tak by palec wszedł, szelki, wyprowadzanie ew na szelkach i obroży?
Nie puszczanie luzem przez ileś tygodni, powolne puszczanie na długiej lince...?
Adresatka, czip itd?

Posted

Bjuta napisał(a):
Monika przysłała smsa - Państwo cudowni! Miejsce urocze! :) :) :) Na początku maja (3 - go konkretnie) Topik jedzie do domu!!! :) :) :)

Hip hip hurra!!!! Bardzo dobra wiadomość. Jakie to szczęście :) Prawdziwa wiosna nadchodzi dla Topika.

Posted

:lol:To bardzo miła wiadomość.
Mam nadzieję ,ze Państwo sobie zdają sprawę ,że na początku Topiczek będzie w sporym "szoku "i trzeba będzie dać mu sporo czasu i spokoju na przyzwyczajenie się do nowych warunków.

Posted

Awit napisał(a):
Bardzo się cieszę!!
Monika a Pani wie jak Topika zabezpieczyć?
Ciasna obroża, tak by palec wszedł, szelki, wyprowadzanie ew na szelkach i obroży?
Nie puszczanie luzem przez ileś tygodni, powolne puszczanie na długiej lince...?
Adresatka, czip itd?

myślę, że Monika o tym wszystkim mówiła nowemu pańciostwu Topika, kładąc nacisk na ciasne szelki i smycz przez kilka tygodni, adresówkę :)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Kochane! :loveu: Spokojnie! :loveu: O wszystko zadbane.
Pisałam już, że Topiczek będzie niebawem czipowany (jeszcze w hoteliku).
Adresatkę będzie miał także przy obroży i ma już zakupioną krótką smycz odblaskową.
Państwo z Dusznik Zdroju są doświadczeni - zawsze mieli psy, a Nora była z Nimi aż 18 lat!
Zresztą jesteśmy w STAŁYM kontakcie telefonicznym (ostatnio rozmawiałam z Panią Jadwigą w niedzielę po powrocie z Dusznik).
[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]
Ja tylko się martwię, żeby czteroletni wnuk Państwa, który ma stwierdzoną alergię, nie zareagował źle na topikowe kłaczki (przy poprzednim psiaczku - Norci- nic się na szczęście nie działo).[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]:modla::modla: Kłaniam się pięknie darczyńcom stałym - oto nowe wpływy na topiczkowe konto:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]100 zł Monika z Katowic [/FONT]:iloveyou:
[FONT=Comic Sans MS]10 zł Bjuta[/FONT] :iloveyou:
[FONT=Comic Sans MS]10 zł Akrum[/FONT] :iloveyou:
[FONT=Comic Sans MS]20 zł Salibinka :iloveyou:
60 zł An-na:iloveyou:
[/FONT][FONT=Comic Sans MS]30 zł Aga35:iloveyou:[/FONT]

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Jeszcze garść zdjęć z zeszłotygodniowej podróży: :):)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]... wjeżdżamy PKS-em do Dusznik, widok pełen zieloności::loveu:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]... to już bezpośrednia droga do nowego, topiczkowego domku, też zielono, zielono::loveu:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS].... tu spaliśmy, na samym rynku, w hotelu „Sonata”(bo ku naszemu zaskoczeniu nie było dla nas pokoju w "zimowicie")::shake:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]... widok z hotelowego okna, to droga na rynek, jakieś 5 minut piechotą od przyszłego domu Topiczka: :lol: [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]... budynek Straży Pożarnej w Dusznikach Zdroju, zrobiłam fotkę ze względu na herb miasta::lol:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]I jeszcze bieżące info – Topik będzie czipowany we wtorek czyli 12 kwietnia. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Chip wraz z wpisem do bazy danych kosztował 75 zł (oczywiście zapłaciłam z topikowych oszczędności).[/FONT]