mala_czarna Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Nieszczęście w łódzkim schronie :( http://www.dogomania.pl/threads/182601-PRZEA-YJE-CZY-NIE-to-zaleA-y-teA-od-nas-Drastyczne-zdjecia Quote
kora78 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 sorki za offa http://www.dogomania.pl/threads/1819...9#post14308489 ciotki, leciutko astowaty Buli szuka ostatnie 40zł deklaracji, aby mógł się wybrać do domowego dt, gdzie trzeba zapłącić tylk o100zł za jedzonko miesięcznie dla niego. Dostaliśmy już kaganiec, bo tam jest obowiązek w kagańcu psiaka w parku prowadzać, zbieramy jednorazowe na kontrolę podstawową u weta i tylko te 40zł brakuje stałych, by mógł jechać. pomóżcie cosik, rzućcie grosik! Quote
Ewa Marta Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 No właśnie.... co u Saby? Czy ktoś wie cokolwiek, czy nadal mieszka przy ośrodku? Quote
Lulka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 napisalam do kumpeli;-) info: " [FONT="]Saba sobie leży razem z kuflem i grzeją kości na słońcu :) Sprawa chyba ucichła bo przestały ganiać ludzi i inne psy odkąd nie ma szczeniaków. Teraz tylko trzeba zrobić sterylke"[/FONT][FONT="][/FONT] Quote
Lulka Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 to teraz trzeba kombinowac gdzie i za co ja mozna ciachnac;-) Tattoi - czy Ty je szczepilas, odrobaczylas? na kleszcze cos dostaly? bo juz sie gubie Quote
go-ja Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 No to może będą mogły zostać? Może zaczniemy zbierać na kojec... :) Quote
Tattoi Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Są odrobaczone, Saba dostała hormony, szczepione przeze mnie nie były. Na kleszcze dostały exspot. Ale za chwilę trzeba dać następny. Mają założone książeczki, wszystko jest wpisane. Książeczki są u panów z ochrony. Quote
Lulka Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 czy ktos moze pomoc w szukaniu psiakom domu? do osrodka przyszedl nastepny psiak....włóczy się po osrodku podobno od 3 tyg Quote
Lulka Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Tattoi napisał(a):Są odrobaczone, Saba dostała hormony, szczepione przeze mnie nie były. Na kleszcze dostały exspot. Ale za chwilę trzeba dać następny. Mają założone książeczki, wszystko jest wpisane. Książeczki są u panów z ochrony. dzieki za info ten zastrzyk to jak dlugo dziala? bo na sterylke nie ma kasy na razie:( zreszta nie mam pomyslu co z nia po tej sterylce zrobic, na dworzu raczej byc nie moze....jesli w ogole by ją tam przyjeli z powrotem.....ech bezsensu to wszystko, co 5 minut inne wersje slysze. czy jestes w stanie cos powiedziec o tych psiakach? porobilabym ogloszenia moze jakies ale kompletnie nic o nich nie wiem Quote
mtf zalesie Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 po sterylce trzymam swoje suki na werandzie noca,w dzien sa normalnie na dworzu,zakladam ubranko jak jade do pracy,szwy maja rozpuszczalne -nie wiem dlaczego nie mozna zostawic jej w osrodku po sterylce skoro sa tam panowie z ochrony i do tej pory suka tam jest,sama sterylke moge zalawic za 160 zl ale z hotelem to drugie tyle i kto na to uzbiera Quote
Lulka Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 a jak nie upilnuja suki i rozgryzie sobie szwy? nie zawsze na zmianie jest pan Jarek. Inni nie sa tacy psiolubni. Nie wiem czy wezma ja do swojej kanciapy, a tak rzucic psa po narkozie i z rozcietym brzuchem na dwor bez dozoru to średnio fajnie. Niestety moze okazac sie tak, ze jak sie ja zabierze to juz w ogole nie bedzie powrotu. Juz w tej chwili inni ochroniarze przebąkują ze ona tu na stale nie moze zostac. Pozostaje szukac jej domu no i Kuflowi rowniez niestety:( Quote
mtf zalesie Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 ale to najtrudniejsze rozwiazanie -jeszcze trudniejsze ze niewysterylizowana i niemloda Quote
go-ja Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Może trzeba zacząć zbierać stałe deklaracje na hotelik i zabrać gdzieś Sabę? Długo już tak czekamy, sprawdzamy, a w każdej chwili mogą ją 'wyrzucić' z tego ośrodka... Quote
Lulka Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 ale nikt stalych deklaracji nie deklarowal :( hotel to min 300 zł za 1 psa - razem 600 zł ciezko zebrac taka kwote i to jeszcze regularnie co miesiac... Quote
mtf zalesie Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 czy chociaz jakies ogloszenia im ktos zrobil Quote
Lulka Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 poprosilam znajomą o kilka fotek i opis psow, ale nic nie dostalam do tej pory, nie mam z czego zrobic tych ogloszen... Quote
mtf zalesie Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 ja tylko jednorazowo moge pomoc w fnansowaniu kojca Quote
Lulka Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 dzieki, ale nie ma gdzie tego kojca postawic, oni chca zeby psy zabrac .... Quote
mtf zalesie Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 ja rozumiem ze chca tylko gdzie zabrac jak gmina pewnie nie ma umowy ze schronem -a jak ma to wiadomo jak w naszych schronach jest Quote
Lulka Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 no wlasnie caly w tym problem, ze nie ma gdzie zabrac biedakow:( ja niestety nie moge wziac tych psiakow do hotelu, mam teraz inne dlugoterminowe zobowiazania Quote
mtf zalesie Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 osoba ktorej na nich zalezy wie ze na kojec lub jedzenie zebrac mozna.kolo Quote
Lulka Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 ale co to za osoba??? ja nic nie rozumiem w takim razie.... Quote
Recommended Posts