Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mtf zalesie napisał(a):
myslalam ze tatoi zna pana jarka i oboje zajmuja sie psami,nie masz zadnych wiadomosci co z psami

Problem w tym ,ze Tattoi sie nie odzywa.....

Posted

Bylam dzis u psiakow, sa o wiele mniejsze niz myslalam, takie do pół łydki, no sunia mniejsza, drobna, Kufel nieco potezniejszy;-)

sunia jakos nie chce jesc ostatnio
Kufel wyglada jak pączek w masle, grubas, ladna siersc. Sunia wychudzona po tych malych. Ale dobrej karmy od Ellig nie chce jesc:(
Panowie donosza kotlety i wedliny z restauracji - wiadomo to nie jest jedzenie dla psow, ale co poczac.

Koniecznie trzeba zabrac sunie na sterylke, musi byc po zabiegu 7-10 dni albo w klinice-to niestety duzy koszt albo moze ktos by ja przytulil na DT? :modla:
Na terenie osrodka nie ma warunkow zeby sunia przebywala w kolnierzu lub/i ubranku. Nie ma tam nikogo ktoby jej dopilnowal.

Potem ja odwioze do Ryni z powrotem bo poki co odnosnie psow cisza....Dyrektor jak na razie przestal cokolwiek mowic. Ale mimo wszystko uwazam, ze suni nalezy domu szukac, bo "łaska pańska na pstrym koniu jeździ" :(

Na kojec dyrektor na pewno sie nie zgodzi.

Kufla panowie nie chca oddac, jest tam ponoc 2 lata. I jemu jesli przyjdzie co do czego pewnie załatwią amnestię. To ich ukochany pies i o niego beda pewnie walczyc.

Dyrektor uwaza, ze te psy sciagaja inne psy i to go najbardziej denerwuje. Juz w tej chwili pojawil sie 3 pies, bardzo maly, niestety zostal juz zgloszony do gminy i ma po niego przyjechac na dniach weterynarz.
Jest w osrodku obok jeszcze jeden pies, ktory przychodzi niestety do Promenady i potrafi nabroic - w czasie wesela lub imprezy wlatuje na sale, wchodzi do restauracji itp itd Jak cos takiego sie zdarza to dyrektor obwinia wszystkie psy w okolo:(

Kufel i Saba sa juz starsze, maja lekko siwe brodki, sunia jest naprawde wykonczona juz porodami, bo musial to byc jej nie pierwszy.
Bardzo mile, bardzo przywiązane do tego miejsca.

Posted

[FONT=&quot]Kto mi pomoże zebrac pieniadze na badanie krwi, sterylke i pobyt suni w klinice??? :modla:
(czyli krew ok 70, sterylka kolo 200, pobyt 25 zł za dobę, jesli bedzie 7 dni to wyjdzie 175 a jak 10 dni to 250) nie ukrywam ze to kupa kasy i super bylby jakis tymczas - nawet platny.:modla:

[/FONT]
[FONT=&quot]Ja załatwie sprawę przewiezienia suni do kliniki i odwiezienia na miejsce po wygojeniu sie brzuszka.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Posted

Lulka napisał(a):
bardzo prosilabym o banerek dla Saby;-)

czy ktos sie orientuje czy na bazarku sa jeszcze do kupienia ogloszenia?

Lulka napisz do polubek...

Posted

Ellig napisał(a):
Lulka napisz do polubek...

a kto to taki???:)

Marta67 napisał(a):
a jakie są oba?
dajcie tekst do ogłoszeń to mogę poogłaszać ale nie jestem zaznajomiona więc niewiele o nich wiem. ;)

dam tekst do Sabki, bo to teraz najpilniejsze. I dziekuje Ci bardzo bardzo:)
nie mam zupełnie pomysłu na dobry tekst, sama już nie wiem czy ludzie jeszcze łykają takie tkliwe, dramatyczne teksty czy lepiej taki neutralny tekst :roll:

"Saba to kochana sunia, która została porzucona w lesie. Przybłąkała się do ośrodka wczasowego w Ryni koło Warszawy, ale ponieważ tam już jest jeden psiak to nie może dłużej zostać.
Szukamy dla niej domu na resztę życia lub domu tymczasowego, gdzie będzie czekać na swojego jedynego człowieka.
To nieduża, drobna sunia, w średnim wieku. Bardzo, bardzo sympatyczna i bardzo samotna. Saba pilnie potrzebuje domu, żeby nie trafiła do schroniska. Teraz żyje na wolności, zamkniecie w klatce wśród kilkuset będzie dla niej dramatem.
Sunia zostanie niedługo wysterylizowana.
Kontakt w sprawie adopcji: 503 143 355"

Posted

aaa czyli to nick, ok teraz kumam:)
Marta67 - czy udało Ci sie oglosic Sabke?

pani doktor powiedziala, ze Saba musi po zastrzyku odczekac minimum 1,5-2 miesiace
musze poszukac kiedy ona ten zastrzyk dostala i pozostaje umowic sterylke

czy ktos moze sie dolozyc do pobytu suni w lecznicy? doba to 25 zł

Posted

Atomowka napisał(a):
Nie ma sprawy, mam nadzieję, że chociaż w ten sposób pomogę inaczej póki co nie mogę:-(

dzieki wielkie!!!!!!!! ogloszenia to podstawa!!!!!!!!!

Posted

mtf zalesie napisał(a):
jakiego rodzaju sa trudnosci ze sterylka

do zlapania psa potrzebny jest pan Jarek, w tym tygodniu niestety w dni kiedy był, ja nie moglam jechac po Sabe.
W przyszlym tyg bedzie w srode i czwartek, jesli bedzie miejsce w tym czasie na Kosiarzy to Saba pojedzie na sterylke.

• 2 weeks later...
Posted

mtf zalesie napisał(a):
musze napisac ze zaczyna mnie to troche niepokoic-nawet nie chodzi o to na co dalm pieniadze ale o to czy bedzie jeszcze co sterylizowac bo psa chciano sie pozbyc

podaj mi prosze konto, oddam Ci pieniadze ;-)

najłatwiej dać kasę i bez przerwy tylko jęczeć i narzekać. Pies jest niczyj, równie dobrze możesz i Ty się ruszyć i coś zrobić, zamiast tylko krytykować...