kuna66 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Baca to pies w typie owczarka. Z tego co się orientuję został przywieziony do schroniska ze spółdzielni inwalidów w Jarocinie. Był już wtedy w ciężkim stanie. Choroba postępowała bardzo szybko i psiak własciwie nie mógł chodzić. Wszyscy myśleli, że nie ma dla niego ratunku. Jednak zwierzak na lekach zaczął dochodzić do siebie. Dzisiaj chodzi już po wybiegu, jednak zdarza mu się zarzucić zadem lub chodzić na trzech nogach. Baca cały czas potrzebuje leków, bo z tego co się dowiedziałam ma poważne kłopoty ze stawami. Jeśli ktoś zdecyduje się przygarnąć tego pięknego psa musi się liczyć z tym, że do konca życia będzie on otrzymywał leki. Ale wierzę w to, że może ktoś go zauważy i pokocha. Quote
zeberka4 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 podnoszę,choć wiem że będzie ciężko bo przewaznie ludzie szukają zdrowych psiaczków Quote
kuna66 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 No niestety w schroniskach są też chore. Wiem, że szanse są niewielkie, ale zawsze trzeba próbować Quote
Olga7 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Zajrzałam -zapiszę wątek pięknego ,choć starszego już Bacy Onka - /nieco mix- malamuta czy huskiego jakby ?-kolorem choćby/. Może zdarzy się cud i ktoś wypatrzy także i Bacę ? Quote
Angel Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Przepraszam że odbiegam od tematu ale Pikuś [około 17 letni psiak] potzrebuje domu! Pomóżmy znaleźć mu dom..! Jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/176991-17-letni-staruszek-na-wspA-lnym-wybiegu-ze-180-psami Quote
kuna66 Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Baca jest też w podobnej sytuacji. Stary, schorowany, bez szans .... Quote
zeberka4 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Bidulek,trzeba zaprosic wieej ludzi na watek Quote
zeberka4 Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Kogo? Dogomaniaków,porozsyłajcie wątek do ludzi, i m wiecej osób tym wieksza szansa na dom! Quote
kuna66 Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Byłam dzisiaj w schronie i odwiedziłam Bace, bo dawno go nie widziałam. Byłam w szoku!!! On wygląda tak jakby wcale nie był chory. Zastrzyki pięknie zadziałały i Baca normalnie chodzi. Nawet się nie potyka.:crazyeye: Utył a sierść nabrała połysku. Zresztą zobaczcie sami: [IMG]http://img10.imageshack.us/img10/5154/hpim8155.jpg[/IMG] [IMG]http://img227.imageshack.us/img227/4192/hpim8157.jpg[/IMG] A tu się przeciągamy :p: [IMG]http://img340.imageshack.us/img340/2092/hpim8158.jpg[/IMG] Quote
zeberka4 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 BACA jestem, porozsyłaj Bacę dogomaniakom podawaj linka przez pw z historią to pomoże,tak mało osób tu zaglada Quote
judita Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 piękny psiaczek!!! popołudniu/wieczorem porobie mu ogłoszenia. a czy jest mozliwość, żeby wyjść z Bacą na spacer i tam porobić mu zdjęcia? im ładniejsze zdjęcia tym większa szansa na zainteresowanie aha i jak się baca zachowuje w stosunku do ludzi i do zwierząt? Quote
kuna66 Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 [quote name='judita']piękny psiaczek!!! popołudniu/wieczorem porobie mu ogłoszenia. a czy jest mozliwość, żeby wyjść z Bacą na spacer i tam porobić mu zdjęcia? im ładniejsze zdjęcia tym większa szansa na zainteresowanie aha i jak się baca zachowuje w stosunku do ludzi i do zwierząt?[/QUOTE] Dziękuję judita. Tylko proszę nie rób na handlowych( jak allegro) Nie widziałam zeby Baca był agresywny do ludzi lub zwierząt. Postaram się o nowe zdjęcia staruszka. Quote
Yana Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 pięny pies... niestety niewiele mogę pomóc, widzę, że niewielu tu odwiedzających, więc gdyby była jakas szansa na DT to mogę zadeklarować jakąś wpłatę jednorazową Quote
marra Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Jestem na zaproszenie,piękny pies,też mam psiaka z chorymi stawami,przeżył koszmar a ja razem z nim :( Quote
Noire Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 sliczne psisko, moze jednak znajdzie dom! Quote
Yorija Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 kuna66 napisał(a):Dziękuję judita. Tylko proszę nie rób na handlowych( jak allegro) Nie widziałam zeby Baca był agresywny do ludzi lub zwierząt. Postaram się o nowe zdjęcia staruszka. Dlaczego nie allegro - tu nie chodzi o sprzedaż psa - w aukcji napisać trzeba, zeby nie licytownao i że celem jest znalezienie domu Allegro przegląda bardzo dużo ludzi podobnie jak na gratce, gumtree - to też komercyjne portale ale bardzo dużo zwierzaków dzięki nim znalazło domy Quote
kuna66 Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Yorija napisał(a):Dlaczego nie allegro - tu nie chodzi o sprzedaż psa - w aukcji napisać trzeba, zeby nie licytownao i że celem jest znalezienie domu Allegro przegląda bardzo dużo ludzi podobnie jak na gratce, gumtree - to też komercyjne portale ale bardzo dużo zwierzaków dzięki nim znalazło domy Prośba prezes TOZ-u z tego co się orientuję ktoś miał za złe że sprzedajemy psy na allegro, bo były na stronie handlowej. Nie znam dokładnych wiadomości, wiem tylko żeby nie ogłaszać na handlowych. Quote
Recommended Posts