iwna5702 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 No takidziejesien, choc na dworzu slonce to jednak nie jest cieplpi na stare kostki zle dziala. Przeslalam pieniazki za hotelik raz poszlo 440 i potem jeszcze 10 zl Jeszcze nie slyszalamo tej macie - brzmi zachecajaco. Quote
morisowa Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Zapraszam na zimowy bazarek dla starszej ONki Grizabelli zabranej z tego samego miejsca co Barry, na utrzymanie i leczenie: szalik, rękawiczki i Groszki Quote
Beat2010 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Szalik jak szalik, ale te orzechy!!!! I tylko 4 kg :mad: W przyszłym roku to będe polować na zielone ( trzeba zebrać w lipcu) , bo mam przepis na nalewkę na orzechach włoskich :evil_lol: Quote
iwna5702 Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Zapraszamy na bazarek Barrusia: http://www.dogomania.pl/threads/194938-Wloska-tunika-ciasteczka-domowe-i-gry-planszowe-dla-barrego.-Do-27.10.-Do-24-00 :) Quote
iwna5702 Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Wplynelo 30,- PLN od Anett - zrobilam dzis aktualizacje konta Barrusia w pierwszym poscie. Quote
iwna5702 Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Jeszcze wplacila na Barrusia Ania Ch, spoza dgm - 30,- PLN. juz zaktualizowane wplaty na pazdziernik w pierwszym poscie.:cool1: Quote
morisowa Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Beat2010 napisał(a):Szalik jak szalik, ale te orzechy!!!! I tylko 4 kg :mad: W przyszłym roku to będe polować na zielone ( trzeba zebrać w lipcu) , bo mam przepis na nalewkę na orzechach włoskich :evil_lol: jeszcze 1 kg do wzięcia przypomnij się w lipcu to zrobimy bazarek z zielonymi :) Quote
Beat2010 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 morisowa napisał(a):jeszcze 1 kg do wzięcia przypomnij się w lipcu to zrobimy bazarek z zielonymi :) Mam również przepis na wino ( przepis zza wschodniej granicy )z zielonych orzechów, który zaczyna sie tak: Weź WIADRO WODY :diabloti: , 20 pokrojonych, zielonych orzechów i cos tam, cukier i drożdze, dalej nie pamiętam ile , ale mam zapisane, gdyby ktoś chcial. Robilam to wino ;) przez 2 sezony, nie powiem , moc miało, ale też strasznie jechało drożdzami :evil_lol: . Tylko dla koneserów. :megagrin: Quote
iwna5702 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Beat2010 napisał(a):Mam również przepis na wino ( przepis zza wschodniej granicy )z zielonych orzechów, który zaczyna sie tak: Weź WIADRO WODY :diabloti: , 20 pokrojonych, zielonych orzechów i cos tam, cukier i drożdze, dalej nie pamiętam ile , ale mam zapisane, gdyby ktoś chcial. Robilam to wino ;) przez 2 sezony, nie powiem , moc miało, ale też strasznie jechało drożdzami :evil_lol: . Tylko dla koneserów. :megagrin: Generalnie drozdze maja duzo witamin z grupy B, ktore dzialaja kojaco na nerwy - wiec w dzisiejszych nerwowych czasach to moze byc cenny trunek:cool3: Quote
iwna5702 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Juz mamy pierwsze wpalty za listopad a nawet grudzien - od Magdy S i za listopad od Israel. Dziekujemy pieknie. Zakonczyl sie rowniez nasz bazarek z celem na pokrycie debetu finansowego u naszego Oneczka. Podgonilysmy troszke z kaska i moze zrobimy niebawem kolejny bazarek. Wszystko za sprawa nieocenionej Beat2010 - i jej ciasteczek oraz pigwy ze zdrowej, mazurskiej uprawy, a takze dzieki darczyncom, ktorzy zasponsorowali inne bazarkowe towary - czyli tunike i gry . Wszystkim bardzo, bardzo dziekuje.:lol: Quote
obraczus87 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Poznalam dzisiaj Barrego. W domu wydaje sie byc bardzo biedny, jednak gdy wychodzi na dwór odzyskuje sily :) Quote
malibo57 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 O rany! I Baster się załapał na drugim planie:) A Baruś łazi sobie. Quote
obraczus87 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 malibo57 napisał(a):O rany! I Baster się załapał na drugim planie:) A Baruś łazi sobie. MAlibo, ja probowalam zrobic Basterowi zdjęcia. Nawet bardzo probowalam :evil_lol: Ale na kazdym ze zdjec z BAsterem pojawia sie tylko trawa.... :evil_lol: chlopak tak szaleje ze swoja kolezanka (Szansą o ile dobrze pamiętam), nie w głowie Mu pozowanie :) Ma tyle energii, że szok ;) Nawet jak lezal w domu obok moich nóg, to musial podgryzac mi buty :evil_lol: Quote
malibo57 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Wiem o tym, Martusiu, wiem. Dlatego cieszę się, że chociaż na drugim planie go widać. Czy będziesz taka miła, żeby wstawić to zdjęcie na jego wątek - jeszcze nie opanowałam tej sztuki. Quote
Beat2010 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='obraczus87']Poznalam dzisiaj Barrego. W domu wydaje sie byc bardzo biedny, jednak gdy wychodzi na dwór odzyskuje sily :) Dzięki za zdjęcia!! Obraczus co to znaczy, że wydaje sie w domu biedny? Czy ciężko mu wstać z posłanka? Bo jak widziałyśmy go ostatnio, to nieźle śmigał po trawce i byl w niezłej formie ! Quote
obraczus87 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 To znaczy, że w domku udaje takiego maxymalnego Staruszka, a gdy tylko wyjdzie na dworek, bryka na młody psiak ;) Quote
Beat2010 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Dzięki za szybką odp , bo już zaczynałam się martwić o Barrego!! Czyli bez zmiany: w ogrodzie chodzi jak nakręcony :evil_lol: Quote
obraczus87 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Beat2010 napisał(a):Dzięki za szybką odp , bo już zaczynałam się martwić o Barrego!! Czyli bez zmiany: w ogrodzie chodzi jak nakręcony :evil_lol: I w domu chodzi jak nakrecony gdy widzi smakołyki :) Quote
iwna5702 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 malibo57 napisał(a):Wiem o tym, Martusiu, wiem. Dlatego cieszę się, że chociaż na drugim planie go widać. Czy będziesz taka miła, żeby wstawić to zdjęcie na jego wątek - jeszcze nie opanowałam tej sztuki. Basterek jest tez na naszej fotce w poscie z 19.09 - pod haslem mlodziak z ADHD - udalo sie mu zrobic fotke - ale to tylko dlatego, ze zostal zatrzymany w "kleszczowym" uscisku:lol: Quote
Astaroth Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Gratuluje pierwszego bazarku. Barry już odrobaczony, a wraz z nim wszystkie psiaki. Okazało się że jest środek równie dobry jak aniprazol a dużo tańszy. Za Barrego wyszło 7zł, za trzy dniowe odrobaczenie. Quote
malibo57 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 A co to za środek, Astaroth? Bo ja coś nie bardzo wierzę w "tanie i dobre"... ale to takie skrzywienie z tytułu różnych doświadczeń i czytania szczegółowego składu preparatów. Quote
malibo57 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 No właśnie. To jest preparat jednoskładnikowy. Zawiera tylko fenbendazol, a Aniprazol oprócz tej substancji zawiera praziquantel. Stąd Aniprazol jest droższy, gdyż ma szersze spektrum działania. Działa na wszystkie lub prawie wszystkie pasożyty, a preparaty 1-składnikowe, nie. Quote
iwna5702 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 No to dobrze, ze sie tak udalo - przesle za lek moze przy okazji oplaty za hotelik?:roll: Quote
Recommended Posts