Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No takidziejesien, choc na dworzu slonce to jednak nie jest cieplpi na stare kostki zle dziala.
Przeslalam pieniazki za hotelik raz poszlo 440 i potem jeszcze 10 zl

Jeszcze nie slyszalamo tej macie - brzmi zachecajaco.

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szalik jak szalik, ale te orzechy!!!! I tylko 4 kg :mad:
W przyszłym roku to będe polować na zielone ( trzeba zebrać w lipcu) , bo mam przepis na nalewkę na orzechach włoskich :evil_lol:

Posted

Beat2010 napisał(a):
Szalik jak szalik, ale te orzechy!!!! I tylko 4 kg :mad:
W przyszłym roku to będe polować na zielone ( trzeba zebrać w lipcu) , bo mam przepis na nalewkę na orzechach włoskich :evil_lol:

jeszcze 1 kg do wzięcia
przypomnij się w lipcu to zrobimy bazarek z zielonymi :)

Posted

morisowa napisał(a):
jeszcze 1 kg do wzięcia
przypomnij się w lipcu to zrobimy bazarek z zielonymi :)

Mam również przepis na wino ( przepis zza wschodniej granicy )z zielonych orzechów, który zaczyna sie tak: Weź WIADRO WODY :diabloti: , 20 pokrojonych, zielonych orzechów i cos tam, cukier i drożdze, dalej nie pamiętam ile , ale mam zapisane, gdyby ktoś chcial. Robilam to wino ;) przez 2 sezony, nie powiem , moc miało, ale też strasznie jechało drożdzami :evil_lol: . Tylko dla koneserów. :megagrin:

Posted

Beat2010 napisał(a):
Mam również przepis na wino ( przepis zza wschodniej granicy )z zielonych orzechów, który zaczyna sie tak: Weź WIADRO WODY :diabloti: , 20 pokrojonych, zielonych orzechów i cos tam, cukier i drożdze, dalej nie pamiętam ile , ale mam zapisane, gdyby ktoś chcial. Robilam to wino ;) przez 2 sezony, nie powiem , moc miało, ale też strasznie jechało drożdzami :evil_lol: . Tylko dla koneserów. :megagrin:

Generalnie drozdze maja duzo witamin z grupy B, ktore dzialaja kojaco na nerwy - wiec w dzisiejszych nerwowych czasach to moze byc cenny trunek:cool3:

Posted

Juz mamy pierwsze wpalty za listopad a nawet grudzien - od Magdy S i za listopad od Israel. Dziekujemy pieknie.
Zakonczyl sie rowniez nasz bazarek z celem na pokrycie debetu finansowego u naszego Oneczka. Podgonilysmy troszke z kaska i moze zrobimy niebawem kolejny bazarek. Wszystko za sprawa nieocenionej Beat2010 - i jej ciasteczek oraz pigwy ze zdrowej, mazurskiej uprawy, a takze dzieki darczyncom, ktorzy zasponsorowali inne bazarkowe towary - czyli tunike i gry .
Wszystkim bardzo, bardzo dziekuje.:lol:

Posted

malibo57 napisał(a):
O rany! I Baster się załapał na drugim planie:) A Baruś łazi sobie.

MAlibo, ja probowalam zrobic Basterowi zdjęcia. Nawet bardzo probowalam :evil_lol: Ale na kazdym ze zdjec z BAsterem pojawia sie tylko trawa.... :evil_lol: chlopak tak szaleje ze swoja kolezanka (Szansą o ile dobrze pamiętam), nie w głowie Mu pozowanie :)
Ma tyle energii, że szok ;) Nawet jak lezal w domu obok moich nóg, to musial podgryzac mi buty :evil_lol:

Posted

Wiem o tym, Martusiu, wiem. Dlatego cieszę się, że chociaż na drugim planie go widać.
Czy będziesz taka miła, żeby wstawić to zdjęcie na jego wątek - jeszcze nie opanowałam tej sztuki.

Posted

[quote name='obraczus87']Poznalam dzisiaj Barrego. W domu wydaje sie byc bardzo biedny, jednak gdy wychodzi na dwór odzyskuje sily :)

Dzięki za zdjęcia!!
Obraczus co to znaczy, że wydaje sie w domu biedny? Czy ciężko mu wstać z posłanka? Bo jak widziałyśmy go ostatnio, to nieźle śmigał po trawce i byl w niezłej formie !

Posted

Beat2010 napisał(a):
Dzięki za szybką odp , bo już zaczynałam się martwić o Barrego!! Czyli bez zmiany: w ogrodzie chodzi jak nakręcony :evil_lol:

I w domu chodzi jak nakrecony gdy widzi smakołyki :)

Posted

malibo57 napisał(a):
Wiem o tym, Martusiu, wiem. Dlatego cieszę się, że chociaż na drugim planie go widać.
Czy będziesz taka miła, żeby wstawić to zdjęcie na jego wątek - jeszcze nie opanowałam tej sztuki.

Basterek jest tez na naszej fotce w poscie z 19.09 - pod haslem mlodziak z ADHD - udalo sie mu zrobic fotke - ale to tylko dlatego, ze zostal zatrzymany w "kleszczowym" uscisku:lol:

Posted

Gratuluje pierwszego bazarku.
Barry już odrobaczony, a wraz z nim wszystkie psiaki. Okazało się że jest środek równie dobry jak aniprazol a dużo tańszy. Za Barrego wyszło 7zł, za trzy dniowe odrobaczenie.

Posted

A co to za środek, Astaroth? Bo ja coś nie bardzo wierzę w "tanie i dobre"... ale to takie skrzywienie z tytułu różnych doświadczeń i czytania szczegółowego składu preparatów.

Posted

No właśnie. To jest preparat jednoskładnikowy. Zawiera tylko fenbendazol, a Aniprazol oprócz tej substancji zawiera praziquantel. Stąd Aniprazol jest droższy, gdyż ma szersze spektrum działania. Działa na wszystkie lub prawie wszystkie pasożyty, a preparaty 1-składnikowe, nie.