Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rencia42 napisał(a):
Deklaracja na styczeń poszła.

Bardzo dziekujemy - aktualizacja stanu wplat w pierwszym poscie:lol:
Jutro jak co sobote zreszta idziemy na spacery z naszymi podopiecznymi - ruszyly lody i ciekawe co zastaniemy w boksach.
Teraz kolej Pokerkowego spaceru, dolozymy slomy, podrapiemy za uszami, jakos psiunek przetrwal ta kolejne zime w schronie, wprawdzie zima jeszcze sie nie skonczyla, ale wiosna juz w blizszej perspektywie;)

Posted

Bylysmy w sobote - dwa psiaki z tych, ktorymi sie zajmuje poszly do domow. ADOPCJE
Z jednym jest troszke klopotu - od dziecka w schronisku , boi sie nowego otoczenia.
Mamy nadzieje, ze jego Panstwo wytrzymaja ten trudny czas aklimatyzacji, przeciez w kilka dni nie zmieni sie psich przyzwyczajen z 6-letniego pobytu w schronisku.
Trzymajmy wszyscy kciuki za dobra przyszlosc dla nich.

Pokerek, kumpel Barrego byl na spacerze - wyszledl oczywiscie caly boks, czyli razem 3 psiaki.

Na razie mamy tylko polowe wplat na hotelik - ale platnosc wychodzi 14.01 wiec moze jeszcz cos do mnie wplynie:roll:

Posted

Na razie tylko nowi opiekunowie poprosili o kontakt do behawiorysty - wiec im udostepnilam i siedze cicho, czekam az sie sytuacja uspokoi .
Nie jest to ich pierwszy pies - wiec powinno sie unormowac.

Posted

A ktory pies byl 6 lat w schronisku? chyba nie wiem o jakiejś adopcji:diabloti:
Zrozumiałam, że behawiorysta potrzebny do 2 starszych kaukazów, które , zgodnie z tym , co mówił Krzysztof muszą powoli zaakcetować naszą Wilme na swoim terenie. A Pani mówiła, że zna się na kaukazach :shake:
Do adopcji poszedl Rudy, 4 lata i troszkę w schronisku, prawie od szczeniaka , mimo, że nie stary (5-6 lata) to z dużymi brakami w uzębieniu, i Wilma, 3 lata w schronisku.

Posted

morisowa napisał(a):
mam nadzieję, że podałyście kontakt do jakiegoś sprawdzonego behawiorysty... bo czasem taki potrafi więcej złego zrobić swymi radami niż dobrego :/

Nie wiem, czy mogę z nazwiska , ale do tego, ktory byl na waszej stronie, ze pomaga psom paluchowym po adopcji ( z inicjałow P.A.)

Posted

Beat2010 napisał(a):
A ktory pies byl 6 lat w schronisku? chyba nie wiem o jakiejś adopcji:diabloti:
Zrozumiałam, że behawiorysta potrzebny do 2 starszych kaukazów, które , zgodnie z tym , co mówił Krzysztof muszą powoli zaakcetować naszą Wilme na swoim terenie. A Pani mówiła, że zna się na kaukazach :shake:
Do adopcji poszedl Rudy, 4 lata i troszkę w schronisku, prawie od szczeniaka , mimo, że nie stary (5-6 lata) to z dużymi brakami w uzębieniu, i Wilma, 3 lata w schronisku.

No dobra, moze mi sie troszke pomylilo - pisalamm o tym co od 2006 w schronisku - ale to tez niezly staz.:cool1:
O behawioryste pytali i drudzy wlasciciele - ale w kwestii co zrobic, zeby nie barl jedzenia od obcych. I to chyba troszke problem jest - jesli w schronie, kto moze daje cos bidakom na ząb przez kraty.

Posted

Dobrze, że tylko taki problem :diabloti: a nie np. że Rudy nie za bardzo ma czym jeść :evil_lol:
Rudy po przyjeżdzie schował sie w budzie , ale mówili Iwonce, ze już jest dobrze, czyli aklimatyzuje się psiak. Naprawdę nie sądziłam, że tak uda się Rudemu: duży teren do wybiegania, państwo dbają o psy jeżeli chodzi o vet ( vis a vis domu jest całodobowa lecznica ), jak będzioe cieplo ma zapewnione kąpiele w rzece.
Tylko ta paszcza!!
APSA co można im zaproponować, zeby bez szczoteczki wyczyściło zęby i zlikwidowało bakterie? mieli iść z tym do vet, ale można coś zaproponować.

Posted

Mamy jeszcze wplywy na styczen - od Anett i Al-ka, po 30,- zl, czyli stan konta Barrusia poprawil sie o kwote 60,- zl. - aktualiazcja w pierwszym poscie.

Bardzo dziekujemy Wszystkim Darczyncom.!!!:lol:

Posted

Barry mnie troche nastraszył kilka dni temu. Miał spore problemy z utrzymaniem się na nogach, może to te zmiany pogody i wilgoć. Musiałam mu podać cos przeciwbólowego i następnego dnia było już dobrze.

Posted

Jak dobrze ze podajesz informacje, gdy z Barrym już jest OK, chociaż my mniej się martwimy. A może pomyśleć o Trocoxilu prod. Pfizer, podawanym raz na miesiąc? Natalia, może spytaj się vet czy potrzeba i ile by kosztowało?