Beat2010 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Rozmawiałam z wetkami. Kwasowość sugeruje robale. Trzykrotne badanie kału na Wale Miedzeszyńskim w Feniksie to 150zł. Natalia, a ile będzie kosztowało odrobaczania aniprizolem? Jedna piguła jest na 10kg, trzeba przez 3 dni. Bo my już nie mamy kasy na leczenie ( tzn są stałe deklaracje) i musimy robić bazarki lub BARDZO PROSIĆ o POMOC :modla: , więc sytuacja jest conajmniej kłopotliwa!!! :shake: Iwonka założyła za Barrego juz ok. 200zł, czyli Barry ma dług u Iwonki, który trzeba oddać. Ale, z drugiej strony, chyba trzeba odrobaczyć! IWONKA, odezwij się. A zdjęcia ciągle nie wstawione.:comp26:, bo Iwonka zaganiana. Quote
Beat2010 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Tak, tak, 150 to za trzy badania! W kału może jeszcze wyjść stan trzustki, jeżeli dobrze zrozumiałam. To gdzie jest taniej? Quote
iwna5702 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 Odzywam sie, ale malo konkretnie, moze w weekend nadrobie rozliczenie miesiace, wplynelo troszke kaski w tym jedna osoba dla mnie nowa i postaram sie tez wkleic w koncu zdjecia.Nie ma ich zbyt wiele, bo Barry tradycyjnie krecil sie mozno na specerku. Na razie wyslalam pieniazki za kolejne zabiegi+lekarstwa - 310,- oraz za hotelik 450,- jeszcze Natalia ma podac ile wyniosa inne wydatki na leczenie Barrusia:cool1: Quote
Beat2010 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Ty to Iwonka pomyśl o tej kuu:evil_lol: Barrego albo o jego robalach :diabloti: Quote
iwna5702 Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Witam wszystkich! Zanim pomyślę o kuuuuuuuu Barrego i jego robalach, załączam nareszcie jego fotki oraz zaprzyjaźnionych piesków z hoteliku Natalii z naszej wizyty z Beatą. Psiaki mają się dobrze, ale stare dolegliwości i przeżyte lata w schronisku robią swoje...Dzięki staraniom Natalii i wszystkich sponsorów mają spokojną i bezpieczną starość m.in. jest również jeden młodszy psiaczek z wyraźnym ADHD, zobaczcie sami: Barry pozbył się schroniskowej obróżki i przyzwyczaja się do nowych szelek :evil_lol: Niunia: Tytus: Młodziak z ADHD:lol:: Quote
Beat2010 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Iwonka, pięknie wstawiłaś zdjęcia :multi: Quote
Beat2010 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 I jaka decyzja co do robali?? zabijamy? :placz: Quote
malibo57 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Jejku, dziękuję za Basterka:) Mam nadzieję, że boomer ball już dojechała i młody dał odetchnąć starszyźnie. Z badaniem koo na robale nie łączyłabym badania trypsyny (trzustka), bo na trypsynę, to próbka powinna się znaleźć w laboratorium najpóźniej 2 godz. od ... powstania;-) W laboratorium, tzn. na stole pod mikroskopem, czyli powinna być dostarczona tak naprawdę w ciągu godziny najdalej. Przy niespełnieniu tych warunków badanie jest nieobiektywne - szkoda kasy. Quote
Beat2010 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Nikt Barrego nie odwiedza :shake: a on taki fajny:Dog_run: on i jego robale :evil_lol: Quote
iwna5702 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Jestem - poranne powitanie - pisze z krotkiej delegacyjnej podrozy. Wszystko byloby fajnie, gdyny nie bezdomny piesio, ktorego zobaczylym na stacji benzynowej przed miejscowoscia Stawiska jadac w kieunku Grajewa. Zalozylam mu watek w "podlaskim" - ale odezwala sie tylko jedna osoboa podnoszac watek. Chcialam wiedziec, czy ktos moglby w jakis sposob zbadac sytuacje na miejscu a potem bysmy zorganizowaly moze zabranie go stamtad, Naprawde byl sliczny, ale zabiedzony, ogonek opuszczony i chudosc, moze jeszcze wrzuce go na forum ogolnokrajowe? Quote
rencia42 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Deklaracja za październik już poszla40zl.Jak jego robale jeszcze są. Quote
Beat2010 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Natalia nic nie pisze-więc Barry pewnie ma ciągle bogate życie wewnętrzne :diabloti: Quote
Beat2010 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Zrobilam znowu Barremu ogłoszenie cafeanimalia - oby załapał sie do metra! Quote
iwna5702 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Beatko dziekuje za ogoszenie. Mam juz kilka wplat na pazdziernik ( dziekuje Renciu) - niebawem bede rozliczac wplaty - jak zwykle w pierwszym poscie. Czekamy na odzew Natalii - pewnie ma sporo pracy ze zwierzakami i dlatego na razie sie nie odzywa. Quote
Astaroth Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Robaki jeszcze nie ujażmione. Wyliczyłam że żeby wszystkie psy dostały przez 3dni aniprazol potrzebuję ok 100tabletek!!!! Muszę to załatwić przez hurtownie bo inaczej wyjdzie bardzo drogo. Może w tym tyg się uda chociaż właśnie się dowiedziałam że wysyłają Janusz na szkolenie do Francji jutro i wraca dopiero w czwartek. Barry zakończył już serię zabiegów. W sobote byliśmy ostatni 10 raz. Do rozliczenia 2 zabiegi- 80 zł i badanie krwii 70zł. Quote
iwna5702 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Ok, bedzie przelew. Dzis dostalam telefon w sprawie Barrego - zobaczymy - Pani ma sie naradzic z rodzina , docelowo byloby to do domu z ogrodem. Bedziemy namawiac na Barrego. Quote
mysza 1 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 A widziałyście tego onka z Palucha? http://www.dogomania.pl/threads/190811-Koszyczek-niechcianych-staruszk%C3%B3w-kt%C3%B3re-czekaj%C4%85-w-kolejce-na-%C5%9Bmier%C4%87-spis-str-1-i-2/page50 :( załamana jestem Quote
iwna5702 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Astaroth napisał(a):Robaki jeszcze nie ujażmione. Wyliczyłam że żeby wszystkie psy dostały przez 3dni aniprazol potrzebuję ok 100tabletek!!!! Muszę to załatwić przez hurtownie bo inaczej wyjdzie bardzo drogo. Może w tym tyg się uda chociaż właśnie się dowiedziałam że wysyłają Janusz na szkolenie do Francji jutro i wraca dopiero w czwartek. Barry zakończył już serię zabiegów. W sobote byliśmy ostatni 10 raz. Do rozliczenia 2 zabiegi- 80 zł i badanie krwii 70zł. Zrobilam dzis przelew na 150,- zl.:cool1: Quote
iwna5702 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 [quote name='mysza 1']A widziałyście tego onka z Palucha? http://www.dogomania.pl/threads/190811-Koszyczek-niechcianych-staruszk%C3%B3w-kt%C3%B3re-czekaj%C4%85-w-kolejce-na-%C5%9Bmier%C4%87-spis-str-1-i-2/page50 :( załamana jestem Przynajmniej na oko jest w strasznym stanie .:-( Quote
Beat2010 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Widziałam go jak leżał w geriatrium, wtedy jak byłam to nawet był przykryty kołdrą, żeby nie marzł ( o ile nie była mmokra od siuśków, bo wtedy efekt odwrotny). A Barremu znowu ponawiam ogłoszenia!! Quote
iwna5702 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Zrobilam rozliczenie w pierwszym poscie - szykujemy sie do wplaty za hotelik w pazdzierniku, troche nam brakuje jeszcze wplat z deklaracji stalych. Jakos nie moge sie wyrobic z bazarkami a jestesmy na sporym minusie. Jestem uzalezniona od mojej pociechy, ktora zaczela liceum i ciagle zalicza jakies kartkowki i klasowki - ale w tym tygodniu juz koniecznie musze ja zmobilizowac, zeby mnie przeszkolila i zebysmy mogly zaczas sprzedaze wspomagajace nasze finanse dla Barrego.:roll: Quote
Astaroth Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Barry trochę zaniemógł, chyba przez to ochłodzenie. Wczoraj dałam mu przeciwbólową tabletkę (taką jak dostawał na początku) i dzisiaj już "szalał", mam nadzieje że to tylko taka jednorazowa niedyspozycja. Też muszę jakiś bazarek zorganizować bo chce uzbierać na mate magnetyczną dla starowinek, jeszcze skonsultuję ten zakup z jakimiś wetami ale wygląda na fajna rzecz i może im troche ulży z tymi łapkami. Quote
Recommended Posts