Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Barrusiu, w środę jedziemy do ciebie w odwiedziny:multi:, no, chyba, że będzie lało ...
Niestety, na ogłoszenia nie ma odzewu ( jak na poprzednie) ale nie ustajemy! teraz będzie allegro.:diabloti:

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj bylysmy w odwiedzianch w Hoteliku Natalii, zobaczylysmy sie z domownikami no i oczywiscie z Barrym, Niunia, Tytusem i reszta psiego towarzystwa.
Wszyscy miewaja sie niezle jesli chodzi o starsze pieski, no a mlodziez szalala, czesc psiakow wyszla z nami do ogrodka - szczesliwie byla ladna pogoda.
Beatka porobila troszke zdjec - wiec jak mi je podesle to zaraz zamieszcze na watku ew. Beata umiesi w swoim poscie.
Zaktualizowalam w pierwszym poscie wplaty - bardzo wszystkim dziekujemy.
Natalia napisze jak wyglada leczenie Barrego na razie mial juz 8 zabiegow- w poniedzialek jedzie na kolejny.
Zabiegi nie zrobily z Barrego szybkobiegacza - ale na pewno podtrzymuja go w dobrej kondycji, ma trudnosci z prawidlowym funkcjonowaniem tylnych lap, ale gdyby nie igielki byloby na pewno bardzo zle.
Przy okazji wet stwierdzil, ze Barry jest zbyt szczuply, chociaz otrzymuje wysokobialkowa karme, dlatego konieczne bedzie badanie krwi.

Posted

Byłyśmy wczoraj u Barrego i Niuni, o Niuni u niej wątku http://www.dogomania.pl/threads/183891-8-lat-schronu!!!-LEDWO-PRZEŻYŁA.-NIUNIA-POTRZEBUJE-PILNIE-POMOCY!!!!!?p=15341343#post15341343
Barry nieźle chodzi, troszkę czasem podwija mu sie tylnia stópka, ale zasuwa. Dostał w końcu szelki i pozbył się obroży z numerem , długo na to czekał przez naszą sklerozę :mad:
Barry wtyka łepek do głaskania i mokry nos do całowania. A sierść to ma rewalacyjną, mięciutką i pachnąca, zapomniał dawno o tamtych zapachach, które przywiozł do Natalii :evil_lol:.
Bedzie miał robione badania krwi, bo chyba coś chudawy, a jedzenia ma pod dostatkiem. Oby były dobre wyniki!!
Malibo-zdjęcia zrobione, Iwonka wstawi, bo ja nie potrafię.
Dada, twoj Tytus jest przykładem, ze u Natalii nie brakuje jedzenia :diabloti: Wygląda bardzo, bardzo dobrze. Mamy jedno zdjęcieTytuska z domu, też wstawimy.

Posted

Mój Tytus jest przykładem, jak starszy pies może zdziadzieć w dobrych warunkach :diabloti:
Jeśli jest jeszcze większy niż ostatnio, to niedługo będzie można go toczyć po ogrodzie jak zorbę ;)

Cieszę się, że Barry dobrze się czuje.
A jak się ma ten duży owczar, Rex ?

Posted

Rexa widziałyśmy tylko przez chwilę, jak chciał wepchać się na zapchane przez psy salony ;) . Wepchał się ! W przypadku owczarków to patrzę na te biedne tylne łapki- u niego OK. Mama Natalii mówiła, że troszkę ma kłopoty z trzymaniem moczu :shake: , ale mogłam pomylić opowieści o psach. To pewnie Natalia mnie poprawi.

Posted

iwna5702 napisał(a):
Natalia napisze jak wyglada leczenie Barrego na razie mial juz 8 zabiegow- w poniedzialek jedzie na kolejny.
Przy okazji wet stwierdzil, ze Barry jest zbyt szczuply, chociaz otrzymuje wysokobialkowa karme, dlatego konieczne bedzie badanie krwi.

Miał siedem zabiegów na razie, jutro jedziemy na ósmy. Nie udało mi się umówić na 17:30, była wolna tylko 17 ale rehabilitacja trwa jakieś 30minut więc powinnaś zdążyć. Adres lecznicy: Al. Waszyngtona 39 (wjazd od ul. Zbaraskiej). Pobierzemy odrazu krew do badań bo Barry może mieć początki problemów z nerkami albo wątrobą, lepiej sprawdzić. Z jednej strony to dobrze że jest szczupły bo łatwiej mu się utrzymać na łapkach z drugiej jednak to trochę podejrzane że przez tyle miesięcy nie przytył.

Beat2010 napisał(a):
Rexa widziałyśmy tylko przez chwilę, jak chciał wepchać się na zapchane przez psy salony ;) . Wepchał się ! W przypadku owczarków to patrzę na te biedne tylne łapki- u niego OK. Mama Natalii mówiła, że troszkę ma kłopoty z trzymaniem moczu :shake: , ale mogłam pomylić opowieści o psach. To pewnie Natalia mnie poprawi.

Tak Rex ma problemy z pęcherzem ale nogi w świetnym stanie, jeszcze teraz po cewnikowaniu po ogrodzie wręcz fruwa, jak na swój wiek trzyma się super.

Posted

Natalio mam dzis zebranie w szkole u mojej corki - przyslala mi dzis ta informacje SMSem wiec nie bede mogla podejsc do lecznicy - ale na nastepny raz jak sie umowicie to juz postaram sie byc.
Czyli trzeba liczyc 8 zabiegow po 40 zl, plus badania krwi i witaminy.
Natalio to napisz prosze koszt witamin i badan i pzreleje Ci pieniazi, bedziemy tez placic z hotel.
Bardzo dziekujemy.

Posted

W tej chwili założyłąm za 4 zabiegi czyli 160zł i za leki 110zł.
Dzisaj za zabieg bedzie 40 zł, badanie krwii pewnie koło 80zł, to zależy czy rozszerzone czy nie, napiszę jak wrócimy ile wyszło.

Posted

Wyniki badań:

Uploaded with ImageShack.us

Pani doktor napisała że są całkiem niezłe mimo że w kilku miejscach poza normą. Doradziła badanie kału i odrobaczenie ewentualne jakby coś wyszło. Ja odrobaczałam wszystkie psy Pratelem ostatnio 8 sierpnia.Pratel nie działa na lamblie, ale nie wiem czy one mogę powodować że pies nie przybiera na wadze?

Posted

Z tego, co spotkało naszego wilczka Atoska to tak. Tzn nie wiem czy to były lamblie, ale był przerażająco chudy, zgłaszałyśmy go do lekarza od grudnia, dopiero w maju, czerwcu poszedł na leczenie i okazało się, że na robale ( nadal nie wiem jakie) aż we krwi.
Po kuracji jest lepiej. Wydrukuję wyniki i popytam się jeszcze moich vet.Ale skoro Twoje mowi, ze wyniki są OK, to super.

Posted

A jak np z tarczycą , nie znam się na wynikach, więc nie wiem, czy z badań wynika, że jest OK. Rozumiem, że wątroba, trzustka w porządku. Może Cioteczki znające się na rzeczy rzucą jakieś pomysły?

Posted

Zdjęcia Pudlisia wysyłam na maila. W zeszłą sobotę siedział na pieterku w klatkach, jak się wychodzi z biura i idzie na wprost, to po lewej stronie. Nawet nie wiem, czy spisany nr to jego. Ma 2 brodawki na skórze, nie wiem , czy to typowe dla pudli (nasz miał też takie) czy objaw jakiejś choroby. W sobotę był pokazywany 2 ew. właścicielom, ale wzięli inne psy....

Posted

Będę się zaopatrywać pod koniec miesiąca w środki na odrobaczenie to wezmę też aniprazol, tylko on jest droższy i trzeba stosować trzy dni więc będę musiała tym razem prosić o zwrot kosztów bo jak odrobaczać to wszystko co jest na stanie inaczej nie ma sensu. Dopytam ile kosztuje w hurtowni i porozsyłam.

A na wyniki niech zerknie może ciotka malibo może coś podpowie, bo ja niestety nie wiem jak je interpretować.

Posted

[quote name='Astaroth']Będę się zaopatrywać pod koniec miesiąca w środki na odrobaczenie to wezmę też aniprazol, tylko on jest droższy i trzeba stosować trzy dni więc będę musiała tym razem prosić o zwrot kosztów bo jak odrobaczać to wszystko co jest na stanie inaczej nie ma sensu. Dopytam ile kosztuje w hurtowni i porozsyłam.

A może najpierw Barremu zbadać kuuu.. na robale?