Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem u Barrego - jemu sie udalo Coli i Nugatowi nie zdazylismy pomoc.
Cola byla juz bardzo slaba, gdyby sie udalo ja wczesniej wyrwac z Palucha moze jeszcze by troszke pozyla. Miala zaawansowana mocznice , nieodwracalne zmiany w nerkach. :-(
Nugata mimo naszych wczesniejszych zgloszen,ze powininen go zbadac lekarz (np. siusial z krwia) dopiero po dluzszym czasie zostal zabrany do schroniskowego szpitala - ale juz bylo za pozno na pomoc, okazalo sie ze mial babesjoze.:-(
Jest mi bardzo przykro, to byly moje pierwsze pieski, z ktorymi zaczynalam moj wolontariat i caly czas mialam nadziej, ze zapewnie im choc troszke zycia na wolnosci na starosc - neistety nie udalo sie.

Trwa drugi miesiac pobytu Barrego u Natalii, piesio odzyskal dawny wigor , dziekujemy Anett za ogloszenia .

Zaczynaja sie wplaty na maj.

Wplata 50,- Magda sdgm
Wplata 20,- Israel

Z rozliczenia ub. niesiacy mamy na plusie 206,- PLN

Wszystkim jeszcze raz bardzo dziekujemy

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

APSA, masz pełną skrzynkę:( Nie mam z Tobą kontaktu, a na Dogo bywam teraz rzadko.
Przepraszam, ze na watklu Barrego, ale nie wiem, jak Cię złapać. Dostałaś mail w sprawie Szanty?

Posted

Kleszcze w tym roku są straszne, a babeszjoza w schronisku "kwitnie". Na pawilonach było minimum 9 przypadków zachorowania ( o tylu słyszałam, może więcej). Ale wszystkie bardzo szybko wykryte, psy wyleczone. Niestety na dalszych rejonach z tym wykrywaniem może być kiepsko (i z zaangażowaniem też) :( Za to całe pawilony teraz mają spacery, reszta "na wyrywki". Obserwujcie swoje psiaki i zgłaszajcie - czytając o Nugacie to już nie wiem komu najlepiej - chyba bezpośrednio lekarzowi. Chyba, że znacie opiekuna i wiecie, że zaprowadzi psa, że nie zignoruje uwag wolontariusza.

Dziwne, że w tamtym roku była wielka akcja, żeby wolontariusze zabezpieczali swoje psy od kleszczy, a teraz o tym cisza.

Posted

Mimo braku informacji akcja zabezpeeczen w schronisku jest. W ostatnia sobote bylysmy z kilkoma naszymi psiakami - nie zawsze udaje sie z nimi doleciec do lekarza ale znajac numer psa mozna srodek dla niego dostac i potem nawet samemu zaaplikowac (wyciska sie z tubki na kark/grzbiet psiaka)- z tym ze moze nie wszyscy wolontariusze o tym wiedza

Posted

kupiłam Barremu i Niuni Meloxam nie wiem jak rozliczyć, na pół? Kosztował 19zł ale to jakaś większa dawka wiec mam dawać tylko 1/4 tabletki na dobę więc starczy na 40dni.

Posted

Co do kleszczy to podawanie kropelek na kark trzeba powtarzać co parę tygodni , czy nie lepiej i taniej byłoby kupić wszystkim psom a schronisku dobre obroże pkleszczowe, które starczą na 7 miesięcy? Ale to chyba tylko można pomarzyć....

Posted

wplata za maj
Mysza1 - 50 PLN
Troszke malo mamy wplat z deklaracji stalych - na szczescie termin platnosci jest na 15 kazdego miesiaca i mam nadzieje ze wszyscy ktorzy deklarowali dadza rade
wplacic pieniazki:roll:

Posted

Widziałam, że w tym roku kilka osób zostawiło w BA listę swoich podopiecznych z prośbą o zabezpieczenie ich preparatem przeciwkleszczowym. Ale kiedy pytałam potem, czy psy zostały zakroplone, to nikt nie wiedział.
Myślę, że nie ma innego wyjścia i z listą trzeba chodzić bezpośrednio do lekarza, żeby przekazał odpowiednią ilość preparatów.
A te psiaki, które wychodzą w ramach akcji, zabezpieczyć dzień wcześniej (pytanie, czy opiekun ma na to czas, zakładam, że nie) lub ustalić, że przy wyprowadzaniu klatki osoba nadzorująca przekazuje preparaty.

Posted

Jest taki preparat adventix, spot on tak jak fiprex ale podobno zabezpiecza nie tylko psa ale i "okolice" tzn na terenie na którym pies przebywa nie ma kleszczy, tak mi tłumaczył weterynarz. Może wystarczyłoby zabezpieczyć 10%psów, równomiernie w każdej części schroniska i wszystkie byłyby bezpieczne.

Posted

Podsumowanie maja

wplaty z deklaracji stalych za maj:

30 zł - Iwna5702
30 zł - Beat2010
50 zł - Magda (spoza dgm)
40 zł - rencia42
50 zł - malibo57
20 zł - israel
30 zł - al-ka
--------------
razem 250,-

wplata jednorazowa
iwna5702 - 20,- zl

Razem za maj 270,- zl

Wydatki:
preparat p/kleszczom - 19,- zl.

Hotelik platny 15 dnia kazdego miesiaca.
d kwietnia

Posted

[quote name='iwna5702']Podsumowanie maja

wplaty z deklaracji stalych za maj:

30 zł - Iwna5702
30 zł - Beat2010
50 zł - Magda (spoza dgm)
40 zł - rencia42
50 zł - malibo57
20 zł - israel
30 zł - al-ka
--------------
razem 250,-

wplata jednorazowa
iwna5702 - 20,- zl

Razem za maj 270,- zl

Wydatki:
preparat p/kleszczom - 19,- zl.

Hotelik platny 15 dnia kazdego miesiaca.
d kwietnia

stala deklaracja Dorota spoza dgm
wplata za maj 40,- zl
stala deklaracja Mysza1
wpalata za maj - 50,-zl

Bardzo wszystkim dziekuje

Posted

hmm mam zajęcia do 17, potem jestem wolna, akurat wtorki i środy mam zajęte przynajmniej do połowy czerwca, ale jeśli pasuje Wam koło 18:30 to powinnam już dojechać do domu

Posted

APSA napisał(a):
Z opóźnieniem, ale dopisałam majowe wpłaty do pierwszego postu :)

Iwona, można zrobić tak, żebyś Ty prowadziła tam rozliczenie - mogę napisać do moda prośbę o zmianę osoby prowadzącej wątek, wtedy pierwszy post będzie Twój.

Asiu, mozemy tak zrobic to Cie uwolniod pamietania o jeszcze jednym temacie -

Posted

Astaroth napisał(a):
hmm mam zajęcia do 17, potem jestem wolna, akurat wtorki i środy mam zajęte przynajmniej do połowy czerwca, ale jeśli pasuje Wam koło 18:30 to powinnam już dojechać do domu

To w takim razie jeszcze sie naradze z Beata - ona miala taki chytry plan zeby dojechac z Twoim TZ jak bedize wraxal
z pracy a wracalybysmy PKSem.
Temat jeszcze uzgdonimy na pw

Posted

iwna5702 napisał(a):
stala deklaracja Dorota spoza dgm
wplata za maj 40,- zl
stala deklaracja Mysza1
wpalata za maj - 50,-zl

Bardzo wszystkim dziekuje

Zamkniecie maja

wplata deklaracja stala Tatiana 50,- zl

przelew za hotelik za maj