Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

iwna5702 napisał(a):
Astaroth, bardzo Ci dziekujemy.
Barry biegajacy? . Na spacerach schroniskowych ledwo sie czolgal, przysiadajac co chwila na zalamujacych sie nogach.

no chłopak się ożywił, ale muszę jeszcze dokupić parafinki bo po tamtej "nic nie wyszło" ;)

zaraz przesyłam zdjęcia

• Replies 513
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

APSA w zwiazku z ogloszeniem technicznym mama prosbe o korekte ostatnich ruchow na koncie Barrego.
Z kwoty 321,- wydalam 50 zl, doplata za hotelik w marcu, 80 zaliczkowo wydatli weterynaryjne oraz otrzymalam wplate na kwiecien z deklaracji stalej Magdy (spoza dgm) - czyli w/g tego rozliczenia zostaje 241,- na koncie Barrego :cool1:

Posted

Zdjęcia odebrałam, chciałam kilka wstawić ale fotosik mi szwankuje. Barry wygląda świetnie!!:lol::lol:
Za ogłoszenia zabiorę się w przyszłym tygodniu.

Posted

kupiłam kolejną butelkę parafiny, podałyśmy wczoraj, troche się trzeba z chłopakiem naszarpać bo uścisk szczęki ma bardzo mocny, jak mu się nie podoba to zamknie mordę i koniec. Ale dzisiaj wreszcie zaczynają być efekty :)
Więc tak:
RTG+wizyta u weta 65zł
zakupy w aptece:
parafina i lactulosum 14zł
i wczoraj jeszcze 2butelki parafiny 7zł
razem 86zł jeśli nic nie pomyliłam, po zaokrągleniu 80zł i jesteśmy rozliczone ;)

Posted

APSA napisał(a):
A możesz mi to podać w formie wypunktowanej typu
wpłaty:
kwota - kto
kwota - kto
wydatki:
kwota - na co
żeby było przejrzyście i żebym mogła to metoda kopiuj-wklej dodać do pierwszego posta :)

Wplaty:
Dorota K - 40,- PLN (spoza dgm)
Magda S - 50.- PLN(spoza dgm)
Israel

Posted

iwna5702 napisał(a):
Wplaty:
Israel

Przepraszam jeszcze raz:
Israel

Wplaty:

Posted

iwna5702 napisał(a):
Przepraszam jeszcze raz:
Israel

Wplaty:

Strasznie wrazliwe te klawisze mam nadizje ze teraz bedzie dobrze:

Wplaty:
Dorota K (spoza dgm) 40,- PLN
Magda S (spoza dgm) 50,- PLN
Israel 20,- PLN

Wydatki
iwna5702 50,- PLN doplata za marzec
Astaroth 80,- PLN (rtg+wizyta u weta+leki)

Posted

Wesolych, spokojnych i zdrowych Świat dla wszystkich sympatykow Barrego i uczestnikow tego watku.
Barry odzyl, wtglada wspaniale, szkoda ze tak niewielu psiakom mozna pomoc.

Posted

[quote name='iwna5702']ale na watku sa na razie te 3 fotki:cool3:[/QUOTE]

no dobra, wieczorkiem będą wszystkie;):lol:
A ja poproszę o tekst do ogłoszeń to w tym tygodniu zrobię.

Posted

kolejne wplaty na kwiecien:
mysza1 - 50 PLN
al-ka - 30 PLN

Nie ma APSY - zalozycielki watku - do 13.04. i chyba do tego czasu bedziemy czekac na aktualizacje watku o wplatach.
Wplaty i wydatki powinny sie znalezc w pierwszym poscie a ja chyba nie umiem za bardzo tego zrobic a nawet chyba nie moge technicznie tego wykonac, zatem rozliczenie wplat kwietniowych nastapi po 13.04 - a na dzien 15.04 bede robic przelew za drugi miesiac pobytu u Barrego w SPA u Astaroth:cool1:

Posted

Piekne zdjecia, piekny Barry.
Czy piesio chodzi lepiej? Jak bylo w schronie to widac na zdjeciach, po przejsciu kilku krokow siadal slanial sie na nogach, tylne lapki same mu sie skladaly i padal na boki.
Czy terapia parafinowala oczyscila go dostatecznie, czy trzeba bedzie zrobic badania kontrolne po przeprowadzonym leczeniu?
Astaroth napisz prosze jak wyglada obecnie sytuacja, czy Twoim zdaniem Barry nadaje sie do oglaszania i szukania domu? To ze ma u Ciebie najlepiej pod sloncem to jasne, ale gdyby sie znalazl dla niego dobry domenk na stare lata jego miejsce moglaby zajac kolejna bieda.
Mamy taka sunie w Geriatrium z tego samego schronu co Barry. Za kazdym razem, kiedy jade do schroniska boje sie, czy ja jeszcze zobacze.
Jest to mieszniec ONka i owczarka collie - bardzo slaba i wychudzona, ledwie chodzi na spacerkach.
Mam jej zdjecie - ale chyba nie umiem wkleic. Postaram sie w nastepnym poscie.

Posted

iwna5702 napisał(a):
Piekne zdjecia, piekny Barry.
Czy piesio chodzi lepiej? Jak bylo w schronie to widac na zdjeciach, po przejsciu kilku krokow siadal slanial sie na nogach, tylne lapki same mu sie skladaly i padal na boki.
Czy terapia parafinowala oczyscila go dostatecznie, czy trzeba bedzie zrobic badania kontrolne po przeprowadzonym leczeniu?
Astaroth napisz prosze jak wyglada obecnie sytuacja, czy Twoim zdaniem Barry nadaje sie do oglaszania i szukania domu? To ze ma u Ciebie najlepiej pod sloncem to jasne, ale gdyby sie znalazl dla niego dobry domenk na stare lata jego miejsce moglaby zajac kolejna bieda.
Mamy taka sunie w Geriatrium z tego samego schronu co Barry. Za kazdym razem, kiedy jade do schroniska boje sie, czy ja jeszcze zobacze.
Jest to mieszniec ONka i owczarka collie - bardzo slaba i wychudzona, ledwie chodzi na spacerkach.
Mam jej zdjecie - ale chyba nie umiem wkleic. Postaram sie w nastepnym poscie.

jeśli miał takie problemy w schronisku jak piszesz z chodzeniem to jest duża poprawa, zdarza mu się czasem przewrócić ale to jak biegnie i nie zauważy ławki czy jakiejś gałęzi. Tylne nogi nie nadążają za przednimi więc może najzgrabniej nie wygląda ale jak z nim wychodzę z domu na smyczy to wylatuję z przedsionka w kapciach bo mi nie da butów zmienić tylko ciągnie na spacer. Zresztą zapraszam w odwiedziny same ocenicie :)
Parafinę jeszcze dokupię, dziś albo jutro i zrobię mu jeszcze jeden dzień intensywnej kuracji bo nie wiem czy rzeczywiście już się oczyścił. Zastanawiam się czy można wymacać jakoś brzuch żeby sprawdzić czy coś tam jeszcze zalega, zapytam weta.

Moim zdaniem jak najbardziej można Barrego ogłaszać, chociaż niestety rzadko są chętni na takie staruszki, będę trzymać kciuki za domek, a najlepiej domek z ogrodem dla niego bo zasługuje na swoich ludzi.

Posted

Astaroth napisał(a):
............

Moim zdaniem jak najbardziej można Barrego ogłaszać, chociaż niestety rzadko są chętni na takie staruszki, będę trzymać kciuki za domek, a najlepiej domek z ogrodem dla niego bo zasługuje na swoich ludzi.

Do ogłoszeń potrzebowałabym trochę informacji o Barrym i jego zachowaniu i startujemy z kampanią reklamową:lol::lol: