anett Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 W końcu chyba dogo ruszyło:cool3: Bardzo się cieszę, że Barry już u Natalii, czekamy na relację jak Barry się czuje:lol: Quote
iwna5702 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Chyba nareszcie mi sie udalo, Barry w oteliku,znosil wszystko bardzo cierpliwie,badanie u lekarza, jazde samochodem. W nagrode dostalmiejsce w super hoteliku wsrod przesympatycznyc ludzi i stadka zwierzakow , ale najpierw rozliczenie zanim dogo sie rozmysli. Wplywy: Israel 20 PLN Al-ka 30 PLN Kakaicezar 40 PLN Rencia 40 PLN Anett 30 PLN Ania K 350 PLN (spoza dgm) Magda 150 PLN (spoza dgm) Tatiana 150 PLN (spoza dgm) Beata 30 PLN (spoza dgm) Iwna5702 30 PLN ------------------- Razem 870 PLN Wydatki: lekarz 65 PLN lek p/bolowy 14 PLN otelik 400 (pozostaje do doplacenia 50 PLN) ----------------------- Razem 479,- PLN Pozostaje 321 PLN. Zgodnie z zaleceniem lekarza BArry bedzie mial robione zdjecie rtg - szacowany koszt to 200 PLN Pozostala po Uziku kowta 60 PLN zostala przeznaczona na podopieczna APSY Bube. APSA zasponsorowala i przetransportowala arrego do hoteliku Quote
iwna5702 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Przepraszam za literowki ale mam uszkodzona z lekka klawiature a ponaddto juz ledwo widze. Jak tylko beda nowe wiesci o psiaku zaraz sie nimi z Wami podziele. Rano rozmawialam z Natalia, noc minela spokojnie, rano Barry byl na spacerku i nie chcial wracac do domu tak mu sie podobalo na dworzu. Quote
Astaroth Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Jestem, na chwile ale jestem, zaraz musze na allegro wyszukać jakiegoś taniego modemu bo to przecież żyć się nie da bez netu. Wczoraj dobrałam się do tej nieszczęsnej sierści-skorupy Barrego, ale łatwo nie jest,myślałam że będzie leżał i cierpliwie znosił moje zabiegi a on łazi po cłaym pokoju a ja za nim. Rozłożę na raty cięcie i rozczesywanie a w weekend spróbuję go wykąpać. Quote
iwna5702 Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Juz nie chcialam Cie nekac wczoraj pytaniami o kapiel, bo wiadomo ze zwierzak musi sie najpierw oswoic z nowym miejscem. Ale smrodku z tej siersci w koncu trzeba sie bedzie pozbyc, Juz sobie wyobrazam jaki bedzie Barry piekny na niedziele :) Quote
Astaroth Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 iwna5702 napisał(a):Juz nie chcialam Cie nekac wczoraj pytaniami o kapiel, bo wiadomo ze zwierzak musi sie najpierw oswoic z nowym miejscem. Ale smrodku z tej siersci w koncu trzeba sie bedzie pozbyc, Juz sobie wyobrazam jaki bedzie Barry piekny na niedziele :) hehe od wtorku jednym z moich marzeń jest go wykąpać, ale postanowiłam go nie męczyć tak od razu. A w sierści Barry przechowuje pamiątki ze schroniska, słome, błoto itd mam nadzieje że nie będzie za nimi tęsknił ;) Troche będzie do wycięcia więc może nie wyglądać za ciekawie po zabiegach, ale szybko odrośnie i będzie piękny :) Quote
iwna5702 Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Usilowalam wczesniej wkleic wynik badania Barrego, ale sie nie udalo - teraz drugie podejscie http://www.sendspace.pl/file/f81680ad604ef553cad71e2 Quote
mysza 1 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Zaznaczam Barrego i przenoszę na niego moją deklarację stałą. Poproszę o dane do przelewu. Quote
iwna5702 Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Bardzo dziekuje - konto pzreslalam na pw Pozdrawiam Quote
anett Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 I jak Barry zaaklimatyzował się w hoteliku?:lol: Quote
iwna5702 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Tak, wlasnie rozmawialam z Astaroth. Barry ma sie swietnie:lol:, jest juz wykapany, ale jeszcze trzeba go codziennie wyczesywac. ONek zlapal forme i najchetniej caly dzien spedzalby na powietrzu (przy hoteliku jest ogrodek, po ktorym moze sobie swobodnie chodzic).:cool1: Astaroth prawdopodobnie dzis bedzie miala zmontowany dostep do internetu - moze cos nam napisze:cool3: Quote
iwna5702 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Potwierdzam wplyw 40,- PLN od Doroty K (spoza dgm), to daje nam kwote pozostala do dyspozycji 361,- Quote
iwna5702 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Mysza 1 potwierdzila przeniesienie stalej deklaracji z watku UZIKA (TM) na Barrego. To nam podnosi kwote deklaracji stalych .(musze sprawdzic tylko o jaka kwote:cool3: Quote
Astaroth Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [FONT=Tahoma]niestety modem nie działa, zaraz będę dzwonić do sprzedawcy. Musiałam jechać specjalnie do Warszawy dzisiaj bo debile, bo tego chyba inaczej nie da się nazwać, do modemu dołączyli karteczkę z linkiem do instrukcji, to chyba trzeba mieć nie pokoleji, przecież po to zamówiłam modem bo go nie mam jakbym miała dostęp do netu to bym nie zamawiała u nich, no nic właśnie ściągnęłam to co kazali a i tak nie działa.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Barry czuje się dobrze, trzy krytyczne doby w nowym miejscu mamy już dawno za sobą więc myślę że już będzie tylko lepiej. Chodzi po ogrodzie, nie chce wracać, ale od soboty chodzi na smyczy po tym jak wskoczył do stawu, jak się zrobi ciepło to niech sobie pływa jak mu się woda podoba ale póki co jest jeszcze lód więc trochę spanikowałam że go wciągnie pod i będzie po psie a teraz wody pewnie ze dwa metry, na szczęście szybko udało mi się go wyciągnąć i teraz na wszelki wypadek chodzi na smyczy żeby mu znowu głupoty do głowy nie przyszły :) skoro już i tak był mokry to od razu wsadziliśmy go do wanny i wykąpaliśmy.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Wczoraj byliśmy u weterynarza, zrobił prześwietlenie, ale tylko jedno bo powiedział że jak na tym coś złego wyjdzie to dopiero zrobi drugie, na szczęście okazuje się że zarówno kręgosłup, jak i stawy jak na starszego już owczarka są w całkiem niezłym stanie, a tak naprawdę przeszkadzają mu kamienie kałowe, na prześwietleniu wyraźnie widać że całe jelito jest nimi wypełnione, polecono mi kupić parafinę i stosować aż zejdą a potem ma dostawać lek który ma zapobiec tworzeniu się kolejnych. Tych kamieni jest tak dużo i są na tyle ciężkie że to one głównie są przyczyną problemów z chodzeniem, oczywiście są też zaniki mięśniowe ale to podobno też norma u owczarków. Za wizytę zapłaciłam ok. 60zł, jak wykupię leki to wszystko dokładnie podliczę.[/FONT] Quote
iwna5702 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Dzieki Astaroth, Niedlugo bedziemy rozliczac wydatki dlatego bardzo prosze o numer kata -lub bede przekazywac pieniazki z rozliczen dla Ciebie bezposrednio, . Bardzo sie ciesze ze Barry znalazl taka wspaniala opieke. Moze jego stan bedzie na tyle dobry ze zrobimy mu ogloszenia i trafi sie jakis DS?:roll: Quote
anett Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Astaroth napisał(a):[FONT=Tahoma]...... Musiałam jechać specjalnie do Warszawy dzisiaj bo debile, bo tego chyba inaczej nie da się nazwać, do modemu dołączyli karteczkę z linkiem do instrukcji, ....[/FONT] :evil_lol::evil_lol::evil_lol:doskonałe!!! Astaroth są takie różne rankingi na głupotę roku - wysyłaj zgłoszenie;) pewne miejsce medalowe:p Tak się cieszę, że Barry korzysta z wolności i cudownej opieki Astaroth ale biorąc pod uwagę jakie zapaszki Barry rozsiewał, Astaroth przyznaj się czy mu nie rzuciłaś patyka do tego stawu?:D:D Quote
iwna5702 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 W piatk zrobilam zlecenie na 130 PLN - w tym 50 PLN dpplata za hotelik za pierwszy mieisac i 80 zl zaliczkowo za wizyte u weta. Bardziej dokladne rozliczenie zrobimy po podliczeniu wszystkich wydatkow w tym transportu do lekarza i lekow. Jak tam Barrus sie sprawuje w pierwszych slonecznych dniach wiosny?:cool1: Quote
Astaroth Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 zapomniałam o rozliczeniu, zrobię jutro obiecuje Barry czuje się świetnie, biega, bawi się patykiem itd. Tu jedno zdjęcie, prześłę więcej tylko poproszę o maila do kogoś kto będzie robił ogłoszenia Quote
anett Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Astaroth możesz wysłać do mnie 7aloha@gazeta.pl Zgłaszam się na ochotnika do ogłoszeń;) Quote
iwna5702 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Anett, dziekuje bardzo juz z gory za ogloszenia - widze na zdjeciu, ze Barry to juz inny pies, jakby udalo mu sie dostac do domku to moznaby pomyslec o kolejnym psiaku na jego miejsce, ktory moze zaznalby troche szczesliwego zycia.:roll: Quote
iwna5702 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Astaroth, bardzo Ci dziekujemy. Barry biegajacy? . Na spacerach schroniskowych ledwo sie czolgal, przysiadajac co chwila na zalamujacych sie nogach. Quote
Recommended Posts