laurin Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Witamy:multi: Ale śliczna niunia:loveu::loveu::loveu: i jaki dresik:crazyeye: Quote
Princess_York Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 http://i50.tinypic.com/vys3rp.jpg -- > Ej i nawet z Adidasa :evil_lol: :loveu: . Cudna :loveu: Quote
Princess_York Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 http://i50.tinypic.com/vys3rp.jpg -- > Ej i nawet z Adidasa ten dresik :evil_lol: :loveu: . Cudna :loveu: Quote
chrupcia Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 http://i46.tinypic.com/2zic4rq.jpg ale słodki pysio:) http://i47.tinypic.com/24fadz9.jpg sportowa panienka nam rośnie;) Quote
*kleo* Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 http://i46.tinypic.com/2zic4rq.jpg jaka laleczka, cudny ma ten ryjek :p A dresik twarzowy :cool3: Quote
dagos1 Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 [quote name='laurin']hej [IMG]http://medlem.spray.se/senatn/images/C%20dance/812.gif[/IMG] i jak tam prace nad banerkiem ?[/QUOTE] Przyznam się, że sobie zamówiłam. Ale sama też się pobawię, może coś wyjdzie. Quote
dagos1 Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Dziewczyny mam pytanie o zęby. Otóż Dorka ma już z przodu podwójne zęby:shake::shake::shake: Jutro idę po tabletki na odrobaczanie i spytam, czy już rwać mleczaki, ale chciałabym się was doradzić, bo wiecie jak to jest z weterynarzami. Ma 7 miesięcy, a mówi się żeby do roku czekać, ale może lepiej wyrwać??? Aha i jeszcze jedno - pod narkozą czy nie. Szwagier rwał bez narkozy, ale z głupim jasiem. Dorka waży te swoje 1,40 kg, więc może lepiej bez narkozy? Quote
chrupcia Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='dagos1']Dziewczyny mam pytanie o zęby. Otóż Dorka ma już z przodu podwójne zęby:shake::shake::shake: Jutro idę po tabletki na odrobaczanie i spytam, czy już rwać mleczaki, ale chciałabym się was doradzić, bo wiecie jak to jest z weterynarzami. Ma 7 miesięcy, a mówi się żeby do roku czekać, ale może lepiej wyrwać??? Aha i jeszcze jedno - pod narkozą czy nie. Szwagier rwał bez narkozy, ale z głupim jasiem. Dorka waży te swoje 1,40 kg, więc może lepiej bez narkozy?[/QUOTE] Mój ma też podwójne kły, chociaż jeden mu wypadł, ja jeszcze poczekam, jak bede szła na odrobaczanie we wrześniu, albo teraz ścinać kłaczki to się zapyta:) Quote
*kleo* Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Obserwuj czy mleczaki nie krzywią stałych, jak tylko zobaczysz, że coś jest nie tak - rwij. Jak nie, to poczekaj jeszcze trochę. Mam to samo z Ulką, ale póki co dolne zgubiła, może górne też wyjdą ;) A co do narkozy - nie wiem na jakiej zasadzie robi to Wasz wet, ale ja byłam przy zabiegu usuwania zębów, i raczej na samym głupim jasiu bym psu takiej atrakcji nie zafundowała. Quote
dagos1 Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 [quote name='*kleo*']Obserwuj czy mleczaki nie krzywią stałych, jak tylko zobaczysz, że coś jest nie tak - rwij. Jak nie, to poczekaj jeszcze trochę. Mam to samo z Ulką, ale póki co dolne zgubiła, może górne też wyjdą ;) A co do narkozy - nie wiem na jakiej zasadzie robi to Wasz wet, ale ja byłam przy zabiegu usuwania zębów, i raczej na samym głupim jasiu bym psu takiej atrakcji nie zafundowała.[/QUOTE] No właśnie, dzwoniłam do drugiej lecznicy i powiedziała, że tylko pod narkozą i żeby jeszcze miesiąc poczekać. Najlepsze jest to, że pies po zabiegu w nocy dostał jakiegoś paraliżu tylnych łap, nie wiem jaki był powód i musieli jechać na pogotowie wet. Okazało się, że nie miał w książeczce wpisane co było mu podane i był problem. na szczęście wszystko się dobrze skończyło. Quote
Marzena* Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 http://i46.tinypic.com/2zic4rq.jpg pysio przecudny :) Moje obie miały rwane zęby na głupim jasiu. Tak twierdzi wet ;) Dostały zastrzyk i odpłynęły totalnie. Szczerze to aż mnie dziwiło że taki efekt po głupim jasiu, ale ja się nie znam więc przyjęłam że dostały to co mówił wet. Po zabiegu Viky spała jeszcze ze 2-3 godziny (nie była wybudzana u weta) a Carmen mimo wybudzania przespała prawie cały dzień... Nie wiem od czego to zależy. Może od wagi i dawki ??? I komplikacji żadnych nie było :) Quote
dagos1 Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Zobaczę, może wypadną, ale nie liczę na to,że wszystkie, więc raczej trzeba będzie rwać. Ciekawe, że tak spały, myślałam, że to bardziej jak znieczulenie działa i pies nie śpi?? Quote
*kleo* Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Viky i Ja napisał(a):http://i46.tinypic.com/2zic4rq.jpg pysio przecudny :) Moje obie miały rwane zęby na głupim jasiu. Tak twierdzi wet ;) Dostały zastrzyk i odpłynęły totalnie. Szczerze to aż mnie dziwiło że taki efekt po głupim jasiu, ale ja się nie znam więc przyjęłam że dostały to co mówił wet. Po zabiegu Viky spała jeszcze ze 2-3 godziny (nie była wybudzana u weta) a Carmen mimo wybudzania przespała prawie cały dzień... Nie wiem od czego to zależy. Może od wagi i dawki ??? I komplikacji żadnych nie było :) Kurde, ja pamiętam jak mój PON miał robione zabiegi na głupim jasiu to był trochę pijany i miał mętne oczy, ale przytomności nie tracił. To co opisałaś to mi bardziej pasuje na efekt po pełnej narkozie, chyba się moich wetów dopytam. W każdym razie moi jak rwą zęby to w ogólnej i jeszcze pod ekg podłączają dla spokojności. Quote
karkakarka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Cleoniek też miał narkozę i to 3 razy... więc mi narkoza nie straszna... przynajmniej pies nie ma traumy, bo po głupim jasiu chyba pamięta wszystko, taki pół świadomy jest... Quote
dagos1 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Też raczej zdecyduję się na narkozę. Karina mnie pocieszyła, faktycznie Cleosia jest po przejściach, a taka drobinka z niej, aż mi się żal jej zrobiło:placz: A przed narkozą miała jakieś badania???? O ekg slyszałam, ale też nie wszyscy weci je robią. Quote
Borówka16 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 http://i47.tinypic.com/24fadz9.jpg To jest po prostu cudne ,zakochałam się :loveu::loveu::loveu: A co do ząbków to niestety nie umiem doradzić :shake: Mojemu Luckiemu wypadły o dziwo same , a narkozy się boję jak cholera i mam nadzieję ,że Luckuś nigdy nie będziem musiał jej mieć... Quote
*Agnieszka* Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Witamy:)ja też miałam rozważanie w sprawie narkozy!West miał spory kamień i miałam go poddać temu zabiegowi ale trochę się bałam i sama mu go ściągnęłam-ale ponoć to bezpieczne jest i nie ma co się bać-to my się sami tak nakręcamy i dlatego tak co nie którzy podchodzą do narkozy-ja jestem z tych bojących:p Quote
karkakarka Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Hej! Co tam u was :) Mogę prosić jakieś fotki małej Dorotki :) Ale mi się zrymowało :eviltong: Quote
dagos1 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Byłam na urlopie, fotek nie mam nowych, bo córka zabrała na kolonie aparat. Jak wróci to coś popstrykamy. Dzisiaj mamy urodzinki - 8 miesięcy. W sobotę byłam u weta po tabletki na odrobaczenie i żeby obejrzał te zęby. I sama nie wiem co myśleć, Przód na górze podwójny, 2 kły też on mówi, żeby czekać jeszcze ze 2-3 miesiące, ale nie mam przekonania, raczej bym już usuwała, więc szukam jakiegoś kumatego weta w Katowicach. A jeszcze nasza imponująca waga z soboty - 1,51 kg. Quote
Marzena* Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 *kleo* napisał(a):Kurde, ja pamiętam jak mój PON miał robione zabiegi na głupim jasiu to był trochę pijany i miał mętne oczy, ale przytomności nie tracił. To co opisałaś to mi bardziej pasuje na efekt po pełnej narkozie, chyba się moich wetów dopytam. W każdym razie moi jak rwą zęby to w ogólnej i jeszcze pod ekg podłączają dla spokojności. Też myślałam, że to pełna narkoza bo obie były dosłownie nieprzytomne. Viky jak odbierałam to była jak szmaciana lalka taka wiotka i jeszcze wywalony jęzorek... wrażenie dla mnie straszne. Ale szybko doszła do siebie. Carmen była wybudzona i podobno spała już naturalnym snem. Za to cały dzień ... A najlepsze było jak po jakimś czasie zerwała się na chwiejnych łapkach do drzwi żeby obszczekać kogoś na korytarzu i zasnęła w połowie drogi do drzwi :evil_lol: Zwyczajnie łapy jej się rozjechały i komar :evil_lol: karkakarka napisał(a):Cleoniek też miał narkozę i to 3 razy... więc mi narkoza nie straszna... przynajmniej pies nie ma traumy, bo po głupim jasiu chyba pamięta wszystko, taki pół świadomy jest... No maje panienki świadome zdecydowanie nie były ;) Quote
*Agnieszka* Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Hmmm...tak sobię myślę że czegoś mi u Ciebie brakuję-już wiem:FOTECZEK-no i co Ty na to????? Quote
Borówka16 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Hej :) Czekamy na fotki , bardzo ich brakuje :D Quote
dagos1 Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 No dobra, wyciągnę drugi aparat, chociaż go nie lubię i napstrykam coś przez weekend, OK????? Z tym, że Dorka od wczoraj natłuszczona, wygląda jak szprotka, więc wyjściowe te fotki nie będą.;) Quote
chrupcia Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Cześć :multi: też czekam na fotki :) Dorki szprotki :loveu: Quote
Recommended Posts