Zofija Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Dea dzisiaj wejdzie na forum. Wiem już, ze właściciel psa nie ma telefonu i trzeba bedzie tam pojechać. Ale wszystko się dowiemy Quote
Zofija Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 właśnie się dowiedziałam, ze jego Pan to jakiś typ...... także trza go stamtąd szybko brać. Pies jest niewyprowadzany Quote
Dea Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Melduję się. Psa zgłosiła nam matka właściciela. Chcą się go szybko pozbyć, chcieli oddać do schroniska, ale tam nie przyjmują psów od osób prywatnych. Właściciel tak jak napisała Zofija to nieciekawy typ, wiemy od osoby mieszkającej w tej miejscowości. Przypuszczam, że pies przez większość swego życia siedział w kojcu. No bo jak można nie wiedzieć jaki jest stosunek psa do innych psów, jeżeli mieszka się na wsi? Przecież tam mnóstwo "burków" biega. Właściciel o psie niewiele mógł powiedzieć, poza wiekiem, imieniem i tym, że jest łagodny w stosunku do ludzi. Zadeklarował oddanie kojca i budy. W ciągu najbliższych dwóch dni podjedzie tam wolontariusz zrobić kilka nowych zdjęć, może uda się poza kojcem, oraz spróbuje pogadać z sąsiadką, która tam chodzi psa karmić. Ja zadzwonię do matki faceta, może coś jeszcze z niej wyciągnę (on nie ma telefonu, poza tym już tylko leży). Quote
zuzlikowa Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Asko...przyplątałam się znowu,więc podniosę wątek-potrzebujesz pomocy! Quote
Owieczka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Qrcze... szkoda psa. U mnie na wsi jest jeden pan który szuka Bernardyna, w weekend się przejde do niego i zobacze warunki i poznam gościa osobiście. Zobaczymy. Moja znajoma mówiła że dba o psy i ma kojec z ładna , duża budą... Tylko niestety to jest woj Łódzkie... trochę daleko. Aha i Benio nie może być dominant bo będzie chodził luzem większośc dnia i żeby dzieciaków ani żony tego pana nie zjadł. Quote
Madallena Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 owieczka, Bardzo trzeba uwazac na benki w parze z dziecmi. ja bym nie zaryzykowala i raczej nie dala benka, ktorego tak naprawde nie znam... jezeli ludzi sa chetni na benka na stronie www.bernardyn.com.pl jest ich torche. Tych do dzieci i nie. Quote
Malwi Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Owieczko - jak Asco się nie nada a domek będzie konkretny, to jest jeszcze ponad 30 benków do adopcji ! wtedy może Asco wskoczy na miejsce tego wyadoptowanego. tutaj jest ponad 30 : www.bernardyn.com.pl - a to jeszcze nie wszystkie ... jeszcze od Emira będzie chyba 10 :( Quote
Owieczka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 [quote name='Malwi']Owieczko - jak Asco się nie nada a domek będzie konkretny, to jest jeszcze ponad 30 benków do adopcji ! wtedy może Asco wskoczy na miejsce tego wyadoptowanego. tutaj jest ponad 30 : www.bernardyn.com.pl - a to jeszcze nie wszystkie ... jeszcze od Emira będzie chyba 10 :( OK :) Tylko najpierw sprawdzę ten dom bo wiecie jak to bywa na wsi... ;/ Quote
Malwi Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 no niestety wiemy ;( :( najgorsze jest to że na wsi to chyba tylko ksiądz z ambony może ludzi nawrócić ... a wiadomo jakie jest podejście księży do takiego tematu , oczywiście są wyjątki, ale .... wyjątek potwierdza regułę... Quote
Owieczka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Malwi napisał(a):no niestety wiemy ;( :( najgorsze jest to że na wsi to chyba tylko ksiądz z ambony może ludzi nawrócić ... a wiadomo jakie jest podejście księży do takiego tematu , oczywiście są wyjątki, ale .... wyjątek potwierdza regułę... No niestety... :( Po weekendzie powinnam coś wiedzieć :) Quote
zuzlikowa Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Asko...a co z psiakiem? Sytuacja wymagała szybkiego rozwiązania...jak jest teraz?..Wiecie już coś konkretnego? Madallena, na info od Ciebie też czekam. Quote
Zofija Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 zuzlikowa napisał(a):Asko...a co z psiakiem? Sytuacja wymagała szybkiego rozwiązania...jak jest teraz?..Wiecie już coś konkretnego? Madallena, na info od Ciebie też czekam. dzisiaj tam będzie wolontariusz-piszemy o tym na wcześniejszej stronie. Być może, ze Asko pojedzie do Fundacji Pod Psim Aniołem Quote
Madallena Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Czekam na wymiary kojca :) No i relacje o psiaku! Quote
Zofija Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Madallena napisał(a):Czekam na wymiary kojca :) No i relacje o psiaku! Właśnie rozmawiam z Deą i ponoć pies nigdy nie był szczepiony....biegał sobie po ogrodzie sam, dzieci go dokarmiały i inni ludzie. Nigdy do tej pory nie ugryzł nikogo i nie wykazywał agresji. kojec jest 3 na 2metry. Wszystko będę miała na mailu to zaraz wyślę Quote
Zofija Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Madallena napisał(a):Czekam na wymiary kojca :) No i relacje o psiaku! Madallena podaj mi swojego mail:) Quote
Zofija Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Madallena napisał(a):Czekam na wymiary kojca :) No i relacje o psiaku! no już wsszystko mam!!!:) nie mogę się do Ciebie dodzwonić:) Quote
Zofija Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 ANETTTA napisał(a):hymmmmmmmmmmmmmmm i co to za dom ..inf ????/ nie rozumiem o jaki dom chodzi? Madallena zaproponowała, ze jak wszystko będzie ok, to weżmie piesia Fundacja Pod Psim Aniołem. Już jej wszystko przekazałam. Czekam na decyzję. Bardzo się boję Quote
Owieczka Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Niestety niewiele się dowiedziałam :( Jeśli cokolwiek się dowiem dam znać. Quote
Madallena Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Wciaz czekamy na decyzje. Wymiary kojca przekazane. Szukaja miejsca (w azy6lu), gdzie mozna bedzie go ulokowac tak, zeby psiak np. dodatkowo mial wybieg. Quote
Zofija Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Madallena napisał(a):Wciaz czekamy na decyzje. Wymiary kojca przekazane. Szukaja miejsca (w azy6lu), gdzie mozna bedzie go ulokowac tak, zeby psiak np. dodatkowo mial wybieg. Kurcze, szczerze mówiąc denerwuję się. Mam pytanko, czy krtoś moze mu zrobić ogłoszenie??/ Quote
Zofija Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Niestety Asko nie pojedzie do Fundacji Pod Psim Aniołem. Ogłosiłam go na stronkach, na których umiałam: www.adopcjapsa.pl www.zwierzak.org www.petworld.pl www.adopcjepsow.org www.ox.pl www.przygarnijzwierzaka.pl Quote
Zofija Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Błagam pomóżcie mi ogłaszać asko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts