abg-mloda Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Witam, znajoma mojej mamy ma suczkę. Jest to kundelek taki malutki. Mimo, iż ma dom ogrodzony to nie przyuważyła jak jej drugi pies wykopał dziurę pod ogrodzeniem i suczką uciekła. Po paru dniach wróciła i jak się okazało jest w ciąży. Oczywiście nie wiadomo z jakim psem. Wiem tylko tyle, że na dniach ma mieć młode, a znajoma doszło do wniosku, że skoro nie ma komu dać, bo nikt nie chce, to będzie musiała się ich pozbyć... ;/ (chyba każdy wie co mam na myśli). Tak więc, staram się znaleźć im dom (tylko na 100% nie obiecuję, że pieski będą, bo nie wiadomo z jakim to psem, nie wiadomo czy pieski przeżyją itd.). Tylko, że póki co, nikt psa nie chce :( Dlatego też postanowiłam poszukać pomocy tutaj. Jestem ze Sułkowice, ale, gdyby padło to mogę ewentualne pieski podrzucić do Krakowa, Myślenic. Gdy się czegoś więcej dowiem to zaraz napiszę. Bardzo proszę o pomoc ! Pozdrawiam. Quote
Asior Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 abg-mloda.... trafiłaś na forum gdzie są ludzie o bardzo rygorystycznych poglądach... Nie wydaje mi się, że uda Ci się znaleźć tu deklaracje na to, że ktoś je przygarnie... Większość doradzi Ci sterylizację aborcyjną, lub uśpienie ślepego miotu... Uwierz, na tyle nieszczęść ile my tu widzieliśmy to chyba najlepsze wyjście będzie.... Bo jak sama piszesz, nie ma chętnych na psiaki.. A zgoda na ich przyjście na świat to zgoda na to by kolejne psiaki potencjalnie stały się bezdomnymi.... Nie wiem (mówię szczerze), czy ja zdobyła bym się na coś takiego, ale piszę Ci to bo zapewne wiele osób Ci to napisze i pewnie w mniej delikatny sposób.... Dlatego musisz się nastawić na to, ze nie każdy będzie Cię wspierał w tym co zamierzasz zrobić dla tych maluszków.... Najlepsze co możesz teraz zrobić, to przekonać mamę, żeby namówiła tą znajomą abo WYSTERYLIZOWAŁA swoją sunię, bo za pół roku znów może się to samo stać :( Quote
kahoona Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Asior ma absolutnie rację - to najlepsze co możesz zrobić. Quote
Asior Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 abg-mloda - czy jesteś w stanie przekonać Panią do tego?? Chyba, ze nie czujesz się na siłach, albo wiesz, ze nic nie wskórasz to mogę z Panią porozmawiać.... Quote
Kenny Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 dokładnie - sterylka aborcyjna to jedyne wyjście, zwłaszcza że nikłe szanse na DT a co dopiero na DS dla tych maluchów...tylko wypadało to wcześniej zrobić. Teraz jak się już mają na dniach urodzić to jeszcze gorzej o tym myśleć. W razie gdyby się jednak urodziły to oferuję pomoc w ogłoszeniach, możnaby znów aukcję szczeniorków zrobić...DT niestety już zaproponować nie mogę. ale na to jeszcze trochę czasu, maluchy parę pierwszych tygodni muszą być przy mamie...im dłużej tym lepiej. Quote
Recommended Posts