Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eee... Yyy... a nie dostanie mi się od cioci Mshume? ;)

Bo Fizia grzywkę straciła ;) No nie całkiem, ale przycięłam jej nieco, bo po szaleństwach na spacerach, wyglądała jak w... <nie powiem który> artysta ;)

Fizia bardzo dobrze reaguje na obcych ludzi. Ktokolwiek by nie przyszedł, Fizia hops i już się wspina na kolanka. :) Jak wychodzimy na spacer, Kasia wyjmuje smycze i Dafne już pędzi, żeby ją zapiąć. A Fizia? Fizia podchodzi do Mantis, siada i patrzy w oczy. Jakby mówiła "gdzie ty, tam ja".
"Aport" to ulubione słowo w jej słowniku :lol:

Martwi mnie tylko, że mimo iż apetycik w miarę dobry to nadal taka z niej chudzinka.

Posted

Jak trzeba ciąć to trzeba, trochę stylingu nie zaszkodzi ;) Cieszę się,że z Fizi taki słodziak. I te najpiękniejsze psie oczka na świecie:loveu: Może trzeba będzie jakieś badania porobić za jakiś czas. Myślę też,że trzebaby ją do sterylki szykować. Jak myślisz? Bo pewnie trzeba będzie to z wyprzedzeniem umówić. Martwię się tylko,zeby się niunia nie zestresowała jak schron zobaczy...

Posted

Hmm, myślę że trzeba ją jeszcze troszeczkę "podreperować". Niech nabierze troszkę ciałka :)
Nie wiem czy uda się to tak zorganizować, ale chciałabym jej towarzyszyć podczas wyjazdu na sterylkę. Ufa mi, na pewno czułaby się bezpieczniej. A ja byłabym spokojniejsza.
Nie obgryzam paznokci od podstawówki, nie chciałabym znów wpaść w ten brzydki nałóg ;)

Posted

Z tym to nie będzie problemu,mieszkam 10 minut od Palucha,będę Cię wspierać psychicznie poczęstunkiem. A na Paluch stawimy się razem,bo na mnie są papiery.

Posted

Miłość, dobra karma i ciałka nabierze. Moje Teresa po paluchu ważyła 5,1, i dokładnie jak u Fizi żebereczka, kręgosłupek wystawały. p
Po pół roku już ważyła 6,5. Po sterylce schudnie może i nawet z 0,5 kg. Ale później nadrobi.

Posted

Mshume, dziękuję :) Wsparcie (szczególnie duchowe ;)) bardzo się przyda. Nie jestem panikara, ale sterylka to nie jakiś pan pikuś ;) Tym bardziej, że człowiek musi bezczynnie czekać.
Nie wiem jak z transportem, bo jeśli jego koszt przekroczy lub będzie taki sam jak koszt sterylki tu, prawie na miejscu, to nie wiem czy jest sens ciągnąć Fiziaka do Waszawy i fundować jej "stres paluchowy". (Trochę się zapętliłam w wypowiedzi ;))

Awit, no wiem że dobre jedzonko i opieka czynią cuda. Fizia jest u mnie dopiero dwa tygodnie, ale już bym chciała, żeby wyglądała jak pies, nie chucherko.

Posted

Marta67 napisał(a):
Fizia słodka :)
gdzie ten domek?
ma dziewczyna dużo ogłoszeń?

Fizia ma ogłoszenia od Mshume z bazarku ogłoszeniowego - nie wiem czy już były wklejane? Na pewno więcej się przyda :) bardzo dziękujemy

Posted

Co do sterylki. Ja mieszkam w w-wie, mogłam Teresę zawieźć na paluch, bo dziewczyna paluchowa. Byłoby za darmo.
Ale serce nie pozwoliło mi fundować jej spowrotem schroniskowych zapachów, głosów, widoków. Bałam się, że jej psie serduszko może nie wytrzymać powrotu tam i coś jej się stanie w trakcie zabiegu. Tego bym sobie nigdy nie darowała.
Trudno, poświęciłam kasę, której i tak prawie nie mam, zabieg u naszego weta, a gratis dostała usunięcie kamienia.
Moja księżniczka ma teraz ząbki jak perełki:-) i nie ma śladu po zabiegu.
Fizia też ma kamień:-) A na paluchu pewnie nie usuną....

Posted

Mantis napisał(a):
Fizia zajęta pałaszowaniem psich ciastek :)

Fotki będą, tylko się zmniejszą i wrzucą na serwer :) Banerek już jest, zaraz poleci na PW :)

A my tu czekamy, aż się na serwer wrzucą... ;)

Posted

Fizia to pies wybitnie kanapowo - łóżkowy :loveu:
W przeciwieństwie do Dafne, która uwielbia spędzać noce... pod łóżkiem :cool3:

Trochę monotonne te zdjęcia :roll: ale nie mogłam się zdecydować, które wstawić :eviltong: