Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Andzike, dziewczynki wygłaskane wzdłuż i wszerz :lol: No nie da się głaskać jednej, trzeba hurtem ;)

Dafne już przejawia ochotę do zabawy, ale Fizia jeszcze nie bardzo. Nad towarzystwem koleżanki przekłada ganianie za piłką i głaski. Na spacerkach jest taka skoczna, a na kanapę wspina się jak alpinista :evil_lol:

Mam jeszcze problem z pozbyciem się kołtunów, mam wrażenie, że są wszędzie, a dużo ich już wycięłam. Nie chcę jej jakoś drastycznie ciąć, coby duma damy nie ucierpiała ;) Ale Fizia współpracuje idealnie, można ją rozczesywać godzinami, a ona drzemie i tylko co jakiś czas przewraca się z boczku na boczek, kradnie buziaka i dalej śpi.
Słodki z niej przytulak :loveu:

Leni, oczywiście że tytuł musi być radośniejszy :) Na razie nie mam pomysłu, migrena mózg wyprała ;)

Posted

mshume napisał(a):
ja tam juz gdzies tekst o Fizi popełniłam, ale jest juz nieaktualny czesciowo :)

No to jak się zgłosiłaś na ochotnika to zrób korektę, coś dopisz jeszcze :)

Posted

Fizię zobaczyłam, jak stała w największe mrozy przy kracie i trzęsąc się z zimna wyciągała łapkę, płacząc, abym ją zabrała. Mimo,że bardzo marzła, bo ma delikatny włos (jak u shith tzu lub york), jako jedyna stała na zewnątrz i patrzyła swoimi wielkimi smutnymi oczkami, bo miała nadzieję, że ktoś ją zabierze.
Fizia ma około 3 lat, sięga pod kolano, jest drobnej budowy. Ma miękki włos we wszystkich możliwych kolorach
Po zabraniu ze schroniska Fizia rozkwitła: jest radosna,energiczna, uwielbia aportować piłeczkę. Sunia ma bardzo łagodny charakter, kocha ludzi, pragnie być blisko, nadrabia czas, gdy siedziała za kratami. Pięknie chodzi na smyczy i jeździ autem. Uwielbia dzieci.Będzie cudownym przyjacielem. Szukamy jej domku,który zakocha się w niej na zabój :)
Długa sierść Fizi wymaga regularnej pielęgnacji.
Obecnie sunia przebywa w okolicach Warszawy. Jest zaszczepiona, ma czip i jest wysterylizowana.
Kto da pięknej , długowłosej Fizi dom i miłość?

Posted

Mshume, dziękuję kochana :Rose: I przepraszam, ale ostatnio moja własna głowa jest przeciwko mnie :mad:
Tekst super, ale jeśli mogę coś dodać to... Fizia lubi koty :) Hmm, właściwie to nie wiem czy lubi, raczej ich nie zauważa ;)
Taka informacja bywa o tyle istotna, że np. Bajeczce zapewniła dom :) Co prawda ma świnkę Zimusia, nie kotka, ale Pani Bajeczki słusznie założyła, że skoro kotów nie jada na śniadanie to i świnka przeżyje :lol:

Posted

Leni, oto tekst po autoryzacji przez Ciotki ;):
Fizię zobaczyłam, jak stała w największe mrozy przy kracie i trzęsąc się z zimna wyciągała łapkę, płacząc, abym ją zabrała. Mimo,że bardzo marzła, bo ma delikatny włos (jak u shith tzu lub york), jako jedyna stała na zewnątrz i patrzyła swoimi wielkimi smutnymi oczkami, bo miała nadzieję, że ktoś ją zabierze.

Fizia ma około 3 lat, sięga pod kolano, jest drobnej budowy. Ma miękki włos we wszystkich możliwych kolorach
Po zabraniu ze schroniska Fizia rozkwitła: jest radosna,energiczna, uwielbia aportować piłeczkę. Sunia ma bardzo łagodny charakter, kocha ludzi, pragnie być blisko, nadrabia czas, gdy siedziała za kratami. Pięknie chodzi na smyczy i jeździ autem. Uwielbia dzieci.Zgadza się z kotami.Będzie cudownym przyjacielem. Szukamy jej domku,który zakocha się w niej na zabój
Długa, piękna sierść Fizi wymaga regularnej pielęgnacji.
Obecnie sunia przebywa w okolicach Warszawy. Jest zaszczepiona, ma czip i jest wysterylizowana.
Kto da pięknej , długowłosej Fizi dom i miłość?

Posted

mshume napisał(a):
Wiesz, ja to troche w..rzona jestem, bo ten pakiet wykupiłam 100 lat temu i czekam i czekam...

To tak jak ja dla Tibbiego :diabloti: Już bym sama 10 razy szybciej zrobiła. Zaraz ludzie zażądają zwrotu kasy

Posted

Noo, bo musiał upłynąć sto lat i jeden dzień :cool3: Linki aktywacyjne dolatują, więc ogłoszenia się ukazały. :)
Dodatkowo Leni podrzuciła Mantis sto linków (no dobra, może trzydzieści ;)), więc Fizia będzie miała tysiąc ogłoszeń. Wiem, wiem, z matematyką ma to niewiele wspólnego, ale jak brzmi ;)

Posted

Mantis napisał(a):
Noo, bo musiał upłynąć sto lat i jeden dzień :cool3: Linki aktywacyjne dolatują, więc ogłoszenia się ukazały. :)
Dodatkowo Leni podrzuciła Mantis sto linków (no dobra, może trzydzieści ;)), więc Fizia będzie miała tysiąc ogłoszeń. Wiem, wiem, z matematyką ma to niewiele wspólnego, ale jak brzmi ;)

Wybierz te najważniejsze, wszystkich i tak się nie uda obskoczyć, bo ich jest bardzo dużo

Posted

leni356 napisał(a):
Wybierz te najważniejsze, wszystkich i tak się nie uda obskoczyć, bo ich jest bardzo dużo

Mojej Fizi mam ogłoszeń żałować? Nigdy w życiu :cool3:
Może nie od razu wszystkie, ale dam radę :) Kto wie po jakim portalu spaceruje jej człowiek :)

Fizia zamordowała dziś swoją ukochaną piłeczkę :diabloti: Uwieczniono :p Problem w tym, że mam
zdolność do gubienia kabli wszelakich, szczególnie tych najbardziej potrzebnych :roll:

Sylwia, dziękuję w imieniu Fizi :) Jej oryginalną urodę uzupełnia cudowny charakter :)