Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Link nie działa, wrzuć jeszcze raz.
Ja mam teraz w hoteliku Tibbiego, Mię i Skubiego który wrócił z adopcji i 2 sunie na płatnym DT, nie podołamy z kolejnym psiakiem, musimy zebrać choć część funduszy

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mshume - odpowiem na Twoją wiadomość na wątku, ok ? I przepraszam, że tak późno, ale ostatnio dogo wariowało.

Fizia jest bardzo pogodną sunią - pchała się do wyjścia z klatki, na spacerze była bardzo radosna i energiczna. Na pewno tęskni za bliskością człowieka, ale w miarę dobrze radzi sobie w schroniskowej rzeczywistości. Ma fajne koleżanki w boksie i zgadza się z nimi.

Jeśli chodzi o stan jej skóry - owszem, są wyłysienia na grzbiecie, nie wygląda to dramatycznie, ale dobrze też nie jest.
Widać, że sunia jest dość delikatna - w schroniskowych warunkach ciężko będzie jej pomóc i porządnie ją zdiagnozować.

Fizia ma wolontariuszki, jedna z nich nawet miała konto na dogo, ale chyba bardzo rzadko wchodzi na to forum.
To mail do niej: [FONT=Tahoma]ewakonto@op.pl[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]

Posted

mshume napisał(a):
Dziekuję Ci za odpowiedz. Z Ewą rozmawialam i mówiła mi, ze Fizia będzie badana i będzie miala pobrane zeskrobiny.Teraz jej opiekunka mówiła,ze nie będą jej badać. Ja już zgłupiałam :(

Mshume,nie wiem czy dobrze się zrozumiałyśmy...Fizia ostatni raz idzie na szpital 21.03.
Po tym czasie pewnie będą czekać na działanie leków.Może po tym zrobią krew,zeskrobinę?
Opiekunka nie wie,co zalecą lekarze.Zna tylko ostatni termin "wizyty".Dlatego konkretów mi nie podała.
Czy lekarze postawią prawidłową diagnozę i czy przyjęli właściwy kierunek leczenia,czas pokaże.
Na pewno nie specjalizują się w chorobach skórnych...

Posted

Byłam dziś na chwilę z Fizią i Bajką na spacerku (pewna pani rozważała adopcję Bajki, więc Fizia też wyszła przy okazji).
Sierść faktycznie ładnie odrasta, sunia jest w dobrej kondycji :)

Posted

Absolutnie nie czekać ! Róbcie suni ogłoszenia, a skoro Fizia zakończyła leczenie, to natychmiast ją zapiszemy na zabieg kastracji.
Zanim ktoś zadzwoni, sunia już będzie po zabiegu.

Z promocją nie należy nigdy zwlekać. Mieliśmy już mnóstwo przypadków młodych, zdrowych psiaków, które nie doczekały następnego spaceru.

Posted

Dada M napisał(a):
Absolutnie nie czekać ! Róbcie suni ogłoszenia, a skoro Fizia zakończyła leczenie, to natychmiast ją zapiszemy na zabieg kastracji.
Zanim ktoś zadzwoni, sunia już będzie po zabiegu.

Z promocją nie należy nigdy zwlekać. Mieliśmy już mnóstwo przypadków młodych, zdrowych psiaków, które nie doczekały następnego spaceru.

To nie piszmy gdzie jest. I że do adopcji po sterylce

Posted

Zapisałam,ale Fizia jeszcze będzie dalej leczona.Wszystko się zatem wydłuży...Gdyby ktoś odpowiedni się trafił,nie upierałabym sie przy sterylizcji,przed adopcją.Jesli to stres,to może byc nawrót za jakiś czas i kólko się zamyka.Fizia ma delikatną psychikę i może mieć kłopoty...

Posted

Tekst jest trafiony.Ja bym zadzwoniła...No własnie,a jak juz zadzwonią to nie bedziesz mówiła,że sunia jest w schronisku?Z tym jest pewien problem...ja tego nigdy nie ukrywam,ale może to mój błąd?

Posted

Przepraszam, że sie wtrącę.
Ale jeśli nie powiecie, że ona jest w schronie, to czy będzie umiały opisać jak zachowuje się w domu, czego nie lubi, co lubi, jak i na co reaguje itp?
Ja wiem, że ludzie wolą psa z domku tymczasowego niż ze schroniska, ale jeśli osoba zainteresowana, poważna i świadoma, dowie się, że pies jest w schronisku i zdecyduje sią na nią, to wg mnie będzie to wartościowy domek.
Ja uważam, że lepiej powiedzieć prawdę gdzie jest, niż to ukryć. Jeśli później dowiedzą się czy trafią na wątek, poczują się oszukani. Nawet jeśli niepowiedzenie prawdy miało na celu dobro psa.

Posted

Też uważam, że nie ma sensu tego ukrywać. Mądrych ludzi to nie odstraszy, a nam da pewność, że myślą o suni poważnie, licząc się z pewnymi niewiadomymi dotyczącymi jej zachowania.