E-S Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 marianna66 napisał(a):Witam, czy mogłabym dostać kontakt do osoby, która szuka domu dla suczki Fizi? Znalazłam ogłoszenie na allegro o poszukiwaniu nowych domów dla suczek Dafne i Fizia. Niestety od kilku dni wysyłam maile i dzwonię na podany numer. Niestety bez odpowiedzi. Po tym co przeczytałam na tym forum w wątkach najpierw Dafne, a teraz Fizia, mam pytanie czy te psiaki rzeczywiście czekają na nowy dom? Dodam, że ogłoszenie o Dafne z allegro zniknęło. Dziękuję za wszelkie informacje. Proszę jaki nagły, zmasowany i nieoczekiwany BUM na Fizię :) Po 2 miesiącach olewki totalnej. Jest ktoś na tyle naiwny, że się nabierze na szczerość intencji ? Sytuacja na wątku kojarzy mi się z nazwą starego, punkowego zespołu : Nagły Atak Spawacza :evil_lol: Miła Marianno zarejestrowana w maju 2010 :) Wyślij PW do założycielki wątku :) Quote
leni356 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 marianna66 napisał(a):Witam, czy mogłabym dostać kontakt do osoby, która szuka domu dla suczki Fizi? Znalazłam ogłoszenie na allegro o poszukiwaniu nowych domów dla suczek Dafne i Fizia. Niestety od kilku dni wysyłam maile i dzwonię na podany numer. Niestety bez odpowiedzi. Po tym co przeczytałam na tym forum w wątkach najpierw Dafne, a teraz Fizia, mam pytanie czy te psiaki rzeczywiście czekają na nowy dom? Dodam, że ogłoszenie o Dafne z allegro zniknęło. Dziękuję za wszelkie informacje. Witamy :) Kontakt w sprawie adopcji jest w pierwszym poście, ale opiekunka w weekend jest niedostępna, będzie po weekendzie :) Prosimy o chwilę cierpliwości. Adopcją Fizi i Dafne interesuje się bardzo dużo osób. Allegro Dafne nie zniknęło, tylko się skończyło, zawsze trwa kilkanaście dni i się kończy Quote
marianna66 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Dziękuję za odpowiedz. Nie sądziłąm jednak, że będą one takie niesympatyczne i nie wiem skąd mniemanie o złe intencje. Fizię i Dafne znalazłam na allegro szukając suczki dla mojego ojca, który musiał pożegnać się niedawno ze swoim starym psem. Maile do p. mantis wysyłałam od wtorku, od czwartku zaczęłam dzwonić kilka razy w ciągu dnia. Szkając inforamcji o psach do adpopcji natrafiłam na to forum, gdzie zauwżyłam zaintresowanie Fizą oraz, chyba jeszcze większe, Dafne. Dziwię się więc, że ponad dwa miesiące jest problem ze znalezieniem im domu. Zwłaszcza, że ogłoszenia są na wielu portalach. Jeśli naprawdę poszukiwani są nowi właściciele, to sądzę, że należy odpowiadać na zapytania kierowane emailem oraz odbierać telefony, kiedy są podane do kontaktu. Dodam, że szukam niedużej suni, z okolic Warszawy, która mogłaby pomóc zapomnieć o stracie przyjaciela dobremu człowiekowi. Pozdrawiam! Quote
Mantis Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Przepraszam wszystkich zainteresowanych adopcją Fizi za znikomy (lub żaden) brak kontaktu w minionym tygodniu. Od jutra (właściwie dziś) jestem do Waszej dyspozycji :) marianna66, rozumiem Twoje zniecierpliwienie, zapewne spowodowane ogromnym zauroczeniem Fizią, ale bywają sytuacje życiowe, które uniemożliwiają zajmowanie się adopcją w danym momencie. Quote
Atomowka Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 O co chodzi? Nagle tylu chętnych po Fizie? No to cudownie, nowy domek dla Fizi a reszta zainteresowanych zostanie rozdzielona między pozostałe biedy :eviltong: Quote
Mantis Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Atomowka, doskonały plan :lol: Fizia się na pewno nie obrazi, jeśli pojawią się tu fiziopodobne "stworki" :cool3: Quote
kmurdz Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 czytam i nie wierze.. wydawalo mi sie, ze jest to forum, na ktorym kazdemu zalezy na tych biednych psiakach. czemu na tym watku jest tak nieprzyjemnie?? o co tu chodzi?? bo naprawde sie czuje jak intruz, chcac poraz pierwszy w zyciu zaadoptowac pieska.. Quote
mshume Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Kmurdz, przykro mi ,ze debiutujesz na dogo na wątku, gdzie wywiązała się taka dyskusja. Uwierz mi, my tu wszyscy mamy na sercu dobro psów. Pomagamy im jako wolontariusze, poświęcając swój wolny czas. Jeśli naprawdę jesteś zainteresowana adopcją Fizi, to nie powinno Cię zrażać nasze starcie z inną osobą na wątku, to jest forum dyskusyjne.Powodzenia w adopcji :) Quote
kmurdz Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 ok, no to mam nadzieje, ze damy rade :) pozdrawiam! Quote
lucyfcia Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 marianna66 napisał(a):Dziękuję za odpowiedz. Nie sądziłąm jednak, że będą one takie niesympatyczne i nie wiem skąd mniemanie o złe intencje. Fizię i Dafne znalazłam na allegro szukając suczki dla mojego ojca, który musiał pożegnać się niedawno ze swoim starym psem. Maile do p. mantis wysyłałam od wtorku, od czwartku zaczęłam dzwonić kilka razy w ciągu dnia. Szkając inforamcji o psach do adpopcji natrafiłam na to forum, gdzie zauwżyłam zaintresowanie Fizą oraz, chyba jeszcze większe, Dafne. Dziwię się więc, że ponad dwa miesiące jest problem ze znalezieniem im domu. Zwłaszcza, że ogłoszenia są na wielu portalach. Jeśli naprawdę poszukiwani są nowi właściciele, to sądzę, że należy odpowiadać na zapytania kierowane emailem oraz odbierać telefony, kiedy są podane do kontaktu. Dodam, że szukam niedużej suni, z okolic Warszawy, która mogłaby pomóc zapomnieć o stracie przyjaciela dobremu człowiekowi. Pozdrawiam! Tak, Marianna66- masz rację. Doprawdy dziwy się tutaj dzieją. Psinki o których się pisze w innych ogłoszeniach,że miały sterylkę - nadal zbiera się pieniądze na ich sterylki. Dafne- wg info ze schroniska została adoptowana- więc dlaczego jest w DT u Mantis. I co to za DT, skoro żadna fundacja, żadne TOZ o niej nie wie? Dlaczego, skoro 4 miesiące jest tyle zainteresowanych, nadal sunie nie znalazły domu? Mam podobne wrażenie do Twojego, zwłaszcza, że byłam zainteresowana adopcją. Coś tu śmierdzi. Quote
Marta67 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 lucyfcia Dafne zostaje w domu tymczasowym na zawsze jeśli cię to interesuje. my chcemy tym psiakom pomóc, więc dobrzy ludzie (prześladowana przez Ciebie Mshume między innymi ;) ) poświęcają swój czas i pieniądze, zajmując się psiakami, którym nie dane było znaleźć właściciela, czy robiąc ten uczynek mamy informować TOZ? myślisz, że oni by to zapamiętli czy coś? mając tyle psów pod opieką, tyle interwencji oni naprawdę nie mają czasu żeby sprawdzać czy pies trafia do dt. tym zajmują się sami zainteresowani (schronisko itp, choć czasem się nie interesują i wtedy tym bardziej trzeba psiaka zabrać) przykro mi to pisać ale Twoje posty zawierają w sobie jad, który jest tu, że tak powiem zbędny. Czemu czepiasz się ludzi, którzy chcą pomagać psom? i bardzo się mylisz uważając, że ktokolwiek tutaj na tym zarabia! to między innymi właśnie my wpłacamy pieniądze na karmę, veta, transport, sterylizację i wszystko inne. a ci którzy dt prowadzą, bardzo często dokładają od siebie dużo kasy na utrzymanie tych psów... więc najpierw pobądź dłużej na dogo zanim zaczniesz kogokolwiek krytykować, tylko o to cię proszę. Quote
lucyfcia Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Wszystkie schroniska wydają na DT. Pod warukiem zwrócenia sie do fundacji typu pro animals, TOZ i tp. podaje link: http://www.adopcje.org/article26-1-D...esz_pomoc.html więc..... DT można "załatwić" legalnie. Fundacja załatwia formalności dla legalnego DT i sponsoruje utrzymanie zwierzaczka na Dt. I sprawdza dom tymczasowy. Po to są te fundacje. Właśnie po to. Z moich i Twoich podatków. http://www.psy-warszawa.pl/index.php...noci&Itemid=74 Mshume, gdzie jest wobec tego Fizia, którą , ponoć ( wg wątku Fizki na Dogo) adoptowałaś. Będę miała wgląd do umowy adopcyjnej - jeśli taką podpisałaś na Paluchu. Gdzie jest Twoja podopieczna? I dlaczego jest w DT? http://www.paluch.org.pl/index.php?d...teering&what=1 http://www.paluch.org.pl/index.php?do=guide&what=2 Przecież powinnaś ją mieć u siebie? Quote
E-S Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='lucyfcia']Wszystkie schroniska wydają na DT. Pod warukiem zwrócenia sie do fundacji typu pro animals, TOZ i tp. podaje link: http://www.adopcje.org/article26-1-D...esz_pomoc.html więc..... DT można "załatwić" legalnie. Fundacja załatwia formalności dla legalnego DT i sponsoruje utrzymanie zwierzaczka na Dt. I sprawdza dom tymczasowy. Po to są te fundacje. Właśnie po to. Z moich i Twoich podatków. http://www.psy-warszawa.pl/index.php...noci&Itemid=74 Mshume, gdzie jest wobec tego Fizia, którą , ponoć ( wg wątku Fizki na Dogo) adoptowałaś. Będę miała wgląd do umowy adopcyjnej - jeśli taką podpisałaś na Paluchu. Gdzie jest Twoja podopieczna? I dlaczego jest w DT? http://www.paluch.org.pl/index.php?d...teering&what=1 http://www.paluch.org.pl/index.php?do=guide&what=2 Przecież powinnaś ją mieć u siebie? Co Ty chcesz lucyfcia ? Bo na pewno nie adoptować pieska. Idź szukać sensacji tam, gdzie naprawdę są. Do zwierząt w świetle ustawy o ochronie zwierząt stosuje się przepisy o rzeczach. Mogę oddać na DT, sprzedać, zrobić wszystko, co nie jest prawnie zabronione :) Kup se Fakt i się napawaj zbrodniami, albo rób coś pożytecznego dziewczyno i weź się wreszcie do kupy, bo póki co to oprócz chęci zrobienia Mshume na złość /oj bardzo skutecznie Ci na odcisk gdzieś nadepnęła:) / to nie robisz NIC - nawet nie pozorujesz chęci adoptowania czy udzielenia pomocy jakiemukolwiek pieskowi, zaśmiecasz tylko wątek. Quote
mshume Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Ewcia, do not feed troll. :cool1:Ty mi lepiej swoim rączym piórem napisz na pw,jakie masz teorie na temat finału finałów naszego serialu. Ta pani sieje nuuuuude :p Quote
Marta67 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 mshume napisał(a):Ewcia, do not feed troll. :cool1:Ty mi lepiej swoim rączym piórem napisz na pw,jakie masz teorie na temat finału finałów naszego serialu. Ta pani sieje nuuuuude :p jakiego serialu? :cool3: Ewa, ja już zauważyłam karteczkę a Ty? oto ona: PROSIMY NIE KARMIĆ ZWIERZĄT chyba, że akurat jest dzień dobroci :eviltong: Quote
mshume Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 LOST. nazywam się MsHume i jestem lostomaniaczką ;) Quote
mshume Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Fiziulcu, jak żyjesz? A jak twoja kolezanka brunetka? :) Quote
Mantis Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Fizia: Mantis przeprowadza na nas eksperymenty :roll: Zamordowałam kolejną piłkę :oops: I ciągle ktoś obcy się w tym dom kręci. No to broniłam kotka, bo Dafne to sobie poradzi, zresztą ona to się wszystkim podlizuje. Heh. Już nie wiem co o tym wszystkim myśleć... zapytam Mantis :p Quote
mshume Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Fiziu, nic się nie martw, ciocia czuwa. Mantis, prosze mnie natychmiast powiedzieć,co to za eksperymenty na zwierzętach się dzieją, hę?:mad::cool3: Fizia, grzeczny piesek i obrońca kotków.:p Quote
Mantis Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Aaa, to Fizia w ciocię taka czujna Wystarczy, że szepnę "Dafne", a Fizia już na kolankach :lol: Generalnie relacje między dziewczynami wyglądają tak... ;) Oj dzieją się eksperymenty, dzieją :razz: Mantis chyba osiwieje zanim dojdzie do konsensusu co się w BARF dziewczynom podoba To znaczy bardzo im się podoba ta mięsna część diety, gorzej z tą owocowo-warzywną. A marchewki królikowi kradną. I weź tu człowieku zrozum kobiety :evil_lol: Quote
mshume Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 No własnie. Ja już trochę wolniejsza po łykendzie ;) to sobie przypomniałam,ze na niusy czekam i czekam ;) Quote
Recommended Posts