Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Jak ona znosi zostawanie samej w domku,bez obecnosci czlowieka? Chodzi mi nie o niszczenie,ale czy wyje,piszczy lub szczeka wtedy?

Na to pytanie pewnie powinni odpowiedzieć sąsiedzi ;) Ale się nie skarżą, więc nie jest źle :)
Fizia nie jest ani agresywna, ani bojaźliwa. Nie zaczepia innych psów. Na spacerze najważniejsza jest piłeczka. Ze spokojnego, grzecznego pieska, Fizia przeistacza się w piłeczkowego potwora :razz:
Gdy piłeczki brak, grzeczniutko drepcze obok mnie :)

Fiziula mam 37 cm. w kłębie.

Posted

Mantis napisał(a):
Na to pytanie pewnie powinni odpowiedzieć sąsiedzi ;) Ale się nie skarżą, więc nie jest źle :)
Fizia nie jest ani agresywna, ani bojaźliwa. Nie zaczepia innych psów. Na spacerze najważniejsza jest piłeczka. Ze spokojnego, grzecznego pieska, Fizia przeistacza się w piłeczkowego potwora :razz:
Gdy piłeczki brak, grzeczniutko drepcze obok mnie :)

Fiziula mam 37 cm. w kłębie.

A jak Fizia toleruje obecnosc drugiej suni w domku/bloku?

Posted

Z Dafne nie ma wielkiej przyjaźni, ale awantur też nie ma. Fizia tak długo czekała na zainteresowanie ze strony człowieka, że jest teraz troszkę zazdrosna. To pewnie kwestia czasu, kiedy się przekona, że ten człowiek nie jest na chwilę (jak było w schronisku) to będzie potrafiła dzielić się tym człowiekiem z psią koleżanką.

Każdy nowy tymczasowicz jest zazdrosny o tymczasowego rezydenta. Potem to mija, a role się odwracają. Dafne była zazdrosna o Bajkę, która ma już domek. Teraz Dafne przestała zabiegać o względy, przyszła kolej na Fizię. Potrzeba im tylko trochę czasu na oswojenie się z myślą, że człowiek nie zając, nie ucieknie ;)

Posted

Mantis napisał(a):
Z Dafne nie ma wielkiej przyjaźni, ale awantur też nie ma. Fizia tak długo czekała na zainteresowanie ze strony człowieka, że jest teraz troszkę zazdrosna. To pewnie kwestia czasu, kiedy się przekona, że ten człowiek nie jest na chwilę (jak było w schronisku) to będzie potrafiła dzielić się tym człowiekiem z psią koleżanką.

Każdy nowy tymczasowicz jest zazdrosny o tymczasowego rezydenta. Potem to mija, a role się odwracają. Dafne była zazdrosna o Bajkę, która ma już domek. Teraz Dafne przestała zabiegać o względy, przyszła kolej na Fizię. Potrzeba im tylko trochę czasu na oswojenie się z myślą, że człowiek nie zając, nie ucieknie ;)

Czy FIZIA jest bardziej bojazliwa sunia,czy bardziej odwazna,nielekliwa i nie bojaca sie nowych miejsc,sytuacji i ludzi? Szukam takiej bardziej odwazniejszej suni,zeby moc rozkrecic moja sunke RUBI.

Posted

mshume napisał(a):
Niebieska,czy czytałaś wątek? to wszystko jest tu ujęte.To nie jest bojażliwa,zamknięta w sobie sunia.

Przepraszam,nie czytalam calego watku od poczatku i dlatego takie moje pytania. Jesli bym zdecydowala sie na adopcje FIZI,to czy bylby mozliwy jakis ewentualny transport do Gdyni ?

Posted

lektura wątku jest obowiązkowa. :pTransportu zawsze szukamy, czasem uda się bezpłatny, czasem za zwrotem kosztów. Kto przeprowadzał adopcję twojej suni? Czy miała swój wątek?

Posted

mshume napisał(a):
lektura wątku jest obowiązkowa. :pTransportu zawsze szukamy, czasem uda się bezpłatny, czasem za zwrotem kosztów. Kto przeprowadzał adopcję twojej suni? Czy miała swój wątek?
Wobec tego postaram sie przeczytac watek od deski do deski... Moja sunke RUBI adoptowalam az z Kielc. Zdaje sie,ze ma jakis watek na Dogo...lub miala.

Posted

mshume napisał(a):
tak znalazłyśmy watek Rubi.Jeszcze kilka tygodni temu szukałaś tymczasu dla swojej suni. W twojej sytuacji życiowej nie powinnaś chyba adoptować drugiego psa.
http://www.dogomania.pl/threads/182740-Potrzebny-tymczas-na-okolo-1-1-5-miesiaca-dla-cudownej-suni-Rubi.../page2

Obecnie moja sytuacja ulegla zmianie na lepsze. Inaczej chybabym nie brala jeszczejednej suni. Decyzja nalezy do Ciebie. Rozumiem,ze chcesz znalezc jak najlepszy domek dla FIZI,ja zrobilabym tak samo. Ja tez nie twierdze,ze to musi byc wlasnie FIZIA.

Posted

Sorry, że się wtrącam ale skoro Twoja sytuacja życiowa uległa poprawie to czemu nie zabierasz Rubi z hoteliku tylko szukasz następnego psa? No chyba, że lada moment Rubi będzie w Twoim domku z powrotem

Posted

Atomowka napisał(a):
Sorry, że się wtrącam ale skoro Twoja sytuacja życiowa uległa poprawie to czemu nie zabierasz Rubi z hoteliku tylko szukasz następnego psa? No chyba, że lada moment Rubi będzie w Twoim domku z powrotem

No wlasnie sie poprawila. Z tego co Pani pisala wychodzi na prosta i na dniach bedzie w Polsce i zabierze Rubi do siebie z powrotem. Ale to juz prosze kontaktujcie sie bezposrednio z Niebieska...