Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

morisowa napisał(a):
Dante nie siedzi w kliperze :) On ma tak zwany podwójny boks w pawilonie.

Ale jest wyprowadzany na spacerki, czy tak tam siedzi ?

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

morisowa napisał(a):
Dante nie siedzi w kliperze :) On ma tak zwany podwójny boks w pawilonie.

Ale chodzi czasem przynajmniej biedak na spacery ?
Szkoda mi go strasznie, jest przepiękny.

Posted

Kurcze blade ... ogłaszać, ogłaszać, ogłaszać, tylko że ... teraz faktycznie jest mało "wyjściowy" :( Rzeczywiście nie do poznania biedny, biedny piękny pies :(

Posted

On był piękny i będzie piękny. Póki co rzeczywiście nie ten sam pies :/

Apsa, on już oberwał, wcześniej. Teraz wyjątkowo dobrze dogadał się z psami. Shadow jakoś sobie z nim poradził, na tyle, że kilka dni temu byłam w szoku jak je zobaczyłam - bawiły się. I oby tak pozostało. Bo zasadniczo to taki typ psa, który w schronisku łatwo może się doigrać.

Dziś Dante załapał się na comiesięczny spacer.

Posted

Czesc morisowa :)! No ja nie wiedzialam, ze Dante ma watek, teraz wlazlam na Dogo, a tu taka niespodzianka :) Myslalam, ze one czesciej wylaza na spacery, kurcze, potrzeba jest ogromna w takim razie...
Mialysmy dzis podjechac na Paluch, jak pisalam z Toba, ale pojechalysmy z Beza na Dzien Ziemi na Pola... Niestety nic z adopcji nie wyszlo, Beza byla zdenerwowana i ogolnie masa ludzi, tlok, balagan ;) Wrocila do hoteliku :(

Pamietamy o Dante, w tym tygodniu mam nadzieje, ze uda sie podskoczyc... Choc jeszcze w tym tygodniu czeka "mnie" :) sterylka innej suni - jutro sie dowiem dokladnie w, ktory dzien... Pamietam i bedziemy w kontakcie :)

Posted

Dogo07 napisał(a):
Czy Dante szuka domu tylko w woj. mazowieckim ?

NIE!!! szuka dobrego, kochającego domu gdziekolwiek. Choć oficjalnie nowy właściciel musi osobiście przyjechać do schroniska, to już różne historie bywały :cool3:

Posted

Dogo07 napisał(a):
Czy Dante szuka domu tylko w woj. mazowieckim ?

NIE!!! szuka dobrego, kochającego domu gdziekolwiek. Choć oficjalnie nowy właściciel musi osobiście przyjechać do schroniska, to już różne historie bywały :cool3:

ps.może by jakoś tytuł zmienić, bo ten wygląda , hmmm, dziwnie. Ja naprawdę nie chciałam kłócić się o to kopiowanie, o co innego mi chodziło :oops:

Posted

Tekst, czy wszystko się zgadza ?

Na początku swojego pobytu w schronisku Dante był psiakiem wesołym z nadzieją czekającym na nowego opiekuna.
Jednak przyszedł czas, że zrozumiał w jakim smutnym i beznadziejnym miejscu się znajduje.
Psiak posmutniał, ubrudził się, jego piękne futerko skołtuniło się i już nie wyróżnia się tak urodą wśród wielu setek psiaków czekających w schronisku, a jego szanse na dobry dom i szczęśliwą przyszłość maleją z każdym dniem.

Bo czy ktoś dostrzeże w tym biednym kudłaczku nieszczęśliwego psiaka o przyjaznym charakterze, który tak bardzo potrzebuje domu i kochającego człowieka ?

Dante to psiak żywy, zamknięty całymi dniami w schroniskowej klatce, nudzi się i męczy.
Jest młody (ma ok. 2-3 lat), średniej wielkości, waży ok. 20 kg. Przyjacielski do ludzi, bardzo tęskni za bliskością człowieka, lubi dzieci. W stosunku do obcych osób początkowo nieśmiały, ale dość szybko przełamuje bariery, a wtedy sam zachęca do zabawy.
Szkoda aby się taki słodki cudaczek marnował za kratami.

Kontakt w sprawie pieska:
magdalena61@poczta.onet.pl
602-184-573

Posted

Dogo07 - tekst jak najbardziej w porządku :)

leni - ja go prawie codziennie obserwuje z psami. Dopiero w obecnym boksie dobrze się zgrał, nawet bawi się z kumplem. Wcześniej prowokował psy, albo podszczypywał/męczył suczki :roll: jak dla mnie zachowanie wynikające z nudów, ograniczonej przestrzeni i braku człowieka. On nie jest po prostu agresywny do psów. On zaczepia z nudów. Lub do zabawy i jest źle rozumiany. I się nakręca. I na mikro-przestrzeni zaczynają się konflikty.

Posted

Wrzućcie fotki, zrobimy komplet ogłoszeń. Szkoda ze z MP nie ma dużego odzewu na kudłacze, mieliśmy nadzieję że Dante znajdzie dom. Ja mam ostatnio niewiele czasu, ale zrobię mu trochę ogłoszeń

Posted

APSA napisał(a):
???

On nie jest w budzie, jest w pawilonie.

??? Było jego zdjęcie i imię Dante na boksie, w którym jest jeszcze jeden kudłaty piesek no i ta buda, tzn. taka wmurowana. stamtąd nie wyszedł.
To było jego zdjęcie.
Nie mogłam zrobić zdjęcia. Może kiedyś tam był i nikt nie zdjął kartki ? Jest to możliwe ? Byłam tam 1 raz w życiu, nie wiem jaki nr boksu.