Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po tych zapowiedziach, ze go nie poznam, spodziewałam sie co najmniej obciachania na zero, atu proszę, elegancko sierść skrócona, ale łepek i ogonek został 100% Dantusiowy :)
W tej kiteczce to wygląda jak jaki transwestyta :evil_lol:

Posted

:Rose:WITAMY SERDECZNIE
Dziękuję Renatko za wstawienie zdjęć naszego niedźwiadka .
Dwa miesiące miną 25 marca, kiedy ROZBÓJNIK jest z nami .Troszkę już poznałam moją przytulankę i mogę powiedzieć że rozpieszczonym rozbójnikiem jest ...:diabloti:
Potrafi warczeć kiedy śpi, a ktoś chce przejść koło niego .Wydziera mi z talerza moje jedzenie ,chce wypić poranną moją kawę DRANISKO :cool3:
Uwielbia leżeć na łóżku i głowę położyć na podusi .
I CIĄGLE JEST STRASZNIE GŁODNY ,do tego stopnia chce to udowodnić że prosi o kromkę chleba wychodzi z kuchni i chowa ją pod kanapę, że niby on zjadł .:shake:.
WSZYSCY GO KOCHAMY POMIMO JEGO WAD;) TO CUDOWNY KOCHANY MINIO .:iloveyou:
SERDECZNIE POZDROWIENIA ZE SZKOCJI:Rose::Rose::Rose:

• 3 months later...
Posted

A co tam: z okazji zakupu telefonu robiącego zdjęcia, które nawet (w ostateczności) można publicznie pokazać, wepcham się z wieściami ;)

Często się widujemy i chodzimy na wspólne spacery, ale zwykle nie mamy okazji do pstrykania zdjęć; dopiero podczas ostatniego spotkania zrobiłyśmy szaleńcom parę fotek. Też czasu na zbyt wiele nie było, bo psy szalały, ganiały się, biegały po kałużach, kładły się w tychże :mad:, a następnie, ubłocone po pachy, stwierdziły, że już możemy wracać, bo są głodne...

Dante to fantastyczny pies. Otwarty, energiczny, bystry, bardzo skierowany na człowieka. Ale oczywiście, że swoje za uszami też ma :eviltong:. Gdybym miała zgadywać, co mu siedzi na drzewie genealogicznym, to obstaję za mieszanką bliżej niesprecyzowanego teriera z jakimś owczarem. Pal sześć wygląd (choć i tu łatwo sobie wyobrazić taki mix), ale przede wszystkim charakter, skłonności, odruchy. Po terierze odziedziczył chłopak upór i zaciekłość - ależ walczy o zabawkę przy przeciąganiu! :diabloti: - a po pastuchu silny instynkt stadny oraz chęć kontrolowania otoczenia pod jego "opieką".

Ta ostatnia sprawia, że Dante wciąż wymaga pracy. Co za szczęście, że z nim akurat praca to sama przyjemność :loveu:. No, może z wyjątkiem obślinionych rąk, bo delikatnie brać smakołyków jeszcze tak całkiem nie umiemy :lol:

Posted

Dandie dinmont terrier (nawet imię podobne do nazwy rasy :lol:)

Dodać do tego PONa i Dante gotowy :)
Kurcze, trzeba się będzie wybrać na wizytę poadopcyjną do Dantka (i pewnie już Morka :) )

• 2 weeks later...
Posted

APSA napisał(a):
Dandie dinmont terrier (nawet imię podobne do nazwy rasy :lol:)

Dodać do tego PONa i Dante gotowy :)
Kurcze, trzeba się będzie wybrać na wizytę poadopcyjną do Dantka (i pewnie już Morka :) )
No, po strzyżeniu naprawdę podobny :lol:

Efekty następnego spotkania:

Buszujący w jaskrach

Roześmiany kudłaty ryjek

Potem szczęście się skończyło, bo z kuchni wygonili... :shake:

I na obiad kazali czekać :placz:

Ni z gruszki, ni z pietruszki, ale taka oto zachęta do wizyty :p:

Wciąż uwielbia gości i drze się o głaski (względnie o wodę) :eviltong:

Posted

Witam
Niesamowite APSA odnalazłaś teriera, który doprawdy przypomina Dantunia .
Już jakiś czas u Dantego pojawiła się walka o dominację .Dante na początku niewinnie badał swoje szanse i wyczuł moje zawahanie oraz ustępliwość .Do tego rozpieszczenie z mojej strony.Popełniłam kilka błędów litując się nad biednym pieskiem a piesek pokazał :diabloti:.
Kolejnym problemem jaki jest od początku to brak samokontroli i odpoczywania .

Ale pracujemy,behemotka dostarcza mi wiedzę jak radzić sobie z tymi problemami .Za co Wielkie Dzięki :loveu:
Zamówiłam klateczkę gdzie mój więzień nauczy się wyciszenia ,feromon- D.A.P w kontakcie i dużo szkolenia .: Dog_run:

Posted

Oj tam, trochę go obsmarowałaś, zaraz wyjdzie, że z samych wad się chłopak składa :evil_lol:

A Dante jest naprawdę świetnym psem; ileż bym dała, żeby moje kundliszcze było tak nastawione na człowieka :loveu:. Oczywiście minusem tego nastawienia jest fakt, że brak zajęcia to automatyczne kłopoty ;). Wystarczyła krótka choroba (ludzia, nie psa) i już się kudłaczowi poprzestawiało w główce. Do tego faktycznie został rozpuszczony jak dziadowski bicz, w efekcie czego pokazał różki (i ząbki :diabloti:). Dopiero teraz następuje koniec litowania się nad skrzywdzonym, uciśnionym stworzonkiem, które wreszcie zaznało trochę dyscypliny :p

Jaśniej postawione granice + rozmaite zajęcia typu szukanie zabawki = od razu inny pies. Serio, on jest tak bystry, że naprawdę aż się chce coś z nim robić.

Oddzielny temat to rzeczywiście wyciszanie. Dante ma kłopot z opanowaniem emocji, przełączaniem się między trybem aktywności i odpoczynku. Kiedy moje futro po spacerowych gonitwach kładzie się i drzemie, Dante dyszy, nie może sobie znaleźć miejsca, kładzie się i zaraz wstaje, w końcu i tak zaczepia leżącego, bo nie wie, co ze sobą zrobić.

Wprowadziliśmy D.A.P. (nie zawadzi, a może pomóc w wyciszeniu), a na dniach przyjedzie klatka. Oczywiście wiemy, jak z nią pracować, wszystko jest zaplanowane krok po kroku :). Mamy nadzieję, że posiadanie własnej "nory", bezpiecznego i spokojnego schronienia, pozwoli mu lepiej odpoczywać, bez zrywania się przy każdej okazji.

A tak w ogóle jest strasznie opiekuńczy :loveu:. Jak któryś z chłopców oddali się na spacerze, Dante momentalnie robi się czujny i próbuje go sprowadzić z powrotem. Na dodatek ostatnio, kiedy bawiłam się z moim wyżłowatym w łapanie za rękę (takie coś podobne do obrony sportowej), kudłacz chciał mnie koniecznie bronić przed groźnym atakiem :lol: