agada Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='UBOCZE']Jeśli pytasz, co z Melisią, Spójrz na jej kochane pysio, Smutne oczka i błaganie O dom ciepły i posłanie... Prosze, proszę:loveu:, a ja myślałam, że nadworną poetką dogomanii jest Szarotka:oops:, a tu i wujkowie z talentami:eviltong:!! Prosimy o jeszcze:klacz: Quote
jogi Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 a to sterylka aborcyjna_ jaka by nie była, to konieczna. Trzymam kciuki to już dziś? a co z nogą? tez trzeba będzie ją naprawiac? Quote
RenW Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Trzeba tu częściej zaglądać.. ;) Bo jakoś tak imię tej psicy dziwnie koi mi nerwy..!:lol::eviltong: Quote
RenW Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='agada']Prosze, proszę:loveu:, a ja myślałam, że nadworną poetką dogomanii jest Szarotka:oops:, a tu i wujkowie z talentami:eviltong:!! Prosimy o jeszcze:klacz: Uuuu.. Szarotka ?! :loveu: Mam nadzieję, że nikogo tu nie zdetronizowałam i nie umniejszam zasług.:evil_lol: W każdym razie mamy komplet poetów: Wujka i Ciocię. Parytet musi być zachowany. ;) Wszędzie musi istnieć równowaga.. i tu też.:diabloti: Quote
agada Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 RenW z tobą to chyba nie sposób się nudzić?:evil_lol: A Szarotce rękawica rzucona może zajrzy:eviltong: Quote
Tola Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 To ja tez witam dogomaniackiego poetę; super:loveu: Melisce bardzo przyda się taki talent:cool3: Dziewczyna juz po sterylce; wszystko ok, tzn Melisa czuje sie dobrze. Zadra napisala: Melisa juz po sterylce; przed ważyła 8,40 kg, a po 5,90 kg. Macica ze szczeniakami była monstrualnie duża (2,5kg.). Po złamaniu miednicy, przy tak duzych szczeniakach, nie miałaby szans na samodzielny poród. Prawdopodobnie wyszczeniłaby się w kojcu ogólnym i zdechła.Melisa jest bardzo wynissczona, zdjęcia jednak tego nie oddają. Zaraz dodam zdjęcia Quote
zadra Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Wyliczyłam macica ze szczeniętami stanowiła 42,3% masy ciała Melisy (porównianie z wagą sprzed ciąży). W dodatku do żle zrośniętej miednicy dołącza uszkodzony staw kolanowy.Po zabiegu Meliska śpi nakryta kocykiem,oczywiście w pampersiku.Dopiero jutro zabiorę ją na spacer i opiszę zmiany w chodzeniu bez obciążenia. Quote
agusiazet Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Trzymaj się Melisa, już będzie tylko lepiej!!! Quote
Figafiga Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Szkoda mi bardzo Meliski....u nas skur... jakiś do schroniska przez betonowy płot przerzucił sunię w zaawansowanej ciąży!!!Naszą Piankę... http://www.dogomania.pl/threads/1809...2#post14214872 podnoszę Meliskę Quote
pom-pon Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Melisko z okazji dnia psa zyczę ci szybkiego powrotu do zdrowia i jakiegoś aniołka, który cie przygarnie na dobre i złe :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
zadra Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Prawda,że Meliska prześliczna.Już dość dobrze się czuje.Chodzi,ale niewiele,troszeczkę zjadła-oczywiście tylko mięsko z ręki. Jest taka poczciwa i łagodna. Quote
agada Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Figafiga napisał(a):Szkoda mi bardzo Meliski....u nas skur... jakiś do schroniska przez betonowy płot przerzucił sunię w zaawansowanej ciąży!!!Naszą Piankę... http://www.dogomania.pl/threads/1809...2#post14214872 podnoszę Meliskę Link się mi nie otwiera!! Quote
agada Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Śliczne suczątko, takie łagodne mimo całego zamieszania, przeczuwam, że to będzie super niunia, dobrze, że zabieg pomyślny i sunia dobrze się czuje, czekamy na zdjęcia po... Quote
RenW Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 agada napisał(a):Śliczne suczątko, takie łagodne mimo całego zamieszania, przeczuwam, że to będzie super niunia, dobrze, że zabieg pomyślny i sunia dobrze się czuje, czekamy na zdjęcia po... Bidulka nasz kochana.. :loveu:tyle musiała wycierpieć..:shake: Ano czekamy..;) Quote
zadra Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Melisa czuje się już bardzo dobrze.Apetyt ma ogromny.Byłysmy na spacerku.Na smyczy chodzi ładnie.Bez dodatkowego obciążenia chód ma dużo lżejszy.Jest o wiele sprawniejsza fizycznie. Quote
zadra Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Melisa czuje się już bardzo dobrze.Apetyt ma ogromny.Byłysmy na spacerku.Na smyczy chodzi ładnie.Bez dodatkowego obciążenia chód ma dużo lżejszy.Jest o wiele sprawniejsza fizycznie. Quote
zadra Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Dzisiaj Meliska czuje sięjuż świetnie.Apetyt ogromny.na spacerku zachowuje się bardzo ładnie.Chodzi zdecydowanie lepiej be z dodatkowego obciążenia.Bardzo lubi leżeć w swoim posłanku.Widać,że sprawia jej to ogromną przyjemność. Quote
zadra Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 :multi:Dzisiaj Meliska czuje sięjuż świetnie.Apetyt ogromny.na spacerku zachowuje się bardzo ładnie.Chodzi zdecydowanie lepiej be z dodatkowego obciążenia.Bardzo lubi leżeć w swoim posłanku.Widać,że sprawia jej to ogromną przyjemność.:multi: Quote
zadra Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 :multi:Dzisiaj Meliska czuje sięjuż świetnie.Apetyt ogromny.na spacerku zachowuje się bardzo ładnie.Chodzi zdecydowanie lepiej be z dodatkowego obciążenia.Bardzo lubi leżeć w swoim posłanku.Widać,że sprawia jej to ogromną przyjemność.:multi: Quote
Recommended Posts